Het-leven-is-een-spel-maria-johanna

5 spelregels voor het leven

Hoe dieper je ‘down the rabbit hole‘ kijkt, des te meer je ontdekt hoe een bizar en intelligent spel het leven is. Als je dit door hebt, verandert je leven. De kunst is om de werkelijkheid die wij waarnemen te gebruiken om jouw droom te leven. Je kunt het zien alsof we in een computerspel zitten. Zoals in de film ‘The Matrix‘ wordt geïllustreerd. Je hogere zelf heeft een poppetje gemaakt en heeft jou gecreëerd als avatar. Hierdoor lijkt het alsof jij je lichaam bent.

Jij bent de dromer in dit spel en creëert met je gedachte jouw werkelijkheid. Het is mogelijk om wakker te worden in het spel en een wakkere dromer te worden. Op die manier kun je meer bewust jouw werkelijkheid creëren. De gene die wakker zijn begrijpen waarschijnlijk wat ik hiermee bedoel. Voor mij persoonlijk was dit een vreemde gewaarwording om wakker te worden in het spel. Ik was in zo’n diepe slaap dat ik zelfs vergeten was dat er zoiets bestond als wakker worden.

Het geldsysteem

Voor veel mensen die met spiritueliteit bezig zijn is financiën een uitdaging. Doordat deze mensen doorzien hoe vreemd het systeem werkt. Het geldsysteem maakt ons slaaf en neemt veel liefde weg. Het is pijnlijk om te zien hoe wij slaaf zijn van het systeem dat door een paar families is gecreëerd.

Er wordt veelal gesuggereerd dat het huidige geldsysteem zal verdwijnen aangezien het gebaseerd is op schulden.  Zelf kan ik hier geen uitspraken over doen. Mijn visie is meer om het te proberen om te buigen en ook financiën te zien als een spel. Het is mij nog niet gelukt om met een alternatief te leven.

Innerlijk reizen verandert je leven

Door innerlijk te reizen kom je tot geheel nieuwe inzichten over jezelf en de wereld. De waarheid is alleen in jezelf te vinden. In jezelf kun je weer connecten met je hart en herinneren wie je echt bent en je ware natuur opnieuw ontdekken. Daar is een bron van rust wat jouw ware natuur is.  Terwijl de uiterlijke wereld vaak stress brengt, omdat daar zoveel ‘moet’. Er wordt ons geleerd om vanuit ons hoofd te werken in plaats vanuit ons hart. Terwijl onze ware natuur in ons hart te vinden is. Ons hart liegt nooit en spreekt de waarheid. Daarom wil ik zo graag mensen helpen in hun hart te kijken, waarop te vertrouwen en daarnaar te handelen. Dan leef je pas echt in verwondering.

Morpheus-what-is-the-matrix-quote

Spelregels in het spel

Ondanks het de vraag is of we überhaupt invloed hebben, ervaren we dat we wel invloed hebben. Daarom schrijf ik hieronder bepaalde ‘spelregels‘ of misschien beter gezegd ‘hulpmiddelen‘ binnen het spel om te creëren en te manifesteren:

1#. Wees bewust van je gedachte

AAlles is energie en zo ook je gedachte. Je gedachte zijn vibraties waarmee je het ‘systeem’ wat men ook wel ‘The Matrix‘ noemt voedt. Jouw gedachte blijven hangen in het systeem waardoor je dus creëert. Met je gedachte creëer je jouw werkelijkheid. Daarom is het zo belangrijk om je bewust te zijn van je gedachte. Zowel positief als negatief bestaan allebei in de duale werkelijkheid. Je kunt kiezen waar je met je bewustzijn naartoe gaat. Waar jij op focust gaat groeien en zul je dus ervaren. Hierbij is het fijn om in contact te staan met de hogere dimensies en vanuit daar te downloaden naar onze werkelijkheid. Ik hoop dat dit te volgen is?

#2. Wees bewust van je woorden

Woorden zijn klanken, dus vibraties en dus energie. Hierdoor is het belangrijk om je bewust te zijn van je woorden. Wanneer je het systeem voedt met liefdevolle woorden en klanken, zul je meer liefde en positiviteit ervaren. Wees daarom bewust van je woord-gebruik. Ook muziek is een belangrijk onderdeel hierin. Welke muziek luister je graag en welk type energieveld creëer je hiermee om je heen? Dit is ook waarom mantra’s zo wonderlijk kunnen werken. Zelf gebruik ik de laatste tijd veel de Gayatri Mantra.

#3. Wees je bewust van je intenties

Liefde is onze kracht, omdat dat is wie we echt zijn. We moeten het collectieve bewustzijn voeden met liefdesvibraties. Op die manier creeeren we samen een nieuwe werkelijkheid/de nieuwe aarde. Dat is waar het ascentieproces over gaat. Wat je geeft krijg je terug. Alles buiten jou is de spiegel van jouw innerlijke wereld.

quote-mediteren-In-stilte-kun-je-beter-horen-maria-johanna

#4. Mediteren

Helpt je in een liefdesvibratie te zijn. Door naar binnen te keren ervaar je je innerlijke rust en connect je opnieuw met je hart en de bron waar jij, wij en alles vandaan komt. Wanneer je hiermee verbind in je intenties zul je beter herinneren en het collectieve systeem voeden met een diepe liefdesvibratie. Je kunt er ieder moment van de dag bij.

#5. Vraag om hulp

Het is enorm helpend om hulp te vragen aan het Universum/God/je gidsen en/of helpers. We ervaren allemaal positieve en negatieve dingen op aarde. Zowel in ervaringen als in emoties. Het helpt om op die momenten om hulp te vragen en vervolgens goed op de tekens te letten die op je pad komen. Het kan zijn in de vorm van gebeurtenissen, ontmoetingen of dingen die mensen tegen je zeggen. Houd je zintuigen scherp en vertrouw. Je doet het nooit alleen.

Werk met de liefdesvibratie en maak je leven zo leuk mogelijk. Het leven in de dualiteit is altijd tweezijdig. Dus aan de ene kant ‘NEEM HET SERIEUS’, aan de andere kant ‘MAAK PLEZIER EN GENIET’.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op Facebook en YouTube.  Je kunt je ook inschrijven voor mijn wekelijkse updates via mijn website. Verder vind ik het altijd leuk als je onderaan dit bericht je reactie achterlaat!

Veel liefs,

Maria Johanna

Blijf op de hoogte

Spreekt dit artikel je aan en wil je op de hoogte blijven, vul dan hieronder je naam en emailadres in voor wekelijkse inspiratie!

 

.

8 antwoorden
 1. Lieky Meessen - van der Velden
  Lieky Meessen - van der Velden zegt:

  Goedemorgen Maria Johanna,

  Als eerste wil ik je hartelijk bedanken voor je inzet mensen te helpen met inzicht te geven om zichzelf te helpen.
  Het vertrouwen in zichzelf en in hun leven terug te geven als ze het even kwijt zijn. Geweldig dat jij het op deze manier doet.

  Ik wil je graag op dit pad blijven volgen omdat het precies in mijn staartje past, ik ben het helemaal met je eens.
  Een lieve groet van Lieky

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel Lieky 🙂
   Vind het ook zo leuk om te doen !!
   Fijn dat je me blijft volgen.

   Lieve groet, Maria Johanna
   P.s.: Grappig! Je reageert precies om 11:11

   Beantwoorden
 2. Petra
  Petra zegt:

  Wat een helder artikel, zo mooi en duidelijk.
  Ik had het gevoel ook nadat ik de Matrix had gezien.
  Ik kwam uit de bioscoop en keek door een andere bril naar buiten
  ik besefte dat er veel meer is, het zette alles in een ander perspectief.
  Ik vind het ook fijn dat je schrijft dat we het zomleuk mogelijk moeten maken hier 🙂
  Dankjewel ♡

  Dankbare groet, Petra

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wat een leuke reactie Petra!
   Zo ervaar ik het nu ook.. In het begin van het wakker worden vond ik het erg verwarrend..
   Maar nu zo leuk en ook spannend! hahaha!

   Ook een dankbare groet naar jou en veel liefs, Maria <3

   Beantwoorden
 3. Janine
  Janine zegt:

  Hai lieve Maria Johanna, inspirerend hoor je filmpjes, en herkenbaar :-). dank je wel voor het delen van je inzichten, op een heel leuke en menselijke manier. Hoe ga je om met het veel voelen in vele diepere lagen…waarbij ook oude overtuigingen en beschermingsmechanismen weer omhoog komen? Het is natuurlijk mooi dat dingen bewust worden en bevrijd worden….maar soms is het lastig je daar niet te veel door te laten bepalen,( zeker als je omgeving bepaald gedrag vertoont waardoor je het blijft voelen)…..en om in de ruimte van je hart te blijven.
  Een lieve groet,
  Janine

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Janine, dank je wel..
   Ik begrijp wat je bedoeld met het naar boven komen van oude overtuigingen..
   Ik neem dan de tijd om er naar te kijken.. Soms laat ik het even los en kijk ik er een dag later nog eens naar de situatie..
   Heb onlangs geleerd dat het helpt om er doorheen te ademen.. Ademen met liefde.. Dat ruimt een stuk op, maar voor mij geldt dat ik soms dingen gewoon op een aardse manier moet oplossen.. En op zie manier ruimte in mijn hart krijg.

   Lieve groet terug! Maria 🙂

   Beantwoorden
 4. mies v d werf -v d veer .
  mies v d werf -v d veer . zegt:

  je wat gaat er veel tijd in zitten ,
  om alles te lezen .
  maar ik geniet er van ,
  het is goed en mooi .
  net uit Egypte gekomen vakantie n wat gebeurde er ?
  twee dagen aan de monitor .
  een BOODSCHAP zeker weten ..
  luister nu naar de mantra
  na jaren weer geweldig ,
  laat hem nu opstaan lieve groet Mies
  ben blij dat ik je tegen kwam op deze manier

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Mies, wat geweldig voor je! Egypte is vast ook een bijzondere ervaring geweest! Wat heerlijk.. Er gaat inderdaad tijd in zitten.. Maar het wordt vanzelf een gewoonte 🙂

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *