Video 1: Verander je perceptie en verander je leven!

Ieder heeft een eigen kijk op het leven. Daarom heeft iedereen een persoonlijke ervaring van hoe hij of zij het leven ervaart. De manier waarop jij naar de wereld kijkt/jouw perceptie bepaalt jouw leven. Jij neemt waar door middel van jouw persoonlijke programmering. Je kijkt continu in de spiegel. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van hoe je in het leven staat en te zien wat deze reflectie voor jou betekent. Zie onderstaande video hoe je jouw perceptie en dus je leven kunt veranderen.

Gehele videoserie ontvangen?

Deze video is onderdeel van een videoserie van 4 video’s die je helpt om meer in verwondering te leven. Wil je de gehele videoserie ontvangen? Vul dan nu je naam & emailadres hieronder in!

Laat een reactie achter!

Graag ontvang ik jou input in deze videoserie zodat ik je zo goed mogelijk kan helpen en inspireren in mijn videoserie en wellicht mijn komend weekendseminar ‘Leven in verwondering‘ op 5 en 6 september 2015. Daarom hoor ik graag van je: Wat zijn jouw grootste uitdagingen? Wat houdt je nu bezig? Waar kun je je zorgen over maken? Waar zou je graag een video over willen zien? Welke vragen spelen er in jou?

Ik ben je erg dankbaar voor je input. Alvast bedankt!

Veel liefs,

Maria Johanna

18 antwoorden
 1. Angelique
  Angelique zegt:

  Hallo Maria,

  Het is een verwarrende tijd.
  ik heb druk in en buiten mijn oren.
  Hoor zacht gerinkel of geluid in of buiten mijn oren.
  Ik ben overprikkeld.
  Ook denk ik daar heb je haar weer.
  De onzekere angstige ik.
  Dan opeens ben ik er weer en kan ik er weer op terug kijken.
  Heel verwarrend allemaal.
  Met ook steeds druk en pijn in mijn solar plexus.

  Gr Angelique

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Angelique, ik heb ook die druk gevoeld in mijn solar plexus de afgelopen dagen. Dat kan heel goed in het collectief zitten. Ik zag wat oude codering in mijn meditatie en uiterlijke wereld, maar het leek ook in het collectief te zitten. Het is me niet duidelijk, maar voel hetzelfde.
   Dus wees gerust.

   Verder hebben we steeds de keuze om door angst en ego naar de wereld te kijken of door de ogen van liefde. Het blijft een training. In werkelijkheid is er niets om bang voor de zijn. Blijf verbinden met je hart. Daar zul je de vrede vinden.

   Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 2. Elizabeth
  Elizabeth zegt:

  Ben erg ziek geweest en beter geworden. Heb mijn baan verloren en ben daar beter van geworden. Heb in materiële zin weinig te makken en ben daar beter van geworden. Leef totaal anders dan 7-8 jaar geleden. Ben gezond,mgelukkig, en veel minder gestresster. Ondanks nauwelijks inkomen nooit gebrek. Grootste verdriet van de afgelopen jaren: overlijden Kat.
  Ben wel mijn doel kwijt, zit duidelijk in een transitie. heb een mooi beroep als dienstverlener, maar ben de vreugde daarin kwijt.
  Ervaar de meeste vreugde in het èchte contact met kleinkind. Heb het gevoel dat er een nieuwe passie voor me klaar ligt in. Vraag om duidelijkheid, want ik word 60. De tijd word korter en ik verlang naar realisatie van wensen.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel voor je openhartige reactie Elizabeth. Fijn dat je beter bent geworden en de waardering hebt voor je gezondheid.
   Ik kan me voorstellen dat leeftijd invloed heeft op je levensvisie. Alsnog heeft de ziel geen leeftijd en is ‘in het nu’ alles goed.
   Wel is het prettig om vreugde en levenslust te ervaren in contact en ook in wat je doet.

   Voor mijzelf geldt dat naar binnengaan duidelijkheid en inzicht geeft in wat werkelijk is. Niets heeft mij meer gegeven dan in mezelf te kijken. Mediteren dus. Daar heb ik tekens, gevoelens gekregen voor wat mijn weg is, zonder te zien wat de weg inhoudt. Dus alleen de eerste stap te voelen en die te zetten. Dat is erg spannend, nog steeds… Maar geeft zoveel vreugde in mijn leven.

   Dat wens ik iedereen. De focus op de innerlijke wereld, innerlijk onderzoek doen en dan je innerlijk en uiterlijke wereld op elkaar afstemmen. Dat brengt vreugde. Ook nieuwe dingen doen die eng lijken, brengt levenslust.

   Liefde, Maria

   Beantwoorden
 3. M
  M zegt:

  Waar ik een video over wil zien is het herkennen van een verschil tussen een kans en een afleiding ? Als ik iets tegenkom, moet ik die kans nu grijpen of is dat juist een afleiding. Hoe kan ik de verwarring uit mij weghalen ?

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve M, ik snap wat je bedoelt. Focus houden is een grote uitdaging. Het is fijn om een visie te hebben en een bepaalde missie. Dus te weten waarvoor je staat. Dan kun je in het moment wel voelen wat het juiste is. Ik zie dat ik steeds minder goed met een planning kan werken en aan de andere kant wel grote lijnen kan uitstippelen. Het is dus een combinatie van focus houden op je doelen en ondertussen kunnen er altijd spontane, impulsieve dingen gebeuren. Kun je hier iets mee? Liefs!

   Beantwoorden
 4. Gerard
  Gerard zegt:

  Hallo Maria

  Ik zit op dit ogenblik in een periode waar veel zaken op mij afkomen die ik op dit moment moeilijk een plaats kan geven,mijn oudste zus is kort geleden overleden aan dezelfde ziekte kanker als mijn echtgenote twaalf jaar geleden mijn jongste dochter zit in een moeilijke tijd zij is door een ongeval haar werk kwijt geraakt en moet daardoor heel veel onderzoeken ondergaan.zij ervaart dat haar spirituele ontwikkeling stilstaat wat ook weerslag heeft op haar zelfvertrouwen.Ik persoonlijk heb mede mindertijd om aan mijn eigen ontwikkeling te werken,mijn vraag is dan ook hoe je hier in zou kunnen schakelen zodat je de ander als zowel jezelf op een goede manier kunt helpen zich verder te ontwikkelen;Ik hoop dat je hier wat mee kan.Een lieve groet Gerard

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Gerard, dat klinkt als een zware tijd. Met name met de mensen waar je onvoorwaardelijk van houdt. Ieder beloopt zijn of haar eigen pad. Het helpt om in te zien dat ieder zijn of haar eigen lessen heeft te leren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit de dood van zo dichtbij heb ervaren. Daarom is het misschien vreemd als ik daar uitspraken over doe. Wel is het zo dat in dit spel ‘dood’ onderdeel is van de illusie. Je kunt anders naar de dood gaan kijken. Misschien heb je nu al iets aan deze video die ik tegenkwam: https://www.youtube.com/watch?v=RsAyTxWgVYE

   In deze video wordt gesproken over de dood vanuit de visie van ‘Een cursus in Wonderen’. Ga kijken hoe ik dit in mijn video kan verwerken. Ontzettend bedankt voor je reactie. Veel liefs en sterkte, Maria

   Beantwoorden
 5. Conny
  Conny zegt:

  Hoi Maria Johanna,

  Ik ben weer blij met je nieuwe videoserie, ze inspireren mij enorm! Ik ben net terug van een vakantie van 2 weken en constateerde het volgende bij mezelf. Wanneer ik op vakantie ben en alles laat gaan zoals het gaat dan val ik weer in ‘slaap’. De afgelopen maanden zijn voor mij zeer ontwakend geweest, ik deed cursussen, las boeken, verslond alles wat er mee te maken heeft en het maakt mij blij en in een flow. Vol overtuiging dat ik in deze flow en de rituelen die ik eromheen doe mee zou nemen op vakantie bleek dit voor mij niet haalbaar. Daar in het buitenland op een camping werd ik teruggetrokken in het oude met mensen om me heen die de wereld anders zien. Ergens op de achtergrond speelt het natuurlijk nog wel bij me maar ik merk toch dat ik meer dan ik wil weer in een ‘slaap’dompel.

  Ik ben aanwezig bij het seminar op 5 en 6 september en daar kijk ik naar uit, leuk.

  Lieve groet Conny

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Conny, jouw verhaal is voor velen herkenbaar en ook voor mij.
   Voel me in Nederland ook anders dan in Bali hoor 😉 Haha!

   Na een vakantie zie je hoe we slaaf zijn van het systeem, van patronen en gewoontes.
   ‘Wat is normaal?’ Als maar genoeg mensen iets doen is iets normaal.
   Maar is dat de menselijke natuur?

   Ik zou zeggen: ‘Blijf je ochtendritueel in ieder geval doen!’
   Was het zelf ook even kwijt en merk dat direct! Blijf dagelijks mediteren en tijd maken voor jezelf.

   Erg leuk dat je er bij bent 5 en 6 september!!

   Lieve groet, Maria

   Beantwoorden
 6. Marlies
  Marlies zegt:

  Hoi Maria Johanna, bedankt voor de video, echt erg inspirerend.
  Wat ik zelf ook merk, is dat wanneer ik mediteer ik me meer in balans voel, het idee heb meer zelf te kunnen kiezen in plaats van mee gesleept te worden door emoties, gedachten of de omgeving.
  Ik vind het een bevrijdend idee dat het een spel is hier, en er eigenlijk niks ECHT fout kan gaan. Bedankt voor deze wijsheid:)
  Wat mij momenteel bezig houdt is het volgende: na een burn out heb ik een periode veel tijd alleen doorgebracht, dit vond ik ontzettend fijn. Veel gemediteerd en in de natuur geweest om mezelf weer te vinden en me (weer) te verbinden met mijn kern. Veel gelezen over spiritualiteit. Nu merk ik dat ik weer meer behoefte heb aan contact met anderen, en dan echt contact vanuit m’n hart.
  Maar soms vind ik het moeilijk om me met mezelf te blijven verbinden en me tegelijkertijd met de ander te verbinden. Alsof ik of het een doe, of het ander. Ik zou graag en en willen leren. Echt Contact maken met anderen zonder mezelf te verliezen Misschien kun je hier wat mee,

  Liefs Marlies

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Marlies, snap wat je bedoelt! Er kan niet echt iets misgaan. We zijn hier als het ware poppen in een drama toneelstuk. We hebben ons ego nodig om een eigen ‘ik-je’ te ervaren om ons daar vervolgens van te verlossen. Pittige training soms, vind je niet? Haha!
   Ik zie dat je 2 keer een berichtje hebt geschreven.. Maar je kunt met intentie contact maken. Verbind jezelf met je eigen hart en vervolgens met het hart van de ander. Alles is al 1. Warme groet, Maria

   Beantwoorden
 7. Marlies
  Marlies zegt:

  Hoi Maria Johanna,
  Inspirerende video, zo waar allemaal wat je zegt, en zo goed om weer aan herinnerd te worden:) dankjewel!
  Wat mij momenteel bezig houdt: na een burn out ben ik een tijd veel alleen geweest. Veel gemediteerd, gereflecteerd, de natuur opgezocht en veel gelezen over spiritualiteit. Nu heb ik weer meer behoefte aan contact met anderen. Maar hoe doe ik dat zonder mezelf te verliezen? Echt contact maken met anderen, zonder angst, en zonder het contact met mezelf kwijt te raken?

  Liefs Marlies

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Marlies, dank je wel voor je reactie!
   Wat fijn dat je je weer beter voelt en het mediteren en alleen zijn je heeft geholpen. Ik kan me je angst voorstellen.. In werkelijkheid zijn we allemaal altijd verbonden met elkaar. We zijn allen 1. In werkelijkheid kun je niet jezelf verliezen, al lijkt het wel zo. Blijf mediteren en reflecteren. Wanneer ervaar je dat je jezelf verliest? Je kunt prima met anderen in contact zijn en bij jezelf blijven. Blijf in verbinding met je gevoel. Check in tussentijds en bescherm jezelf door niet teveel impulsief mee te gaan zonder echt te voelen of het is wat je wilt.

   Succes en liefs, Maria

   Beantwoorden
 8. Simone
  Simone zegt:

  Beste Maria,

  Dank voor je inspirerende video!
  Ik worstel de laatste jaren met mijn gezondheid. In het besef dat ik de ‘ongezondheid’ in mij zelf projecteer en dus met name creëer , ben ik inmiddels een paar studies verder om te begrijpen wat er aan de hand is met mijn lichaam. Medisch en geestelijk heb ik inmiddels het begrip hoe, wat en waarom en is het tijd om het (te gaan) ‘oplossen’, letterlijk en figuurlijk. Aan doe-kracht ontbreekt het me niet, wel aan inzicht in de juiste manier waarop. Daar zou ik graag wat meer over willen weten.

  Hartelijke groet,

  Simone

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Beste Simone, Dank je wel voor je reactie. Begrijp ik het goed dat je meer how-to’s wilt weten?
   Kun je iets specifieker zijn? Ik wil je graag helpen.

   Hartelijke groet, Maria

   Beantwoorden
 9. Leo
  Leo zegt:

  Je noemde de ‘foute man’. Wat is dat voor iemand? Een man die opkomt voor zichzelf, risico’s durft te nemen, zoals zeilen naar Chili, New Foundland en Japan. Aandacht geven aan de omgeving, de zee, het weer, zijn schip, de route en alles wat nog meer van belang is. Centraal staat zijn aantrekkingskracht. Hij trekt echter niet heel erg aan zichzelf, het gebeurt bijna vanzelf. Je kunt zeggen dat de tocht aan hem trekt, niet ruw in zijn geest, want fysiek is een ruwe zee al oppermachtig. Is hij daarom onderdanig? Ook niet helemaal goed. Hij is een realist met de verwachting dat hij goed aankomt. Hij wil een ander daarmee niet belasten. De ander moet zijn/haar perceptie zodanig aanpassen dat er vertrouwen is over het slagen van zijn reizen. Ik noem het liefde; verbinden met het loslaten, het laten gaan, zodat je kunt zeggen: ik heb een goede man ontmoet.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hahaha! Dat mag iedereen voor zichzelf invullen. Zeker niet hoe ik dat bedoelde. Maar super fijn dat je een goede man hebt ontmoet. Ben heel blij voor je 🙂 Geniet ervan! Liefs, Maria

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *