als-je-eenmaal-gekke-dingen-doet-is-het-zo-gek-nog-niet

Oordeel niet te snel

De normale/gemiddelde mens oordeelt over de gekke mens. Maar eigenlijk zegt dit meer over jezelf dan over de ander. Soms denk ik dat de realiteit van een gek persoon is de droom van een normaal persoon.

Vaak vind ik gekke mensen veel meer zichzelf dan de normale mens. De normale mens is veel meer bezig met wat anderen van hem of haar zullen vinden. In ieder zit een diep verlangen om onszelf te zijn. Alleen zijn we vergeten wie we zijn dus volgen we de massa. De normale mens moet misschien nog een drempel over om zichzelf te zijn.

Het is zo gemakkelijk om te oordelen. Je kunt pas oordelen als je het hebt ervaren en dan nog zal voor iedereen de ervaring anders zijn.En als je eenmaal gekke dingen doet. Is het zo gek nog niet.

Het is zo vreemd hoe wij geprogrammeerd zijn. We denken te kunnen oordelen over anderen. Als Bob Dylan het zegt, geloven wij het. Het is makkelijk om te oordelen over anderen, maar nog fijner is het om een open geest te hebben aangaande dingen we die niet kennen. Wie weet, misschien worden we dan nog positief verrast.

oordeel-niet-te-snel

Blijf op de hoogte

Spreekt dit artikel je aan en wil je op de hoogte blijven, vul dan hieronder je naam en emailadres in voor wekelijkse inspiratie!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *