Maria-Johanna-wat-is-het-ascentieproces

Wat is het ascentieproces?

Misschien heb je over het ascentieproces gehoord? Maar wat betekent het dan dat we aan het ascenderen (woordenboek: opklimmen) zijn? Wanneer je dit blog leest ben je waarschijnlijk bezig met je bewustzijn te vergroten. Je bent wakker of wakker aan het worden. Anders zou je dit niet lezen.

Het ascentieproces is zoveel, maar praktisch gezien kun je zeggen dat de aarde een nieuwe positie inneemt in het universum. Hierdoor verandert de energie op aarde. Alles is energie dat continu in beweging is. Door de nieuwe positie van de aarde gaat de energiefrequentie omhoog. Daarom heeft dit invloed op alles en iedereen. Wij mensen merken dit in ons bewustzijn dat vergoot wordt.

We worden ons steeds meer bewust van onszelf en de wereld om ons heen. Hierdoor worden steeds meer mensen wakker uit de slaapstaat waar we zo lang in hebben geleefd. Op het moment dat je wakker wordt kijk je nooit meer hetzelfde naar de wereld. In mijn video omschrijf ik mijn ervaring.

 

Wakker worden 

In de film The Matrix wordt het wakker worden heel mooi geïllustreerd. Het is als het innemen van de rode pil en er is geen weg terug. Op het moment dat je wakker wordt doorzie je de waarheid en verandert je blik op het leven. Ik zeg wel eens ‘Ik ben in mijn hart gevallen.’

Computerspel

Je kunt het leven zien als een computerspel. Je hogere zelf heeft een avatar gecreëerd wat jij bent in dit spel.  In dit level ontdekken we dat we foute coderingen in ons systeem hebben. Je kunt dit zien als het EGO (Edge God Out). Door innerlijk werk te doen versterken we onze frequentie waardoor ons EGO steeds meer vervaagd en meer naar het HART gaan. Met ons hart zijn we altijd verbonden met de bron waar we uit zijn ontstaan. De bron van licht en liefde. Dat is wie we in de basis zijn.

Wanneer je connect met de bron herinner en ervaar je dat alles één is. Wanneer alles één is, kun je niet ervaren wie jij uniek bent. Daarom heeft je ziel ervoor gekozen om dit spel in te stappen van dualiteit. In de DUALITEIT kunnen we INDIVIDUEEL ervaren wie we zijn.

Herinneren

Er is geen leren. Alleen herinneren. Je kunt ervoor kiezen om dit bewust te doen en steeds meer te herinneren.  Zie het als downloads en ontvangst van nieuwe coderingen. Mijn ayahuasca ervaring heb ik gezien als een short-cut van herinneringen en een grote download van nieuwe coderingen. In mijn geval was het zelfs een directe ontwaking.

maria-johanna-quote-er-is-geen-leren-alleen-herinneren-we-zijn-vergeten-te-herinneren

Nieuw aarde

Op een gegeven moment werd mij duidelijk dat we bezig zijn met het creëren van de nieuwe aarde. Het is een proces wat we met zijn allen doen. Door gewoon je leven te leven geef je als het ware feedback naar het systeem en creëer je nieuwe coderingen. Hoe meer we het systeem voeden met liefde des te sneller de creatie van de nieuwe waarde zal gaan. KIES VOOR LIEFDE.

We zijn allen onderdeel van God. We zijn deel van God. Je zou dus kunnen zeggen ‘We zijn God’.Daarom zijn we en allen creators. Continu zijn we aan het creëren.

Het leven is een reis op weg naar de hemel.

In het ascentieproces zijn we steeds nieuwe coderingen aan het downloaden waardoor we de nieuwe aarde creëren. Veel mensen benoemen dit als het proces van de derde dimensie naar de vijfde dimensie. De vijfde dimensie is het paradijs waar Adam en Eva waren in het mythische verhaal. Hier was alles perfect. Doordat zij de rode appel hebben gegeten uit de boom van kennis zijn we uit het paradijs verwijdert.

We hebben we allen het water der vergetelheid gedronken. Daarom zijn er zoveel mensen zo verward. We voelen wel dat er iets niet klopt, maar zijn vergeten. We zijn vergeten te herinneren.

Ontdek je eigen waarheid

De waarheid is in ieder van ons te vinden. Je kunt deze herINneren door IN jezelf te kijken. Dit doe je door middel van je DERDE OOG in MEDITATIE. Hier zul je weer herINneren wie je bent en wat je komt doen. Door met één oog te kijken vind je één waarheid. ‘Het hoofd weet niet. Het hoofd denkt. Alleen het hart weet.’

quote-who-looks-outside-dreams-who-looks-inside-awakes-carl-jung

In het hart vind je de antwoorden waar je naar verlangt. Ieder is met zijn of haar hart verbonden met de bron. Je kunt hiermee intunen op het collectieve bewustzijn. Hier kun je herinneren en alle antwoorden vinden. Ieder volgt zijn of haar manier om zijn of haar waarheid te vinden.

Doe je innerlijke werk

Wil jij herINneren wie je bent? Wil jij je liefde en licht versterken? Het leven wordt zoveel leuker en gemakkelijker wanneer je weer WEET WIE JE BENT. Je hoeft niets te doen, alles gaat vanzelf. Je wordt gedragen door het leven. Synchroniteit is er altijd. Het gaat erom dit te zien en bewust te zijn. Je kunt leven in overgave en ik kan je hierbij helpen. Creëer de hemel op aarde voor jezelf. Wil je eens kennismaken met een zielenreizen kijk dan op de pagina meditatie.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op Facebook en YouTube.  Je kunt je ook inschrijven voor mijn wekelijkse updates via mijn website. Verder vind ik het altijd leuk als je onderaan dit bericht je reactie achterlaat!

Veel liefs,

Maria Johanna

Blijf op de hoogte

Spreekt dit artikel je aan en wil je op de hoogte blijven, vul dan hieronder je naam en emailadres in voor wekelijkse inspiratie!

7 antwoorden
 1. Edwin
  Edwin zegt:

  Hoi Maria Johanna. Mooi je omschrijving, en hoorde vele raakvlakken erin. Zelf vertaal ik de reis van alles via hart en natuur. Alles is er van nature moeiteloos. Door de vergetelheid, kost het ons moeite. Alles draait, alles is in beweging, en alles gaat vooruit. Het Universum, de Aarde, de Mens en natuurlijk de Ziel. Het is een groeiproces naar de bron. De bron van licht. Alles komt tot stand in de bron en komt daaruit ook weer los van de bron. Een oneindige reis van continuïteit. Kijk maar naar de vrucht en het zaad erin, bij planten, dieren en mensen, er ontstaat weer iets nieuws…ieder zaadje legt weer een reis af… van de bron, naar de bron.
  Leuk met je verbonden te zijn.
  Hartelijke groet, Edwin. ItsYouInside, always. <3

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Edwin, leuk dat je een reactie achterlaat! Mooi omschreven. Het leven is zo mooi en hoop dat meer mensen dit mogen inzien en ervaren. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 2. Mehmet
  Mehmet zegt:

  Hallo Maria

  Het gevoel wat jij beschrijft heb ik als een klein jongetje in mijn achterhoofd gehad. Het idee dat ik in een spelletje zit met mijn ziel. Het klinkt misschien raar wat ik je vertel maar, ik kan dus code’s schrijven voor mij zelf maar ook voor de mensen om mij heen. Na mijn psychose die ik heb gehad is mij het wereld van wat jij hier vertelt, open gegaan. Mijn ziel ligt bij God en bij de engelen in zijn koningsrijk, en met mijn liefde naar de wereld laat ik de deuren naar de wereld opengaan. Veel mediums en paragnosten hebben het vaak mis gehad omtrent mij welzijn en mijn toekomst (vanwege de code’s). Het enige wat mij bang maakt is dat als ik er mee verder ga, het een spelletje word en niet meer het echte leven. Over jou verhaal betreft, je beschrijft het super mooi en ik zie bij mij zelf een kern van waarheid. Ik dacht dat ik de enige in de wereld was die de wereld nu zo beleeft. Probeer maar eens verder te gaan dan wat je nou doet. Er staat een hele wereld aan God’s liefde voor je open en durf verder te gaan dan wat je durft. Geloof mij, de ziel is meer dan wat je voelt op deze wereld, het is een wereld in het eigen.

  Groeten Mehmet

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wat bijzonder Mehmet dat je je zo lang al zo goed kan herinneren. Heb wel eens gehoord dat een psychose een storing is tussen het bewuste en onderbewuste. Kun jij je vinden in doe omschrijving?

   Fijn om te horen dat je mijn beschrijving zo mooi vind. Ik vind het mooi hoe je beschrijft dat je ziel bij God en de Engelen in het Koninkrijk is. Het leven is voor mij soms niet te bevatten. ZO prachtig om al die ontdekkingen te mogen doen en steeds meer te ontwaken.

   Liefs, Maria

   Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Mehmet, ik heb niet eens gereageerd op je bericht (behalve op FB), terwijl ik het juist zo’n mooi stuk vind! Ben heel benieuwd hoe je dat codes schrijven ervaart. Mooie omschrijving. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 3. Ditta
  Ditta zegt:

  Goed geschreven artikel. Al jaren ben ik me bewust dat ik een vreemde eend in de bijt ben en de laatste 3 jaar wordt me duidelijk dat dat helemaal prima is. Wat ik al jaren weet heeft nu een naam. De onderwerpen die je schets houden me bezig en leg ik meer en meer uit aan mijn klanten. Leuk om je blog ontdekt te hebben.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel Ditta! Zie nu pas je reactie.. De meeste mensen die meer wakker worden dan de meesten, voelen zich een vreemde eend in de bijt. Dat herken ik ook. Sinds ik mijn gevoel volg, volg ik me steeds krachtiger. Jouw reactie geeft me ook extra kracht om door te gaan. Dank je wel.

   Liefs, Maria

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *