Taita-Leonel-ceremony-the-netherlands-colombia-amsterdam

1 en 2 daagse Healing Mushroom ceremonie

Healing Ceremonie met Sjamaan Taita Leonel Tascon

Toen ik deze ceremonie heb ervaren dacht ik ‘Dit moet iedereen ervaren!!‘ Daarom organiseren we in op 18, 19, 22 , 23, 25, 26, 29 en 30 november verschillende 1- en 2 daagse Mushroom ceremonies samen met Taita Leonel Tascon. Hij is een Colombiaanse Sjamaan van de Embera Chami-stam. In zijn stam wordt hij ook wel: ‘De rechter arm van God’ genoemd. Aangezien hij zo’n unieke en krachtige heling kan geven. Tijdens het medicijnwerk verbindt hij zich met alle elementen en brengt hij diepe transformaties en helingswerk. Tijdens de Ceremonie zal hij ook andere helende medicijnen gebruiken zoals Tabacco, Mambé, Ambil en Rapé. De prijs voor deze Healing Ceremonie met Taita Leonel is 397 euro (voor 1 dag) en 750 (voor 2 dagen). Hier lees je later meer over.

De ceremonies vinden plaats op onze bijzondere locatie in de buurt van Amsterdam. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze speciale Ceremonies en kun je inschrijven.

Healing Ceremonie met Shaman Taita Leonel Tascon

De Mushroom Healing Ceremonie onder de begeleiding van Sjamaan Taita Leonel Tascon heeft voor mij een grote transformatie teweeg gebracht.

Ik keek mijn ogen uit bij het zien hoe Sjamaan Taita Leonel Tascon te werk gaat. Hij kon letterlijk de wolken vervormen, de wind laten waaiden, het vuur doen opstoken en het water laten vloeien. En belangrijker: Hij kan diepe heling brengen. Dit heb ik niet alleen direct na de ceremonie gemerkt. Ook maanden later nog heb ik hier nog voordeel van.

Wanneer hij in de kracht van het medicijn staat heeft hij de gave om alle negatieve energie uit je systeem te halen en je lichaam geheel te harmoniseren. Hij kan bijvoorbeeld; trauma’s helen, ziektes genezen, mensen van medicatie afhelpen en dit alles in slechts 1 of 2 sessies.

Sjamaan Taita Leonel Tascon kan in mijn ogen wonderen performen! Daarom nodig ik je van harte uit om dit mee te maken. Taita Leonel is nog een paar dagen in Nederland. Daarna gaat hij terug naar Colombia. Ik zou zeggen: Maak tijd vrij, want dit wil je meemaken!!

Hoe gaat de Healing Ceremonie met Taita Leonel?

Samenwerking Maria Johanna en Vincent

Samen met Vincent organiseer ik deze ceremonies onder leiding van Sjamaan Taita Leonel. Ik verteld je graag iets over het onstaan van deze bijzondere ceremonie(s). Vincent en ik kennen elkaar al lange tijd. Door de jaren heen bracht het leven ons steeds opnieuw op elkaars pad. Beide hebben we een enorme passie voor plantmedicijnen ontwikkeld en ook voor Zuid-Amerika. Zo is Vincent het afgelopen jaar op reis gegaan naar Zuid-Amerika om zich te verdiepen in plantmedicijnen en hierover te leren.

Zoals men zegt ‘De leraar verschijnt wanneer de leerling klaar is.’ Zodoende verscheen Taita Leonel op Vincents pad. Hij werkt met verschillende plantmedicijnen. Onder andere met een paddenstoel genaamd Los Niños Santos (de heilige kinderen) die een bijzondere helende kracht heeft. Vincent is onder de indruk van de gave die Taita Leone heeft en hoe hij met dit medicijn werkt. Op het moment dat Vincent zijn ervaring met mij (Maria Johanna) deelde, dacht ik ‘Dit wil ik meemaken en delen met anderen.

Op 18, 19, 22 , 23, 25, 26, 29 en 30 november organiseren we verschillende 1- en 2 daagse Mushroom ceremonies samen met Taita Leonel Tascon en Vincent in Nederland. Je kunt 1 of 2 daagse Healing Sessies boeken met dit bijzondere en transformerende medicijn. Wil je deelnemen? Dat kan:

Prijs 1 en 2 daagse Healing Ceremonie: 397 euro voor 1 dag en 750 euro voor 2 dagen.

Data 1 daagse Healing Sessies:
Aankomst 17.00, checkout 12.30) incl. 1 overnachting, 397 euro

 • Maandag 18 november
 • Dinsdag 19 november
 • Maandag 25 november
 • Dinsdag 26 november

Data 2 daagse Healing Sessies:
Aankomst 17.00, checkout 12.30) incl. 2 overnachting, 750 euro

 • Maandag 18 en dinsdag 19 november
 • Vrijdag 22 en zaterdag 23 november
 • Maandag 25 en dinsdag 26 november
 • Vrijdag 29 en zaterdag 30 november

Over de sjamaan: Taita Leonel Tuscon

Taita Leonel komt van de Embera Chami-stam die de Embera-taal spreekt. Eerder leefden ze aan de Pacifische kant van Colombia, maar zijn ze naar andere gebieden verplaatst vanwege industriële belangen. De Emberas wonen nu voornamelijk in de Andes en in de oerwouden nabij de Andes.

Taita-Leonel woont in een gemeenschap van 300 familie/tribe leden in een berggebied tegen het stadje Valparaiso. Toen ze in dit gebied aankwamen waren er 2 rivieren en er was niet veel. Met de tijd en veel spiritueel werk, wat voornamelijk bestaat uit gebeden met de tabacos, hebben ze dit teritorium energetisch kunnen herstellen om de bronnen te activeren. Er zijn nu 27 rivieren actief in hun gebied.

In hun teritoria wanneer ze veel tabaks gebeden doen, begint s’nachts de aarde te beven, omdat de gebeden dan worden verhoord door de aarde. Net zoals het door de andere elementen wordt verhoord die ook weer op hun manieren signalen afgeven.

De medicijnen waarmee ze werken zijn paddestoelen, de tabacos, rapé, mambé en ambil.

Tiata Leonel werkt volgens inheemse tradities met het medicijn en heeft al 35 jaar ervaring. Hij is ancestraal verbonden met het medicijn en kent als geen ander de geneeskundige krachten van de paddestoelen en weet deze krachten juist toe te passen.

De paddestoelen dragen ook de naam Los Niños Santos (de heilige kinderen). Omdat als de spirits van de paddestoelen soms verschijnen, ze als kinderen / kleine wezen zijn die je veel dingen kunnen leren. De Niños groeien in de droge koeienvlaai, maar alleen als het regent en bliksemt. Dus de regen wordt elektrisch geladen en zo groeien de heilige kinderen met hun wijsheid. Ze zijn er om ons te helpen bij onze evolutie.

Taita heeft een essentiële connectie met vuur en gebruikt de energie van vuur om mensen te genezen. Voor hem is de communicatie met het vuur erg belangrijk en zijn tabaksgebeden en rituelen horen daar helemaal bij. Taita Leonel werkt ook met een stok en een pendulum en een adelaarspoot om negatieve spirits of energiën uit het lichaam te drijven. Daarnaast heeft ie nog veel meer instrumenten en technieken, maar die komen tevoorschijn wanneer nodig. Hij speelt de mondharmonica, sonajes en zingt.

Hij wil zijn medicijn en het grote mysterie delen met veel liefde en nederigheid. En waarlijk, degenen die deze ceremonie kunnen bijwonen, zijn gezegend en zullen positieve veranderingen in hun leven ervaren.

Taita-Leonel_2

Wat kan het medicijn doen?

Voordelen van het medicijn:

 • Vinden van zingeving (waar gaat jouw/het leven om?)
 • Trauma’s helen
 • Heling van negatieve gedachtes
 • Depressie genezen
 • Ziektes genezen en niet meer nodig hebben van medicatie
 • In harmonie brengen van je energie en daardoor meer innerlijke rust
 • Helpen herinneren wie je bent en waar het leven om gaat
 • Diepe verbinding krijgen met de natuur en je eigen natuur
 • Opent het energetisch centrum en het verbindt ons met de universele intelligentie
 • Brengt diepe inzichten die je verder helpen in je leven
 • Reiniging van je aura waardoor je meer positiviteit kunt aantrekken.
 • leert ons over de relaties met onszelf en onze liefdes relatie(s)
 • Verbind ons met de natuurlijke elementen en laat ons de essentie hiervan ervaren. De energie van het element vuur speelt hier een belangrijke rol in het uitdrijven van negatieve spirits of energieën.
 • Werkt negatieve energiën en spirits uit ons energetisch lichaam.
 • Het leert ons nog meer van het leven te genieten.
 • Brengt creativiteit, inspiratie en nieuwe ideeën en het kan onze carrière boosten of ons een nieuwe weg doen bewandelen waar we nog meer in ons geluk komen.
 • Geeft zeer diepe ontspanning in het fysieke lichaam.
 • Een onvergetelijke ervaring samen met andere gelijkgestemden

Hoe verloopt het ritueel?

We beginnen met een tobacco prayer en hier kunnen we vragen voor bescherming of hulp in bepaalde aspecten in ons leven, we kunnen hier ook voor iemand anders een prayer doen. Daarna zal Taita Leonel een liefdevoll rapé delen, waardoor we meer open komen te staan voor de werking van het medicijn.

Hierna zal hij connecten met het medicijn en om bescherming vragen (dit doet hij ook met de Tobacco), waarna het medicijn gedeeld en geconsumeerd zal worden.

Na ongeveer een half uur begint het medicijn te werken en zal Taita Leonel op een heel bijzondere harmonica spelen om collectief op een hogere frequentie te komen. Daarna zal hij ook zingen en hij heeft diverse andere instrumenten zoals een  tambor die heel goed werkt met dit medicijn.

Voor en tijdens de ceremonie wordt er mambé en ambil gedeeld, om pure gedachtes te laten stromen en dit mooi onder woorden te kunnen brengen. Dit zijn heel bijzondere medicijnen.

De personen die diepe heling nodig hebben mogen dichterbij het vuur komen liggen. Taita Leonel zal het werk doen met zijn baston en verrassende instrumenten gebruiken om het lichaam van negatieve energieën te ontdoen. Tijdens de ceremonie zal hij een gebed doen met de Tabacco in zijn eigen taal.

Het medicijn is sociaal en interactief. Vandaar dat de ceremonie behoorlijk dynamisch zal zijn. Zo zijn er bedden binnen voor mensen die willen rusten en zal er buiten gelegenheid zijn om met elkaar te praten. Taita Leonel sluit de ceremonie af in een kring en daarna kan iedereen gaan rusten.

Taita-Leonel_2

Ervaring van Vincent met de werking van het medicijn

Wat bij mij het medicijn doet, is het opent mijn energetisch centrum en het verbind mij met onze hogere intelligentie, waar we kunnen intunen op de onderwerpen waar we ondersteuning bij nodig hebben. Dit kan veel creativiteit en oplossingen voor onze problemen of uitdagingen brengen. Pure ontspanning en liefde stroomt door mijn (energetisch) lichaam.

Mij persoonlijk heeft het duidelijkheid gegeven, waarom ik hier op aarde ben en hoe ik kan bijdragen, hoe maken we er samen een betere leefbare wereld van. Ik voel hoe de energie van het vuur met mijn energetisch systeem verbind en me reinigt. Het verteld mij de volgende stappen in het leven en geeft hierin vastberadenheid en vertrouwen.

Ik leer dat alles liefde is en dat we allemaal met elkaar in verbinding staan en dat we er samen een feest van mogen maken. Alles is in perfecte harmonie en het leert me begrijpen, waarom de minder leuke dingen in het leven moeten gebeuren. Het helpt me dingen in het leven te nemen zoals ze zijn en dat alles een onderdeel is van een groter geheel.

Het meest bijzondere voor mij is het ervaren van het grote mysterie zoals Taita Leonel dat mooi verwoord. Het grote mysterie van deze wonderbaarlijke creatie waarin we leven en hiervan mogen genieten en dit mogen bewonderen. Voor mij toont het medicijn de wonderen van het leven en in het dagelijks leven zie ik de harmonie en komt alles exact wanneer het moet komen.

Waar kan het medicijn bij helpen?

 • Het kan helpen bij een zwaar pijnlichaam, fysieke en mentale ziektes.
 • Het kan energetische blokkades verwijderen en het lichaam reinigen van negatieve energieën.
 • Het bevordert de creativiteit en kan oplossingen bieden op onze vraagstukken.
 • Het maakt ons receptiever en we kunnen veel breder waarnemen en meer informatie absorberen.
 • Het verhoogt onze frequentie en brengt ons in positieve vibraties.
 • Het laat ons pure liefde ervaren en bij sluiten van onze ogen kunnen we visioenen ontvangen.

Voor wie is het medicijn geschikt?

Dit medicijn is voor iedereen de de geest wil verruimen en wil leren van plantspirits. Personen die op zoek zijn naar genezing, inzichten of oplossingen. Voor mensen die Ayahuasca nog net niet aandurven is het een mooi laagdrempelig medicijn en je blijft in controle

Waarom de begeleiding van de Sjamaan?

Velen van ons kennen paddestoelen en hebben al geëxperimenteerd met dit medicijn. Taita Leonel en zijn voorouders werken al meer dan duizend jaar met dit medicijn en begrijpen de kracht en helende werking als geen ander, wat maakt dat de potentie van het medicijn volledig in zijn kracht komt te staan en optimaal zijn werk kan doen. Het is een heel beschermde, veilige ceremonie met taita Leonel vanwege zijn ervaring en energetische controle.

Het levert ons heling, inzichten, creativiteit en het ervaren van pure liefde op en dit zal ons in het dagelijks leven nog meer in onze kracht zetten.

Geweldige locatie nabij Amsterdam

We organiseren onze ceremonies in een prachtige villa in de natuur aan het water in de buurt van Amsterdam. De elementen water en aarde zijn altijd aanwezig in onze ceremonies. Om in contact te komen met de natuur, brengt het water veel rust en ruimte in je geest. Onze locatie ligt op slechts 20 minuten van Amsterdam en Utrecht. Je kunt ook heel gemakkelijk met de trein komen. In dat geval zorgen we dat je opgehaald wordt van het station.

Programma/Schema

 • Dag1: Ceremonie 1
 • 17:00 – Aankomst
 • 19:00 Voorbereiding
 • 19:30 – Welkom en introductie
 • 20:00 – Ceremonie met Mushrooms en andere medicijnen
 • 04:00 – Sluiten van de ceremonie
 • 4:30 Rusten
 • Dag 2: Naar huis
 • +/- 10:00 Ontbijt
 • 11:00 Sharing & Integratie
 • 12:00 Afscheid
 • 12:30 Vertrek
 • 04:00 – Sluiten van de ceremonie
 • 4:30 Rusten

Data en prijzen

Data 1 Daagse Healing Sessie:

 • Maandag 18 november
 • Dinsdag 19 november
 • Maandag 25 november
 • Dinsdag 26 november
  *Aankomst 17.00, checkout 12.30) incl. 1 overnachting, 397 euro

Data 2 daagse Healing Sessies:

 • Maandag 18 en dinsdag 19 november
 • Vrijdag 22 en zaterdag 23 november
 • Maandag 25 en dinsdag 26 november
 • Vrijdag 29 en zaterdag 30 november
  *Aankomst 17.00, checkout 12.30) incl. 2 overnachtingen, 750 euro

Prijs:

1 daagse Healing Ceremonie: 397 euro
2 daagse Healing Ceremonie: 750 euro

 

Locatie

De Ceremonies vinden plaats in een moderne villa aan het water. Goed bereikbaar en centraal gelegen binnen 20 minuten van Schiphol, Amsterdam en Utrecht.

*Na je inschrijving ontvang je het exacte adres.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan deze bijzondere Ceremonie, dan ben je van harte welkom. Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden vragen we je om eerst een vragenlijst in te vullen via de onderstaande knop.

Meest gestelde vragen

Hoe is de Opbouw van de Ceremonie?

1.Spreken vanuit je hart
We beginnen met 2 medicijnen die je in je mond stopt. Dit zijn Ambil en Mambé. Ambil is een pasta gemaakt van Tobacco die smaakt naar drop. Mambé is een groen poeder gemaakt van cocabladeren. Deze heeft niet veel smaak. Deze medicijnen werken samen en laten je communiceren vanuit je hart. Sommige mensen vinden het lastig om vanuit hun hart te spreken. Dit is een eeuwenoude traditie die je in een cirkel doet. Ieder om de beurt. Door je hart te laten spreken ontdek je de reden waarom jij deze ceremonie wilt doen.

2.Beschermen
Vervolgens doen we een Tobacco prayer en werken we met Tobacco in de vorm van een soort signaal. Met de rook van de Tobacco reinig je je aura veld. Tijdens dit proces kan Taita Leonel al enige hints geven wat jouw ceremonie je gaat brengen.

3.Mushroom
Daarna wordt de Mushroom in verschillende rondes gedeeld. Je gaat steeds een diepere laag van jezelf en je bewustzijn. Taita Leonel doet energetisch werk voor iedereen in de groep en zorgt voor bescherming.

4.Healing van Taita Leonel 
Wanneer de frequentie hoog genoeg is begint Taita Leonel met zijn energie werk. Dit is in mijn ogen zo een speciaal ritueel. Ik heb mijn ogen uitgekeken tijdens het aanschouwen hiervan. Het zelf ondergaan van dit ritueel is ontzettend ontspannen. Nergens om bang voor te zijn. Het is een liefdevolle heling vanuit Gods hand.

Ga je van de mushrooms hallucineren?
Ja. Je kunt dit met ogen dicht en ogen open ervaren.
Wanneer je je ogen dicht doet ga je je innerlijke wereld verkennen. Hier kun je je eigen antwoorden vinden.
Als je je ogen open doet kun je goed verbinden met de natuur en ziet de wereld er een stukje mooier uit.

Verlies je je controle?
Wel en niet.
Je hebt een bepaalde sturing over je reis en toch heb je geen totale controle.

Wat is de max. grootte van de groep?
We verwachten groepen van ongeveer 15 mensen.

Is overnachting en eten/drinken inbegrepen?
Ja, beide inbegrepen

Is er slaapplek met slaapspullen of moet je dat zelf meenemen?
Wij verzorgen een slaapplek, slaapspullen en handdoeken.

Moet je overgeven tijdens de Mushroom Ceremonie?
Ja. Sommige mensen wel. Dit heeft als doel om negatieve energie, trauma, ziekte, virussen en andere negativiteit uit je systeem te halen.

Voel je je ziek tijdens deze ervaring?
Ja, dat kan. Natuurlijk heeft dit als doel om heling te geven. Soms moet je door ziekte en/of zwaarte heen om het uit je systeem te halen.

Wat is de meerwaarde van de Sjamaan?
De wijze waarop hij dit doet benoem ik als wonderlijk. Taita Leonel is de enige op aarde met deze unieke gave waarmee hij heling brengt. Zelf heb ik het ervaren als mega krachtig en transformerend.

Het energiewerk van Sjamaan Taita Leonel heeft een ENORME meerwaarde. Taita Leonel haalt alle negatieve energie uit je systeem en harmoniseert je energie. Ook kan hij trauma en ziektes wegnemen. Hierdoor hoeven mensen meestal na de ceremonie geen medicatie meer te nemen.

Hoe je een dieet volgen voor deze ceremonie?
Nee.

Kun je deelnemen als je medicatie gebruikt?
Ja. Alleen op de dag van je ceremonie zelf moet je wel stoppen met je medicatie.

Hoe smaakt het medicijn?
Naar honing. Hij mixt zijn medicijn met honing. De smaak is dus erg zoet.

Moet je je medicatie stoppen ter voorbereiding?
Nee. Alleen op de dag zelf.
Waarschijnlijk heb je je medicatie na de ceremonie niet meer nodig. We kunnen hier geen garantie op geven, maar hebben dit veelvoudig ervaren.

Helpt deze ceremonie om ziektes te genezen?
Ja.
Doordat Taita Leonel je weer in balans brengt worden ziekten geheeld. Ook hier kunnen we geen garantie geven.

Kan deze ceremonie mijn slaapproblemen verhelpen?
Grote kans van wel.

Helpt deze ceremonie ook bij het genezen van huidaandoeningen?
Ja. Taita zegt van wel.
Zelf heb ik ook een heling op mijn huid gedaan.
Hij maakt hierbij gebruik van een ei en trekt al de energie die de huidaandoeningen veroorzaakt uit je systeem. Dit is voor mij slechts aan paar dagen geleden. Ik heb de indruk dat het heft geholpen.

Is deze ceremonie heftiger dan Ayahuasca?
Vanuit mijn ervaring niet, maar sommige andere deelnemers vonden het wel heftiger dan Ayahuasca. Het is dus persoonlijk.

Moet ik bang zijn voor deze ceremonie?
Nee. Taita Leonel zegt dat er geen reden is om bang te zijn, wel moet je geduld hebben tijdens de ceremonie. Alles verloopt in heel veel liefde en harmonie. Alles gebeurt op de timing die Taita Leonel voelt. Niets wordt overhaast.

Mag ik deelnemen wanneer ik anti-depressiva gebruik?
Ja. Geen probleem. Alleen niet op de dag van de ceremonie zelf innemen. Taita Leonel heeft mij laten weten dat je na deze ceremonie deze medicatie niet meer nodig zal hebben. Kan dit uiteraard niet uit eigen ervaring zeggen. heb nooit medicatie gebruikt. Wel voel ik mezelf heel anders na deze ceremonie.

Helpt deze ceremonie bij het helen van Trauma?
Ja. Taita Leonel heeft een trauma bij mij geheeld. Ik was heel sceptisch, maar ik voel geen enkel verdriet meer rondom dit onderwerp en geen enkele behoefte om hier nog aandacht aan te geven of om over te praten. Het is uit mijn systeem gehaald. Zo ervaar ik het.

Kan deze ceremonie mij helpen bij het stoppen met roken?
Ja. Taita Leonel heeft hier een speciale behandeling voor.

Hoe voel je je na de ceremonie?
Dat is heel verschillend. We raden je aan om in ieder geval de dag na de ceremonie vrij te nemen en de tijd te nemen voor jezelf.
De ceremonie had op mij zoveel indruk gemaakt dat ik het liefst alleen daar mijn aandacht bij wilde houden. Het allerbeste is dat je 2 of 3 dagen hebt ter integratie. Hetzelfde als bij Ayahuasca. Maar het is niet onmogelijk om te werken. Het kan wel zijn dat je moe bent vanwege weinig slaap.

De data komen mij niet uit. Wanneer is de volgende ?
We verwachten in november 2019 nieuwe ceremonies in te plannen.

Nog vragen?

Heb je vragen over de ceremonie? Over de voeding, het medicijngebruik of het verblijf? Twijfel je nog of heb je andere vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met me op. Wij beantwoorden je vragen graag!

Mail ons