In 5 stappen van je Baaldag af!

Ken je van die dagen dat alles tegen zit? Dat alles anders loopt en precies niet zoals jij zou willen? Of dagen waarin je niet lekker in je energie zit? We hebben het allemaal wel eens… Een BAALDAG!

Negativiteit mag aanwezig zijn in ons leven. Het kan ons helpen op ons pad. Maar het is niet fijn om te lang in negatieve energie te blijven hangen. Hoe ga je om met een baaldag? In deze videoblog help ik je in 5 stappen jouw baaldag om te zetten naar een dag met positieve energie. 

Wil je meer inspiratie ontvangen?

Spreekt deze video je aan en wil je meer inspiratie ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

1. Emoties Toelaten

Wij mensen hebben in ons leven met positieve en negatieve gevoelens te maken. Beide helpen ons. Laat daarom eerst de negatieve gevoelens toe. Krop het niet op. Doe onderzoek. Wat willen deze gevoelens je vertellen? Je hoeft het antwoord niet altijd te weten. Soms kun je dat pas veel later zien. Laat het dan gewoon zijn, ervaar het en kijk ernaar.

2. Positieve Zelfcommunicatie

Genoeg gehad van de negatieve emoties? Pak dat jezelf op en start met positieve zelfcommunicatie. Je hebt het leven niet onder controle. Het is nu al gebeurd. Iedereen heeft wel eens een baaldag. Jij mag er ook één hebben. Het is nu eenmaal zo. Je mag naar acceptatie gaan.

Zelfcommunicatie heeft als doel om naar acceptatie te gaan. Hoe gemakkelijker je accepteert, des te sneller negatieve emoties verdwijnen. Relativeren kan ook erg helpend zijn. ‘Er zijn ergere dingen?’ En denk oplossingsgericht. Wees praktisch. Voor alles is een oplossing. Ook hier kom je weer overheen. Het gevoel is tijdelijk. Wie weet wat voor mooie dingen er nu op je pad komen. Dat zie je pas achteraf.

3. Ga naar Dankbaarheid

In zekere zin kun je jouw emoties en gevoelens beïnvloeden. Dankbaarheid is een emotie die een hele hoge vibratie heeft. Je kunt dankbaarheid op ieder moment in je oproepen. Kijk of je er klaar voor bent en ga dan opschrijven of visualiseren waar je dankbaar voor bent. Stap helemaal in het gevoel. Wanneer jij in het gevoel van dankbaarheid kruipt is er geen plek meer voor negativiteit.

4. Spreek het uit

Het kan heel helpend zijn om je emoties van je af te praten. Bel of zoek een vriend, vriendin, buur, kennis of familielid op om je gevoelens af te reageren. Wie weet komt deze persoon wel met goede raad waardoor jij je beter voelt? Je weet zelf wel in te schatten wie jij het beste kunt contacten.

5. Doe iets waar je Positieve Energie van Krijgt

Zet jezelf weer in een positieve energie!  Besef dat niets moet en alles mag. Doe iets wat je graag wilt en waar je blij van wordt. Ga voor jezelf na waar jij positieve energie van krijgt. Ik zal helpen aan een paar voorbeelden; sporten, jezelf verzorgen, omringen met mensen, een goed boek lezen, inspiratievideo kijken, massage nemen, mediteren, jezelf trakteren op een bloemetje, creatief bezig zijn, ontspannen, met je passie, enzovoort. Wees lief voor jezelf en zorg ervoor dat je weer gaat stralen. 

Wat is jouw ervaring?

Wat doe jij wanneer je een baaldag heb? Hoe zet jij jezelf weer in een positieve energie? of laat je het gewoon zijn?Wat helpt je en welke tips zou jij met mij en anderen willen delen? Deel het met ons! Of heb je misschien vragen of andere opmerkingen? Laat je je reactie hieronder achter..  Scrol naar beneden naar de comment balk!

Wil je meer inspiratie ontvangen?

Door je hart te volgen kom je steeds nieuwe dingen tegen. Je ontdekt steeds meer van je potentieel en blijft je grenzen verlengen. Dit maakt je leven spannender en avontuurlijker. En daarom ervaar je meer levenslust!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je meer tips? Laat je reactie achter!

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom je je dromen moet waarmaken. Wat is jouw reden om je hart te (willen) volgen? Graag hoor i

1 antwoord
 1. Ellen
  Ellen zegt:

  Goeie tips en dito video!

  Of ik er iets aan toe te voegen heb?…
  Wat mij ook helpt is het niet groter te maken dan het is door alle dingen die ik kan denken. ..ik heb geloof ik een creatieve geest en heel veel fantasie…Heel leuk en verrijkend als ik me ok voel maar als ik me niet ok voel dan word ik creatief de verkeerde kant op met alle gevolgen van dien….Dus ik probeer mijn creatieve mind positief in te zetten en dat doe ik door eerst ‘s goed uit te ademen, een flink aantal keer en dan zeg ik tegen mezelf…een baaldag…nee hoor ik baal nu en dat wil niet zeggen dat ik heel de dag ga besteden aan balen…dat is in ieder geval niet mijn intentie…als het toch gebeurd dan is dat ook ok en vertel ik mezelf dat dat ook ok is ….
  Dan ga ik ‘s in mij lijf voelen wat ik daar voel…en afhankelijk wat ik daar voel ga ik iets doen…wat ook kan betekenen dat ik besluit de boel de boel te laten en lekker in mij bed te gaan liggen met een mooi muziekje aan of vogel geluiden…want van fluitende vogels word ik meestal heel rustig en blij….en als het te druk is mij hoofd ga ik schrijven…en als ik wil bewegen dan ga ik wandelen of dansen op bijv.reggae of salsa of klassiek of of..en als ik zin heb om te douchen ga ik lekker douchen….

  Zo hebben we idd allemaal onze eigen dingen! Leuk om uit te zoeken wat voor jou werkt!
  Fijne dag!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terugblik 2020 - Vooruitzicht 2021

/
Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?
bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

/
Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…
bali-maria-johanna-vlog-travel
/