overgeven-tijdens-ayahuasca

Moet je altijd overgeven tijdens Ayahuasca?

Veel mensen denken dat overgeven altijd onderdeel is van een Ayahuasca ceremonie. Maar dit is absoluut niet waar! Niet iedereen hoeft over te geven tijdens hun Ayahuasca ervaring. Ik zou zeggen dat 50% van de deelnemers moet overgeven, en de andere helft niet. Iets anders is ook dat overgeven in een Ceremonie niet hetzelfde is als wanneer je ziek bent. Het is een compleet andere ervaring. Het helpt je om los te laten en dieper te gaan. Veel deelnemers aan ceremonies zijn van mening dat overgeven tijdens een ceremonie hen heel erg helpt!

Ayahuasca, het medicijn

Ayahuasca is een geneesmiddel. Het is niet iets dat je doet voor de lol. Het is een serieuze zaak. En voor de meeste mensen is het een life-changing ervaring. Wanneer mensen voor de eerste keer Ayahuasca willen doen, raad ik ze altijd aan om 2 dagen achterelkaar te doen. Ik doe dat omdat de eerste ceremonie vaak gaat over reinigen en daarbij hoort vaak ook overgeven.

Ayahuasca

Reiniging waardoor je jezelf kunt openen

Er zijn verschillende redenen waarom je kunt gaan braken tijdens een Ayahuasca ceremonie. Het kan zijn dat je lichaam eerst moet worden gereinigd, voordat je de portalen kunt openen die je dieper naar binnen leiden voor de ervaring die je nodig hebt. Maar je lichaam is niet gewend om zo diep te gaan. Wanneer er een reiniging plaatsvindt door middel van overgeven, verhoog je jouw frequentie en open je jouw bewustzijn zodat je optimaal gebruik kunt maken van je ware potentie.

Jezelf overgeven

Het kan ook dat je moeilijkheden hebt om je over te geven tijdens je ceremonie, omdat je de controle wilt behouden. Het reinigen van je lichaam door middel van braken kan je dan helpen om je over te geven. Soms moet je eerst braken zodat je jezelf daarna beter kunt overgeven aan het medicijn. Er zijn mensen die in een ceremonie zo hard vechten tegen de medicijnen, tegen hun innerlijke reis, omdat ze de controle willen behouden. Ze blijven vechten totdat ze zich uiteindelijk na het braken wel kunnen overgeven. En in zoveel gevallen zie ik dat deelnemers nadat ze hebben overgegeven, een schitterende ervaring hebben die ze zich nooit hadden kunnen voorstellen.

if-you-surrender-2

Genezingswerk doen tijdens een ceremonie

Maar een van de belangrijkste redenen waarom je moet overgeven tijdens een Ayahuasca ceremonie is omdat je genezingswerk doet. We dragen allemaal trauma’s met ons mee. Ook al weet je dit soms zelf niet. Er zijn momenten in je leven geweest dat je de emoties die je op dat moment voelde niet kon uiten. Ayahuasca kan je dan terug brengen naar dat punt in het verleden en je deze gebeurtenissen opnieuw laten beleven. De emoties van deze ervaringen uit het verleden zitten nog steeds vast in je lichaam en door over te geven, kun je dit helen en het voor altijd loslaten. Dit kan te maken hebben met een trauma uit het verleden, bepaald gedrag of zelfs verslavingen waar je onder gebukt ging of nog steeds gaat. Het kan ook zijn dat je blokkades hebt in je systeem en je daarom niet genoeg van jezelf kunt houden. Door deze blokkades los te laten, kun je meer van jezelf gaan houden.

Andere manieren om jezelf te reinigen

De energie kan ook een andere weg kiezen om het lichaam te reinigen of emoties los te laten. In dat geval kan het zijn dat je opeens naar de wc moet. Het kan ook zijn dat je extreem veel zweet tijdens je ceremonie of dat je heel krachtig gaat adem halen. In alle gevallen gebeuren deze dingen om jezelf te reinigen, zodat je zaken die vastzitten makkelijker kunt loslaten

Wees niet bang om over te geven tijdens een ceremonie

Ik zou je er graag op willen wijzen dat je niet bang hoeft te zijn voor een Ayahuasca Ceremonie vanwege het feit dat overgeven onderdeel van je ervaring zou kunnen zijn. Overgeven is slechts een moment. Veel deelnemers vertellen achteraf dat het juist zoveel opluchting geeft om over te geven  tijdens een Ayahuasca ceremonie. Ze kunnen daardoor belangrijke dingen loslaten en voelen zich daarna geweldig en vrij. Dus je hoeft echt niet bang te zijn om over te geven tijdens je Ayahuasca ervaring.  En onthoud, het kan ook heel goed zijn om iets te doen waar je bang voor bent. Want wanneer je buiten je comfortzone gaat, kom je in het gebied waar je angst zit en dat is precies waar je jezelf kunt bevrijden.

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Meer weten over Ayahuasca

Er valt zoveel te vertellen over Ayahuasca. Wil je meer info over de helende kracht van Ayahuasca of heb je vragen over hoe een Ayahuasca Ceremonie precies verloopt. Meer info

meer-info-over-ayahuasca

Overzicht Ceremonies

Er zijn diverse data en verschillende plekken waar je onze Ayahuasca ceremonie kunt bijwonen, zodat je kunt kiezen voor een moment en een locatie die jou het beste uitkomt. Overzicht

ayahuasca-ceremonies-the-netherlands

Over Maria Johanna

Ik ben Maria Johanna en wil je graag helpen op je persoonlijke en spirituele ontwakingspad. Ik heb verschillende dingen gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei, waardoor ik mijn hart ben gaan volgen.

Ik schreef het boek ‘Quarterlife Challenge’ en hielp daarmee duizenden Quarterlife-ers (Young Professionals) om hun hart te volgen. Daarna ben ik begonnen met het organiseren van Retreats op Bali en Ibiza. Ik ontwikkelde ook mijn eigen ‘Visioenen Meditatie’ techniek, organiseerde seminairs en persoonlijke begeleidingstrajecten.

Toen ik in aanraking kwam met Ayahuasca heeft dit zo’n impact op me gemaakt. Het heeft mijn leven in ieder opzicht veranderd en ook mijn kijk op de wereld is sindsdien compleet anders. Uiteindelijk voelde ik dat ik klaar was om dit door te geven aan anderen en ben ik begonnen met organiseren van mijn eigen Ayahuasca Ceremonies.

Inmiddels heb ik zeer veel ervaring met het organiseren van Ayahuasca Ceremonies in verschillende settings en op bijzondere plekken, waaronder Peru. Maar ook in Nederland ben ik zeer actief en zijn er diverse mogelijkheden om een Ayahuasca bijeenkomst bij te wonen.

Je bent van harte welkom bij mijn Ceremonies

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Suggesties voor mijn video’s? Laat je reactie achter!

Ik besef me dat ik helemaal vol ben van ayahuasca, maar wil je natuurlijk ook op andere gebieden helpen. Heb je suggesties voor mijn video’s? Waar zou je mee geholpen worden? Wat is je uitdaging? Waar wil je graag een video over zien? Met welke levensvragen loop je? Laat je reactie hieronder achter! Dank je wel 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *