Persoonlijke Vlog: Ervaring Ayahuasca 1,2 en 3 daagse Ceremonie

Ayahuasca heeft mijn leven in ieder opzicht verandert. Ik heb het ervaren alsof ik in mijn hart ben gevallen al na 1 ceremonie. Ik vond dat de wereld hierover moest weten en heb toen een video op YouTube gezet waarin ik mijn eerste ayahuasca ervaring deel. Er zijn er heel wat gevolgd en iedere keer heeft het een enorme bijdrage op mijn leven gehad.

Inmiddels geef ik zelf ayahuasca ceremonies. Op 5 december 2015 stuurde ik een e-mail uit en zetten ik een Facebook advertentie uit voor € 15 euro en binnen 5 dagen zat onze Ayahuasca 2-daagse van Om-Mij en mij vol. Een prachtige start, een bijzonder goed gevoel en daarom wil ik graag mijn ervaring met jullie delen. Zie de onderstaande video.

Wil je meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Voorbereidingen

‘s Morgens vroeg opgestaan om vanaf thuis (Amsterdam) af te reizen naar Doetinchem waar de ceremonie plaats vond. In dit geval de ‘Ayahuasca Kerst Special’ van Om-Mij en mij (Maria Johanna). Na 1,5 uur treinreis kwamen we aan in Doetinchem. Nog even wat kleine dingetjes doorspreken met René en Ramon van Om-Mij en we waren klaar om de mensen met open armen te ontvangen.

Dag 1

Met gezonde spanning kwam iedereen één voor één binnengedruppeld in de huiskamer van Om-Mij. Direct ontstonden er allerlei gesprekken tussen de deelnemers. Ook bleken mensen elkaar al te kennen. Klein wereldje! 🙂 We zijn begonnen met het delen van onze ervaringen en een voorstelronde om het ijs te breken. Hierin vertelden mensen hun persoonlijke motief om aan de Ayahuasaca Ceremonie deel te nemen. Er leek direct een band te ontstaan in de groep.

Vervolgens heeft René van der Zouwen de mensen voorbereid om met een gerust gevoel de ayahuasca sessie in te stappen. De eerste ronde ayahuasca wordt in twee keer gedronken. Tussen deze drinkrondes zat ongeveer 15 minuten tijd waarin ik (Maria Johanna) een geleide visioenenmeditatie heb gegeven. Deze was gefocust om het loslaten van spanningen/angsten en te verbinden met innerlijk vertrouwen. Iedereen vond de setting direct fijn. Hieronder zal ik nog een foto plaatsen van de ceremonieruimte zelf. Het is een beetje donker, maar dan heb je toch een voorstelling van de ruimte.

Na afloop van Dag 1

Het was heel verschillend hoe lang mensen een innerlijke reis hebben gemaakt. Dit was mede omdat sommige mensen één keer ayahuasca hebben gedronken, anderen twee keer en een enkeling drie keer ayahuasca heeft gedronken. De eerste persoon kwam er na vier uur uit en was het tijdsbesef kwijt. Toen we haar vertelden dat het zeven uur was, dacht zij aan zeven uur ‘s morgens de volgende dag, maar het was 19.00 uur ‘s avonds. Bijzonder hoe je buiten tijd komt tijdens de ayahuasca sessie. Hier konden we allen smakelijk om lachen.

Bijzondere Sfeer in de Huiskamer van Om-Mij

Direct stond er overheerlijk eten klaar gemaakt door Mo en Surandy. Bestaande uit: salade, fruitsalade, soep en brood. Daar hebben de mensen (en ikzelf) ontzettend van genoten! Alleen hadden we net toevallig één deelnemer die allergisch was voor linzen waar we niet van op de hoogte waren. Zij heeft tot ‘s nachts liggen overgeven en dan niet van de ayahuasca en René heeft haar bijgestaan. Een kort nachtje voor beiden. Ondanks dat was er zo’n bijzondere sfeer in de huiskamer van Om-Mij. Prachtige en diepgaande verhalen. We hebben tot in de nacht met elkaar gesproken.

Dag 2

De volgende dag was ik als eerste van de dames wakker. Direct een douche genomen en de andere mensen kunnen ontvangen die wakker werden. Wat een gezelligheid aan de ontbijttafel.

Dag 2 was voor de meeste mensen spannender dan dag één, omdat ze nu een idee hadden van wat zij konden verwachten. Maar ook bij sommigen de angst om na een prachtige ervaring misschien nu wel een minder mooie ervaring op te doen. Altijd zijn er mensen die twijfelen om door te gaan. Er zijn twee mensen geweest die na 1 ceremonie voldoende hadden ontvangen en besloten niet nog een dag deel te nemen aan de ayahuasca ceremonie. Eén van hen bleef vanwege de sfeer gewoon nog een dagje en nachtje hangen. Zo leuk om dat te zien! 🙂

We hebben een sharing gedaan van ervaringen en verder alle focus op de ceremonie van dag 2 gehouden. Daarom zijn we op dag 2 vroeg gestart. Dit vonden de deelnemers erg prettig. Zo konden zij niet te lang meer nadenken, maar vooral de ceremonie ervaren waar zij voor gekomen zijn.

Na afloop van Dag 2

Opnieuw was het hartverwarmend om te zien wat er ontstond na de ceremonie van dag 2. De verbondenheid werd nog sterker na een tweede reis, ondanks het een eigen persoonlijke reis is. Je deelt toch iets met elkaar. Ik vond het erg grappig dat één van de deelnemers zei: ‘Ik kan mijn spullen wel inpakken als therapeut, als je weet dat dit bestaat!’ Natuurlijk is dat niet waar, maar ik snap wat ze bedoelt. Je komt tot heling op een manier die je niet van te voren kan bedenken. Zij moest familiekarma helen van wel 10 generaties terug van haar vaders kant vertelde ze.

Dag 3

Het ontbijt op dag 3 was nog gezelliger dan de vorige dag. Op naar het nieuwe jaar en met een voldaan gevoel naar huis. Als begeleider ben je blij dat mensen een mooie ervaring hebben gehad en iedereen ging met een bijzonder gevoel naar huis. Veel stof om te laten bezinken.

De volgende ochtend: afscheid & welkom

Uiteindelijk ging één persoon voor de 3-daagse. Heel dapper en wat een proces heeft zij meegemaakt zeg! Ze is al ervaren met ayahuasca ceremonies bij andere partijen en wilde dieper gaan. Dat is gelukt! 

We hebben uitgebreid afscheid genomen om vervolgens nieuwe deelnemers te verwelkomen. Er kwamen 13 nieuwe gasten.

Opnieuw Spanning

Opnieuw mensen die in spanning zaten om de ayahuasca ceremonie mee te maken. De meeste deelnemers hadden niet eerder een ayahuasca sessie ervaren. René had daarom een iets lichtere ayahuasca voorbereid voor de laatste dag. Na de voorstelronde en delen van motivatie zijn we naar de ceremonieruimte gegaan. Hier hebben de deelnemers hun intenties voor de ceremonie gedeeld en een kaarsje aangestoken om hier licht naartoe te sturen.

Na afloop dag 3

De ceremonie werd rustig opgebouwd, maar ging wel diep. De meeste mensen gleden er langzaam in. Er moesten minder mensen overgeven van de voorgaande dagen. Het was wel grappig, want er ontstond op een gegeven moment een lachkick in de groep tijdens de ceremonie. Ieder had hier zijn of haar eigen ervaring bij en toch was er een éénheid.

Er zijn ook heftige dingen gebeurd die dag. Zo beleefde één deelnemer zijn jeugdtrauma’s opnieuw om dit te helen en te gaan naar zelfliefde. Dat was een mooie afsluiter op dat moment. Maar na afloop bracht zijn prille liefde het nieuws dat zij toch de relatie niet zou willen doorzetten. Dat viel zwaar en als begeleider heb je dan te doen met zo’n jongeman. De komende periode zal blijken hoe dit verder loopt. Het is moeilijk in te schatten zo vers na een ceremonie. En ingrijpend om onderdeel van te zijn.

Ik vond het bijzonder dat er een man in een rolstoel meedeed aan de ayahuasca ceremonie. Hij heeft ongeboren hersenletsel opgelopen waardoor we in het begin iets voorzichtig waren met de ayahuasca. Achteraf bleek dat niet nodig en heeft hij veilig en prettig gereisd. Hij reisde zonder lichaam door het Universum en zag planeten als de zon en de maan en de meest prachtige beelden. Zelf bleek hij het zonnetje in huis te zijn. Ook de volgende morgen. Heel fijn om zo’n puur persoon er bij te hebben.

Dag 4: Voldaan gevoel

Een aantal mensen zijn aan het einde van dag 3 ‘s avonds al naar huis gegaan, anderen waren al vroeg vertrokken waardoor ik niet van iedereen afscheid heb genomen. Ik hem samen met mijn vriend (Tauan) in de ceremonieruimte geslapen en werd half 9 wakker. Het komt veel voor dat mensen in de ceremonieruimte willen slapen waardoor bedden onbeslapen blijven. Ook René en Sandra waren daar aanwezig. Eén dame haar reis duurde namelijk tot de volgende ochtend. René en Sandra hebben haar om de beurt begeleid en haast niet geslapen. Dit is niet gebruikelijk, maar kan een enkele keer voorkomen. Ze moest schuldgevoelens loslaten en haar hart openen vertelde de spirit van ayahuasca (moeder ayahuasca). Het was hard werken voor deze dame, maar het is haar gelukt. Rond 12.30 uur zijn we allen haar huis gegaan, inclusief deze dame.

Samenvatting

Ik kijk terug op een prachtige ervaring van de Ayahuasca Kerst Special. Ik heb enorme respect voor René van Zouwen van Om-Mij. Ik geloof dat iedereen van hem houdt na deelname van een ceremonie. Ik kan niet anders zeggen dat het geven van ayahuasca ceremonies zijn roeping is. Hij begeleid bijna dagelijks ayahuasca ceremonies en maakt daarom dagelijks wonderen mee. Geweldig om met hem samen te werken! Niet alleen met hem, maar ook met de andere teamleden van Om-Mij. Ik ben jullie allen dankbaar en het is mij een waar genoegen om met jullie samen te werken.

Het is prachtig om samen met andere mensen krachten te bundelen en iets moois neer te zetten wat voorbij woorden gaat. Het voelt alsof ik doe wat ik moet doen en wil het woord verder verspreiden zodat mensen in ieder geval weten van het bestaan van het medicijn ayahuasca. Daar ga ik mee door in samenwerking met Om-Mij.

Voldankbaarheid en liefde,

Maria Johanna

Wil je zelf een keer deelnemen?

Ben je na het lezen van deze blog en het zien van mijn video nieuwsgierig geworden? Voelt het alsof het iets voor jou is om deel te nemen aan een ayahuasca ceremonie? De investering ligt tussen de 225 en 425 euro. We organiseren groepsceremonies, duo-sessies en individuele sessies op een super fijne locatie. Je bent van harte welkom. Ga voor meer informatie over onze Ayahuasca Ceremonies kijken op:

https://www.mariajohanna.com/ayahuasca/

Paas Weekend – Special

Met Pasen doen we een Ayahuasa Special op onze nieuwe locatie. Dit vindt plaats van 25 maart t/m 28 maart 2016. Aankomst is vrijdagavond 25 maart om 17.30 uur. Vertrek is maandag 28 maart om 12.00 uur. We doen in dit weekend 2 ayahuasca ceremonies op zaterdag 27 maart en zondag 28 maart. Je kunt deze dagen werkelijk tot jezelf komen met liefdevolle zorg van ons. Er zijn ook faciliteiten als sauna, verwarmd zwembad, een prachtige tuin, rijke  natuur in een heerlijk rustgevende omgeving. Hieronder kun je een indruk krijgen van de locatie. De investering is 797 euro voor een 4 daagse verblijf (3 nachten). We werken hier met kleinere groepen dan normaal. Je kunt je al aanmelden!

Wil je meer inspiratie ontvangen?

Spreekt deze video je aan en wil je meer inspiratie ontvangen? Wekelijks maak ik een nieuwe video en ook organiseer ik Seminars, Meditatiebijeenkomsten, Retreats op Ibiza & Bali en Ayahuasca Ceremonies. Wil je op de hoogte blijven? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je meer tips? Laat je reactie achter!

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom je je dromen moet waarmaken. Wat is jouw reden om je hart te (willen) volgen? Graag hoor i

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terugblik 2020 – Vooruitzicht 2021

Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…

Vlog#55 Everything Happens for a Reason

I continue my journey on Bali and I feel so much inner peace, acceptance and appreciation. That’s exactly the spirit of the island. The energy in Ubud is so peaceful and relaxing. I don’t feel the need to achieve anything at the moment. Just live in the moment and being in the now. If you live in the now and you let life take control, everything can happen.