Zelfliefde Challenge: Dag 3: Zelfacceptatie

Gehele video serie ontvangen?

Deze video is onderdeel van de (Gratis) 7 dagen Zelfliefde Challenge. Wil je de gehele videoserie ontvangen? Vul dan nu je naam & emailadres hieronder in! Dan ontvang je 7 dagen lang een video in je mailbox van mij.

BONUS-Oefening: Acceptatie

Het leven is soms een bizarre werkelijkheid. Er gebeurt zoveel in een mensenleven. Laat staan in de wereld.. Zoals ik in de video benoem ‘Niemand ontkomt aan pijn in het leven’. Indien je iemand bent die graag een extra stap wilt doen in zelfacceptatie heb ik hieronder nog een extra bonus oefening voor je uitgeschreven. Deze helpt je aan inzichten over je leven, in acceptatie te stappen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geluk.

Stap 1: Wat ervaar jij als moeilijk in je leven?

Vraag aan jou: Wat is voor jou een moeilijke situatie die je op dit moment bezighoudt? Waar heb je pijn van? Wat speelt er in je leven dat stress veroorzaakt? Waar loop jij over te piekeren? Wat kun jij niet accepteren in jouw leven? Wat zorgt er voor onrust in je leven? Schrijf dit zo uitgebreid mogelijk op.

Stap 2: Loslaten

Besef dat je niet overal invloed op hebt, maar wel aan hoe je er mee omgaat. Indien je inziet dat je invloed hebt op de situatie, neem dan ook actie. Ik ga je helpen aan een dieper inzicht zodat je in acceptatie kunt stappen en wellicht wel tot bepaalde acties kunt komen. Kijk naar de situatie(s) die je hebt opgeschreven. Deel dit vervolgens in volgende de 3 categorieën:

 1. controle over
 2. weinig controle
 3. geen controle over

Stap 3: Wat besluit je?

Welke beslissingen neem je op basis van dit inzicht? Welke acties neem je op de punten waar je controle hebt? Wat doe je om naar acceptatie te gaan? Het is nu eenmaal zoals het is! Of kun je toch invloed hebben?

Tip: Wat ik-zelf doe bij pijn waar ik geen invloed op heb, is gewoon liefde zenden, een kaarsje branden, wierook opsteken en lekker doorvoelen. Blijf niet te lang hangen in de negatieve spiraal. Er is altijd een reden om te leven. Breng zingeving in je leven. 

Suggestie: Oefening ‘Liefde uiten’

We zijn deze week bezig met ‘Zelfliefde‘. Dan is het ook fijn om te beseffen wie jij liefhebt om je heen. Soms komen er mensen op je pad die je raken. Mensen die zonder dat zij dat misschien door hebben inspireren. Weten deze mensen dat ook? Ik heb een leuke oefening voor je. Deze bestaat uit 2 onderdelen. Voor optimaal effect: Doe eerst deel 1 en lees daarna pas deel 2.

Deel 1: Welke persoon betekent veel voor je of inspireert je? Wie heeft er onlangs of misschien een tijd geleden impact op jouw leven gehad? Aan wie heb jij steun gehad in een moeilijke periode? Wie maakt jouw leven een stukje mooier? Wie bewonder je in je omgeving? Of is het misschien iemand die iets verder weg van je staat? Schrijf dit op en beschrijf waarom deze persoon veel voor je betekent of jou inspireert. Voel de liefde voor deze persoon terwijl je schrijft.

Deel 2: Laat het deze persoon weten. Deel wat je zojuist hebt opgeschreven met deze persoon. Het kan zijn per e-mail of whatsapp, maar misschien is telefonisch wel veel leuker? Je zult zien dat wanneer jij liefde geeft je dit ook terug ontvangt.

Geleide VisioenenMeditatie: Activeer je Zelfliefde

Neem de tijd om naar binnen te gaan en je zelfliefde te activeren. Indien je van variatie houdt, heb ik ook een andere geleide visioenenmeditatie geplaatst op deze pagina. Deze is iets langer, namelijk 30 minuten. Enjoy!

Laat je reactie achter!

Hoe verloopt de zelfliefde challenge voor jou? Wat is jouw uitdaging bij het stappen in acceptatie? Kan ik je wellicht helpen of heb je een vraag?  Laat deze dan hieronder achter. Alvast bedankt! Veel liefs, Maria Johanna <3

179 antwoorden
  • wanda bartman
   wanda bartman zegt:

   Dankbaarheid en Liefde voor jou Maria Johanna. Je doet een prachtige werk! Thank you for sharing your Love, gift and knowledge. <3

   Beantwoorden
   • Maria Johanna
    Maria Johanna zegt:

    Dank je wel lieve Wanda! Er zit veel liefde en aandacht in. Ik ben blij dat je dit ziet en waardeert. Thank you for appreciating <3 Much love and blessings, Maria Johanna <3

    Beantwoorden
  • John
   John zegt:

   “Papa alles is andersom”
   De ommekeer….onbewust zit ik in mijn hoofd een ongemakkelijk gevoel en pijn.
   Soms even, soms al heel mijn leven, een oude (kind) overtuiging of die vervelende collega.
   Altijd wou ik hier vanaf vluchte ik op verschillende manieren, tv, telefoon, een extra drankje/hapje of wat dan ook of kreeg de collega “de ander de schuld”.
   “Papa Alles is andersom” vertelde mijn dochter toen ze 3 jaar was en ik met haar buiten in de tuin was en in mijn hoofd zat….dank je wel lieve Zara toen mocht ik ervaren dat ik deze pijn en ongemakken kon omkeren in zelfliefde en acceptatie en dat alle ongemakken daar oploste in het Nu door mijn aandacht op mijn hart en zelfliefde te richten en als een toeschouwer de gedachten voorbij zag drijven….
   Dit zijn nu (steeds vaker) dankbare signalen geworden om weer terug te komen in mijn hart en zelfliefde. Deze oefeningen sluiten hier perfect bij aan, sterker nog intuïtief gebuikte ik dezelfde woorden en soort van ritueeltjes, daarnaast gebruik ik de krachtige helende werking van de natuur. In het Tibetaans boedischme heet verlichting gewoon de natuurlijke staat van ZIJN. Waar de laatste beoefening is….laat alle beoefeningen los, prachtig!

   Ik zoek dan intuïtief een mooi plaatsje in bossen of ergens omgeven door groen en neem de tijd om In liefde naar binnen te keren, deze oefeningen helpen erg goed, maar dat mag je zelf ervaren.
   De stilte en helende werking van de natuur geven een extra boost, dit doen met zijn 2en of meer geeft nog meer kracht 1+1=energetisch 3

   Dank je wel allemaal dat we samen de liefde hier op aarde Natuurlijk samen vergroten…liefs John

   Beantwoorden
 1. Carla
  Carla zegt:

  Dank je wel MariaJohanna,
  Deze video met mooie uitleg over acceptatie komt voor mij op het juiste moment als antwoord op een bepaalde vraag van mij.
  Dank voor deze mooie Challenge en al jouw andere mooie en liefdevolle inspiraties!
  Kussss

  Beantwoorden
 2. Liesbeth
  Liesbeth zegt:

  Goeiemorgen Maria, dankjewel xxx
  Het sluit allemaal zo perfect aan op hoe mijn leven nu verloopt. En ik besef dat ik al heel goed bezig ben. Vandaag duik ik de hele dag heerlijk de sauna in, ook weer een onderdeel om lief te zijn voor mijzelf Lieve Maria ik wens jou ook een liefdevolle mooie dag toe…tot morgen, liefs Liesbeth

  Beantwoorden
 3. Hans
  Hans zegt:

  Ik vind dat je het erg goed doet, Maria. Het is heel inspirerend en helpt mij buitengewoon om mijn gezondheidsklachten te lijf te kunnen gaan. Dank je wel. Ik hoop jou nog lang te mogen volgen.

  Beantwoorden
 4. Remco
  Remco zegt:

  Beste Maria, het werkt bij mij super als ik de dag zo begint. Kan je niet inplaats van 7 dagen 70 dagen dit doen?? Hihi, bedankt Maria en ik hou van mezelf

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hahaha! Ik doe het met liefde.. Wie weet 😉 Je kunt de challenge altijd herhalen in ieder geval. Hij blijft voorlopig online 😉

   Beantwoorden
 5. Nathalie
  Nathalie zegt:

  Goedemorgen

  Heb net breuk in liefdesrelatie achter de rug, doet enorm pijn… Vooral omdat ik besef dat fout voor stuk bij mij lag terwijl ik m toch echt graag zag.. Zelfacceptatie, zelfliefde .. Allemaal dingen die ik nu echt nodig heb,
  Dankje daarvoor
  Nathalie

  Beantwoorden
 6. Eveline
  Eveline zegt:

  Dank je lieve Maria.,
  ik leef al een tijdje zonder telefoon, en tv,
  en beperkt internet.
  gisteravond de kaarsjes aangezet (doe ik elke avond) en tijdens de schrijfopdracht besefte ik dat ik het eigelijk zo goed heb,en ook heel dankbaar ben.
  ik leef met de dag ,en kijk en accepteer wat er langs komt.(natuurlijk komt ego soms in opstand) maar aan het eind van de dag of tussendoor kijk ik weer als toeschouwer en dat helpt.
  ik wens jou en iedereen die dit leest veel inzicht,zelfliefde , acceptatie. en dankbaarheid .

  Beantwoorden
 7. corine
  corine zegt:

  Lieve Maria,

  Deze cgallenge komt voor mij op het juiste moment…dag 1 heb ik in de visualisatie mezelf gefocust dat ik lief ben, dat ben ik nl vaak niet, door gedachten, oordelen, onzekerheden….daarbij kruip ik dan in de huid van de ander die mij vast en zeker niet lief zal vinden…..verkeerde overtuiging dus….voor mij heel ladtig als hsp’er om het gevoel van de ander bij de ander te laten….ben opnieuw in relatie met mijn tweelingziel en wordt natuurlijk geconfronteerd met mijn pijnstukken, net als hij….we gaan ervoor en de twijfel is daar alweer…de twijfel is natuurlijk angst, het verleden het verleden laten en nu in het nu zijn….geen gemakkelijke weg maar wel een mooie….zonder verwachtingen….of toch wel?

  Dank voor je challenge en ik hou van mij..

  Namaste Corine

  Beantwoorden
 8. Thea
  Thea zegt:

  Goedemorgen Maria, zo fijn om dit te doen met jou het horen van jouw stem geeft mij een vertrouwd gevoel.ben heel dankbaar dat ik je heb mogen ontmoeten in mijn leven. Ik ga vandaag alleen maar dingen doen die ik fijn vind om te doen.dus naar de markt om mijzelf een mooie bos rozen te geven…jij ook een liefdevolle fijne dag gewenst. liefs Thea

  Beantwoorden
 9. sandra
  sandra zegt:

  lieve Maria, dank je wel, de hele week komt als geroepen, dit was eventjes de hulp die ik nodig had, ik ben gezegend dat ze hierboven voor me zorgen, er nog steeds zijn, het schrijfmoment was ook loslatend, zal ik vandaag dan ook terug doen, je krijgt altijd wat je nodig hebt op het moment, erop vertrouwen dat alles goed komt, bedankt liefs sandra

  Beantwoorden
 10. Jajette
  Jajette zegt:

  Bedankt mooi mens….. Het is fantastisch wat jij hier te brengen hebt Maria Johanna, en hoe je dat doet.
  Fijn ook dat je deelde over het puntje van de tong tegen je gehemelte, een extraatje.
  Keep up the good work….

  Beantwoorden
 11. Tineke
  Tineke zegt:

  Lieve Maria Johanna. Dank je wel voor de video’s . Ik zit net weer even in zo’n periode dat ik weer helemaal vast loop. Ik ‘weet’ het allemaal wel maar kan niks tot uitvoer brengen. Je video’s geven me daarom een enorme steun in de rug om er weer even bij stil te staan en door te gaan.
  Dank je wel en een fijne dag. Tot morgen!
  Liefs

  Beantwoorden
 12. Mirjam de graaf
  Mirjam de graaf zegt:

  Goedemorgen
  een mooie boodschap.
  Ik blijf volhouden het is nu echt de tijd om voor mezelf te kiezen.
  gisteravond begonnen met het schrijven stap 1 heb ik nu gedaan.
  vanavond neem ik weer een momentje.
  Ik doe het wel op mijn eigen tempo.
  Ik ga ervoor om de 7 dagen te volbrengen.
  het is nu de juiste tijd voor mij om zelflievde weer terug te vinden.
  Dankje wel lieverd hiervoor.
  Ik wens dan ook een liefdevolle dag toe.
  Mirjam ❤

  ervoor.
  Ik doe de stappen en het schrijven wel stap voor stap om mijn eigen tempo.
  maar ben blij dat ik deze stap genomen heb
  om nu echt voor mij zelf te kiezen.

  doe mn best op deze 7 dagen door te zetten en

  Beantwoorden
  • Mirjam de graaf
   Mirjam de graaf zegt:

   Zie dat het niet helemaal goed is gegaan het onderste gedeelte is niet helemaal goed gegaan dat mag als dat kan verwijderd worden.
   Liefs Mirjam

   Beantwoorden
 13. Annick
  Annick zegt:

  Goedemorgen Maria Johanna,

  Ik herken me heel erg in de woorden van Tineke mbt het weten maar het moeilijk hebben het ook toe te passen. Je video vandaag kwam dan ook op het juiste moment. Het wekte bij mij veel emoties los en plots zag ik helder dat ik ook hier de lat veel te hoog wil leggen en onvoldoende mild ben naar mezelf. Ik ben je dan ook heel dankbaar. Met je oprechte liefde raak je mij en als het zo lees veel anderen. Bedankt!

  Beantwoorden
 14. Gerard van soest
  Gerard van soest zegt:

  Het is weer fijn na het opstaan je inspirerende stem en verhaal wederom te beluisteren.het zal zeker er toe bijdragen om helder en alert te zijn te accepteren wat zoal op je pad komt.
  Mijn inspirator is al , n tijdje m,n shiatzulerares,waar ik veel aan kwijt kan , en door haar behandeling tot een innerlijke rust kom.
  Groet Gerard en tot morgenochtend, zie er al weer na uit.

  Beantwoorden
 15. Arnold
  Arnold zegt:

  Ik heb nu de derde keer de link van de liefdes challenge aangeklikt en kom tot de conclusie dat de korte meditaties en ondersteunde woorden mij een rust geven om de dag te beginnen. De onderwerpen van de dagen sluiten precies aan bij de gemoedstoestand waar ik nu in verkeer.
  Dat geeft mij genoeg energie om de dag door te komen en bewust met je zelf om te kunnen gaan. Ik schiet namelijk behoorlijk snel in de pieker en gedachtenstromen.
  Bedankt!!

  Beantwoorden
 16. Helma
  Helma zegt:

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Beantwoorden
 17. Natasha
  Natasha zegt:

  Lieve Maria Johanna,
  Hoorde net van een vriendin dat neptunes in vissen gaat. Het rookgordijn wordt over dingen heen gelegd of hij wordt juist weggetrokken.
  Bij mij wordt hij weg getrokken, ik voel en ervaar dat ik zichtbaar word. Jouw video’s helpen enorm om dit proces te omarmen en om te gaan staan.
  Dank je!
  Liefs Natasha.

  Beantwoorden
 18. Marja
  Marja zegt:

  Dank je wel Maria Johanna, dat je dit wilt delen met ons. Het zijn cadeautjes en komt op het juiste moment op mijn pad. De innerlijke glimlach vind ik super, het leven gaat vanzelf is voor mij een eye-opener. Mijn intentie vandaag is discipline om in het nu te mogen zijn en dat te doen wat zich aandient zonder te moeten. Gister voelde ik al een stukje flow. Yes, ik ben op de goed weg. Ik zal met de mensen in mijn leven delen wat ik zo bewonder in ze. Dat is een mooie. Ik ga daar mooie kaarten voor maken en dan versturen. Dit vereist wel discipline. O, ja Ik heb met mezelf afgesproken om de afspraken met mezelf na te komen. lieve groet.

  Beantwoorden
 19. liz
  liz zegt:

  Een prachtige meditatie lieve Maria Johanna. Het was als of je naast me stond.
  Dikke tranen rolde over mijn wangen toen ik mijn gids zag.
  Grappig was dat de twee momenten dat je zei, ga naar de zon, precies op dat moment brak de zon door en schijnende op mijn gezicht. Het licht ervan heb ik waargenomen.
  Dank je wel en een fijne liefdevolle dag toegewenst

  Beantwoorden
 20. Robert
  Robert zegt:

  Hi Maria!

  Ondanks de drukte met werk voel ik een verschil in de energie in en om mij heen. En die voelt zeer goed.. Meer rust en meer bezig met mij en wat ik wil zijn en vooral de acceptatie wie ik ben. Met de goede dingen en de minder goede dingen!! Heerlijk dit!!

  Beantwoorden
 21. Leon
  Leon zegt:

  WOW deze was echt mooi, elk woord was raak, wat heb je toch een mooie gave!
  Je werkt zo transformerend, alles begint direct te werken, THANKS!

  Beantwoorden
 22. gabriëlla
  gabriëlla zegt:

  Hoi.
  ik vind dat je het erg goed doet !
  De les vanvandaag is inderdaad een hele belangrijke. Zelf ga ik ook vaak zo te werk.
  maar kreeg door de oefening van vandaag toch nog weer een antwoord voor mezelf.
  ga zo door ! X

  Beantwoorden
 23. janneke
  janneke zegt:

  Dank je wel voor je inspiratie en steun Maria Johanna, erg lief dat je dit voor ons doet. Gesschreven heb ik niet omdat voor mij duidelijk is welke actie ik moet ondernemen en ook doe. Mijn man en ik zijn verhuisd van het westen naaar het noorden, eigenlijk voor de mooie omgeving. Het punt is dat ik de sociale contakten uit Den Haag erg mis en me hier heel eenzaam en alleen voel. Ik doe wel van alles om onder de mensen te komen, cursussen, uitgaan etc. Om nieuwe vriendschappen op te bouwen hier valt mij erg tegen omdat de mensen hier heel erg op zichzelf zijn wat ik nooit verwacht had. In elk geval zal ik het moeten accepteren zoals het is en zal daar mee beginnen hoe moeilijk ik het ook vindt

  Beantwoorden
 24. Jacqueline
  Jacqueline zegt:

  Dag Maria Johanna,
  Dankjewel voor je mooie woorden…ze kwamen voor mij precies op het juiste moment.
  Ik wens je een mooie dag.
  Liefs, Jacqueline

  Beantwoorden
 25. Sandra
  Sandra zegt:

  Lieve Maria Johanna,
  Dank je wel voor deze mooie Challange! Echt super dat je dit met ons wil delen. Ik heb er heel veel aan en het lijkt ook direct te werken. Zo blij mee!
  Dank je wel.

  Beantwoorden
 26. menno
  menno zegt:

  ik ben er nog steeds 😉
  heel grappig hoe je dat zegt ,de vrouwelijke energie van het leven (het komst zo als het gaat) dat is mijn quote altijd 😉 hoewel ik 100% man ben en hetro ,ik zou wel met willen daten je straalt zo veel controle uit dat ik me daardoor aangetrokken voel ,al zit het op het puntje van me tong ,val gewoon op je al zeg ik dit uit mezelf.
  ik zeg masker op in deze wereld ,en masker af bij jezelf ,jezelf zijn betekend ook je kunnen vermommen als iemand anders op je werk ,niemand denkt aan zijn eigen angsten als je een rol aan het spelen bent en dat is goed om soms niet jezelf te hoeven zijn ,omdat zelf reflexie dan beter kan als iemand anders bent voor jezelf ,jij hebt zelf ook je naam veranderd ook dat is een dissociate van het zelf ,wat uiteindelijk ook weer een nieuwe zelf word .
  en welke zelf ga dan accepteren? ik vind mijn lieve zelf wel makelijk te accepteren ,maar mijn bange en egocentrische zelf mag er zins kort ook zijn ,die geven mooi mijn grenzen aan .
  ik hou van rollen in het leven ,ben letterlijk en geestelijk een vis in het water .
  plaats nooit een vis in een aquarium als hij de zee nodig heeft .
  ben enorm zelf verwoestend geweest ,doordat ik gepest ben op school en in me vormalig huwelijk ,hoe ik ook vocht
  ik ben altijd weer die zachte lieve man ,altijd weer https://www.youtube.com/watch?v=m0r9zsHZ5ZU en dat is nu wel aan het veranderen maar ik blijf afhankelijk van de liefde en daar doe je wat voor vind ik en dat is het ook waard .
  liefde is jezelf !!!!
  vrij als een stroom ,liefde die een dans deed ,me aankeek en naar me lachte ,dat is wie ik ben liefde en liefde xx

  Beantwoorden
 27. Mia
  Mia zegt:

  Dank Maria Johanna. Ik ben er nog bij maar vind het moeilijk om de tijd en aandacht aan mezelf te geven. Vooral bij de schrijfoefeningen ervaar ik weerstand. Maar ik zet door. Liefs.

  Beantwoorden
 28. Susan
  Susan zegt:

  Vandaag dag drie.
  Ik voel iedere keer weer die rust in mezelf komen na je boodschappen.
  Ik ben me steeds meer gaan beseffen dat ik het niet buiten me hoeft te zoeken om deze rust te ondervinden.
  Ik voel dat de rust me bewuster maakt van mijn zijn.
  Ik krijg nu een heerlijke glimlach op mijn gezicht…….
  Dank je wel Maria en tot morgen !

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Knap dat je al 3 dagen meedoet. Dat is voor mij echt bijzonder! Ik probeer echt iets te kunnen geven.. Dank je wel en een glimlach voor jou, Maria

   Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Spelling is niet mijn sterkste punt.. Maar dat houdt me nooit tegen om in actie te blijven en gewoon fouten te maken in open publiek.. Dat zouden meer mensen mogen doen… Losser zijn, fouten durven maken, in het diepe springen, blind varen op vertrouwen en handelen vanuit je pure zijn. Wel bedankt. Deze reactie bedoel ik niet persoonlijk op jou… Maar voor iedereen. Je kunt het jezelf een stuk gemakkelijker maken door jezelf toestemming te geven fouten te maken.. Afscheid nemen van ‘perfectionisme’… Daarmee kun je het erg moeilijk voor jezelf maken.. Ik houd van DOEN en plezier hebben.. Leef voluit Frank en dank je wel voor je berichtje 🙂

   Beantwoorden
 29. Yolanda
  Yolanda zegt:

  Dank je maria johanna.

  Deze dag wordt een dag voor mij.
  Vanmorgen begonnen met het wekelijkse meditatie groepje.
  Na de middag deze heerlijke meditatie erbovenop.
  Voel me nu bij mezelf.

  Fijne dag nog en tot morgen,
  Namaste
  Yolanda

  Beantwoorden
 30. Maria
  Maria zegt:

  Lieve Maria Johanna dank je wel voor deze prachtige meditatie, wat een cadeau. Ik heb hierdoor een bijzonder transformerende reis kunnen maken en er is veel los gekomen en geheeld. Mijn vertroebelde blik is weer helder en stralend. Mooi hoe ik op het juiste moment in deze challenge ben terecht gekomen. Het regelt zich allemaal weer vanzelf. Liefdevolle groet!

  Beantwoorden
 31. Anna
  Anna zegt:

  Lieve Maria Johanna
  Wat een rijkdom om jou te mogen volgen.
  Ik ben wel al bewust bezig met zelf liefde.
  En eigenlijk durf ik dus ook al te zeggen dat ik van mij zelf houd.
  Wel merk ik dat door mijn gewoonte altijd klaar te staan voor anderen ik mezelf soms toch weer op de tweede plaats zet.
  Het is moeilijk afleren wat je jaren is aangeleerd.
  Kortom een beetje ondersteuning van jou is dus altijd welkom .
  Ik ben je erg dankbaar..
  Namaste

  Beantwoorden
 32. Briets
  Briets zegt:

  Goedemiddag 🙂

  Ik heb in mijn lunch de video bekeken en de meditatie in de video gedaan. Mijn intentie voor vandaag is loslaten, dit kwam duidelijk naar boven.

  Oefening acceptatie gedaan. 8 situaties opgeschreven. 3 situaties heb ik controle over, 1 situatie weinig controle over, en 4 situaties geen controle over, die kan ik dus loslaten! Mooie oefening en het werkt direct!

  Oefening liefde uiten. opgeschreven, foto van gemaakt en via whats app doorgestuurd. Ze vond het lief en deed haar goed :).

  Voor het slapen gaan de meditatie van 30 minuten.

  Beantwoorden
 33. Ingrid
  Ingrid zegt:

  Ik heb veel fysieke pijn omdat mijn jongste hond weer eens een aanval van niet bereikbare idioterie had en er dingen van zijn plaats werden gezwiept wat een kettingreactie gaf en de toren met 4 wielen met banden omvielen. Ik moest de oudste hond in veiligheid duwen en mijn vingers kwamen tussen de vallende banden.
  Woest was ik. machteloos dat ook de gedragstherapeut niet veel kan uitrichten. Ik kan zijn gedrag niet accepteren omdat het fysiek gevaar voor ons allemaal oplevert. Ik heb moeite te vertrouwen dat het allemaal wel goed komt, we zijn al 3 jaar bezig. Hoe ga je daar mee om? Accepteren dat het moeilijke hond is, ja dat hebben we, anders hadden we hem allang herplaatst.

  Beantwoorden
 34. Eveline
  Eveline zegt:

  lieve Maria,
  mijn intensie is dat ik bij mezelf wil blijven en daarvan genieten.
  ik hou het kort,
  heb al jaren de tv en telefoon uit,
  en ben dankbaar voor hoe alles nu is.
  dank voor je inspiratie .

  Beantwoorden
 35. Quirina
  Quirina zegt:

  Lieve Maria Johanna.

  Bedankt voor alle mooie oefeningen tot nu toe.
  Ik merk als ik goed op mijn ademhaling let en echt even goed de aandacht hiervoor neem, dat mijn lichaam rustiger wordt. Het voelt heerlijk en vredig en de energie voel ik dan altijd meteen stromen in mijn handen.
  Het is zo mooi!
  En leuke is dat ik weet hoe het moet. Maar soms is het lastig om het voor jezelf te doen.
  Maar het mooie wat ik vandaag heb geleerd en hoe vaak het ook gezegd is.
  Wees gewoon wie je bent NU alles is goed!
  En accepteer zoals de dingen zoals ze zijn vooral de dingen waaraan je niks kunt doen en waar je geen invloed op hebt.

  Dank je wel voor de eye opener.

  Je bent een prachtig mens die straalt en warm is. Zo voelt het als ik de video kijk.
  Bedankt voor deze challenge.

  Liefs en stralende groet Quirina

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Graag gedaan Quirina! We hebben allen van tijd tot tijd reminders nodig. Bedankt voor je prachtige complimenten. Fijn dat je meedoet. Liefs en een stralende groet, Maria Johanna

   Beantwoorden
 36. wanda bartman
  wanda bartman zegt:

  Dankbaarheid en Liefde voor jou Maria Johanna. You are doing beautiful work. Thank you for sharing your Love, your gift and knowledge <3

  Beantwoorden
 37. Jean
  Jean zegt:

  Lieve Maria Johanna,

  Ervaar sinds enige tijd een bijzondere energie die ik maar moeilijk kan benoemen. Ondanks dat ik erg veel obstakels in mijn leven ontmoet, en steeds pauzenloos moet blijven doorgaan om het bootje drijvende te houden, ontwaakt er een nieuw bewustzijn in mij. Regelmatig komen er mensen of situaties op mijn pad, waarvan ik overtuigd ben dat ze zo bedoeld zijn. Heb al heel wat stapjes gezet. Zelfacceptatie, innerlijke rust en van jezelf houden zijn cruciale ingrediënt heb ik gemerkt. Als je niet vanjezelf houdt, en niet het vermogen hebt dicht bij jezelf te blijven kun je nooit een worden met het grotere. Het grotere dat er voor ons allemaal is, en dat ons ooit weer één zal laten zijn. Daar ben ik van overtuigd. Nog een lange weg te gaan, maar het juiste moment om een flinke tocht te maken. . Veeeel Dank voor wat je met ons deelt, het heeft zeker belangrijk bijgedragen. Ga zo door, zal je zeker blijven volgen.

  Veel goeds en alle liefde.

  Jean

  Beantwoorden
 38. Jacqueline
  Jacqueline zegt:

  Hoi Maria,

  Mijn intentie voor vandaag is dat ik het oordeel dat ik heb over mezelf los mag laten. Ik accepteer mezelf steeds meer en heb mezelf ook steeds meer lief. Daar ben ik heel blij mee want dat geeft een heel fijn gevoel. De meditatie voelde fijn en rustgevend. Dank je wel voor de wijze lessen van vandaag.

  Liefs Jacqueline

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Heel fijn. Mooi om het oordeel los te laten.. Het zit zo in ons systeem om over onszelf en anderen te oordelen.. Gelukkig wordt het steeds minder hoe bewuster je leeft. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 39. Marije
  Marije zegt:

  Hoi Maria, bedankt dat je deze video’s plaatst, het heeft mij geholpen om uiteindelijk mijzelf te vinden en door deze zelf liefde challenge kan ik mezelf verder gaan verstevigen want ik ben uiteraard nooit klaar met leren. Je bent voor mij een voorbeeld! Ga zo door!

  Beantwoorden
 40. Carry
  Carry zegt:

  Lieve Maria Johanna.
  Dag 1 heb ik echt met een brede glimlach mijn lichaam van binnen bekeken. Dat voelde heel liefdevol.
  Dag 2 heb ik heel rustig stilgestaan bij elke vraag. Dat was best een uitdaging om iets op te schrijven en vervolgens te denken: Prima Carry maar wat ga je vervolgens met deze wetenschap doe.
  Dag 3 kan ik vanavond pas doen. Kortom,het is hard werken aan mezelf deze week.
  Maar ik wil je wel hartelijk bedanken voor al je genomen moeite.

  Beantwoorden
 41. Viviane
  Viviane zegt:

  Je doet prachtig werk Maria. Heel liefdevolle inspiraties.
  Iedere dag is een nieuwe start en ik ervaar dat wanneer iets moeilijk is, dat gevoel en de gedachte vanzelf over gaat. Leven in het nu en bewust bij mezelf blijven.
  Liefs Viviane

  Beantwoorden
 42. Petra Zagwijn
  Petra Zagwijn zegt:

  Hoi Maria, je tong tegen je gehemelte kietelt bij mij heeeeeel erg hahaha. Het zijn allemaal fijne oefeningen, dankjewel xxx Petra

  Beantwoorden
 43. ibolya
  ibolya zegt:

  Ja ik doe nog steeds mee. Wat een mooie oefeningen en meditaties. T past zo in mijn proces. En wie ik bewonder….oa jou. Omdat jij je hart volgt en volop leeft.

  Beantwoorden
 44. Nancy D'Hollander-huenaerts
  Nancy D'Hollander-huenaerts zegt:

  lieve Maria, ook voor mij is het de derde dag, mijn intentie is liefde, liefde voor mezelf , wat ik nooit had, en ik vind nu dat ik het waard ben, ik ben je zo dankbaar voor de lessen die je geeft, die me laten inzien dat ik mezelf mag liefhebben, ik ben een goed mens, en wil nog beter worden mat je hulp, Namasté!

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Nancy, dank je wel. We hebben allemaal wel eens hulp nodig op ons pad en het is geweldig om van hulp te kunnen zijn op deze manie. Heel mooi wat je hebt geschreven. Namasté!

   Beantwoorden
 45. yvonne
  yvonne zegt:

  Mooie challenge. Gisteren ja/ nee dingen opgeschreven. Een ja-ding is om meer aandacht aan positieve mensen re schenken. Heb vandaag 5 kaarten geschreven en verzonden met de post naar 5 mensen die mij een warm gevoel geven. Helaas heb ik jouw adres niet, anders had ik jou ook een kaartje gestuurd. Heb facebook app van mijn phone verwijderd. Whatsapp lukte mij nog niet. Ben een dankbaar mens

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wat een mooi idee zeg! Leuk! 🙂 Stapje voor stapje.. heb mijn Whatsapp ook niet gewist, maar wel notificaties uit en soms kies ik ervoor om gewoon niet te reageren.. Doe dat al langere tijd en het bevalt heel goed 😉

   Beantwoorden
 46. Elke
  Elke zegt:

  Lieve Maria,
  Ik ben dankbaar dat je dit doet. Je helpt me enorm in mijn proces voor zelf liefde❤️ dit is de eerste keer dat ik een challenge doe en het voelt heel fijn!
  Nogmaals veel dank.
  Liefs Elke

  Beantwoorden
 47. Marleen
  Marleen zegt:

  Dag lieve Maria, Het is al laat maar wat ben ik blij dat ik jou ben tegengekomen op facebook en je oefeningen en meditatie kan meedoen. Ik had dit alles toch wel nodig hoor met zolang thuis te zitten gaat je zelfvertrouwen en geloof in jezelf toch wel naar beneden. Door je oefeningen, je video, en de begeleide meditatie krijg ik weer terug een boost en ga ik terug de goede richting uit.
  Mijn intentie vandaag is meer liefde voor mezelf en ook voor de anderen en alles gaat hierdoor een heel stuk lichter. Wat je nodig hebt komt naar je toe Lieve Groetjes Marleen

  Beantwoorden
 48. Sander
  Sander zegt:

  Echt super bedankt voor het delen van deze zelfliefde challenge. Het komt voor mij op exact het juiste moment, namelijk tijdens een zoektocht naar zelfliefde en mezelf. Het helpt me echt ontzettend veel. Super bedankt Maria Johanna

  Beantwoorden
 49. Miranda
  Miranda zegt:

  Hai Maria Johanna,

  Wauw, wat was de 3e dag mooi en heftig. Zelfacceptatie. Toen ik mijn puntje van mijn tong tegen mijn gehemelte deed gebeurde er eerst niks. Toen zei je, heb vertrouwen dat het goed is. Daar ben ik in gaan zitten, alle oordelen en gedachten laten gaan. blind vertrouwen. Toen ging er iets gebeuren. Ik kreeg enorme pijn op mijn zonnevlekken, hartchakra en onderaan mijn keelchackra. Enorme pijn in mijn benen, soort kramp. Eerste reactie was, nee dit wil ik niet meer maar vlak erachteraan, even doorzetten het helpt je alleen maar. Heb de helft van de meditatie niet meegekregen omdat ik met die pijn bezig was. Steeds als ik mijn aandacht terug bij de meditatie had kon ik weer verder. Mooie boodschap gehad, vertrouwen. Heb mijn dank aan iedereen gegeven. Toen de meditatie voorbij was moest ik enorm boeren tot aan de maagzuur toe. Ik mediteer al een aardige tijd maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Echt vreselijk maar zo ontzettend mooi. Ik ben zo dankbaar dat dit gebeurt is. Ik ga deze meditatie zeker nog een keer doen totdat ik van de pijn af bent. Pfff Maria Johanna onwijs bedankt voor deze aanreiking.

  Beantwoorden
 50. nicole
  nicole zegt:

  Hallo Maria,

  Fijn dat je mensen helpt en deze oefeningen deelt zodat de wereld mooier worden en mensen van zichzelf houden van binnen en dit weer naar buiten naar medemens uitstralen uiteindelijk is liefde toch wat we allemaal willen in het leven gelukkig zijn met onszelf en met de mensen om ons heen je geeft mensen energie en helpt hun hun hart te genezen,xxx bedankt

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel Nicole. Ik ben ook blij dat ik dit heb ontdekt.. Mijn passie en dat het in deze tijd zo via internet kan. Leuk dat je meedoet!

   Beantwoorden
 51. Didy
  Didy zegt:

  Dank je wel. Ik vind het fijn om naar je te luisteren. Eigenlijk weet ik het allemaal wel maar het is fijn om het weer even te horen. Ik zit midden in het proces om de na weeën van het verleden los te laten want het houdt het leven in het nu tegen. Fijn om bewust bij mezelf te blijven. Fijne dag en ik kijk net naar de spreuk die ik heb hangen: vandaag is mijn lievelingsdag! Groetjes Didy

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Het is inderdaad fijn om herinnert te worden. Dat is het hele verhaal.. En dan doen. Sterkte met je proces van loslaten. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 52. Els
  Els zegt:

  Lieve Maria,

  Wat ben ik blij dat ik op je blog terecht ben gekomen.
  Je eerlijke en lieve en vooral oprechte uitstraling doet echt wat met me..
  En heb nu voor het eerst heb ik echt een keus gemaakt door tijd voor mezelf te gaan nemen (ook al is het
  geen makkelijke weg).. En dat doe ik dus met deze challenge van jou.
  Ben wel een week later begonnen vandaar deze late reactie.
  Dank je wel alvast Maria..

  Warme groet ;

  Els

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Els, geweldig om te horen. De zelfliefde challenge blijft online staan hoor. Je kunt het ten alle tijden doen. Ben trots op je dat je voor jezelf kiest! Warme groet, Maria

   Beantwoorden
 53. Rob
  Rob zegt:

  Hollo Maria Naar drie dagen tot mij zelf komen ga de goede kant op,ik ben er veel mee bezich zelf als ik naar de winkel loop denk ik wat een mooie dag en die is voor mij,kan er erg goed van genieten,het heeft zijn tijd nodig,maar kan wel meer genieten,en heb de telefoon de heele dag thuis laten liggen en heb het niet genist . Groeten Rob

  Beantwoorden
 54. Petricia
  Petricia zegt:

  Dankjewel mooie, lieve Maria,
  Ik ben blij dat ik je gevonden heb en voel een enorme verandering in m’n leven door je wijze woorden!! <3

  Beantwoorden
 55. Ar
  Ar zegt:

  Lieve Maria,

  Nadat ik vorig jaar een moeilijke periode heb gehad qua gezondheid, ben ik op zoek gegaan naar de nieuwe ik, daar hoort zelf acceptatie zeker bij. Het gaat de goede kant op, ben veel aan het lezen, veel schaduwen naar het licht aan het brengen en de wereld te leren bekijken vanuit een ander paradigma. Sommige dagen gaat het beter dan anderen, en dan mis ik soms toch dat vertrouwen en de intuïtie. En een paar dagen geleden kwam jij op mijn pad. Daarvoor ben ik dankbaar en ik weet zeker dat ik veel van je kan leren. Alvast bedankt en ik weet zeker tot snel. Liefs Ar

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel voor je openlijke reactie! Ben blij om te horen dat je de goede kant op gaat. Ik hoop dat je kunt ervaren dat alle ervaringen ons dichter bij onszelf brengen en juist ook die moeilijke perioden zorgen voor verlichting naderhand. Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 56. Karien
  Karien zegt:

  Lieve Maria,

  Na behoorlijk geflipt te hebben, doordat het lijkt alsof ik altijd tegen dezelfde muur aan liep, kwam de affirmatie: “Ik accepteer en laat los, er wordt van mij gehouden.” Naar voren. Dit geeft Rust. Eindelijk!! Ja, Liefde begint mij mijzelf, onszelf. Gelukkig staan wij niet alleen. Samen staan wij juist sterk. Al ben ik, zijn wij, ons hier soms niet bewust van. Echt eng om mijn ogen te openen, te weten, voelen & ervaren dat het in het Hier & Nu goed is. Jouw meditaties en oefeningen helpen hier enorm bij. Bedankt!!

  Liefs, Karien

  Beantwoorden
  • Karien
   Karien zegt:

   PS: Ik heb er zelfs kleuren aan gegeven. De kleur roze voor de (zelf)liefde, die bij iedere ademhaling door mij heen mag stromen. De kleur groen, jouw groene kamer, mijn hart, voor acceptatie. Bedankt!! ❤

   Beantwoorden
   • Maria Johanna
    Maria Johanna zegt:

    Lieve Karien,

    Bedankt voor het delen van je reactie! Heel mooi hoe je affirmatie op je werkt. Het is steeds opnieuw een verhaal afbreken en dichter bij jezelf komen.. Fijn dat je steeds dichter bij jezelf komt.

    Veel liefs, Maria

    Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Karien,

   Bedankt voor het delen van je reactie! Heel mooi hoe je affirmatie op je werkt. Het is steeds opnieuw een verhaal afbreken en dichter bij jezelf komen.. Fijn dat je steeds dichter bij jezelf komt.

   Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 57. Annemieke
  Annemieke zegt:

  Maria, Bedankt voor jouw inspiratievolle video’s
  Je hebt een fijne rustige stem, dat maakt het aangenaam om naar te luisteren en komt de inhoud ten goede.

  Beantwoorden
 58. Jasmin
  Jasmin zegt:

  Lieve Maria Johanna, prachtig jouw zelfliefde challenge. Je geeft me wat ik nodig heb, zeker nu, op een droevig moment in mijn leven: het loslaten van een relatie met iemand van wie ik veel ben gaan houden. Accepteren, en ook mezelf vergeven… dank voor jouw liefde en betrokkenheid.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Jasmin, dank je wel.. Ben blij dat ik iets voor je kan betekenen in een droevig moment in je leven.. Misschien is het nu moeilijk om het mooie er van in te zien.. Maar achteraf vallen dingen vaak op zijn plek. veel liefde en kracht, Maria Johanna

   Beantwoorden
 59. Sandra
  Sandra zegt:

  Hoi Maria

  Ik volg je challenge nog steeds. Verheug me iedere dag op je mail .
  Morgen na t werk ga ik voor die 30 minuten meditatie.

  Je geeft me rust die k nog nooit gehad heb. Thanks ❤️❤️❤️

  Liefs Sandra

  Beantwoorden
 60. Nicole
  Nicole zegt:

  Ben erg blij dat ik de workshops via Happinez heb gevonden. Mooi dat je dit met ons wil delen. Oprecht dankjewel ! Lieve groet, namasté.

  Beantwoorden
 61. MIranda
  MIranda zegt:

  Lieve Maria, Vandaag was niet zo’n goede dag. Ik was gister lekker aan het sporten en lekker in mijn energie. Vandaag werd ik wakker met hoofdpijn en had lang geslapen. Ik had van alles willen doen. Lekker buiten hardlopen of yoga maar het lijf/hoofd wilde niet meewerken. En toen dacht ik, wees niet zo streng. Geniet van wat wel gaat. Later vandaag naar de hortus geweest. De zon en de afleiding maakten dat het geleidelijk beter werd. Toen ik minder hoofdpijn opmerkte en meer energie, dankte ik de goden. Omdat ik liever was voor mezelf, werd het ook snel beter. Het is een mooie dag. Groetjes Miranda

  Beantwoorden
 62. Sandra
  Sandra zegt:

  Lieve Maria, voor mij is dit een goed moment om te werken aan zelfliefde. En met jou begeleiding heb ik hierin een eerste stap gemaakt. Dank je wel hiervoor!
  Ik ben moeder van twee kinderen (2,5 en 4 maanden) erg druk dus. Op mijn werk voel ik me niet op mijn plek er zijn veel veranderingen en de sfeer is niet altijd even goed. Al lang wil ik graag iets anders, maar weet niet wat…Wat wil ik?/ wat kan ik? onzekerheid/angst voor het onbekende houdt mij tegen. In deze afgelopen drie dagen ben ik tot inzicht gekomen dat het goed is om te beginnen bij jezelf (ik was het vooral buiten mezelf aan het zoeken) en te accepteren wat nu is en vooral vertrouwen te hebben in wat het leven brengt. Geduld te hebben in wat komen gaat. Ik ga zeker aan de slag met de oefeningen om dit in de praktijk te oefenen.
  Ik merk dat mijn hoofd heel dominant is waardoor ik snel terugval in denken. Graag zou ik willen leren mijn gevoel te volgen en hierop te vertrouwen zodat ik ook ga zien waarvoor ik hier ben en wat mijn pad is.
  Nogmaals bedankt voor je mooie woorden en steun hierbij.

  Beantwoorden
 63. miranda
  miranda zegt:

  dankjewel ben vandaag tijdens het schrijven tot bepaalde inzicht gekomen …..en ben sinds een lange tijd weer vrolijk …alleen al om door vandaag te besluiten in het hier en nu te leven en los te laten wat er allemaal speelt ….en te accepteren hoe het leven nu is….heb dit ook op geschreven dat ik moet vertrouwen dat het leven loopt zoals het loopt en dat het echt wel goed komt met mij ….dat heb ik een lange tijd niet gezien ….wat fijn dat je dit allemaal met ons deelt

  Beantwoorden
 64. Mildred
  Mildred zegt:

  Heel bijzonder het is me gelukt en wat heb ik goed geslapen! Me druk maken over wat er allemaal komen gaat en of ik dat allemaal wel aan kan, dat heeft heel erg bij mij gespeelt. Sinds gisteravond maakte ik ineens de klik dat t helemaal geen zin heeft en dat dat de werkelijkheid niet is…want in het hier en nu beleef ik alles heel anders en positiever. Super bedankt voor deze bijdrage van jou in mijn leven,
  Lieve groetjes Mildred

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Oooh, wat leuk om te lezen! Fijn dat je er iets aan hebt. Drukmaken heeft geen zin, dat weten we allemaal. Maar toch doen we het op zijn tijd… Fijn dat het je lukt om beter los te laten <3

   Beantwoorden
 65. Mar
  Mar zegt:

  Maria Johanna, wat is dat toch dat boze gevoel dat in mij zit, dat zo graag liefde wil voelen , maar door het constante denken (controle) wordt tegen gehouden om ten volle van jou mooie meditatie te genieten? Ik blijf je prachtige meditatie volgen .Dank je wel,

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel Mar! Soms moet je ook gewoon eens boos zijn. Vorige week ontmoette ik een vrouw die zei: ‘Zeg eens vaker Godverdomme’. Daar bedoelde ze mee dat ik mijn boosheid mag uiten. Dus doe dat! Of ga even flink sporten. Dat kan ook helpen 😉

   Beantwoorden
 66. Karina
  Karina zegt:

  Hoi Maria Johanna,
  Dank je wel voor deze gratis chalange! Meer zelfliefde is iets dat ik heel goed kan gebruiken. Via YouTube heb ik jou gevonden en ik ben dankbaar dat je deze chalange online hebt laten staan!:)
  Ik probeer de oefeningen s ochtends en s avonds te doen. Ik merk alleen wel dat ik door de dag heen toch de oefeningen ‘vergeet’, maar het is niet echt vergeten, ik denk dat er meer een soort weerstand achter zit waardoor ik het uitstel om er niet mee bezig te zijn waardoor ik dan s avonds uiteindelijk de tijd er niet meer voor heb. Dit blijft lastig!

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hi Karina, zooo leuk! Dank je wel. We verliezen het allemaal gemakkelijk gedurende de dag.. Als we onszelf maar weer blijven herinneren, groeit onze innerlijke rust en zelfliefde beetje bij beetje. Leuk dat je meedoet met de Challenge! <3 Liefs, Maria

   Beantwoorden
 67. Jan
  Jan zegt:

  Kort maar krachtig: Dit werkt geweldig! Ik heb me sinds 10 jaar, de afgelopen dagen nog nooit zo goed gevoeld, ik ga dit doorzetten, heel erg bedankt!

  Beantwoorden
 68. Anne
  Anne zegt:

  Lieve Maria Johanna,
  Ik ben intensief bezig met jouw cursus in combinatie met het ‘gelukkigvanbinnenuitfestival’. Dus ik kies deze tijd voor een retreat@home, het is heel fijn en inspirerend om je elke ochtend te horen, ik kijk er altijd naar uit. De video van dag 1 bekijk ik dagelijks. Met de ja/neen opdracht ben ik al heel intens bezig geweest! Ze komt voor mij op het juiste moment, de JA! klinkt door! En ik ben me bewust dat ik al veel kleine stapjes aan het zetten ben en dat iets extra’s of groters nu niet hoeft. Met vandaag had ik wat meer moeite, de opdrachten onder de video stel ik even uit, misschien komt het dan wel. Als intentie had ik: ‘de goddelijke liefde door mij laten stromen’. Misschien is dit ook wel acceptatie? Het voelt voor mij als overgave en verbinding en dat zijn nu belangrijke thema’s in mijn leven. Waar ik in de video vandaag heel blij van werd waren de woorden: Hier en Nu; ik dacht: oh, wat is het hier heerlijk! Dank je, Maria Johanna voor alle inspiratie en vreugde die ik voelde bij jouw sessie bij het festival en hier in de cursus. x

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wat leuk om te horen zeg!!! Wauw!
   Mooi om een thuis Retreat te doen. Super lief dat je dit met mij deelt ! Daar word ik dan weer blij van 🙂
   Acceptatie & in het Nu zijn, zijn steeds terugkerende thema’s denk ik. Keer op keer jezelf herinneren.
   Leuk dat je meedoet met de zelfliefde challenge.
   Liefde, Maria Johanna <3

   Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je. Je kunt je gids misschien wel voelen of horen? Sommige mensen zijn meer visueel ingesteld dan anderen.. Voel <3

   Beantwoorden
 69. Pascale
  Pascale zegt:

  Lieve Maria Johanna,

  Dank je wel voor alles wat je me deze 3 dagen al hebt doorgegeven! Jouw geleide meditatie vind ik super, en heb ik erg hard nodig, want ik merk dat ik nog ver weg sta in het doorvoelen van zelfliefde. Het leren accepteren van wat is, is dan ook niet simpel voor ‘n perfectionist als ik, die maar al te graag zelf de touwtjes in handen wil(de) nemen… <3. Ik vind het vooral fantastisch dat je jouw kennis en ervaringen zómaar met mij wil delen, gratis en voor niks! Wat ben jij 'n fantastisch mens!!!
  En zelf heb ik nog héél wat werk aan de winkel!!

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wat super fijn om te horen dat je er zoveel aan hebt!! Iedereen kan groeien in zelfliefde. Dat is de kern van ons bestaan.. Heel leuk dat je meedoet aan deze challenge. Welkom!! <3 Geniet er nog van. Veel liefs <3

   Beantwoorden
 70. Anne
  Anne zegt:

  Beste Maria Johanna,

  Dank je wel voor deze challenge!
  Ik heb nu drie dagen de geleide meditatie gedaan en ik ben van plan om deze dagelijks te doen. Het helpt mij echt om dingen los te laten, omdat jij dingen benoemd als ‘schuldig zijn bestaat niet’ en ‘dingen moet bestaat ook niet’. Ik hoor wat ik wil horen en ik weet zeker dat als ik dit volhou, ik veel meer dingen los kan laten en meer in het hier en nu kan leven, dus dank je wel!
  Liefs, Anne

  Beantwoorden
 71. Elke
  Elke zegt:

  Goedemorgen , ik was erg nieuwsgierig naar de volgende video en kwam hem tegen op je site.
  De rest van de dag even geen apparaten aan (is voor mij al minder moeilijk want ik heb al gekozen om zonder iphone te leven- wow wat een rust! en kijk ook al geen tv meer- Heerlijk die tijd voor mezelf!), alleen vanavond weer voor de meditatie en evt. reactie even de computer aan.
  Mijn intentie voor vandaag is: Vertrouwen op wat zich aandient in het NU.

  Beantwoorden
 72. Nanny
  Nanny zegt:

  Kost best moeite om mijn stilte te bewaren met zo veel woorden erdoor.. Niet vervelend bedoelt:) Maar concentreer mij dan op jouw stem, en kom dan moeilijk naar binnen. Echter als ik mijn dag weer vervolg, voel ik soms toch dat ik weer meer bij mijn eigen gevoel gekomen ben..

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hi Nathalie, dat snap ik. Ook dat verdriet mag er zijn. Dat is onderdeel van het leven. Het kan soms lang duren om iemand los te laten na een relatie. Mooie gelegenheid om terug te gaan naar zelfliefde en jezelf te hervinden. Sterkte! Xx

   Beantwoorden
 73. Adrie
  Adrie zegt:

  Heel fijn om dit te doen open te staan voor je zelf.
  Door veel zelfliefde kunnen we de liefde ook overdragen naar de mensen om je heen .
  Ga met plezier en liefde de volgende challenge dagen doen

  Beantwoorden
 74. Cees Bakker
  Cees Bakker zegt:

  Maria Johanna,
  Mijn dankbaarheid en waardering even benadrukken voor je gift.
  Voorafgaande aan deze 7-daagse impuls voor zelfliefde een activatie van het Zelf-Bewustzijn mogen ervaren met 250 mensen aan het strand in Zandvoort (Arjan Bos/Martijn van Staveren).
  Vervolgens dit weekend satsangs met Balarishi uit India mogen ervaren(Mantra’s reciteren) en tevens geinspireerd door het boek van Yfke Laanstra;” Bits ,Bytes en Bewustzijn”.
  En dan ook nog eens jouw gift er boven op!!!
  Namasté

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wauw! klinkt goed!! Was ook wel benieuwd geweest naar de bijeenkomst van Arjan Bos/Martijn van Staveren. Ook Balarishi klinkt heel goed. Leuk dat ik onderdeel van dit rijtje mag zijn! Geniet ervan!!! Namasté, Maria Johanna

   Beantwoorden
 75. Tara
  Tara zegt:

  Wat een fijne cursus en hamdige tips en vooral simpel em makkelijk. En ik voel jet zo goed in mijn lichaam.
  De derde oefening is voor mijn zus. Zij steunt mij al mijn hele leven. Ze is er altijd voor mij. Ze geeft me inzichten en laat me daarna weer zijn. Ze ziet wie ik ben en houdt onvoorwaardelijk van me. Ze heeft me ook opgegeven voor deze cursus. Hou van je Yeshe.

  Beantwoorden
 76. Anita
  Anita zegt:

  Het inzicht van mijn innerrlijke gids, de prachtige dame met de lieve ogen: ik keek in het water de 2e keer….je bent je eigen innerlijke gids, alles wat je moet weten zit al in jezelf …luister daarna en vertrouw daarop! Prachtige meditatie, dankjewel mooi mens!

  Beantwoorden
 77. Sandra Jansen
  Sandra Jansen zegt:

  Lieve Maria Johanna,

  Bedankt voor de zelfliefde challenge! Ik ben er nog niet aan toe gekomen om tijd en rust te vinden om deze challenge aan te gaan. Ik wil volgende week starten en laat jou dan weten wat mijn evaring met deze challenge is. Ik kom elke keer weer bij jou terrecht ( het lijkt wel een magneet) ik luister graag naar jouw meditaties en verhalen over moeder Ayahuasca! Wie weet tot ziens.

  Liefs Sandra

  Beantwoorden
 78. Katja
  Katja zegt:

  Dag Maria Johanna,
  Ik heb net jouw filmpje van dag 3 gezien. Het inspireert me enorm. Je spreekt ook vaak over de ademhaling maar dit lukt bij mij moeizaam. Je geeft als oefening om naar je ademhaling te luisteren maar ze niet te leiden. Maar dit kan ik niet. Als ik eraan denk begin ik dit automatisch te leiden/forceren. Hierdoor krijg ik dan soms hyperventilatie. Heb jij hier tips voor? Alvast bedankt!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *