Maria Johanna

Update: Mijn Persoonlijke Verhaal over het Volgen van mijn Hart

Hier een berichtje van mij vanuit een Amsterdams cafeetje uitkijkend op het drukke Amsterdamse straatbeeld. Er komt van alles langs. Mannen in pak op weg naar werk, toeristen die hier ronddwalen, moeders met kinderen, studenten op weg naar de Universiteit. Een variatie aan mensen. 

Ik drink een munt thee en voorbereid me voor op mijn Retreat ‘Ontdek je Zielsmissie’ op Ibiza. Hierdoor kom ik tot reflectie van mijn eigen reis. En wat een reis is dat! Het volgen van mijn hart en leven van mijn zielsmissie.

Voor mij gaat dit vooral over loslaten. Niet denken, maar voelen, in beweging zijn en laten gebeuren. Niet vasthouden aan ideeën, maar meegaan met de flow. Tijdens het creëren ontstaat de creatie. Je kunt het van te voren niet bedenken. In deze blog wil ik mijn persoonlijke ervaring delen van wat er de afgelopen periode is gebeurd, updates geven en laat ik je weten wat ik tot aan het einde van het jaar in de planning heb.

Sabbatical nemen

Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik in maart 2017 ‘dacht’ een Ayahuasca sabbatical te nemen. De beslissing nemen om een sabbatical te nemen is (wellicht) de moeilijkste stap geweest. Stel je maar eens voor hoe het is om te stoppen met al je activiteiten waar je enorm van houdt en de leegte in te stappen. Hoe zou dat voor jou zijn?

Het mooie is dat daarna alles vanzelf ging. Het werd mij in deze periode meer dan duidelijk dat Ayahuasca voor mij HET PAD is. Ik ben op reis geweest naar Peru, eind vorig jaar naar Brazilië en ben veel op Ibiza geweest. Ik heb deze periode gebruikt om me te verdiepen in verschillende settings van Ayahuasca ceremonies. Zowel de Religieuze, Sjamanistische en Therapeutische setting.

Ik heb verschillende Sjamanen gewerkt en hier enorm veel geleerd van alle ervaringen. Inmiddels heb ik besloten te stoppen met tellen hoeveel keer ik Ayahuasca heb gedronken. 😉 Ik drink niet persé voor mezelf, vooral om een betere begeleider te kunnen zijn. Ik word geleid door de intelligentie van de plant en al mijn gidsen om te blijven groeien als begeleidster. Een geweldige reis die je niet voor mogelijk kunt houden!

De keuze om ruimte te maken heeft me zoveel meer gebracht dan ik me kon voorstellen

Door even niet/minder met Ayahuasca te werken heb ik ontdekt dat: Het niet met Ayahuasca werken, voor mij is als het een zeilschip zonder zeil. Dan zou ik mijn koers niet varen en niet vooruit komen. Niet alleen voor mezelf, maar juist omdat dit mijn manier is om mensen te helpen.

Mijn ‘sabbatical’ heeft me zoveel geleerd en ik kan iedereen aanraden om je patronen van tijd-tot-tijd los te laten zodat er een nieuwe geboorte kan ontstaan. Creatie ontstaat vanuit leegte. Maak ruimte voor je wensen zodat deze kunnen manifesteren. Dus: Heb je een drukke baan/onderneming en wil je je een nieuwe koers varen? Maak tijd & ruimte vrij. Je hebt niets te verliezen. Je krijgt hier zoveel voor terug.

Op reis: Uit mijn vertrouwde omgeving

De afgelopen periode ben ik veel op Ibiza geweest en weinig thuis geweest. Het fysieke reizen en mezelf in een andere omgeving zetten helpt me aan inspiratie en vertrouwen. Soms vroeg ik me af: ‘Wat ga ik zo lang doen op Ibiza? Waarom heb ik er eigenlijk voor gekozen om op Ibiza te zijn?’ En iedere keer had het leven weer de meest bijzondere verrassingen voor me klaarstaan.

Als je niet uitkijkt leef je in patronen die zich blijven herhalen en kun je levensvreugde verliezen. Er komt een soort sleur die je laat slapen. Je zou je levenskwaliteit kunnen meten aan de mate waarin je durft te leven met onzekerheden. De patronen doorbreken geven je levensenergie. Door dingen te doen die je nooit hebt gedaan, ontstaan dingen die je nooit voor mogelijk hield.

’s Ochtend opstaan zonder plan

’s Ochtends opstaan zonder plan en zien wat de dag je brengt. Zo simpel als het leven kan zijn. En zo ingewikkeld kunnen wij het onszelf maken door onze mind/gedachte. We hebben een gedachte van hoe het leven zou moeten zijn die niet altijd overeenkomt met onze werkelijkheid. Hier ligt veel frustratie.

Frustratie is (voor mij) het begin van verandering. Je kunt kiezen: blijf je in dezelfde patronen? Of kies je hier voor verandering? Dit kan even een gevecht zijn met je ego. Maar uiteindelijk is kiezen voor je hart de enige weg naar geluk.

Voor mij geldt dat juist het springen in het diepe mijn leven levendig maakt. Soms voel ik me als een kind in een pretpark. En zeker op plekken als Ibiza en Amsterdam waar ik me erg thuis voel.

Ik neem niet altijd de tijd om alle complimenten werkelijk tot mij in te laten werken. Dus dat is iets wat ik de afgelopen dagen heb gedaan. En wat doet dat…?

Wie had dat ooit gedacht?

Soms denk ik terug aan waar ik vandaan kom. Dan denk ik: ‘’Wie had ooit gedacht dat een dorpse boerendochter dit leven zou leiden?’’ Het stille meisje uit de klas (zo zag ik mezelf) die uren/dagen doorbracht in haar Barbie hoek in haar eigen fantasiewereld. Wat voor mij centraal staat is op dit moment mensen helpen, creëren en samen genieten!

Dan kom ik op HET NU. Sinds vorige maand ben ik gestart met mijn eigen Ayahuasca Ceremonies in het Penthouse van mijn vriendin Yasmina in Amsterdam. Ik werd overwhelmed door de aanvragen over de hele wereld. Ik geloof dat 80% van de deelnemers uit het buitenland komt. Landen als; Noorwegen, Denemarken, Sweden, UK, Ierland, Turkije, Duitsland, Zwitserland, Nederland en zelfs Nieuw-Zeeland. Het is zo bijzonder voor mij om mensen van verschillende culturen en achtergronden te mogen ontvangen en dat er dan keer op keer een eenheid ontstaat die niemand van te voren kon verwachten.

De Start van je Droom is (vaak) alleen

Het is nooit persé mijn ambitie geweest om iets alleen te doen. Maar als je zo sterk voelt dat je een bepaalde boodschap wilt verspreiden, iets wil creëeren vanuit jezelf of in mijn geval een boek wilt schrijven sta je in het begin van je hartenreis meestal alleen. Niet iedereen begrijpt je. En wellicht is het juist ‘de test’ om alleen te starten. Later wanneer je geheel in je kracht staat en je vleugels zijn gesterkt ga je pas samen vliegen. Ik benoem het vaak alsof je boomstam dik genoeg is en je stevig geworteld staat in de grond. Wanneer jij stevig staat en helderheid hebt over wie je bent en waar je voor staat. Daar ga je samenwerken met andere stevige bomen.

Het begin is het moeilijkste. Het is als een racket die gelanceerd moet worden. Er is heel veel energie en vuur nodig om tot een punt te komen dat je kunt opstijgen en zweeft in het Universum, recht op je doel af. Ik geloof dat er voor iedereen een diepere missie is. Een Destiny. Jouw planeet ;-).  Het is onvermijdelijk. De één gaat er recht op af. De ander blijft er omheen cirkelen en is gefrustreerd. Maar als je 3 keer links gaat, kom je uiteindelijk ook op dezelfde weg uit. Namelijk jouw zielsmissie.

Samen ben je zoveel meer!

Ook in ons team van begeleiders. Ik ben zo trots op ons team! Hoe we dit samen neerzetten. Nooit eerder heb ik ceremonies ervaren met zoveel sereniteit. Ik sta er werkelijk versteld van!! Is het de locatie? Is het onze energie? De toewijding die wij hebben? De liefde die we erin stoppen? De ervaring die is opgedaan? Waarschijnlijk is het een combinatie van alle facetten bij elkaar.

Ondernemen vanuit mijn ziel is voor de beste manier om mezelf tot uiting te brengen. Het gaat om het lef hebben en de eerste stap durven maken. Initiatief tonen vanuit je hart en dan ontstaat er ineens van alles. Ik geniet ervan als mensen groeien en ook als mensen dankzij een event van mij elkaar vinden en elkaar kunnen versterken. Voor mij is er niets beters dan dit!

Ik voel me enorm compleet en stabiel in mijn leven en in mijn werk. Gelukkig blijft er altijd ruimte om te leren en te groeien. Anders zou het ook maar saai zijn 😉

Dit wil ik met jou delen!

Graag wil ik de elementen die mij hebben geholpen en nog steeds helpen met jou delen. Daarom deel ik graag de activiteiten die ik gepland heb staan voor de komende periode. Alles ontstaat omdat jij een eerste stap neemt om in beweging te komen. Hieronder mijn agenda zodat jij hier wellicht jouw vervolgstap kunt vinden.

Agenda: Data activiteiten 2017:

 • Datum/Periode
 • 9-16 september 2017 – Retreat Ibiza ‘Ontdek je Zielsmissie’ (link onder aan tabel)
 • september, oktober, november, december 2017 -Ayahuasca Ceremonie Amsterdam (link onder aan tabel)
 • 3-10 november 2017 – Retreat Ibiza ‘Kom thuis bij jezelf en word de echte ik’ (link onder aan tabel)
 • 6,7,8 december 2017 – Ayahuasca Ceremonies in samenwerking met een Sjamaan uit Peru (link onder aan tabel)
 • 28,29,30 december – 3 daagse Ayahuasca Kerst Special (link onder aan tabel)

September, Oktober, November, December: iedere laatste 2 weekenden van de maand heb ik Ayahuasca groepsceremonies voor max. 10 deelnemers in ons Penthouse. Ook kun je privé ceremonies boeken met je partner, familie, vrienden of alleen -> klik hier

September: 9-16 september: Retreat Ibiza ‘Ontdek je Zielsmissie 9-16 september -> klik hier

November: 3 -10 november: Retreat Ibiza ‘Kom thuis bij jezelf en word de echte ik’ op 3-10 november -> klik hier

December: 6,7, 8 december: Ceremonies in samenwerking met een Sjamaan -> klik hier

December: 28,29,30 december: 3 daagse Ayahuasca Kerst Special -> klik hier

Wat is jouw vervolgstap?

Ik hoop je in deze blog te inspireren om zelf de eerste stap te zijn naar jouw dromen. Wat maakt het lezen van deze blog in je los? Reflecteer en volg je boodschap. Sta op en neem actie voor waar jij voor wilt staan. Het hoeft niet perfect te zijn. Belangrijker is dat je in beweging bent. Dan zal de juiste creatie in de creatie ontstaan. Dat is mijn visie.

Succes en heel veel liefs,

Maria Johanna <3

Retreat-Ibiza-Maria-JohannaRetreat-Ibiza-Maria-Johanna

Meedoen met de 5-daagse Meditatie & Innerlijke Rust Challenge?

Vul je naam & e-mailadres hieronder in en doe mee aan de 5 daagse Meditatie & Innerlijke Rust Challenge! We beginnen op maandag 22 mei t/m vrijdag 26 mei 2017. Heel veel liefs, Maria Johanna

Meditatie-challenge-gratis-leren-mediteren-maria-johanna

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Laat je reactie achter!

Ik ben benieuwd wat je van de video en mijn blogpost vindt. Welke indruk heeft het op je gemaakt? Heb je vragen over deze blog/vlog of wil je je eigen ervaring delen? Jouw reactie is van harte welkom. Plaats deze onder aan de blogpost. Dank je wel!

3 antwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Zo grappig! Ik zie net op mijn Fb dat ik precies 3 jaar geleden een reis naar India had geboekt. Waar ben je? Geniet ervan!! 🙂 Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 1. Celina Roelants
  Celina Roelants zegt:

  Beste Maria Johanna,
  Ik ben Celina en heb met jou onlangs gebeld. Ik wou toen inschrijven tot ik de algemene voorwaarden las. Daarbij sloeg de angst bij mij toe.
  Vragen gingen door mijn hoofd. :Praktisch zou ik ook niet weten hoe ik het moet organiseren. Wat als ik er niet geraak en ik betaald heb?(bij ons wordt ook niets door een verzekering terugbetaald.) Hoe reis ik met de trein? Ik zou liever met de auto rijden maar hoe geraak ik er?(Ik zou wel een gps kunnen kopen, maar gaat dat wel lukken? Ik moet namelijk uit België komen. Kan ik aan het gebouw gemakkelijk parkeren want zo goed ben ik ook niet te been.
  Maria Johanna dit lijkt voor mij allemaal onoverkomelijk terwijl moeder ayahuaska roept. Hopelijk maak ik het je niet te moeilijk om nog een antwoordje te schrijven.
  Liefs van Celina

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terugblik 2020 – Vooruitzicht 2021

Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…

Vlog#55 Everything Happens for a Reason

I continue my journey on Bali and I feel so much inner peace, acceptance and appreciation. That’s exactly the spirit of the island. The energy in Ubud is so peaceful and relaxing. I don’t feel the need to achieve anything at the moment. Just live in the moment and being in the now. If you live in the now and you let life take control, everything can happen.