Zelfliefde Challenge: Dag 4: Beter voor Jezelf Zorgen

Gehele video serie ontvangen?

Deze video is onderdeel van de (Gratis) 7 dagen Zelfliefde Challenge. Wil je de gehele videoserie ontvangen? Vul dan nu je naam & emailadres hieronder in! Dan ontvang je 7 dagen lang een video in je mailbox van mij.

Tips! voor Gezond Eten

Alles is energie en alles is voeding. Wees bewust van hoe je met voeding omgaat. Het zegt iets over jezelf. Besteed liefde en aandacht aan eten. Hieronder heb ik een tips/herinneringen uitgeschreven om bewust met je voeding bezig te zijn.

 • Neem de tijd om je voeding klaar te maken
 • Wees bewust van wat je eet
 • Beperk het eten van suikers, dat trekt je energie naar beneden
 • Eet in een fijne omgeving
 • Zorg voor een aangename sfeer
 • Neem kleine porties
 • Kauw langer dan normaal op je eten
 • Verander stap voor stap je voeding
 • Eet aan tafel
 • Gebruik al je zintuigen
 • Geef je voeding een ‘blessing’
 • Ga kijken naar gezonde recepten
 • Zoek naar inspiratie
 • Heb plezier in de voorbereiding
 • Ga samen met anderen eten
 • Maak eten een bijzonder moment in je dag
 • Gezond eten is liefde geven aan jezelf
 • Neem bewuste tussendoortjes
 • Voeding dat ‘leeft’, geeft energie
 • Beperk het nemen van e-nummers
 • Zorg voor voldoende vitamine
 • Neem eventueel voedingssupplementen

Tip! Ga naar mijn zusje Jorine!

Indien je in de buurt van Hoorn woont, raad ik je uiteraard aan om een behandeling bij mijn zusje ‘Jorine’ te boeken.  11 jaar geleden begon ze haar eigen schoonheidssalon. Eerst nog bij mijn ouders thuis. Inmiddels heeft ze haar eigen salon aan huis. Het is een super fijne plek die ze helemaal zelf heeft gecreëerd.

Mijn zusje, Jorine, geeft geweldige gezichtsbehandelingen, massages, lichaamsbehandelingen, pedicure en manicure. Ze geeft ook duo-behandelingen, voor als je met zijn tweeën wilt komen. Ze doet het vol liefde en daarom heb ik veel bewondering voor haar. Op de onderstaande foto lig ik bij haar op de stoel 😉 Misschien vind je het ook wel leuk om mijn zusje te ontmoeten? Ik kan het je zeker aanraden! Kijk voor behandelingen en meer informatie op: http://schoonheidssalonjorine.nl/

Geleide VisioenenMeditatie

Speciaal voor deze ‘Zelfliefde Challenge‘ heb ik voor jou een geleide visioenenmeditatie opgenomen van 20 minuutjes. Deze helpt je om de focus op je innerlijke wereld te leggen. Wanneer je innerlijk in rust en balans bent, zul je dat ook in je buitenwereld ervaren. Maak je innerlijke wereld je eerste prioriteit. Kies een fijne, rustige plek uit waar je lekker kunt zitten of liggen. Beide mag. Het gaat erom dat jij even helemaal tijd hebt voor jezelf en naar binnen kunt gaan om je zelfliefde te activeren. Geniet ervan! Liefde, Maria Johanna

Laat je reactie achter!

Ik vind het altijd leuk om een reactie van jou te ontvangen. Dus deel graag je ervaring of plaats een opmerking hier onder aan deze pagina. Je kunt hier ook je vragen stellen en/of je uitdagingen delen bij het kiezen voor jezelf of het houden van jezelf. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie van mij. Alvast bedankt!

50 antwoorden
 1. Liesbeth
  Liesbeth zegt:

  Goeiemorgen Maria, ik ben dit jaar echt begonnen met investeren in mijzelf, Retreat, ayahusca, sauna en voor aanstaande woensdag heb ik een afspraak gemaakt voor mijn eerste Acupunctuur behandeling…1 en al zelfliefde hihi en ik geniet er heel intens van! Ik heb mijzelf vanaf januari echt op nr 1 gezet, dat is altijd anders geweest, ik vond mijzelf totaal niet belangrijk…Heeft met mijn opvoeding te maken. Nu ben ik op de helft van mijn leven, en na vele, vele, vele lessen is het roer om hihi. Ik hou van mijn lichaam, en heb ook veel goed te maken met haar ik ben super dankbaar voor alles wat er nu op mijn pad komt….Dankjewel Maria!!!

  Beantwoorden
 2. margreet venema
  margreet venema zegt:

  gisteren kwam ik door de meditatie en oefening uit op gezond eten en ik twijfelde eraan dat dit eruit kwam, moest het allemaal niet veel dieper? vandaag krijg ik de bevestiging dat ik op het goede spoor zit en heb ook zin om aan oefening vier te werken

  Beantwoorden
 3. Anna
  Anna zegt:

  Bedankt Maria Johanna
  Ik ben mij bewust dat ik telkens beter voor mezelf ga zorgen..
  En daar ben ik dankbaar voor..
  Ik wens jou ook een hele fijne dag toe.
  Anna

  Beantwoorden
 4. Anna
  Anna zegt:

  Bedankt Maria Johanna
  Ik ben mij bewust dat ik telkens beter voor mezelf ga zorgen..
  En daar ben ik dankbaar voor..
  Ik wens jou ook een hele fijne dag toe.
  Namaste

  Beantwoorden
 5. menno
  menno zegt:

  Door voeding overtref ik me keer op keer ,ben nu 35 ,en me doel is me hersenen pimpen ,en dat is gelukt ,je hersenen kunnen verjongen of zo als bij mij je overtreffen ,mijn recept kokusolie,tarvekiem olie,vitamine b ,d,breinbooster anercetam ,noopept,passiebloem,en modafinil en een paar druppels elke ochtend zelf gemaakte THC olie door me yogurt,thc zonder cbd .
  Ik heb nu de wil,de kracht,en de natuurlijke achteruitgang omgedraaid ,gebruik rauwe melk ,en maak me yogurt zelf.
  Hoewel gezond leven duur is,is ongezond leven ook duur.

  Beantwoorden
 6. Paul
  Paul zegt:

  Beste Maria Johanna,
  Het iedere dag weer een verrassing om te horen wat je weer voor ons in petto hebt. Je woorden inspireren!
  Ik moet deze week nog heel vaak denken aan de eerste meditatie met het glimlachen naar jezelf. Op moeilijke momenten heb ik daar heel veel profijt van! Dank je wel.

  Beantwoorden
 7. menno
  menno zegt:

  Wat ook helpt is hypnose ,zag heel me huis opgeruimd en mezelf schitterend ,toen ik thuis kwam letterlijk me leven omgeooid ,maar kost ook weet 100 euro ,zelf hypose werkt ook heb me eigen zelf geleiden meditatie met visuals ingesproken met een lekker vaag muziekje gemixt ,en luisterde dat iedere dag met opbiuwende woorden ,we krijgen zoveel negativiteit in woorden op ons af,od reclame wat we niet zijn,of onze eigen gedachtens ,ik zeg dat hypnose de krachtigste vorm is van gedrags verandering en verademing hoewel conterverseel .

  Beantwoorden
 8. Gerard van soest
  Gerard van soest zegt:

  Hoop de vele tips tot me nemen, en er wat mee te doen , vele zijn zo vanzelfsprekend , maar doen is , n tweede.groet Gerard uit het altijd zo mooie Westfriese Bovenkarspel.

  Beantwoorden
 9. Rina Snijder
  Rina Snijder zegt:

  Lieve Maria

  Ik heb zoveel respect voor je !! Ik volg je al een tijdje
  En ik vind je geweldig
  Er straalt zoveel mooi’s en puurheid uit jou.
  Bewijst wel weer hoe je deze zelfliefde challenge weer voor ons maakt
  En dan ook nog geheel gratis
  Ik vind het fantastisch
  Ik werk zelf al een tijdje aan mezelf na flink geklapt te zijn geweest
  Het is hard werken maar ook een openbaring
  Het is zeker vallen en opstaan
  Het is zeker accepteren en los laten
  En dan al helemaal de zelf liefde
  Het is een mooi pad die ik blijf bewandelen
  Ik dank jou voor de tools en inspiratie
  Dit maakt elke dag wat mooier
  Keep On engel Maria ❤️

  Beantwoorden
  • T.M.
   T.M. zegt:

   lieve Maria Johanna, ik vind alles wat je zegt zo inspirerend,
   ik ga er steeds meer mee aan de gang…..en dat gaat met ups en downs
   valt soms niet mee, maar ik ga door
   loslaten van angst enz…..ben heel moeilijk en vanjezelf houden……oeiii

   maar je straalt zoveel moois uit…….dat geeft me kracht

   Beantwoorden
   • Maria Johanna
    Maria Johanna zegt:

    Oooh, schat! Zo lief! Leuk dat je reacties achterlaat. We hebben allemaal ups & downs. Ik ook, maar ben op dit moment op de golf aan het surfen en word heel gelukkig wanneer ik een bijdrage kan doen. Veel liefs, Maria <3

    Beantwoorden
 10. José Jansen
  José Jansen zegt:

  Lieve Maria ,
  Ik ben de hele week al aan het genieten. Wat doe je dit mooi. En nog mooier is dat het mij helpt. Heb vanochtend al een heerlijke massage gehad, die had ik al staan en ben vanmiddag wezen hardlopen.
  Voor vanavond heb ik eens een gezonde maaltijd opgezocht met lekkere gezonde en verse producten.
  Vooral de visualisatie spreekt me aan die doe ik ieder dag.
  Bedankt dat je dit met ons deelt. En veel geluk ook voor de toekomst.
  Liefs José

  Beantwoorden
 11. Carry
  Carry zegt:

  Vanmorgen voor ik opstond eerst de eerste meditatie ( met een glimlach door je lijf gaan) gedaan.Na het ontbijt een ontspannen voetenbadje genomen. Tijdens het voetenbadje video aangezet en toen hoorde ik dat ik me mocht verwennen met een voetenbadje.
  Daarna de buurvrouw verteld hoe liefdevol ik het vond dat ze altijd de kosten van de glazenwasser voorschiet.
  En vanmiddag vriendin gehad en gezellig de kaarsjes aangestoken en wierrook aangedaan.
  Goed bezig Caarry.( dacht ik bij mezelf) . Ik ben je dankbaar voor alle moeite die je voor ons neemt.

  Beantwoorden
 12. Harold botter
  Harold botter zegt:

  Hihi ik snoepte veel en rookte…ga daar echt verandering in brengen nu..niet te veel suikers meer ..nu is het moment..vanmiddag tegen iemand gezegd dat ze ook mooi mens is ..ze heeft een paar stoornissen..dat vond ze mooi om te horen ..iemand een arm om haar heen gelegd omdat ze depressief was..gisteren de schrijf opdracht om 0,00 uur voltooid. Ik was klaarwakker en heb energie gekregen van een bezoek aan een vriend maar daar door slecht geslapen.. I still go on with writing miracles in my words en follow your sweet voices

  Beantwoorden
 13. Juliëtte
  Juliëtte zegt:

  Dag 4 al weer bijna om.
  De meditatie is heerlijk om te doen.
  Ik heb gisteravond de brief geschreven voor mijn vriend die veel voor mij betekent. Een ware uitdaging voor mij om hierop antwoord te geven.
  Het is een mooie brief geworden met al mijn gevoel en liefde erin verwoord.
  Vandaag heb ik hem aan hem voorgelezen en was er even stil van….
  Ik let al op met voeding, bv biologisch en eet bijna geen vlees meer.
  Ik heb mezelf vanmiddag dus lekker laten verwennen door mijn vriend die een heerlijke massage heeft gegeven.
  Aan lichamelijke beweging doe ik 3 à 4 keer per week yoga,tai chi, Pilatus, jazzballet. Heerlijk lekker uit je hoofd.
  Want als de stemmen in je hoofd vervangen worden door stemmen vanuit je hart stroomt de liefde door je hele lichaam

  Beantwoorden
 14. Viviane
  Viviane zegt:

  Door de stap gezet te hebben naar alternatieve geneeskunde 2 jaar geleden, ben ik bewust bezig met gezonde, verse voeding. Ik let op e-nummers en suikers. Het duurde 3 weken om af te kicken van suikers en ben nu gelukkig suikervrij. Het voelt beter, ik voel rust en de juiste energie. Ik geniet meer en ik eet voldoende fruit, groenten, noten.
  Gezond eten en drinken is liefde geven aan mezelf en uit respect voor lichaam en geest. Ik vind het heel fijn dat dit op mijn pad komt. En eens diep in ons hartje kijkend weten we dat gezond eten onze natuur is.
  Liefs Viviane

  Beantwoorden
 15. Marleen
  Marleen zegt:

  Dag Maria Johanna, Ik probeer steeds zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen en gezonde voeding ben ik al verschillende jaren met bezig, alleen die suikers zou ik nog moeten kunnen laten maar stap voor stap dat gaat me beter af. Door mijn rug kan ik wel niet zoveel oefeningen niet meer doen maar ik ben toch daar straks een wandelingetje gaan maken wat niet alleen goed is voor je lichaam maar ook voor je geest.Ik geef ook wel regelmatig wat geld uit voor iets leuks voor mezelf maar koop ook wel graag iets voor een ander. Je bent een geweldige coach en ik zou wel het hele jaar door naar je video’s kunnen kijken en luisteren en je begeleide meditaties geven ook veel resultaat. Ik kijk weeral uit naar morgen wat je ons te vertellen hebt. Liefs Marleen

  Beantwoorden
 16. Ingrid Boeree
  Ingrid Boeree zegt:

  Hallo Maria Johanna,
  Wat ben ik blij met deze afgelopen dagen dat je mij inzicht heb gegeven over zelfliefde en hoe je dat kunt toepassen.
  Vandaag toevallig, en wat is toeval, al een massage geboekt voordat ik wist wat zou komen.
  Bedankt voor deze dagen. Echt heel inspirerend.
  Denk dat ik hem volgende week ga herhalen.
  Liefs

  Beantwoorden
 17. Did
  Did zegt:

  Dankjewel. Eerst dacht ik ok we zullen zien.. Maar vandaag gaf je aan doe iets voor jou. Voor jezelf. En ik stond op met Ik ben sterk, ik kan dit. En vandaag na 4 jaar heb ik mijn relatie verbroken. Wat een pijn maar wel beter voor mij.

  Beantwoorden
 18. christiane
  christiane zegt:

  Ik ben in de sauna geweest en gewoon te genieten buiten te genieten van buiten in de zon te liggen en gewoon een meditasie te doen van jou en daarna een boek lezen en.daar na in de sauna

  Beantwoorden
 19. Maria Johanna
  Maria Johanna zegt:

  Lieve Celina, wat super lief dat je dit schrijft <3 Je kunt intentie en verlangen ook wel als hetzelfde zien. Het is de energie die je als het ware naar de toekomst stuurt. Een verlangen kan soms meer concreet zijn dan een intentie, maar dat hoeft niet. Zelf werk ik ook met het uitzenden van mijn verlangens en het vormt zich vanzelf... En misschien werkt het juist wel andersom. Dat de toekomst al bestaat en ons verlangen in het heden al verbonden is aan de toekomst die al bestaat.. Who knows? 😉 Veel liefs, Maria

  Beantwoorden
 20. José Krijnen
  José Krijnen zegt:

  En dan dag 4 alweer om nog meer thuis te komen bij mezelf.
  Wanneer je altijd vanuit je ratio hebt gehandeld en keer op keer het voelen van mezelf naar de achtergrond schiet. Realiseer ik me de afgelopen dagen wel, dat deze dagen weer een stapje dichter bij mezelf brengen.
  Acceptatie, liefde voor jezelf, rust, goed zorgen voor jezelf het was er allemaal al wel. Nu meer durven te gaan voelen, en zelfvertrouwen erin krijgen. Dat mijn vluchtgedrag, mijn houvast zoeken bij anderen ik op mezelf mag gaan vertrouwen.
  Een hele kanteling dat wel. Maar ben op weg 😉
  Dank je wel!!
  Hartelijke groet
  José

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Ja José dat realiseer ik me ook steeds meer.. Dat het daar inderdaad in ligt… Ik kan dus niet anders dan vanuit mijn gevoel handelen. Mijn gevoel is zooo sterk! Maar wellicht ben jij iets ouder dan ik en is het rationele programma dieper geïnstalleerd?!
   Heb MOED en DURF! Het leven zorgt voor je ! ECHT !
   Veel liefs <3

   Beantwoorden
 21. Antoinette
  Antoinette zegt:

  Lieve Maria Johanna,

  Je daagt me uit, je laat me voelen.
  De ruimte die ik pak door deze challenge geeft me inzichten . Je positiviteit en keuzes geven mij ook motivatie om daar te ontwikkelen. Liefs , antoinette

  Beantwoorden
 22. Irene
  Irene zegt:

  Goeiemiddag Maria Johanna,
  Net een massage bij je zus ingepland!
  Normaal gesproken doe ik dit niet zo snel, maar ze woont zo dichtbij. Ik dacht: “dit moet zo zijn!”

  Ik vind het zo fijn de dag met een videoboodschap / challange te starten. Veel dingen paste ik al toe, maar ben er door jouw video’s weer bewuster mee bezig.
  Dankjewel en succes in alles wat je doet

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Jaaaa, wat leuk!! Ze vertelde het! Grappig! Hahaha! Ik heb haar afgelopen weekend gezien. Fijn dat je het allemaal zo toepast. Geweldig! Veel liefs, Maria <3

   Beantwoorden
 23. Christiane
  Christiane zegt:

  Hè Maria
  Ik schrijf telkens een reactie maar krijg geen antwoord terug
  Ik vind heel rustig gevend maar ik vind het moeilijk om tegen mij eigen te zeggen dat ik mij eigen graag ziet ik krijg wel tranen in mijn ogen telkens als de meditatie doe

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Gisteren heb ik jouw berichtjes beantwoord.. Volgens mij moet je dan een melding krijgen in je mailbox. Ik geniet in ieder geval van jouw berichtjes, want ik heb jouw berichtjes wel gelezen. Fijn dat je geniet van de challenge. Veel liefs <3

   Beantwoorden
 24. Miranda
  Miranda zegt:

  Dank je wel Maria Johanna voor deze inspirirerende video en informatie bij dag 4. Voor mij was het weer even bewust worden van de aandacht die ik aan mezelf (mag) besteden.
  Als ik kijk naar de laatste weken dan word ik echt blij, want ik heb een aantal van je voorbeelden aan mezelf gegeven en een heerlijke vakantie in het vooruitzicht.
  Daarnaast is NES Health een geweldige mogelijkheid om de energie in je lichaam te herstellen. Ik heb het geluk dat ik met deze supertool mag werken.
  Al met al een geweldige dag 4 over zelfliefde.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Oooh, wauw! Wat goed zeg! Ben blij om te horen dat deze challenge bijdraagt aan jouw zelfliefde. Mooi! Heb even gekeken naar NES Health en zag Bruce Lipton. Ik ken hem van gezicht.. Geniet ervan! <3 Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 25. Nanny
  Nanny zegt:

  Jouw video raakt mij wel.. Ik doe al wel soms de aangegeven dingen al wel. Echter voelt het nooit prettig als er de aanwezigheid is van man. Hij gelooft niet in kaarsjes en wierook e.d. Ik heb sinds ongeveer een jaar pas weer wat eigen ruimte in ons huis gecreëerd.. maar mis nog meer mijn eigen ‘space’. Ben zelf erg gevoelig voor de aanwezigheid van ‘anderen’..
  Dus dank voor deze bevestiging, dat dit dus met eigen liefde te maken heeft, Nanny

  Beantwoorden
 26. Bianca
  Bianca zegt:

  Hallo Maria,

  Het is altijd fijn tijd en aandacht voor jezelf te creëren. Deze week is een hele fijne reminder en zorgt er voor dat ik steeds meer een nieuwe levensstijl kan aannemen. Beetje bij beetje en stap voor stap. Ik ben erg blij dat ik het mediteren opnieuw ruimte geef in mijn leven. Ik ben er van overtuigd dat wanneer dit een vaste routine is, ik meer uit mijn hoofd leef en meer met mijn hart. Jouw woorden als ‘moeten is een illusie van de mind’ en het is een ‘keuze om betekenis te verlenen aan gedachten’. Ik kies voor loslaten ipv controle en vertrouwen ipv zorgen. Ik geef mijn lichaam de glimlach die het verdient. Bedankt voor deze fijne week. Ik ben er nog steeds bij, ookal is dit mijn 1e berichtje aan jou.
  Veel liefs, Bianca

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wauw! Dat klinkt heel goed Bianca. Fijn dat je meedoet. Zoals je zegt stap voor stap.
   We hebben allemaal reminders nodig van tijd tot tijd. 🙂
   Veel liefs, Maria Johanna

   Beantwoorden
 27. Maud
  Maud zegt:

  Ha Maria,
  Heb je tot nu toe gevolgd.
  Wil je zeggen dat ik je heel duidelijk vindt en dat ik je stem heel fijn vindt om naar te luisteren.
  Nog niet geschreven en andere opdrachtjes gedaan omdat ik afgelopen week ziek was.
  Vannacht vliegen we naar Corfu en zijn 08-10-17 weer terug Dan pak ik het weer op.
  Tot zover dank ik je.
  Warme groet, Maud

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hi Maud, dank je wel voor je reactie! Bedankt voor het compliment. Ik wens je een fijne vlucht en reis. Vakantie? Of een ander type reis? De schrijfopdrachten zijn de moeite waard 🙂 Succes! Liefs, Maria Johanna

   Beantwoorden
 28. Adrie
  Adrie zegt:

  Dag 4 erweer opzitten wat fijn om weer nieuwe inzichten te krijgen
  Ook de geleidemeditatie is mooi om te doen dit brengt altijd weer blije en liefdevolle gedachtes
  Ben benieuwd wat de laatste dagen als challenge brengt

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *