Zelfliefde Challenge: Dag 5: Wat maakt jou Werkelijk Gelukkig?

Gehele video serie ontvangen?

Deze video is onderdeel van de (Gratis) 7 dagen Zelfliefde Challenge. Wil je de gehele videoserie ontvangen? Vul dan nu je naam & emailadres hieronder in! Dan ontvang je 7 dagen lang een video in je mailbox van mij.

Wie wil jij zijn?

Ik begin met een vraag aan jou.. Kijk naar de onderstaande 2 afbeeldingen. Links zie je een oude vrouw, rechts een oude man. ‘Wat valt je op?’

De oude vrouw straalt geluk uit en de oude man straalt verdriet uit. Nu ken ik deze mensen niet en zijn het gewoon afbeeldingen van internet af… Maar aan jou de vraag.. ‘Wie wil jij zijn?’

Wat kun je doen om gelukkig in het leven te staan? Hoe kun jij ervoor zorgen dat je kunt genieten van een fijn leven zodat je gelukkig terug kunt kijken op je leven? Scrol nog eens naar beneden voor de schrijfopdracht.

Schrijfopdracht: Wat maakt jou werkelijk Gelukkig?

Wat is het dan wat jou gelukkig maakt? Je liefdesrelatie? Het avontuur opzoeken? Misschien reizen? Of specifiek alleen reizen of met een bepaald persoon?

Welke keuzes hebben je gelukkig gemaakt? Wanneer heb je echt voor jezelf gekozen? En hoe kun je dat in het hier en nu doen? Is er een bepaalde werksituatie die je gelukkig heeft gemaakt? En wat zorgde er dan voor dat je toen zo gelukkig was? Ben je blij met je woning?

Of zit jouw geluk met name in de natuur? Simpelweg de zonsopkomst. De natuur opzoeken. Mensen om je heen. Bepaalde mensen om je heen. Wie zijn er belangrijk voor jou?

Welke mensen voegen waarde toe aan jouw leven? Waar krijg je energie van? Waar heb je zelf invloed? Waar droom je al langer van, maar doe je (nog) niet. Hoe wil jij later terugkijken op je leven?

Hoe kun je je vrij voelen? Wel kun je doen voor een gezonde levensstijl. Maak keuzes. Zeg ‘Ja’ tegen jouw geluk.

Favoriete Muziek-opdracht!

Muziek kan zoveel doen voor een mens. Muziek kan je tot diep in je ziel raken. Het heeft invloed op je stemming. Daarom wil ik je vragen om meer muziek in je leven te brengen. Ik ga je op weg helpen… Welke muziek maakt jou gelukkig? Welke muziek brengt je terug naar je jeugd of pubertijd?

Welke muziek werd er gedraaid toen je uitging? Zijn er bepaalde nummers die je herinneren aan je eerste liefde? Welke muziek deel je met je liefdespartner? Of met een goede vriendin? Is er een bepaald nummer die je terugbrengt naar je beste vakantie? Op welke muziek dans je graag?

Welke muziek raakt je? Van welke muziek kom jij tot rust? Welke piano-muziek vind je mooi? Of spirituele nummers? Wat komt er nu in je op of waar heb je nu zin in om naar te luisteren?

Ga eens zoeken naar jouw favoriete muziek in je cd-kasten, ‘oude’ platenbak, op je Spotify, Google Play List, Itunes, YouTube of wat jij fijn vindt om te gebruiken. Brengt muziek meer in je leven. Het doet je zo goed!

Geleide VisioenenMeditatie ‘Activeer je Zelfliefde’

Laat je reactie achter!

Ik vind het altijd leuk om een reactie van jou te ontvangen. Dus deel je ervaring of plaats een opmerking hier onder aan deze pagina. Vertel hoe het gaat met internetdieten? Wat is jouw persoonlijke ervaring? Geeft het je rust? Je kunt hier ook je vragen stellen en/of je uitdagingen delen bij het kiezen voor jezelf of het houden van jezelf. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie van mij. Alvast bedankt!

43 antwoorden
 1. Tineke
  Tineke zegt:

  Lieve Maria Johanna
  Dank je wel weer voor deze video. Er zijn zoveel dingen die mij gelukkig maken. Net wat je zegt: de zon voelen op je huid, het gevoel van de lente die er straks weer aankomt, de geur van bloemen, een mooi muziekstuk, mijn poezen als ze spinnend tegen je aan liggen. Het zijn de kleine dingen die het doen. Hierdoor besef ik ook dat ik inderdaad weer eens wat vaker naar mijn lievelinsmuziek moet luisteren, wat weer voor elke dag of moment verschillend is. Fijne muzikale dag toegewenst.
  Liefs,
  Tineke

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Tineke, fijn om te horen. Het zijn de kleine dingen die het doen. Zo cliché, maar wel waar 🙂
   Jij ook een fijne muzikale dag! Liefs, Maria

   Beantwoorden
 2. ibolya
  ibolya zegt:

  Lieve Maria Johanna,

  Dank je voor de mooie oefeningen. Ik probeer ook zoveel mogelijk in het nu te leven en dan voel je meer wat je gelukkig maakt. De opdrachten zijn zo goed voor iedereen! en dus ook voor mij. Dan sta je er weer bij stil! Bewustwording is de sleutel tot geluk. En elke dag is er wel een klein wondertje (als je daarin geloofd) en het ziet dat je gelukkig maakt.

  Dank je voor de mooie meditatie! Die helpt bij bewustwording.

  Groet,

  Beantwoorden
 3. Marleen
  Marleen zegt:

  Dag lieve Maria Johanna, Zoals je zei in je video een zonsopgang maakt mij ook al gelukkig, een wandeling in de natuur,prachtige muziek, de mensen om me heen er zijn zovele dingen die mij gelukkig maken. Het thuis heb ik leren accepteren want ik had er na een tijd het er wel moeilijk mee. Nu zie ik het als een geschenk van God voor mij om weer helemaal tot mezelf te komen en vele meer tijd aan mezelf en anderen te hebben. Mijn kleinkinderen heb ik ook veel meer tijd voor en zo kan ik mijn dochter ook een handje toe steken. Mijn intentie vandaag is van er eens volop van te genieten van alles wat op mijn pad komt en er een prachtig weekend van te maken. Ik heb spijtig genoeg alleen maar een vaste computer en ga in het weekend steeds naar mijn vriend die 57 km van mij vandaan woont. Ik zal volgende week maandag en dinsdag de laatste 2 dagen die ik nu mis wel inhalen en ga dit weekend extra liefde aan mezelf geven zodat ik nog meer liefde kan doorgeven. Een liefdevol weekend voor jou en heel erg bedankt dat ik kon deelnemen aan de zelfliefde challenge. Liefs Marleen xxx

  Beantwoorden
 4. menno
  menno zegt:

  Waneer ervaar je geluk? Is geluk niet gewoon een term die wij mensen met elkaar afgesproken hebben ? Voor mij lijkt geluk een verzadigings punt van het ego ,doordat je berijkt,tevrede bent voor een moment,en geluk kan ervaren ,een grote sleutel tot geluk is dankbaarheid,nedigheid,en je ego beteugelen om altijd meer en meer ,me oma zegt altijd ,geluk zit in een klein hoekje ,ben psygatrisch verpleegkundige ,en zie de meest gelukkigste mensen op deze aarde elke dag ,dementie of down syndrome kan ook een zegen zijn en een leerles voor ons als mensheid,wil je waar geluk ervaren mijn ervaring is sterf ,ga compleet dood aan jezelf ,door te sterfen vind je leven,zie de wereld door de ogen van God ,zie het leed,help de ander bla bla ,uiteindelijk is een biertje en een slmooie film ook lekker ,en de ondergaande zon ,soms is het gewoon lekker je ook te gedragen als normaal hebberig en vind ik nodig mens lol .
  -muziek zit diep opgeslagen in de hersen stam,het kloppen van je moeders hart was al muziek ,zie het bij dementerde ,ze komen uit hun dementie door muziek en voelen zich weer jong ,the magic of music

  Beantwoorden
 5. Gerard van soest
  Gerard van soest zegt:

  Lieve Maria Johanna
  Heb aan je schrijfopdracht voldaan , en verbaas me dat er vele dingen zijn die het leven vervolmaken zolang je ze ziet
  En bewuster de dag doorbrengt,ook de muziekstukken van Amy Macdonald en een strandwandeliing van de afgelopenmaand Januari in Benidorm kunnen mij in een spiritule waan brengen en veel onzin omheen kwijtraak.
  Pr weekend Gerard

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Gerard, dat klinkt goed!
   En wat je zegt… Het is maar hoe je kijkt en wat je ziet.
   Je perceptie op het leven is zo belangrijk.

   Erg leuk dat je iedere dag een reactie achterlaat.
   Dank je wel.

   Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 6. menno
  menno zegt:

  What is man that You are mindful of him,
  And the son of man that You visit him?

  For You have made him a little lower than the angels,
  And You have crowned him with glory and honor.
  You have made him to have dominion over the works of Your hands;
  You have put all things under his feet,

  All sheep and oxen—
  Even the beasts of the field,

  The birds of the air,
  And the fish of the sea
  That pass through the paths of the seas.

  God
  How excellent is Your name in all the earth!

  Beantwoorden
 7. Anna
  Anna zegt:

  Lieve Maria Johanna
  Mijn dankbaarheids lijst groeit met de minuut. Zoveel om dankbaar voor te zijn dat het gewoon teveel is om op te gaan schrijven. Maar ik realiseer me nu nog meer dat ik dankbaar mag zijn met het feit dat ik het ook KAN zijn.. Want om mij heen zie ik zoveel mensen in onvrede leven..
  Mijn liefde draag ik dan ook naar de gene die het nog even niet ziet.. Er is veel om dankbaar voor te zijn.. Ik ben dankbaar om een voorbeeld te mogen zijn in liefde en dankbaarheid.. Haha zo lijk ik wel een heilige .. En dat ben ik zeker niet . Daarom volg ik onderandere jou Maria .. Want ook ik heb wel eens een reminder nodig.. Bedankt daarvoor!

  Beantwoorden
 8. Eveline
  Eveline zegt:

  lieve Maria Johanna,
  leuke opdracht. Geluk zit natuurlijk van binnen,maar bepaalde omstandigheden en vooral dankbaarheid en vertrouwen versterken mijn geluksgevoel. ik voel mij gelukkig in de Natuur, zonsopkomsmst en ondegaande zon, lekker in het bos lopen, genieten van de komende lente, de vogels,maar ook de herfst te ruiken en te genieten van de kleuren,enz…als ik mediteer of een healing deel,of samen ben met gelijkgestemden, of met familie of vrienden ben,of gewoon een lief berichtje krijg, of gewoon als ik lekker ga koken en zoo…gaat het eigelijk door als je er over na denkt.
  veel mooie liefdevolle gevoelens voor iedereen.

  Beantwoorden
 9. Marijke René
  Marijke René zegt:

  Hoi Maria Johanna !!

  Mijn zusje stuurde me een paar dagen geleden de link naar jouw website; Hetzelfde zusje heeft me een aantal jaren geleden het boekje De Kracht van het Nu gestuurd waar ik in die periode, en nog steeds, erg veel aan had. Ik begrijp waarom ze de link heeft gestuurd en ben haar wederom erg dankbaar !! Ik heb net de 2 eerste videos bekeken en zit er helemaal in….. Ik vind je een prachtig en mooi mens, Maria Johanna !!

  Op 1 januari heb ik me één ding voorgenoman, voor het eerst van m’n 64 jarige leven : Dit jaar ben IK aan de beurt !! IK ga aan MEZELF denken en heb een punt gezet achter een vrienschappelijke relatie met een charmante man, voor wie ik alles deed, 3 jaar lang en met veel plezier.. Alleen zat hij veel te veel in mijn energie en gaf heel weinig terug.. Ik verwijt hem niks, het was mijn keuze…

  Het raakte me dat je in je 2e video zo eerlijk zei, dat je net zelf ook in die situatie zit. Wat eerlijk !! Niet alleen maar mooie beelden en mooie adviezen…

  Dank je wel Maria Johanna, ik ga deze week helemaal méé .( En bedankt lieve zus van me ).

  Liefs, Marijke

  Beantwoorden
 10. Harold botter
  Harold botter zegt:

  Hihi Maria, ja ik weet nog dat er na mijn intensieve revalidatie en middelbare schoolperiode waarin ik de lat zeer hoog voor mijzelf legde met een zeer moeilijk laatste jaar momenten waren dat ik echt blij en gelukkig en dankbaar was voor alles en met alles om me heen. Ik was jong en veerkrachtig net als jij nu bent al kampte ik met beperkingen. Dit gevoel is misschien een weggeebt door alle bewijsdrang met alle nadelige gevolgen van dien, mijn ontslag vorig jaar etcen ik probeer dat nu beetje bij beetje terug te vinden onder andere door jou te volgen. Jeugd muziek en puberteits muziek heb ik niet zoveel mee gehad. Mijn leven stond in teken van herstel. Net als weinig liefdesrelaties die ik tot nu toe heb gehad misschien omdat ook ik toch anders ben dan de gemiddelde man. Ik besef dat het in kleine dingen Moët zitten maar ik vraag me af in hoeverre geluk maakbaar is? Maar misschien heb ik nog echt voor mijzelf gekozen. Toch wel die reis naar Ibiza . Ik ben wel eens alleen heb ook niet behoefte aan altijd mensen om mij heen, maar er zijn zeker mensen die zeker heel waardevol voor mij zijn sommige daarvan wonen ver weg.

  Beantwoorden
 11. Viviane
  Viviane zegt:

  Lieve Maria Johanna,
  je hebt een heel mooie gave. De zelfliefde challenge is heel mooi. Een paar maanden terug zette ik voor het eerst de stap om alleen op stilteretraite te gaan, iets wat ik al lang wou. Het voelde héérlijk. Onverwacht vlogen zo’n 20 eenden boven mijn hoofd tijdens het wandelen. Daar was ik heel dankbaar voor en ik voelde me gelukkig :-). Muziek maakt me gelukkig, mijn doopkindje, kinderen, de geur van regen, de zon die komt piepen, de regenboog, een vers kopje thee, een heerlijke vegetarische maaltijd, het spirituele, de zee, het bos, goede vrienden, dansen, een glimlach. Geluk zit in veel kleine dingen, ook als je zelf iets onderneemt. Het geeft me een vrij gevoel.
  Liefs Viviane

  Beantwoorden
 12. Mirjam de graaf
  Mirjam de graaf zegt:

  ❤heerlijk met muziek bezig.
  en de schrijf opdrachten.
  iedere dag gaat het stap voor stap vooruit en geniet ik weer van de kleine dingen omheen.
  voornamelijk de buitenlucht en de natuur heerlijk erop uit.
  Liefs Mirjam ❤

  Beantwoorden
 13. Marion
  Marion zegt:

  Vandaag voor het eerst gekozen om de visualisatie zittend te doen. Dat bevalt veel beter. Had echt het gevoel dat ik de zelfliefde kon door mijn hele lichaam kon ademen. Hartelijk dank voor deze inzichten Maria Johanna! Ik ben er blij mee.

  Liefs, Marion

  Beantwoorden
 14. Chris
  Chris zegt:

  Hi Maria Johanna, ik zit nog steeds in de challenge en de tranen stromen soms over mijn wangen…….van verdriet en van blijdschap. Wat heb ik een hoop meegemaakt: moeder overleden aan zelfdoding, vader aan de alcohol en geen contact meer, gescheiden en mijn baan kwijt. Veel donkere dagen gehad maar nu begint het lampje in mijn hart langzaam te schijnen. Soms komt het licht op plaatsen in mijn lijf waar het heel lang donker is geweest: dan mag ik huilen en voelen wat het is om te verliezen wat je liefhad. Door de pijn en verdriet heen vind ik dan langzaam mezelf weer terug, angstig weggestopt in een donker hoekje.
  Wat is loslaten toch een mooi maar ook pijnlijk proces. De moeder van mijn kinderen is een lieve vrouw, maar toch niet de goede voor mij (op dit moment). Ik heb veel aan haar te danken want ze hield van mij in een moeilijke periode. Toch moet ik nu eerst leren op eigen benen te staan en gaan uitvinden wie ik werkelijk ben. Ik ga rustig verder in mijn proces en ik put inspiratie en kracht uit je website en de opdrachten! Liefs, Chris

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Oooooh, lieve Chris… Wat geweldig. Dank je wel.. Er komt iets los. Prachtig! Heel blij dat ik een bijdrage kan doen in je proces. <3 Sterkte en veel liefs, MJ

   Beantwoorden
 15. safira
  safira zegt:

  Lieve Maria Johanna
  Dankjewel voor je mooie duidelijke meditatie ik ben er dankbaar voor! Veel is me nu opnieuw duidelijk, ik moest het me weer herinneren…Ben blij met jou
  liefs Safira

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Aaaah, zo lief! En ik ben blij dat ik een bijdrage kan doen in jouw proces. Super fijn dat je meedoet met de zelfliefde challenge <3

   Beantwoorden
  • Storm
   Storm zegt:

   I’m curious to discover out what blog system you’re utilizing? I’m experiencing some minor security problems with my latest weblog and I would prefer to discover one thing a lot more risk-free. Do you have any resmdoenmationc?

   Beantwoorden
 16. Klaas
  Klaas zegt:

  Dankjewel lieve Maria Johanna! Dank voor al je tips die soms zo eenvoudig zijn en soms ook zo moeilijk “lijken”. De moeilijkheid ontstaat door mijn denken, daar ben ik mij van bewust. Ik ben mij er ook van bewust dat ik niet opeens kan leven vanuit de essentie, vanuit liefde, dat dit een pad is waarop ik mij begeef. Op dat pad wandel ik al mijn hele leven en het heeft mij gemaakt wie ik nu ben. Dat pad is precies bedoeld voor mij en heeft mij in de situaties gebracht die precies voor mij bedoeld zijn (om jouw woorden maar eens te gebruiken:-) en het heeft mij enkele weken geleden bij jou gebracht. Zoekend naar “meer” zoals spiritualiteit, liefde, gevoel, puurheid en waarheid. Ayahuasca spreekt mij erg aan en oh wat vind ik het eng om daarin de stap te nemen. Ik stel het uit, net als zoveel.
  Je hebt mij in elk geval gemotiveerd om stappen te nemen. Je opdracht van gisteren om mijzelf te (laten) verwennen heb ik opgevolgd. Ik heb zowaar twee afspraken gemaakt voor twee verschillende massages. En dat, terwijl ik daaraan weinig tot geen geld uitgeef/voor over heb/eigenlijk niet heb…. Je hebt mij laten doordringen dat het een investering in mijzelf is en dat het terugverdiend wordt. Ik zie er naar uit. De eerste staat gepland na dag 7 van deze challenge. Hoe mooi!
  Blij dat je op mijn pad terecht bent gekomen. In vertrouwen en met geduld, wetend dat tijd een illusie is, lijk ik het mijzelf toe te staan mij af te laten pellen, te ontdoen van alles waarvan ik “dacht” dat hij mij zou beschermen.
  Liefs van Klaas

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Woooow! Wat super om te lezen! Ook mooi dat je toch wel stappen neemt. Wat betreft Ayahuasca: dat is ook een hele spannende stap voor de meeste mensen. Dus niet zo gek dat je daar nog even de tijd voor neemt 😉 Ik hoop dat je geniet van je massages. Deze Challenge is al de investering in jezelf. Je neemt namelijk de tijd voor jezelf. Mooi! Geniet van alles. Liefs, Maria Johanna

   Beantwoorden
 17. Nupur Geerds-Deen
  Nupur Geerds-Deen zegt:

  Dank je wel Maria,

  Deze challenge is erg goed voor me. En sterkt me in beslissingen die ik momenteel aan het nemen ben. Vooral als ik denk aan wat mij echt blij maakt. Die lach op mijn dochter haar gezicht. Voor en door haar word ik sterker.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Nupur, leuk iets van je te horen! 🙂 Fijn dat het je helpt in je beslissing. Nieuwe maan net afgelopen weekend. Dus een nieuwe cyclus. Ik zend je een glimlach 🙂 Dat ook deze je sterker en gelukkig mag maken. Liefs, Maria Johanna <3

   Beantwoorden
 18. Riane
  Riane zegt:

  Wat mij gelukkig maakt Is genieten van de Heilige Geest Gods geest omdat Hij mij inspireert .Ik word ook gelukkig van de natuur, gospelmuziek, salsamuziek,wellness,de natuur, creatief bezig zijn met kinderen.

  Beantwoorden
 19. Paul Gommans
  Paul Gommans zegt:

  Goedenavond Lieve, Maria Johanna,

  Ik vind de meditatie het fijnste zeker de chakra het mooiste om te doen.
  Zeker als je zelf nog een magnetiseren massage hebt gehad er voor.
  Dan voel je alle je chakra echt stromen en bewegen in je lichaam.
  Dat is een prachtig gevoel.

  Trouwens de opdrachten zijn ook erg mooi om te doen.
  Schrijven is echt iets wat ik van af nu veel meer ga doen.

  Veel liefs
  Paul

  Beantwoorden
 20. Elke
  Elke zegt:

  Op dit moment luister ik naar harp muziek. Gisteravond speelde iemand op een harp voor mij en dat raakte mij diep. Ik probeer dat gevoel terug te halen tijdens het luisteren en schrijven , maar het lukt nu even niet goed. Ik besef dat het in het echt ervaren van de harpmuziek me in dat moment raakte. Dat werkt bij mij ook met dansen zo, alleen de ervaring geeft me dat geluksgevoel. En zo werkt het met alles in mijn leven. Het zijn de ervaringen die ik bewust (en vanuit mijn hart) beleef die me gelukkig maken. En dat kan werkelijk alles zijn in mijn leven. Bewust ademen helpt hier heel goed bij.

  Ik besef tegelijk dat ik dit dus ook tijdens het schrijven en luisteren op dit moment kan beleven……en ook doe NU!

  Prachtig wat de schrijfopdrachten bij me boven brengen. Bedankt Maria voor het delen hiervan!

  Beantwoorden
 21. Sylvia
  Sylvia zegt:

  Lieve Maria, Bedankt voor weer een mooi inzicht vandaag.
  Zoals je misschien nog weet is mijn liefde voor muziek heel ruim. Zeker na onze afgelopen bizar bijzondere week.
  Favoriet was toen het pianonummer van Yiruma – River Flows In You en het 1e Yoga nummer: Gayatri Mantra van Tina Malia.
  Ik weet dat je van piano muziek houdt, vandaag ontdekte ik: Always with Me – Spirited Away (Ghilbli) (Itsumo Nando Demo). Als je onder deze termen op you tube zoek dan vindt je de juiste versie.
  Zooo mooi.
  En tja, wat hebben we die week met muziek allemaal niet meegemaakt…. onbeschrijfelijk is daarvoor het juiste woord.
  Bedankt voor deze mooie gratis cursus, het is een mooi verlengstuk van de week.
  Tot snel! X

  Beantwoorden
 22. Maaike
  Maaike zegt:

  Hi Maria Johanna,
  Dankjewel voor je inspirerende video’s. Vooral de schrijfopdrachten zijn fijn.

  Ik vroeg me af of de pianomuziek die ineens midden in het filmpje erbij komt, bij het filmpje hoort?? Bij mij ging het in elk geval vanzelf afspelen, heb de helft van wat je zegt niet zo goed meer gevolgd omdat de muziek harder was dan wat jij zei.

  Ben benieuwd naar de opdracht morgen!
  Groeten,
  Maaike

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *