waarom-ayahuasva-3-daagse-retreat-ceremonies-nederland

Waarom Zou je een 3 Daagse Ayahuasca Ceremonie doen?

‘Wow! 3 dagen Ayahuasca doen! Dat lijkt mij intens? Is 1 dag niet genoeg dan?’, hoor ik mensen wel eens zeggen. Deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie is niet zomaar iets wat je even doet. Ayahuasca neemt je mee op reis in je onderbewuste om daar een transformatie te laten plaatsvinden. En zoals je waarschijnlijk al weet; ‘Wanneer je van binnenuit verandert, verandert je werkelijkheid van buiten met je mee.’ Hoe vaak hoor je niet mensen zeggen dat er mensen uit hun leven verdwijnen na een ingrijpende gebeurtenis in hun leven? Zo kan Ayahuasca een keerpunt zijn in je leven. Je zal niet de eerst zijn die dit zo ervaart.

Meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Ayahuasca werkt voor iedereen anders

Voor sommigen is een 1-daagse ceremonie direct doorslaggevend en life changing, maar lang niet voor iedereen! Het komt voor dat iemand geen enkel effect merkt van de Ayahuasca op de eerste ceremoniedag. Soms zitten mensen teveel in hun hoofd of verzetten zich op dag 1 tegen de werking van Ayahuasca. Het is erg balen als iemand dan na 1 dag op die manier naar huis gaat zowel voor de deelnemers als voor ons begeleiders. Of je nu wilt of niet er is toch een verwachting dat je een innerlijke reis gaat maken. Dat is waar je voor komt.

Het komt ook voor dat iemand een hele heftige ervaring heeft op de eerste dag waardoor deze persoon een negatief beeld heeft gekregen over de Ayahuasca. Onthoud: ‘Ayahuasca geeft je exact wat je nodig hebt op dat moment.’ Waarschijnlijk moest deze persoon door een heftig stuk om juist dat te helen. De persoon moet over een barrière heen om door te gaan voor de 2e ceremoniedag. Hoe vaak we dit wel niet hebben gezien? Ook hebben we vele malen gezien dat de tweede dag De Verlichting komt.

Het is overigens niet zo dat wanneer je veel trauma’s hebt en moeilijkheden hebt meegemaakt je altijd een zware reis hebt. Dat valt niet te voorspellen.

Mijn ervaring met een 3 daags Ayahuasca Retreat

Niet 1 Ayahuasca ervaring is hetzelfde. Zelf na honderden Ayahuasca reizen word je iedere keer nog verrast over wat Ayahuasca je te bieden heeft. En iedere keer voegt het iets toe aan je leven en brengt het je levenskwaliteit omhoog. Dit kan ik vanuit eigen ervaring zeggen.

Ook kan ik je zeggen dat iedere keer weer de derde ceremoniedag mijn grootste doorbraken zijn ontstaan. Je bent dan al meer geopend en kunt dieper tot de essentie van jezelf en je reis komen.

Ayahuasca-life-changing-experience-ayahuasca-changed-my-life

De grootste doorbraken vinden plaats op Dag 3 – hier de uitleg

De grootste doorbraken vinden meestal plaats op dag 3. Er zit namelijk niet alleen een opbouw in de ceremonie zelf, ook in de 3 daagse zit een opbouw. Deze ligt ik hieronder toe:

Dag 1: Schoonmaak
Vaak gaat dag 1 vooral over schoonmaken. Reinigen van je lichaam en reinigen van je geest. Opruimen van dingen die je niet langer dienen. Dit kan al een behoorlijke opluchting zijn en zorgen voor een diepe heling. Echter is dit niet altijd zo. Zoals eerder in dit artikel beschreven hebben sommige mensen moeite om in hun innerlijke reis te komen op dag 1.

Dag 2: Diepgang

Op Dag 2 kun je dieper gaan. Het medicijn zit al in je systeem. Je hebt een lichamelijke opschonen gehad, je portalen staan meer open en dus kun je dieper gaan op de 2e ceremoniedag. Soms hebben mensen het gevoel dat ze al naar huis kunnen op dag 2 aangezien er al zoveel heling heeft plaatsgevonden.

Dag 3: Essentie van je heling

‘Er is iets magisch aan het nummer 3.’ Denk aan de gouden driehoek; vader/moeder/kind, verleden/heden/toekomst. Zo heeft een 3-daagse Ayahuasca Ceremonie ook iets speciaals en vinden de grootste doorbraken meestal plaats op de 3e dag. Je hebt vaak geen verwachting of intentie meer. Je bent dus meer open, minder angstig of gespannen en meer ontvankelijk. Dat is de plek waar je wilt zijn. Ayahuasca kan je namelijk de grootste schatten geven indien je ontvankelijk bent. Na de 2 voorgaande dagen sta je meer open voor Moeder Ayahuasca en kun je dieper tot de essentie van je heling komen.

betekenis-engelen-nummer-3

Voordelen van een 3-Daags Ayahuasca Retreat

Een 3 daags Ayahuasca Retreat heeft niet alleen meerwaarde met betrekking tot je persoonlijke heling. Ook het groepsproces is mooier aangezien je een diepere connectie met elkaar maakt. Hieronder een aantal voordelen van een 3 daags Ayahuasca Retreat:

 • Grotere kans op diepere heling
 • Je bent er echt even tussenuit
 • Meer tijd om een verbinding met de groep te maken
 • Je kunt meer tot de kern van je heling komen
 • Betere werking van het medicijn
 • Maakt meer connectie met jezelf, de groep en de begeleiders
 • Meer zekerheid dat de ceremonies je een transformatie gaan brengen waar je op hoopt
 • Kunt meer tot rust komen tijdens een 3 daags Retreat
 • Je neemt je helingswerk serieuzer
 • Je doet meer wijsheid op
 • Meer ruimte voor je proces
 • Vele malen effectiever dan een 1 daagse ceremonie
 • Beter begrip van hoe het medicijn werkt
 • Meer kans dat je de inzichten krijgt waar je op hoopt
 • Mooie ontmoetingen met gelijkgestemden

3 Daags Ayahuasca Retreat met Sjamaan

Wil je zelf een 3-daagse Ayahuasca Retreat bijwonen? In samenwerking met een Sjamaan organiseer ik 3 daagse Ayahuasca Ceremonies in Nederland op:

-Donderdag 28 juni t/m zondag 1 juli (nog 1 plekje vrij) &

-Donderdag 5 t/m zondag 8 juli (nog 3 plekken vrij)

We hebben nog een paar plekjes vrij. Dus mocht je er bij willen zijn, wees er dan snel bij & ga dan snel naar de pagina voor meer informatie & inschrijven:

https://www.mariajohanna.com/ceremonie-met-sjamaan/

3-daagse-sjamanistische-ayahuasca-ceremonies

Veel gestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen aan een Ayahuasca Retreat?

Het belangrijkste is dat je geen medicatie gebruikt. Doe je dat wel, overleg dan met je arts om te stoppen voor je deelname aan de ceremonie. Dit kan variëren van 3 dagen tot 3 weken voor de ceremonie.

Wanneer kan ik niet deelnemen aan een Ayahuasca Ceremonie?

In geval van gebruik van medicatie, bepaalde psychische aandoeningen als psychoses, etc. We doen altijd een intake voordat je deelneemt aan een ceremonie waarin we een medische check doen.

Hoe bereid ik me voor op mijn Ayahuasca Ceremonie?

Voordat je deelneemt aan een Ayahuasca Ceremonie wordt er een bepaald dieet gehanteerd. De reden is dat sommige voedingsstoffen en/of medicatie niet goed samengaan met de MAO-remmer. Dit kan de werking blokkeren of bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaken tijdens en/of na de ceremonie. In het geval van gebruik van antidepressiva kan dit zelfs complicaties opleveren. Dit is dan ook niet toegestaan. Je kunt hier meer over vinden op mijn blog:

https://www.mariajohanna.com/ayahuasca-voorbereidingen-dieet/

Andere Ayahuasca Ervaringen

Ayahuasca Ervaring Carla Verkooijen

Ayahuasca Ervaring Yaëla Voet

Ayahuasca Ervaring Suzanna van Loo

Ayahuasca Ervaring Désirée Deborah

Meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Suggesties voor mijn video’s? Laat je reactie achter!

Ik besef me dat ik helemaal vol ben van ayahuasca, maar wil je natuurlijk ook op andere gebieden helpen. Heb je suggesties voor mijn video’s? Waar zou je mee geholpen worden? Wat is je uitdaging? Waar wil je graag een video over zien? Met welke levensvragen loop je? Laat je reactie hieronder achter! Dank je wel 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vlog#55 Everything Happens for a Reason

I continue my journey on Bali and I feel so much inner peace, acceptance and appreciation. That’s exactly the spirit of the island. The energy in Ubud is so peaceful and relaxing. I don’t feel the need to achieve anything at the moment. Just live in the moment and being in the now. If you live in the now and you let life take control, everything can happen.

Vlog#54 Slow Down and Listen to your inner voice

I start my journey to Bali and there I realize that I’ve been working hard to come at the point where I am Today. I am proud of all the things that I have created and for what I have done for other people so far. Writing my book, giving seminars, Retreats, Ayahuasca Ceremonies, my Ayahuasca Medicine, my YouTube videos and more.

verjaardag-horoscoop-winactie

Hoe vind je jouw weg en leef je je grootste potentieel? Ben je op de juiste weg? Wil je weten wat is de bedoeling voor jouw leven? Heb je ooit een horoscoop reading gedaan?