Wat is Spiritualiteit? Hoe kan Spiritualiteit je Leven Veranderen?

Spiritualiteit is steeds populairder aan het worden. Maar: ‘Wat is spiritualiteit? Wat betekent het voor jou en hoe heeft het je leven veranderd?’ Voor veel mensen komt spiritualiteit zweverig en vaag over. Ik moet zeggen dat ik dit zelf ook heb ervaren. Ik was in de eerste instantie op zoek naar meer innerlijke rust en zo startte mijn spirituele zoektocht zonder te begrijpen waar ik naar zocht en wat spiritualiteit was. Ik begon gewoon met mediteren. Zie in mijn video hoe ik mijn spirituele zoektocht ervaar en wat het voor mij betekent.

Wil je meer inspiratie ontvangen?

Spreekt deze video je aan en wil je meer inspiratie ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Spirituele Zoektocht

Ik zie het zo dat we als ‘mens-zijn’ vergeten zijn wie we zijn. Spiritualiteit brengt ons weer thuis bij onszelf. We richten ons op onze innerlijke wereld in plaats van onze uiterlijke wereld. We gaan op zoek in ons onderbewuste om bewuster te worden en te ontwaken. Het schijnt zo te zijn dat we 5% bewust gedrag vertonen en 95% onbewust gedrag vertonen. Dus er is heel wat te ontdekken in ons onderbewust!!

Ontwaken

Het wakker-worden is voor mij de meest geweldige ervaring geweest uit dit leven. Het was voor mij intens genieten. Ik vond mezelf en herinnerde. WauW! Je kunt op verschillende manieren ontwaken. Het is een proces. Alleen bij mij kwam het ineens binnenvallen tijdens mijn eerste Ayahuasca Ceremonie. Ik heb me rot gelachen!!! Ik kwam in hogere dimensies waar tijd en ruimte niet bestaan. Ik voelde me één met alles, werd overwhelmed door liefde en herinnerde me dat het aardse leven een illusie is, of misschien beter gezegd een spel is. Een soort toneelstuk waarin ik me in dit geval voordoe als ‘Maria Johanna’. Dit heeft mij geholpen het leven minder serieus te nemen. Er vielen zoveel lagen van mij af.

Non-Dualiteit

En dan kom je uit op non-dualiteit en is spiritualiteit slechts een spel die je helpt en ondersteunt te groeien. In de non-dualiteit ontdek je dat alles één is en daarom alles uit hetzelfde bestaat. In dit leven hebben we veelal te maken met symbolen en labels met 2 duale kanten. Bijvoorbeeld positiviteit en negativiteit, warm en koud, mooi en lelijk of hoog en laag. Terwijl alles vanuit hetzelfde gemaakt is… Wat gebeurt er dan als je de labels weghaalt? Wat blijft er over als iets niet positief is en niet negatief is? Alles is hetzelfde en alles ie gewoon. Deze gedachtegang helpt je om te leven in acceptatie & overgave.

Toch ervaren wij dat we een individu zijn die nu leeft als mens in een illusionaire werkelijkheid die wij als echt ervaren. Hierin heb je verschillende illusionaire dimensies. Wij op aarde leven in de derde dimensie en zijn op reis naar de vijfde dimensie. Dat is hoe het in de spirituele wereld wordt uitgedrukt in woorden. Naturlijk zijn dit labels, maar op die manier begrijpen we elkaar. Des te hoger je gaat des te werkelijker je de realiteit ervaart. Het is alsof je steeds dichter bij huis en bij jezelf komt. Dit zul je vast ervaren in je zoektocht. Je komt steeds dichter bij de bron.

Loslaten

Er is wel wat lef voor nodig om dit pad te bewandelen. Voor spiritualiteit moet je vaak heel wat loslaten en confrontaties aangaan om jouw waarheid te leven. Hoe vaak zie je niet dat mensen op hun spirituele zoektocht allerlei dingen verliezen als; relaties, een baan, vrienden, geld of andere materie. Of dat een ziekte (geestelijk of lichamelijk), burnout of depressie mensen op een diepe zoektocht naar zichzelf brengt. Alsof dit lessen zijn in loslaten van lagen om dichterbij jezelf te komen. Allen symbolisch gezien, maar als mens een heel werkelijke ervaring. Het is pijnlijk en later zien we dat dit ons sterker heeft gemaakt. Vaak is er geen keuze en overkomt het je allemaal. Ineens is er geen weg meer terug en laat je automatisch steeds meer los en groeit je bewustzijn. Des te meer je jezelf verzet, des te moeilijker het je jezelf maakt.

Evolutie van de Mensheid

De mens zit continu in een evolutieproces binnen dit aardse spel. Door ons bewustzijn te vergroten en wakker te worden zullen er vanzelf een nieuw wereldmodel ontstaan. Althans logischerwijs zou je zeggen dat dit haast niet anders kan. Je ziet nu al allerlei nieuwe initiatieven ontstaan. Hoe lang de echte omslag zal duren is voor iedereen een vraag. Maar duidelijk is dat behoeften veranderen. Steeds meer mensen ontdekken wie ze zijn en willen hun vrijheid terug. Wanneer je wakker bent, kan het haast niet anders dan dat je het gevoel hebt dat je wilt bijdragen. Iedereen op zijn of haar unieke manier. Dat geeft zo’n voldaan gevoel. Maar eerst gaat hier een stukje zoektocht aan vooraf. De zoektocht in jezelf. Dan ontstaat het vanzelf. Wees niet bang, volg je hart en heb vertrouwen.

Wat betekent Spiritualiteit voor jou?

Wat betekent spiritualiteit voor jou? Ik voel dat het belangrijk is om met elkaar te delen, met elkaar in gesprek te gaan en taboes te doorbreken. Daarom ben ik nieuwsgierig wat spiritualiteit voor jou doet? Laat je reactie achter onder aan de video/blog. Als je het leuk vindt, deel dan ook mijn video’s met je vrienden op social media.

Wil je meer inspiratie ontvangen?

Spreekt deze video je aan en wil je meer inspiratie ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je meer tips? Laat je reactie achter!

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom je je dromen moet waarmaken. Wat is jouw reden om je hart te (willen) volgen? Graag hoor i

2 antwoorden
 1. Leon
  Leon zegt:

  Hoi Maria,

  Spiritualiteit is voor mij het vergroten van het bewustzijn, mezelf beter te leren kennen, beter te kunnen loslaten en meer in mijn kracht te komen staan. Weten hoe het leven en universum in elkaar zitten en d.m.v. van de spelregels (universele wetten) een zo gelukkig mogelijke ervaring te scheppen door bewust te manifesteren vanuit het derde oog en hart (onderbewustzijn). Ik ben dit al een tijdje aan het oefenen d.m.v. de lessen van Dr. Pillai en andere die dit meester zijn en is een heel proces voor mij. Het veranderen van het onderbewustzijn (blokkades verwijderen) en implementeren van codes om het DNA te veranderen gaat mij niet snel genoeg maar ik geef niet op. Wellicht kun jij met dit manifestatie onderwerp ook aan de slag (want denk dat jij hier ook ‘goed’ in bent) om mensen dit mooie inzicht/trucje te leren zodat steeds meer mensen hun hemel op aarde kunnen scheppen. Verder zit er een groot ‘gat in de markt’ naar mijn mening. Indien kinderen/jeugd meer bewust worden dat alles mogelijk is en ze hun eigen leven scheppen zal dit een enorme bewustzijnsverhoging veroorzaken zodat de nieuwe wereld met meer liefde, vrijheid en eenheid sneller tot stand komt. (ik denk bijvoorbeeld door kinderboeken, spirituele spellen, meditatie op school of ayahuasca whahaha).
  We are spiritual beings having a human experience!

  Groeten, liefs, in spirit,
  Leon

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Leon, bedankt voor je reactie. Ik ken Dr. Pillai niet. Ik geloof dat we zelf de grootste bron zijn van inspiratie. Het innerlijk reizen geeft ons zoveel. Ik heb in het verleden een keer een video gemaakt over manifesteren. Zie: https://www.mariajohanna.com/manifesteren-door-loslaten/
   Ik geloof dat het leven vanzelf gaat en vanzelf door je heen stroomt. Of er nu echt een trucje is?? Het is voor mij vooral een kwestie van doen en in jezelf geloven.

   Door in beweging te zijn komen dingen vanzelf. Spring in het diepe! 🙂
   Mooi dat je daar mee bezig zijn. Er zijn meer mensen nodig die hun hart volgen zoals bijvoorbeeld wij. 😉

   Ik geloof dat er zoveel kansen zijn. Zelf maak ik geen businessplan voor lange termijn en volg ik vooral mijn gevoel in het moment. Ik vertrouw op het leven.

   Liefde, Maria

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terugblik 2020 – Vooruitzicht 2021

Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…