Samenvatting-Maria-Johanna-Ayahuasca-vlog-video

Samenvatting 2 jaar van mijn leven Vloggen

In mijn vorige blog ‘Laatste vlog: Persoonlijk verhaal‘ heb je deels kunnen zien dat het vloggen mij veel heeft gebracht!

Het begon allemaal in augustus 2016.. Ik vond het super spannend en tegelijkertijd was ik ontzettend enthousiast om te starten met vloggen! Op dat moment hadden net een gloednieuwe villa om onze Ayahuasca-ceremonies te doen. Een tijd van pure vreugde en geluk. Maar het bleef niet lang. Kort na mijn reis naar Brazilië voelde ik dat ik moest stoppen met werken met Ayahuasca en het uit elkaar moest halen met mijn zakenpartners. Erg pijnlijk. Maar ook een tijd van enorme groei.

Ik nam een sabbatical niet wetende wat te doen. Ik ging naar Peru, begon met verschillende Sjamanen te werken in Peru, in Nederland en op Ibiza. Ik heb daar zoveel van geleerd! Toen kwam ik op het punt om mijn eigen ceremonies te beginnen. Natuurlijk gebeurde er nog veel meer tussendoor. Terugkijkend: een prachtige reis!

Mijn Vlogs Gemist?!

OOOH NEEEE!?!Heb je mijn vlogs gemist? Het spijt me heel erg voor je! Dat is waarom ik je de mogelijkheid geef om alsnog mijn vlogs te ontvangen. Vul je naam & e-mailadres hieronder in en je kunt zien waar het allemaal is begonnen (2016) tot waar ik 2 jaar later (2018) ben. Na het invullen van je naam & emailadres ontvang je wekelijks een vlog in je mailbox.

Terugkijkend

Wanneer ik mijn eigen video’s terugkijk, realiseer ik me hoe ik me vandaag de dag voel. Alle gebeurtenissen positief of negatief hebben mij geholpen in waar ik nu ben.

Ik hoor mezelf steeds herhalen: ‘Verbind jezelf met je hart en luister naar je eigen innerlijke stem‘. Mijn ervaring is dat het leven zich dan vanzelf ontvouwd. Het is wonderlijk wat er dan kan ontstaan. Zelf heb ik nooit een business plan gemaakt. Wel heb ik een visie en idealen die mijn drive zijn.

Tijdens het manifesteren van je dromen komt iedereen tegenslagen en pijn tegen. Niemand ontsnapt hieraan. Dat is ook exact waar de groei zit. Het maakt je sterker en voor mij geldt dat ik hierdoor mijn werk nog belangrijker vind.

Vandaag ervaar ik mezelf als een heel gelukkig persoon. Soms vragen we onszelf af of het leven anders zou moeten zijn (inclusief ik)? Mijn conclusie is nu dat het leven je precies datgene geeft wat je nu nodig hebt. Count your blessings!

Dreams-Quotes-Pics

Het Geluk vinden in Mezelf

Mijn levensvraag is lange tijd geweest: ‘Wat wil ik?‘ en ‘Wat is de zin van het leven?’ Daarom ben ik gaan zoeken totdat ik vond. Voor mij is het Ayahuasca geweest die mij heeft geopend en de weg heeft gewezen. Het heeft mij geholpen om in contact te staan met mijn ziel en mijn innerlijke stem te horen en op te volgen.

Op dit moment ben ik mijn dromen al een aantal jaar aan het waarmaken. Om te komen waar ik vandaag de dag ben, ben ik voorbij vele angsten gegaan. Het resultaat is dat ik me nu gelukkig voel met mezelf. Dit geluk is niet afhankelijk is van iemand anders en heb ik zelf in mezelf gevonden. Dit voelt erg bevrijdend. Wel moet ik zeggen dat mijn werk me ontzettend veel geeft. Daarom ben ik dankbaar dat ik kan doen wat ik doe.

Wanneer je je ziel tot uitdrukking brengt en jezelf laat zien, hebben  mensen een mening over je. Veel belangrijker is wat jij van binnen voelt. Ik weet van binnenuit (en buitenuit ook) dat ik iets goeds doe. Mijn werk verandert zoveel levens. Dit is een grote vervulling die mij diep raakt. Iedere keer weer opnieuw.

Dit is nog groter doordat ik met een team werk. Iedereen is zo blij deel uit te maken van mijn werk. Dat is geweldig!

Als ik terugkijk naar het einde van mijn leven en ik mezelf de vraag stel ‘Leefde ik echt mijn dromen? Ben ik een voorbeeld? Kan ik volmondig zeggen: ‘JA!’

Als ik mezelf afvraag: ‘Ben ik een voorbeeld voor mezelf? Ben ik een eerlijk persoon? Ben ik een warmhartig persoon? “Het is allemaal ‘JA!’

Passie om anderen te Motiveren

Ik hou ervan mensen te motiveren hun dromen te volgen.  Laat je niet weerhouden door angst als ‘Wat zullen anderen denken?‘ Of ‘Wat als het niet lukt?’  (dit heb ik zelf ook gehad) Je zult nooit weten wat andere mensen denken en of het lukt als je geen actie neemt. Vertrouw & Volg je innerlijke stem!

-De meeste mensen durven niet volledig zichzelf te zijn
-De meeste mensen durven niet anders te zijn
-De meeste mensen durven niet uniek te zijn
-De meeste mensen durven niet de zekerheid op te geven om hun dromen waar te maken.

Ik heb dit zelf verschillende keren doorleeft en alles wat ik kan zeggen is dat het leven voor jou zal zorgen.

Als iets niet lukt, zal er iets beters op je pad komen.  Ik heb deuren gesloten, niet wetende welke deur ik daarna zou openen. In deze lege ruimte zijn is erg interessant. In onzekerheid is alles mogelijk. Creativiteit zal ontstaan en dus zullen er nieuwe kansen op je pad komen.

Je hebt een keuze. Het is aan jou om je dromen werkelijkheid te laten worden.

Ga voorbij je angst. Je zult je vrij voelen van binnen, omdat je geluk niet afhankelijk is van iemand anders dan jezelf. Ik zou zeggen: Ga juist daar waar je angst is en hier voorbij.

Misschien is er pijn? En besef dat pijn je doet groeien. Leef vanuit je hart en neem actie op je grootste dromen. Je zult zien dat het zoveel voldoening geeft.

Quote-Everything-you-want-is-on-The-Other-Side-of-Fear

Dos & Don’ts

Hieronder heb ik een aantal dos & don’ts opgesomd die ik de afgelopen jaren heb ervaren en graag met je wil delen.

Don’ts

-Denk niet teveel na. De menselijke natuur gaat vooral om voelen. Voel en zie iets positiefs in alles.

-Maak jezelf niet te druk; Het leven draait niet alleen om werk en doelen bereiken. Denk goed om je relaties en zorg voor een fijn privé leven.

-Neem het leven niet te serieus. Dat kan teveel stress geven. Lach om stommiteiten en bekijk het leven met humor.

-Heb nergens spijt van. De ervaringen en keuzes uit het verleden hebben je gevormd naar waar je vandaag de dag bent.

-Verzet je niet tegen het leven. Dat heeft geen zin. Het is wat het is.

Do’s

-Do: Volg je hart. We weten het allemaal: ‘Je hart is veel intelligenter van je hoofd. Het resultaat van iedere actie is een gevoel. Daarom gaat het leven om gevoel. Vertrouw op je hart hoe onlogisch dat soms ook kan zijn voor je hoofd.

-Do: Neem actie op je dromen. Eén van de dingen waar mensen spijt van kunnen hebben is het niet waarmaken van hun dromen.

-Do: Ga voorbij je angst. Angst kan ons blokkeren om ons hart te volgen. Wanneer je hier voorbij gaat bevrijd je jezelf. Hierdoor groei je als persoon.

-Do: Spreek vanuit je hart en wees jezelf. Als je eerlijk bent tegen jezelf en anderen kun je het nooit fout doen. De waarheid is wat telt.

-Do: Focus op de positieve kant van het leven. Je hebt altijd de keuze om de positieve of de negatieve kant van het leven te zien. Kies ervoor om in al het donkere het licht te kunnen zien. Dit is de brandstof voor levenslust.

in the end we regret the chances we didnt take

Vind je het leuk om mijn Vlogs te Ontvangen?

Wil je al mijn weekvlogs van de afgelopen 2 jaar te ontvangen? Vul je naam & e-mailadres hieronder in en je ontvangt wekelijks een van mijn vlogs! 🙂

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Suggesties voor mijn video’s? Laat je reactie achter!

Ik besef me dat ik helemaal vol ben van ayahuasca, maar wil je natuurlijk ook op andere gebieden helpen. Heb je suggesties voor mijn video’s? Waar zou je mee geholpen worden? Wat is je uitdaging? Waar wil je graag een video over zien? Met welke levensvragen loop je? Laat je reactie hieronder achter! Dank je wel 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *