Maria-Johanna-wat-is-the-matrix

Wat is The Matrix?

Alles is energie. Er wordt wel gezegd dat we onszelf bakenen in een oceaan van liefde en licht. Alles wat we waarnemen bestaat uit ditzelfde licht en liefde. Wetenschappers vertellen dat alles uit dezelfde atomen en moleculen bestaat en we hierdoor in verbinding staan. Ondanks dat we ervaren dat we leven in afscheiding, is in werkelijkheid alles met elkaar verbonden. Er is een energieveld van licht en liefde dat alles met elkaar verbindt. Dit energieveld wordt ook wel The Matrix benoemd. Hoe werkt The Matrix dan? In mijn video vertel ik hier meer over:

Trainingveld

Net zoals in de film The Matrix zitten we in een soort trainingveld. Het is haast alsof we een soort experiment zijn.. Dit trainingsveld nemen we war als onze realiteit. Je kunt het ook wel het spel noemen. Onze ziel heeft bewust gekozen om in het spel te stappen en het lichaam als instrument te kiezen zodat we deze menselijke ervaring kunnen opdoen. In dit spel leven we in dualiteit en kunnen we onszelf ervaren. Door de dualiteit ervaar steeds twee kanten en kun je ontdekken wie je wel bent en wie je niet bent. Dit spel is aan de ene kant heel serieus en aan de andere kant bedoeld om te genieten.

The Matrix: Prison for your mind – The Rabbot Hole

Gevangen in The Matrix

Zoals in de video wordt geïllustreerd zitten we gevangen in The Matrix door onze mind (gedachte). Des te dieper je slaapt en des te minder je bewust bent, des te dieper je gevangen zit in The Matrix (je mind). Het is een (mind-) training om hieruit te komen. Je zou kunnen zeggen dat we bezig zijn onze denkgeest te helen. Door het ascentieproces worden we meer bewust en ontwaken we uit deze droomwereld. Daar start de training.

Watermantijdperk

Om de aarde heen is een zodiac (sterrenbeelden). Zoals de maya-cultuur sprak over ‘het einde der tijden‘. Werd er bedoeld dat we van het Vissen-tijdperk naar het Watermannen-tijdperk gaan. De waterman wordt uitgebeeld als een man die het water draagt. Water is emotie en transparantie. Water gaat overal tussendoor, komt overal en is sterker dan de mens. We gaan dus naar een tijdperk dat gaat om transparantie en liefde. Hierdoor wordt spiritualiteit steeds belangrijker. Spiritulaiteit laat jezelf helder naar jezelf kijken. Als een weerspiegeling van jezelf in het water.

zodiac-ecliptic

Religie vs spiritualiteit

In het Vissen-tijdperk heeft religie een belangrijke taak gekregen. Religie brengt structuren die veelal buiten onszelf liggen, terwijl spiritualiteit veelal gaat om in onszelf te kijken. Bepaalde religies vertellen zelfs dat spiritualiteit van de duivel komt. In de geschiedenis werden mensen die zich bezighielden met spiritualiteit afgeschilderd als heksen. Deze spirituele mensen/heksen werden in de geschiedenis op de brandstapel gegooid omdat zij duivelse dingen zouden doen. Hierdoor staat er een bepaalde druk op spiritualiteit. Dit is een collectieve uitdaging.

Spiritualiteit  wordt vaak gezien als zweverig, omdat veel dingen uit de spiritualiteit niet direct te duiden zijn. Zeker wanneer je in en lager bewustzijn leeft. Religie heeft instrumenten als een boek of de tien geboden bedacht om mensen in het gareel te houden. Veel dingen in de religie zijn met de hoofden van mensen bedacht en kunnen niet van God komen. Religie heeft mensen gevoed met angst. Er werd een structuur bedacht waaraan mensen moeten gehoorzamen zodat mensen maar niet in zichzelf zouden kijken.

In verbinding met God

Wanneer mensen in zichzelf kijken staan zij in directe verbinding met God. En dan zullen mensen de waarheid ontdekken en zien dat het beeld van God dat religie  heeft neergezet niet de waarheid is. Door te mediteren zet je jezelf in verbinding met de kosmische bibliotheek. Daar waar je de waarheid vindt. De waarheid gaat nooit verloren. Door in jezelf te kijken kijk je met één oog, namelijk je derde oog in jezelf. Daar herinner je weer de éénheid en de éénvoud van de waarheid. Er is maar één waarheid. Het zit al in de codering van de taal ‘verborgen‘.

quote-the-truth-will-set-you-free

Wanneer we niet lekker in ons vel zitten, verwijst het systeem je veelal door naar een psycholoog om je psyche te helen. Dit kan heel veel doen. Maar vaak ook niet… Hoeveel mensen zitten wereldwijd wel niet aan de medicijnen? Iets toedienen dat buiten onszelf ligt. Om tot de kern te komen moeten we in onszelf kijken en werken met de ziel. Pas wanneer je met de ziel werkt kom je bij de kern, de waarheid. Daar zit The Shift.

Train je zelfliefde

Neem iedere dag tijd voor jezelf. Misschien doe je dit al, dan weet je dat dit vanzelf gaat! Mocht je nog geen tijd voor jezelf nemen iedere dag, start dan nu. Nu is altijd het beste moment om te starten. Door iedere dag tijd voor jezelf te nemen creëer je een nieuwe gewoonte. Het duurt 30 dagen om een nieuwe gewoonte te ontwikkelen.

Als je nu begint, is zelfliefde over 30 dagen jouw gewoonte en zul je zien dat het je leven verandert. Je kunt zelfliefde doen op verschillende manieren. Zelfliefde is een continue training dat op en gegeven moment een gewoonte is. Sta eerder op of ga vroeger naar bed. Bijvoorbeeld: mediteren, ademhalingsoefeningen, yoga, sporten, inspiratie opdoen of mantra’s zingen. De Mantra die ik graag zing is Gayatri Mantra  van Deva Premal 

AUM BHOOR BHUWAH SWAHA
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASAYA DHEEMAHI
DHIYO YO NAHA
PRACHODAYAT

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op Facebook en YouTube.  Je kunt je ook inschrijven voor mijn wekelijkse updates via mijn website. Verder vind ik het altijd leuk als je onderaan dit bericht je reactie achterlaat!

Veel liefs,

Maria Johanna

Blijf op de hoogte

Spreekt dit artikel je aan en wil je op de hoogte blijven, vul dan hieronder je naam en emailadres in voor wekelijkse inspiratie!

6 antwoorden
 1. doler
  doler zegt:

  er is maar 1 energie, liefde en licht zijn een onderdeel daarvan net als, haat en duisternis, de mens heeft beide nodig om de weg terug te vinden, een menselijk ervaring is een ervaring van de geest en ziel, de mens is het lichaam een vervoersmiddel, de kosmische bieb is niets anders als de energie waar we in leven, de kosmos dus, het heelal alles wat is, niet alleen kijken met je derde oog dat is maar een deeltje ervan, je 5 zintuigen richten op jezelf dat zijn je gave’s om dit leven te leiden, psycholoog en andere artsen kunnen je niets vertellen of voor jou oplossen, dit geld ook voor de spirituele werkers, de mens mag het zelf doen, door handsvaten en ervaringen te delen kan je iemand iets aanreiken, als degen er niets mee doet houd het op, de mens houd het niet vol, althans de grootste groep, de voorbeelden die je noemt voor zelf liefde is maar voor een enkeling weg gelegd om vol te houden, en daar bedoel ik dus mee de rest van het leven, de meeste doen kennis op en leggen het in de kast op naar de volgende kennis, de mens kan dit alleen volbrengen door totaal te gaan veranderen, stap voor stap en je niet mee laten slepen door mooie woorden, zeker in het spirituele wereldje is veel ego, ik kan je helpen, ik kan je genezen, als je dit volgt dan, nee alleen een keus om volledig te veranderen en het aardse voor jou laten werken ipv anders om, de meeste weten niet wat de ziel inhoud, wat dat betreft heeft de wereld succes, maar er is wel heel veel verandering aan de gang, alleen een hoop worden weer afgeleid en misleid en houden het daardoor niet vol

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel Doler voor je mooie verwoording.. Ik volg wat je zegt.. Het ‘ik kan je helpen’ klinkt geruststellend en zo kun je iemand op zijn of haar gemak stellen, maar inderdaad.. We kunnen alleen onszelf helpen.. Maar wie of wat is die ‘zelf’ dan hè?! Dat is niet goed in woorden uit te drukken.. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig of jij ook een website hebt.. En hoe jij dit soort dingen verwoord..

   Fijne zondag! Liefs, Maria

   Beantwoorden
 2. doler
  doler zegt:

  hallo,
  ik heb wel een website maar onder mijn eigen naam, maar ik ben ook verbonden aan een spiritueel centrum waar wij ook een heel andere kijk hebben op het leven
  ik gebruik een nick name ivm dat ik vaak tegen een hoop dingen ingaat, mijn manier van kijken naar het spirituele is vaak totaal anders, ik zie dat wereldje als 1 groot ego, er zijn er maar enkele die echt inzien hoe het leven echt is, want het leven is simpel en de mens heeft het moeilijk gemaakt zowel de maatschappij als de spirituele wereld
  zelf ben ik 14 jaar hierin bezig, en dat was 1 grote ontdekkingsreis, nu zeg ik er is nog veel te ontdekken maar het zit heel anders in elkaar
  groet Doler

  ps ik heb wel artikelen geschreven van hoe ik het zie dus als je….

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Je hebt je laatste zin niet afgemaakt.. Maar bedankt voor je reactie.. Zelf ben ik steeds op ontdekkingsreis.. Ik ervaar het alsof dit oneindig is.. Vind het de kunst om steeds in liefde te zijn..

   Ik zie het op dit moment zo dat we af en toe van de ene naar de andere dimensie reizen.. En soms zitten we hierbij nog in het ego..
   Soms kan ik mijn gedachte observeren en een ander moment ben ik enorm geassocieerd met mijn gedachte.

   Bovenal gaat het om te genieten van de reis zoals ik het nu zie..

   Wat doe je zoal bij het spirituele centrum?

   Beantwoorden
 3. Gerard
  Gerard zegt:

  Ik wil mij niet mengen in deze discussie om mijn waarhied te promoten. Ik werk al 20 jaar met Reiki ik werk met klankschalen en ben hypnotherapeut.ik ben er achter gekomen dat er niet een waarheid is maar dat een ieder zikn eigen waarheid heeft . Om die waarheid te ondekken moet je met jezelf aan de slag gaan en de energiestromen op gang brengen die voor jou belangrijk zijn in dit proces. Er is geen pas klaare oplossing,een ieder moet zijn of haar eigen weg kiezen juist om dat ieder indivudie verschillend is. Il ben dan ook van mening dat je de oplossing altojd bij jezelf moet zoeken en dat wij slechts een gids kunnen zijn in dit proces.ik heb geen website en promoot mij zelf ook niet op faceboek maar laat het aan de energiestroom over. Als je nodig ben komen de mensen van zelf. Heb vertrouwen in de kosmos.
  Veel liefs sawadee
  Gerard

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel voor je reactie 🙂
   Ik ben het eens dat ieder de waarheid voor zichzelf mag ontdekken. Ieder doet zijn/haar eigen reis. We kunnen niet een ander exact helpen, wel begeleiden of inderdaad een gids zijn. En vind dat geweldig om soms te mogen zijn.. Al is het inderdaad altijd een wisselwerking 😉

   Super dat het zo mooi vanzelf gaat Gerard.. Ik vind het super leuk om wel een website en facebook pagina te hebben.. Het gaat toch allemaal om het genieten van het proces.. Vind het heel bijzonder om alles vanuit liefde te doen en op die manier te leven..
   Voor mij is het nog steeds een continue training.. Ik blijf op reis naar steeds meer licht en liefde.. En blijf me onderweg verwonderen..

   Herken je dat?

   Veel liefs voor jou Gerard, Maria

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *