Twijfels? Hoe neem ik actie op mijn dromen?

‘Wanneer weet ik of iets vanuit mijn hart komt of vanuit mijn ego?’ Dit is één van de meest gestelde vragen aan mij. Je zou kunnen zeggen dat onderdeel van het ontwaken de reis is van het hoofd naar het hart. Daarmee wil ik zeggen dat voorheen met name het denken en de ratio centraal stonden en dat nu je hart centraal mag zijn. Dit lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar je bent niet voor niets hier op aarde. Aan jou om te manifesteren wat in jouw hart leeft. Doe het maar… Volg je hart… Maar wat als je hoofd weer om de hoek komt kijken..? en je twijfels voelt? Zie de onderstaande video:

Proces van ontwaken

Wat mij ontzettend heeft geholpen tijdens mijn ontwaking (en nog) is de 12 fasen van de heldenreis van Joseph Campbell. Hij heeft zich verdiept in mythologie en ontdekte hierin archetypes en verhaallijnen. Vanuit deze observatie heeft hij een model gemaakt dat gaat over de reis van de held(in). De held(in) in een mythologisch verhaal doorloopt steeds een aantal fasen die hij heeft onderverdeeld in een aantal fasen. In dit geval heb ik deze onderverdeeld in 12 fasen. Deze fasen zul je vast herkennen in je eigen leven en in je ontwakingsproces. Zie hieronder.

a-heros-journey-joseph-cambell-maria-johanna-de-reis-van-de-held-jouw-heldenreis-12-fasen

De 12 fasen van je Heldenreis

Hieronder worden de twaalf fasen van ‘a hero’s journey/de reis van de held(in)’ benoemd:

 1. De oproep
 2. De oproep wijgeren
 3. Bovennatuurlijke hulp
 4. De drempel over
 5. De beproeving
 6. Helpers en mentoren
 7. Uitdagingen en verleidingen
 8. Helper
 9. Dood en wedergeboorte
 10. Transformatie
 11. Verzoening
 12. Terugkeer

Download Ebook ‘De 12 fasen van de Heldenreis’

Spreekt deze video en blog je aan en wil je graag het Ebook ontvangen? Ik weet dat er een aantal spellingsfoutjes in staan, maar het gaat om de inhoud en de boodschap. Je kunt het Ebook ‘De 12 fasen van je Heldenreisdirect lezen via deze link. https://www.mariajohanna.com/e-book/

Aanmelden Satsang

Op zaterdag 20 augustus aanstaande organiseer ik mijn eerste Satsang samen met een speciale gast. Daar hoor je snel meer over. Het thema is ontwaken. Verder is het een open bijeenkomst waar iedereen welkom is en kan ZIJN. Onze intentie is om jou te ondersteunen tijdens je ontwakingsproces. Verder kun je super leuke gelijkgestemde mensen ontmoeten. Voel je vooral welkom! <3

Ga voor meer informatie naar: https://www.mariajohanna.com/satsang-ontwaken-maria-johanna/

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Laat je reactie achter!

Ik ben benieuwd wat je van de video en mijn blogpost vindt. Welke indruk heeft het op je gemaakt? Heb je vragen over deze blog/vlog of wil je je eigen ervaring delen? Jouw reactie is van harte welkom. Plaats deze onder aan de blogpost. Dank je wel!

11 antwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Glenn, misschien zit je net voor het ‘dood gaan/wedergeboorte’. Het gaat om loslaten en laten gebeuren.. Ik herken het hoor.. Je mag in het ‘niet-weten’ blijven. Sta het jezelf toe en VERTROUW!! <3

   Beantwoorden
 1. Liesbeth
  Liesbeth zegt:

  Dankjewel Maria, ik herken heel veel in het Ebook. Ik besef dat het een terugkerend proces is, en zie ook hoe ik bepaalde uitdagingen en roepingen van het leven heb aangegaan. Nu zit ik alweer in een heel ander roeping waar ik nog steeds voor de drempel sta, maar ik vertrouw op het leven en weet dat ik de kracht zal krijgen om over de drempel heen te gaan…dankjewel!!
  Tot 20 augustus, ik kijk ernaar uit!!
  Liefdevolle groet, Liesbeth xxx

  Beantwoorden
 2. theodore jc van emstede
  theodore jc van emstede zegt:

  Hoi Maria Johanna nice meeting you again on line
  Jij blijft mij verbazen en verwonderen,ik voel mij als soul-mate ten diepste met je verbonden,als de nieuwe mens van de 5fifth dimensie and the 5fift octaaf(sol)
  Zie je spoedig in Amstedam
  have a nice sunny day and greetings with love
  theodore jc

  Beantwoorden
 3. theodore jc
  theodore jc zegt:

  Hi Maria Johanna good morning
  Verliefd op het leven ,verliefd op jezelf met oxitocine ,knuffel jezelf en spiegel je aan anderen and speak with respect about yourself and the otherone and go with flow in the 5th dimension and 5th octavo (sol) with high speed.The vibrations are very high at this moment greetings with love theodore jc

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terugblik 2020 – Vooruitzicht 2021

Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…