Ayahuasca Ervaring Carla Verkooijen & Maria Johanna

Onlangs heeft Carla deelgenomen aan een ayahuasca ceremonie bij ons. Na de ceremonie sprak ik Carla over de telefoon. Het enthousiasme sprong er vanaf en het was alsof haar stem aan het zingen was. Ik vroeg haar of zij haar ervaring met Ayahuasca bij ons en mij wilde delen op video. Hieronder kun je haar persoonlijke ervaring horen.

Meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Aanleiding deelname Ayahuasca Ceremonie Carla

Carla had een gebroken hart naar haar ‘gebroken huwelijk’. Ze had in het verleden wel eens gehoord over ayahuasca, maar op dat moment past het niet bij haar. Nu, een aantal jaar later, voelde ze ‘moeder ayahuasa’s roep’ en heeft ze deze beantwoord. Ze heeft ons op Internet gevonden en het sprak haar gevoelsmatig direct aan!

De Start van een Diepe Innerlijke Reis

Het duurde even voordat ayahuasca haar werk ging doen bij Carla. Verschillende mensen zaten direct in een diep proces tijdens de ceremonie. Na 10 minuten hoorde Carla wat geluiden, sommige mensen moesten overgeven, maar bij haar gebeurde er niets. Ze dacht: ‘Zie je nou, bij mij werkt het niet‘. Op dat moment voelde ze een soort verdoving zoals je bij de tandarts kunt voelen en haar innerlijke reis begon 

Wijsheid van Moeder Aarde voor een Gebroken Hart

Het begin was niet zo prettig… Moeder ayahuasca liet Carla zien dat haar hart inderdaad gebroken was, omdat haar hart versteend was. Er werd haar getoond dat wanneer je in een stenen wereld leeft,  je hart kan verstenen.. Een versteend hart kan breken en zo zag ze haar eigen hart gebroken worden. dat leek treurig, maar tot haar grote verbazing leefde er binnen dit versteende hart een nieuw hart! Een hart dat zacht en warm was en niet eens zou kunnen breken. Dit maakte dat ze in haar hart is gevallen.

Wanneer je in een verzande wereld leeft, verzand je hart, in een verwaterde wereld, verwatert je hart, in en aardse wereld, kun je je hart laten aarden. In deze innerlijke reis ze haar hart kunne ver-aarden en dit heeft ervoor gezorgd dat Carla thuis is gekomen bij haarzelf. PRACHTIG!!

Therapie of Ayahuasca Ceremonie?

Carla omschrijft dat ze een keer veel heel pijn heeft gehad. Carla realiseerde zich dat die pijn van binnen uit komt. Nu zijn er zijn allerlei therapieën te bedenken, maar alle therapie is heling van buitenaf. Dit kan natuurlijk pijn doven of stillen, maar het is nog steeds van buiten af.

Je kunt het zien als een brandweer die een brand blust. Het vuur (de pijn) ontstaat van binnen uit. De brandweer blust van buiten af. Dit kan ook niet anders. Maar toch blijft de brand nog heel lang smeulen.

Wat Carla heeft ervaren in haar Ayahuasca sessie is dat zij direct onder de kern is gaan zitten. Hier werd alles opgeruimd op de manier die jij nodig hebt om tot inzichten te komen, tot verheldering en verlichting. Verlichting, ook door het licht er op te schijnen. ‘Ayahuasca is de kortste weg naar alles’.

Hoe heeft Ayahuasca je Leven Veranderd?

Naast dat Carla een lange tijd met een enorme grijns op haar gezicht heeft gelopen en dat nog wel doet heeft ze heel erg het gevoel dat ze is thuisgekomen. Thuisgekomen in haar lijf, thuisgekomen in haar hart en thuisgekomen in haar leven. Ze is sindsdien echt gaan wonen waar ze woont. Ze realiseerde dat ze voor de ceremonie aan het kamperen was in haar eigen woning als een soort vlucht. Nu heeft ze een klusjesman ingeschakeld, heeft een kast gebouwd, is ze bloemen gaan neerzetten en werkt ze aan haar tuin.

Ook het gevoel van ”Ik ben er al. Ik hoef niet te wachten op iets. Ik ben gewoon hier, ik besta, ik mag ook bestaan, precies zoals het is. Het is al goed. Ik leef. Nu. Prachtig.”

Wat als je Skeptisch bent over Ayahuasca

Je zou ayahuasca eerst moeten ervaren om er iets over te zeggen. Er is een uitspraak van Pipi Langkous waarin ze zegt: ‘Ik heb het nooit gedaan, dus ik geloof dat ik het wel kan!’. Deze uitspraak kun je verder trekken en zeggen: ‘Als je het niet hebt ervaren, kun je er eigenlijk geen oordeel over hebben.’ Carla wil ayahuasca zien als een medicijn, dan als iets dat gevaarlijk kan zijn. Haar ervaring is dat het je alleen maar helpt. Zoals een lichaam dat kan doen, zoals een ziel dat kan doen en zoals een geest dat kan doen.

 

Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca is een entheogene drank die al duizenden jaren wordt gebruikt door de bevolking van het Amazonegebied. Het staat bekend om zijn sterke helende en visionaire krachten voor lichaam en geest en heeft de laatste decennia enorm aan populariteit en bekendheid gewonnen.

Ayahuasca wordt door healers, therapeuten en sjamanen met succes wereldwijd gebruikt. Ayahuasca kan op verschillende plantaardige manieren worden gemaakt, maar wel met altijd dezelfde twee basis ingrediënten. Dit zijn: DMT (dimethyltryptamine) en een MAO-remmer (monoaminen-oxidase-enzymenremmer). De DMT is een lichaamseigen stof die wordt aangemaakt door je pijnappelklier. We gebruiken verschillende combinaties b. caapi of peganum harmala. Voor de MAO-remmer gebruiken we meestal jurema, rainbowtree of chalipongo.

Hoe is jouw ervaring bij Maria Johanna?

Carla heeft het als heel prettig ervaren dat de begeleiders heel herkenbaar in witte kleding aanwezig waren. Ze heeft ons (de begeleiders) heel erg ervaren als een soort wachters om de groep heen wat haar een heel veilig gevoel en vertrouwd gaf. Ze vond het heel plezierig dat wij (de begeleiders) een groot vertrouwen hadden in het proces en wij ieder in zijn of haar proces lieten, zonder daar op in te breken. De begeleiders hebben ervoor gezorgd dat het zo comfortabel mogelijk was voor de mensen die de ceremonie ondergingen met alle respect en vriendelijkheid en zorg die we in ons hebben. We hebben samen kunnen genieten van de prachtige reis.

Wat als iemand Twijfelt om deel te nemen aan een Ceremonie?

Moeder Ayahauasca roept jou! Vergis je niet. Zij roept jou. Dus als ze je roept, kun je kiezen. Geef je gehoor aan of geef je geen gehoor? Maar het is slimmer om naar je moeder te gaan als ze je roept!

Carla is nu begeleidster bij ons

Inmiddels is Carla begeleidster in ons team. Zo weet je nooit hoe het leven loopt. Toen zij binnenkwam in onze huiskamer vond ik haar direct een prachtige vrouw en hadden we gelijk een klik. Carla heeft meerdere ceremonies bij ons gedaan en zo ontstond het ineens dat zij is gaan begeleiden in ons team. Het is de natuur van Carla om je liefdevol te helpen tijdens jouw reis.

Wil je zelf een keer deelnemen?

Ben je na het lezen van deze blog en het zien van mijn video nieuwsgierig geworden? Voelt het alsof het iets voor jou is om deel te nemen aan een Ayahuasca ceremonie? De investering ligt tussen de 225  (1 daagse) en 425 (2 daagse) euro. We doen ook duo-ceremonies en 1 op 1 ceremonies. Je bent van harte welkom. Ga voor meer informatie over onze Ayahuasca Ceremonies kijken op:

https://www.mariajohanna.com/ayahuasca/

 

 

Meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je meer tips? Laat je reactie achter!

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom je je dromen moet waarmaken. Wat is jouw reden om je hart te (willen) volgen? Graag hoor i

6 antwoorden
 1. irma
  irma zegt:

  Hello,
  Bizar, ik heb op tv een documentaire gezien over deze sessies. En bij een ander programma op tv ook.
  Nu hier op Facebook lees ik dit artikel!

  Ik moet zeggen, dat dit mijn interesse had.
  En dat ik mij erover ingelezen had. En daarna niks meer mee gedaan.

  Dit omdat ik antidepressiva slik. Dus de combinatie niet handig is lijkt mij.
  En het eigenlijk een soort trippen vind. Waar je de controle in kan verliezen.
  Ik ben ook bang ook bang om te blijven hangen in het slechte.
  en i been there…en dat is een les geweest voor mij.

  Maar toch…Dit vond ik mooi.
  En je wordt goed begeleid, en de omgeving speelt ook mee.

  Grtjes Irma

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Irma, bedankt voor je reactie. Het is heel bijzonder wat ayahuasca teweeg kan brengen! We hebben al contact gehad over de e-mail m.b.t. je medicijngebruik. Wie weet tot snel. Liefs, Maria

   Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Corrie, je ‘trip’ kan niet fout zijn. Wel kan het heftig zijn… Het is een innerlijke reis waar je altijd uit komt. Je kunt alleen niet zelf bepalen wanneer. Meestal is het tussen de 4 tot 6 uur. Wanneer je vaker drinkt duurt je innerlijke reis meestal langer, maar dat kun je niet van te voren bepalen of inschatten. Je krijgt wat je nodig hebt. Het gene waar veel mensen bang voor zijn is het verliezen van controle. Maar daar zit juist zoveel schoonheid. Ik hoop dat je dit eens voor jezelf mag ontdekken.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

stoppen-met-ayahuasca-maria-johanna

Ik stop met Ayahuasca

Ik heb een belangrijke beslissing genomen en dat is dat ik stop met mijn Ayahuasca Ceremonies. Het is de meest bijzondere en betekenisvolle reis in mijn leven geweest tot nu toe.Ik heb een video opgenomen met meer uitleg. Aan het einde van de video vertel ik ook iets over mijn toekomstplannen. Nieuwsgierig? Bekijk dan mijn video in deze blog.

Interview: Hoe is het voor Taita Leonel (een Sjamaan) om in Europa te werken?

‘Hoe zou je het vinden om je helingswerk in Europa, vroeg Vincent aan Taita Leonel Toscan tijdens een busrit naar Medellin (Colombia). Geweldig! Eén Whatsapp bericht later was het gepland. Taita Leonel kwam samen met Vincent naar Nederland. De reis was niet zonder slag of stoot. Zie meer in het interview!

angst-bang-voor-ayahuasca-maria-johanna

Wat doe je als je bang bent om Ayahuasca te doen?

Zoveel mensen zeggen mij: ‘Ik wil heel graag Ayahuasca bij je doen, maar ik ben nu nog te bang!’. Dit inspireerde mij om hierover een video te maken. Ayahuasca is een geneeskrachtig medicijn uit de jungle. Het is er om je te helpen. In mijn blog en video vertel ik je hier meer over.