Satsang-amsterdam-maria-johanna-spiritueel-ontwaken-nederland

Spiritueel ontwaken: Waar sta je? Hoe gaat het?

Waar sta jij op dit moment in je ontwakingsproces? Hoe gaat het met je? Vind je dat de laatste tijd alles zo snel lijkt te gaan? Dit komt mede doordat de energie in de maand september dubbel gaat. Dit leg ik later in deze blog uit aan de hand van numerologie.

Wanneer je wakker wordt voor de waarheid, kun je niet meer onwaarheden leven. Dit voel je vanzelf, of je merkt het door de gebeurtenissen die in je realiteit verschijnen. Er vinden drastische veranderingen plaats in je leven. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in relaties beëindigen, je baan opzeggen, een nieuw pad en allerlei andere vormen. Het kan ook slechts in je energieveld en waarneming zijn. Je hebt haast geen andere keuze dan te handelen vanuit je hart… Jouw lichtwerk komen brengen. En hoe ziet dit er dan uit? Soms kun je hier behoorlijk in vastlopen. Zie meer in de video:

Energie de maand september (dubbel zo sterk) Uitleg vanuit de Numerologie

De betekenis nummer 9 is afronden in de numerologie. Denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap die 9 maanden duurt. Het is dus tijd om alles op de juiste plaats te zetten zodat je kunt afronden. Je kunt deze maand extra heftige energieën ervaren. Misschien merk je dit? Juist wanneer je verbonden bent, voel je de astrologische veranderingen. Mensen die (nog) slapen hebben hier minder last van. Juist omdat je wakker bent, voel je alles. Je staat immer in verbinding met de planeten in het zonnestelsel. Als vrouw merken we bijvoorbeeld of onze periode in lijn is met de maancyclus.

Berekening Numerologie

Dan de uitleg waarom alles dubbel is deze maand. Dit is een rekensom. Wat ik bedoel met dubbel is dat het cijfer van de dag (bijvoorbeeld 3) hetzelfde cijfer is als wanneer je de gehele datum opstelt (3+9+2016). Ik raad je aan om zelf mee te rekenen in plaats van dit direct van mij aan te nemen.

Ten eerste is 9 september 2016, 3 dubbel 9: 9-9-2016 = 999 (2016 = 2 + 1 = 3) (3 +6 = 9).

Neem bijvoorbeeld 3 september 2016:

3-9-2016= 3+9 = 12 = 1 + 2 = 3

3-9 = (3+9 = 12) (1 + 2 = 3)

3-9-2016 =  (3+2 =5) (5+16 = 21) (2+1 = 3) Dan kom je opnieuw op 3. Dubbel 3.

Iedere dag van de maand september is dubbel. Reken maar uit met verschillende dagen:

Neem bijvoorbeeld 25 september 2016 (datum van mijn event):

25-9-2016 = (2+5 = 7)  (7 +9 = 16) (1+6=7) (7 + 2 = 9) (9+1 = 10) (10 + 6 = 16) (1+6 =7)

Ik hoop dat ik het juist heb uitgetypt. Anders hoor ik het graag. Zit nog tot laat te typen 😉 In ieder geval is de energie nu heel snel aan het ontwikkelen. We zijn collectief snel aan het wakker worden.

Video New Moon Resolutions – Sevan Bomar

Herken je dit?

Ieder heeft een uniek pad te bewandelen. Jij hebt gekozen hier te zijn met een bepaalde missie. Ontwaken is niet iets wat van de 1 op de andere dag gebeurt. Het is een continu proces. Steeds is het weer de taak om thuis te blijven bij jezelf.

Misschien herken je uitdagingen/vragen als:

 • Hoe ga ik om met angsten?
 • Twijfel: Wat is waarheid?
 • Hoe verhoog ik mijn vibratie?
 • Hoe behoud ik mijn innerlijke rust?
 • Hoe blijf ik thuis bij mezelf?
 • Wat is het juiste pad?
 • Hoe kan ik omgaan met heftige emoties?
 • Hoe zorg ik voor de juiste verbindingen met anderen?
 • Wat is mijn missie op aarde?

Tijdens het ontwaken komen veel vragen naar boven. Enerzijds hoe deze werkelijkheid in elkaar steekt. Anderzijds hoe je alle wijsheden kunt implementeren.

Satsang-amsterdam-maria-johanna-spiritueel-ontwaken-nederland

‘Follow your Bliss’

In de dualiteit ga nog wel eens heen en weer tussen angst & liefde en donker & licht. Tijdens dit snelle ontwakingsproces komt de werkelijkheid vaak veel harder binnen. Je kunt de golven als nog groter ervaren. Hoe ga je hier mee om?

Jouw werkelijkheid is een spiegel van je innerlijke wereld. Dus… Indien je je eigen werkelijkheid creëert.. Hoe blijf je dan jezelf in het licht?

En hoe kun je jouw licht uitdragen naar de buitenwereld zodat jij volledig in je kracht gaat staan en je lichttaak tot uiting brengt? Wat is je zielenmissie en hoe herken je die? Deze thema’s neem ik graag mee in het Satsang. Vandaar de naam ‘Follow Your Bliss’.

Uitnodiging: My Next Satsang (bijeenkomst) met thema ‘Ontwaken: Follow your Bliss’

Na het succes van het vorige Satsang dat ik samen met Fred heb gedaan, wil ik je van harte uitnodigen voor mijn volgende bijeenkomst/Satsang. Dit keer opnieuw met het thema Ontwaken ‘Follow your Bliss’. Het is een bijeenkomst bedoeld om samen te komen met gelijkgestemden en elkaar steun te bieden.

Wat is een Satsang?

Voor degene die niet bekend zijn met een Satsang zal ik uitleggen wat een Satsang is. Als je ‘Satsang’ opzoekt op Google kom je op de uitleg: ‘’Het woord Satsang komt oorspronkelijk uit het Sanskriet en is een samenstelling van twee andere woorden: sat(=waarheid) en sanga(=gezelschap). Letterlijke betekent het dan ook: het gezelschap met de Hoogste Waarheid.’’

Oftewel: een bijeenkomst waarin een gezelschap samenkomt om de waarheid te bespreken. Het gezelschap stelt vragen aan de spreker/leraar/guru. In dit geval met mij 😉

Wat kun je verwachten?

In mijn eigen woorden wil ik een bijeenkomst organiseren waarin mensen samenkomen die geïnteresseerd zijn in het thema ‘ontwaken’. Iedereen is welkom en ook alle vragen zijn welkom. We laten ontstaan wat er in het moment mag ontstaan. Ik geloof dat dat juist is waar het steeds meer naartoe gaat. Laat het leven ontvouwen. Ik maak enig gebruik van een structuur met voldoende ruimte voor wat er zich in het moment mag ontstaan door mensen samen te brengen en de energie te laten stromen.

Met welke vragen loop je rond?

Alle vragen zijn welkom! En juist vanuit jouw vragen en die van anderen laten we de dag ontstaan. Net zoals bijvoorbeeld televisiekijken. Vroeger had je een programma en moest je volgen wat er op dat moment op televisie was. Nu kun je zelf kiezen wat je wilt kijken door te zoeken op YouTube en/of Netflix. Zo kun je tijdens de Satsang jouw vraag stellen en zul je antwoord krijgen. We bieden ook de mogelijkheid om je vraag van tevoren in te sturen bij je aanmelding. Dit is optioneel.

 

Nazorg Ayahuasca Ceremonies

Het is ook zeker geschikt voor mensen die een Ayahuasca Ceremonie hebben bijgewoond bij mij of ergens anders en behoefte hebben aan wat nazorg. Het is vanaf het begin mijn intentie geweest om nazorg bieden en nu is het moment daar. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat het deelnemen aan een Ayahuasca Ceremonie voor veel vragen kan zorgen. Voor deze mensen is de Satsang over ‘Ontwaken’ ook zeer geschikt. Neem ook vooral mensen mee uit je omgeving.

In verbinding met elkaar

Deze bijeenkomst is dit een mooie mogelijkheid om in verbinding te komen met gelijkgestemden. Daarbij vind ik het natuurlijk leuk om jou live te ontmoeten. Dus kom gezellig naar onze bijeenkomst om zondag 25 september in Amsterdam.

Voor wie is het?

Het uitgangspunt voor de bijeenkomst is dat iedereen welkom is. Hieronder een aantal kenmerken. Indien je 1 of meerdere punten herkent, is het iets voor jou! De bijeenkomst is voor mensen die bijvoorbeeld:

 • interesse hebben in het thema ontwaken
 • rondlopen met levensvragen
 • vastlopen in hun proces
 • mensen die ervaring hebben met Ayahuasca
 • verlichting zoeken
 • het leuk vinden mij eens live mee te maken
 • het leuk vinden gelijkgestemden te ontmoeten
 • voelen hierbij aanwezig te willen zijn
 • zich welkom voelen

 

Locatie

De locatie ligt in het havengebied van Amsterdam. Het is een groot vierkant schoolgebouw. Je kunt het herkennen aan de letter ‘Houthavens’ op het dak. Parkeren is mogelijk. De ingang zit in de achterkant van het gebouw. De ruimte geeft een prachtig uitzicht over ‘Het IJ van Amsterdam’. Het gebouw is op de onderstaande afbeelding afgebeeld.

 

Informatie Satsang door Maria Johanna ‘Ontwaken’

Thema: Ontwaken ‘Follow Your Bliss’

Wanneer: zondag 25 september  2016

Waar: Revaleiland 1, 1014 ZG in Amsterdam

Ontvangst: 10.30

Start: 11.00 uur

Eindtijd: 16.30 uur

Prijs: 35 euro (exc catering)

Prijs inclusief catering: 50 euro

 

Inschrijven

Hieronder kun je inschrijven voor mijn eerste Satsang over ‘Ontwaken: Follow Your Bliss’. Je druk op de knop van de gewenste optie. Vervolgens vragen we je om je gegevens in te vullen en de betaling online te voldoen. Mocht de inschrijving niet lukken of je toch nog vragen hebben, mail dan naar info@mariajohanna.com