Mijn eerste Ayahuasca ERVARING – Life changing!!

Meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Of mogelijk deelnemen aan een Ayahuasca Ceremonie? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca is een medicijn uit Zuid-Amerika. Het is een medicijn voor de ziel. In de Westerse wereld zien we ayahuasca als drugs. Alleen dan is het wel met een ander doel dan de meeste drugs. In Nederland gebruiken mensen drug over het algemeen voor plezier. Om te kunnen lachen, feesten, lekker te dansen, een intense sex ervaring te hebben. Ayahuasca wordt gebruikt voor diepe spirituele inzichten en zelfheling.

Wat kan Ayahuasca Doen?

Ayahuasca neemt je mee op een spirituele reis in je eigen ziel. Dit is een reis die ik me niet voor mogelijk hield. Ik heb een oneindige bron van liefde ervaren zoals je die niet eerder hebt gevoeld. Ayahuasca laat je je innerlijke schoonheid inzien, die mooier is dan je ooit kunt voorstellen. Ze laat je je eigen grootsheid zien, die groter is dan je je nu kunt voorstellen. Ze laat je ego wegvallen waardoor je in complete verwondering komt. In mijn video vertel ik mijn eerste ervaring met ayahuasca.

Confrontatie

Ayahuasca kan ook confronteren. Alsof je in je nek wordt gegrepen en met je neus hard op de feiten wordt gedrukt. Wanneer de donkere kant aan het licht wordt gebracht, wordt dit ook direct geheeld. Daarnaast intens geeft het een innerlijke schoonmaak die zich kan uiten in overgeven en/of diaree.

Ayahuasca is life-changing!

Voor mij is ayahuasca een ‘life-changing’ ervaring geweest. Je ervaart alsof je niet meer in je lichaam bent en betreedt een gehele nieuwe wereld waar ongelooflijk veel te ontdekken is. Ze neemt je mee naar hogere dimensies waarbij je ervaart dat tijd niet bestaat. Het is een concept die wij ervaren als echt. Mijn eerste ervaring deed me denken aan de film ‘The Matrix‘. Ik kon door alle lagen van de matrix (de wereld) heen kijken en kwam tot diepe waarheden die ik niet voor mogelijk had gehouden. Ik voelde mij als Alice in Wonderland.

Ayahuasca-alice-in-wonderland-maria-johanna

Wakker Worden

Mijn eerste ervaring heeft mij wakker gemaakt uit de droomstaat waar we in leven. We leven op aarde allen in een soort slaaproes waardoor we ons leven voor ‘echt’ aannemen. Ik heb keihard gelachen om de illusies waarin ik altijd geloofd heb. Om hoe we het systeem hebben gebouwd dat functioneert op geld. Het concept geld en stress heeft me wel het meest doen lachen. Al is het na de ceremonie natuurlijk nog steeds iets waarmee je ‘moet’ leven.

Visuele Aspect

Ayahuasca laat je dingen zien die je nooit eerder op aarde hebt gezien. En iedere ceremonie is het compleet anders. Er is geen voorstelling van te maken. Het is iets wat je moet ervaren om te weten, omdat het met niets anders te vergelijken is. Wel zijn er kunstenaars die in trance schilderijen maken. Met name Alexander Gray is hier bekend om.

Alex_Grey-Godself-ayahuasca

Het Leven is een Spel

Ayahuasca heeft mij doen inzien dat het leven een spel is. Ik heb ontdekt dat tijd en ruimte in werkelijkheid niet bestaan. Het leven is een opgenomen film is die wij observeren met ons bewustzijn. Net zoals in de bioscoop, alleen dan lijkt het echt en associëren we ons hiermee. We identificeren ons met ons leven, maar in werkelijkheid zijn we dat niet. Dit was voor mij compleet nieuw en heeft mijn visie op het leven veranderd.

Vorige Levens

Ik kon reizen naar vorige levens en wist precies in welk jaar en ik welk land ik was. Het was als tijdreizen met ayahuasca. Dit heeft me geholpen te begrijpen waarom bepaalde mensen nu in mijn leven zijn en waarom ik zo’n diepe connectie voel met hen. Net alsof je elkaar al kende. Dat is dus ook zo. Het is een zielsherkenning.

Andere ervaringen

Carla Verkooijen heeft een aantal ayahuasca ceremonies gedaan bij ons en is een directe transformatie ondergaan. Al vanaf het moment dat zij binnenkwam, stapte ik op haar af om te zeggen dat ik haar zo’n mooie vrouw vond. Het was alsof we direct vriendinnen waren. In een korte tijd is het zo ontstaan dat zij is begonnen met begeleiden bij ons. Maak hieronder kennis met Carla Verkooijen. 🙂

Wil je zelf een keer deelnemen?

Ben je na het lezen van deze blog en het zien van mijn video nieuwsgierig geworden? Voelt het alsof het iets voor jou is om deel te nemen aan een ayahuasca ceremonie? De investering ligt tussen de 225  (1 daagse) en 424 (2 daagse) euro. We doen ook duo-ceremonies en 1 op 1 ceremonies. Je bent van harte welkom. Ga voor meer informatie over onze Ayahuasca Ceremonies kijken op:

https://www.mariajohanna.com/ayahuasca/

 

Meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Suggesties voor mijn video’s? Laat je reactie achter!

Ik besef me dat ik helemaal vol ben van ayahuasca, maar wil je natuurlijk ook op andere gebieden helpen. Heb je suggesties voor mijn video’s? Waar zou je mee geholpen worden? Wat is je uitdaging? Waar wil je graag een video over zien? Met welke levensvragen loop je? Laat je reactie hieronder achter! Dank je wel 🙂

42 antwoorden
 1. M
  M zegt:

  Hoi Maria Johanna, Bedankt voor het delen van je ervaring, mooi om te lezen!
  Heb je dit middel onder begeleiding gebruikt en zo ja waar als ik vragen mag?
  Gr. Mishja

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Ja, zeker onder begeleiding. Dat is heel fijn en volgens mij ook de bedoeling. Ik zie het als iets heiligs waar je met respect mee moet omgaan.

   Beantwoorden
 2. Nicole
  Nicole zegt:

  Ik zou het heel graag eens willen proberen, alleen heb ik begrepen dat dit in mijn geval gevaarlijk zou kunnen zijn omdat ik meerdere psychoses en depressies heb gehad in mijn leven. Maar juist daarom zou ik het al willen doen. Om te weten waarom ik dit door moest maken en er vrij van te zijn. Is er een manier om dit toch zo veilig mogelijk te kunnen doen?

  Groetjes, Nicole

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dat heb ik ook vernomen. Ik heb het meerdere malen gedaan. Steeds in groepsvorm onder begeleiding. Vaak met ongeveer honderd mensen. Hierdoor komen alle hartenvibraties samen en ontstaat er een diep liefde. Je creëert samen het licht en versterkt de liefde. Alle ceremonies worden onder begeleiding gegeven. De begeleiding vind ik zelf fantastisch! Dat zie ik steeds meer nu ik het vaker heb gedaan. Er zijn verschillende mogelijkheden qua ceremonies. Het ligt eraan wat bij je past. Ik heb het gedaan bij de Braziliaanse kerk, Santo Daime. Velen doen het bij De Gewijde reis. Dan ga je direct voor een weekend. Daar heb ik zelf geen ervaring mee.

   Beantwoorden
  • Michel
   Michel zegt:

   Depressie is geen probleem. Sterker nog, Ayahuasca is het beste medicijn ertegen. Psychoses zijn wel een groot issue. Ik zou heel voorzichtig zijn met Ayahuasca als ik jou was. En als je het al doet, wees eerlijk naar de mensen waarmee je het doet, en ga vooral voor lage doseringen en bouw het langzaam op. Als je SSRI’s gebruikt is dat een absolute no-go. Die kunnen zelfs dodelijk zijn in combinatie met Ayahuasca.

   Beantwoorden
   • Maria Johanna
    Maria Johanna zegt:

    Dank je wel Michel! Ik heb nu het idee dat ik het nodig had om bij het volgende te komen. Ik weet niet wat SSRI is. Voelt sowieso dat ik het altijd in een veilige setting heb gedaan. Het heeft me enorm veel gebracht. Ik zit nu op Bali sinds 2,5 dag en blijf 3,5 maand. Dus geen ayahuasca voor mij voorlopig. Gelukkig zijn we veilig aangekomen! We zijn over hetzelfde gebied gevlogen als het neergeschoten vliegtuig. Heb je zelf ook ervaring met ayahuasca? Zo ja, in welke setting heb jij het gedaan?

    Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   We hebben zeker overeenkomsten!! Leuk 🙂 Heb de website even snel gescand. Ziet er inspirerend uit! Leuk dat je een reactie post! 🙂

   Beantwoorden
 3. Redouan Jacobs
  Redouan Jacobs zegt:

  Mooi verhaal, je zegt dat je je aan het verdiepen bent in quantummechanica. Ben je dan juist niet weer bezig met een aardse, menselijke theorie? Proberen om iets te verklaren (ego)?

  Ik ben inmiddels ook op reis geweest 😉

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hahaha! Ik kreeg zoveel inzichten en downloads dat ik wilde weten hoe het wetenschappelijk in elkaar stak. Dus zeker ook aards bezig. Vind daarom Gregg Braden zo inspirerend om te volgen! Hij maakt die combinatie. Wat geweldig dat je ook op reis bent geweest! Wanneer heb je het gedaan? Hoe was het?! Hahaha! Ben nieuwsgierig!!!!

   Beantwoorden
   • Redouan Jacobs
    Redouan Jacobs zegt:

    Ik ben 11 juni op reis geweest met Aya in een 1 op 1 sessie.

    Ik heb angsten doorleeft, mezelf in andere levens en werelden gezien (ik zeg bewust geen vorige) waarbij ik hele donkere kanten van mezelf heb mogen zien, heb mijn lichaam verlaten, ben door een rollercoaster van kleuren, beelden en ervaringen gegaan en ben hierin overspoeld met metaforen.
    Tijdens deze ruim 5 aardse uren durende ervaring (voor mijn gevoel duurde iedere minuut een uur) heeft alles dat vast zat in mijn lichaam via alle mogelijkekanalen mijn lijf verlaten (ik zal je de details besparen).
    Wat is er veranderd na deze ervaring:

    – mensen komen op me af om de weg te vragen
    – dieren (vooral vogels) komen even bij me zitten om verbinding te maken
    – bij de gedachte aan alcohol trekt mijn tong samen alsof ik de tweede slok ayahuasca neem, ik drink dus niets meer
    – ik weet biet waarom, maar als carnivoor en bbq liefhebber eet ik sindsdien geen vlees meer
    – ik moet komkommer eten… Ik heb in mijn leven nog NOOIT komkommer gegeten, moest er niets van hebben

    Veel van de dingen die ik gezien en vooral gevoeld heb zijn nog niet duidelijk voor me, maar ik vertrouw erop dat het nog wel duidelijk wordt in de loop van de tijd. Ik hoef niet alles te begrijpen

    Beantwoorden
    • Maria Johanna
     Maria Johanna zegt:

     WAUW!!! Bijzonder! Heb zelf ook niets meer met alcohol en teveel suiker reageert mijn lichaam ook direct op. Wat een ERVARING heb je opgedaan zeg! WAUW!!!Dat heeft vast een GROTE IMPACT! Ik heb nog niet zoveel donkerte meegemaakt in al mijn ceremonies en we hebben ze allemaal 😉
     Wel heel veel geleerd. Hahaha!

     Beantwoorden
 4. Mark Baas
  Mark Baas zegt:

  Hoi Mariette,

  Ik denk inderdaad dat het een bijzondere ervaring is, had jij geen fysieke ongemakken als braken?

  Wat ik me echter afvraag is wat je nou concreet hebt veranderd in je leven op basis van de inzichten? Stap je bijvoorbeeld af van het materialistme, zul je nooit meer stemmen, vind je geld niet meer belangrijk, je voedingspatroon, vind je bepaalde dingen niet meer belangrijk etc.?

  Ik heb bij het zien van beelden, mede door de kosten, speciale uniforms en de bijbehorende religie een beetje het idee van een sekte. Op welke plaatsen was je overigens geweest in je vorige levens en hoe zit de economie eigenlijk in elkaar?

  Groet Mark Baas

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hi Mark, ik heb nog nooit overgegeven. Wel diaree gehad de eerste keer. Daarna niet meer echt last van. Mijn visie op het leven is veranderd. Ik heb zoveel kennis gekregen over waar het leven om draait. Ik wil het allemaal delen!
   Geld is nog steeds belangrijk. We hebben geld nodig in deze maatschappij, maar kijk er totaal anders naar. Heb ook minder nodig. Ik ga de komende 3,5 maand op Bali zitten en heb mijn huis in Amsterdam verhuurd. Dat heeft hier wel verband mee. Ik heb geen ervaring met een sekte, maar kan me voorstellen dat het zo overkomt. Ik voelde met name een sterke connectie met Atlantis en ook Egypte heel duidelijk. Om precies te zijn 600 jaar voor Christus. Hahahaha! Moet er zelf nog wel om lachen! 😉

   Groet, Maria! 😉

   Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   SUPER LEUK! Coole website! 🙂
   Mooi ook ‘liefde in wonderland’
   SUPER LEUK dat je reageert! Ga even op jouw website focussen 😉

   Beantwoorden
 5. maya
  maya zegt:

  Hoi MariaJohanna wat mooi om je verhaal en de ayahuasca als katalysator (?) tegen te komen. Het maakte veel indruk. Ik ben zelf niet bekend met het middel. Wel met ervaringen en concepten die je ervaren hebt zoals de matrix het leven als spel de spiegel het leven als droom de rol van geld de hologrammen en diepe ervaring gelijkend op bijna dood ervaring of uittreden en het concept van tijd. Vind het geweldig dit te lezen. Zo herkenbaar :)) en dan op weg te gaan…wens je veel moois toe en zou het leuk vinden van je ervaringen op de hoogte te blijven. Liefs van MariaJanine 😉

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel Maria Janine 🙂
   Ik kende het ook niet, daarom wil ik er graag over vertellen. Het heeft zoveel poorten voor mij geopend! Heel bijzonder. Nu kan ik de diepere boodschappen begrijpen van mensen als; John Lennon, Carl Jung, Nelson Mandela, Marianna Willemsom en velen meer!
   Ik ga nog veel meer posten. Tot snel!
   Liefs, Maria

   Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Zeker weten! Het heeft ons tijdelijk weer bij elkaar gebracht. Ondanks ik in mijn eerste ceremonie al doorkreeg dat wij niet samen zouden blijven. Het was een mooie tijd waarin we verschillende ceremonies samen hebben bezocht. Hij is vaker geweest als ik en het heeft veel voor hem betekend!

   Beantwoorden
 6. Theo van Ede
  Theo van Ede zegt:

  Lieve Maria Johanna, ik kwam via een van de reacties op je ayhuasca video en blogpost dit inspirerende en verhelderende video tegen over de waarheid van het leven .Het filmpje vn 12 minuten geeft je o.m. met praktische vragen en gedrags-aanwijzingen hoe je vanaf nu het leven waarvan je droomt kunt leiden om het werkelijkheid te zien worden.Voor jou en voor iedereen die je videol bekijkt of nog gaat bekijken: http://www.tut.com/Education/articles-and-interviews/Media

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   SUPER! Kreeg van iemand anders ook al een verwijzing naar Tut! Heb even de tijd genomen om de video te bekijken. Wat mij enorm aanspreekt is dat het geweldig zou zijn wanneer we de waarheid over onszelf en het leven direct als kinderen zouden meekrijgen. Nu wordt het omgebogen naar angst en daar bouwen we een heel systeem op. Is Mike Dooley de initiatiefnemer van Tut? Zie dat heel veel vrienden van mij hem volgen. Ik sinds nu, dankzij jou 😉 Bedankt voor de video!! 🙂

   Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Theo, ik zie dat ik jouw berichtje niet heb beantwoord! Vind het inderdaad een heel inspirerende video! Dank je wel 🙂

   Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel. Ik heb een aantal ceremonies gedaan en voorlopig doe ik het niet. Zit nu op Bali voor 3,5 maand. En weet niet of ik het daarna nog ga doen. Het heeft me op enorm geholpen!! En is misschien wel voldoende?!

   Beantwoorden
 7. M
  M zegt:

  Goedemorgen Maria Johanna,

  Ik ben aan het aftellen… 14 juni is mijn reis. Zooo spannend en zo benieuwd wat moeder Ayahuasca me allemaal laat zien/voelen.
  De tijd naar 14 juni gebruik ik voor ontspannen en veel info tot me nemen. Zo kwam ik via youtube bij jou terecht. Mooi!
  Momenteel het boek Matrix Guerrilla aan het lezen op aanraden van hele lieve vrienden die al vaker een reis hebben mogen meemaken. Ik voel me nu al meer bijzonder dan ik me ooit gevoeld heb. Dit idee, de mensen om me heen die deze ervaring al hebben. 1 en al pure liefde..
  Ik blijf je volgen. Hier, op FB, Instagram en youtube.

  Liefs M

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wat leuk M, bedankt voor je reactie. Ben ook benieuwd naar je reis. Het komt al dichterbij.
   Ik kom zojuist uit een Vipassana retreat. Weer een nieuwe ervaring 😉
   Deel binnenkort mijn ervaring met Vipassana. Dat zie je vast voorbij komen!

   Leuk dat je me hebt gevonden!

   Liefs, Maria

   Beantwoorden
   • M
    M zegt:

    Hoi Maria,

    Mijn reis is geweest… Wat bijzonder, wat veel inzichten, wat veel gezien…
    Het valt haast niet in woorden uit te drukken… De dag erna had ik echt het gevoel dat ik moest landen. Vervolgens weer terug in de Matrix.. fieuw dat is even een beetje schakelen.
    Ik weet iig dat ik over een poosje weer moet…

    Liefs Marilyn

    Beantwoorden
 8. kathleen
  kathleen zegt:

  Ik zou dit ook heel graag willen doen.
  Maar ik weet niet goed waar en wie kan je vertrouwen daarin?
  weten jullie soms goeie adressen?
  alvast bedankt

  Beantwoorden
 9. Nancy
  Nancy zegt:

  Over een paar dagen ga ik mijn reis maken. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het mij zal bevallen. Wat ik zo grappig vond in jouw filmpje was dat stukje waarin je sprak over dat het leven een illusie is. Heel toevallig lag ik daar van de week zomaar ineens aan te denken of nou jaa zomaar..zomaar..gingen nog wat gedachtes aan vooraf; stel nou dat dit allemaal niet echt is..en het allemaal een illusie is zou ik me dan nog steeds zo druk maken over van alles en nog wat? Hahaha en ik kijk naar jouw filmpje en jij zegt het.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] ik het filmpje bekijk van Maria Johanna over haar eerste Ayahuasca ervaring, dat ze me stuurt val ik van mijn stoel! Maria Johanna […]

 2. […] ik het filmpje bekijk van Maria Johanna over haar eerste Ayaushca ervaring, dat ze me stuurt val ik van mijn stoel! Maria Johanna vertelt […]

 3. […] nooit verdwenen en gebeuren nog ieder moment. Wonderen zijn een uiting van liefde. Via een aantal ayahuasca ervaringen zijn er zoveel poorten geopend. Ik heb zoveel wijsheid en inzichten mogen ontvangen, maar het […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ayahuasca Ceremonies met Sjamaan op Tenerife (Spanje)

Op 19 t/m 22 maart organiseer ik een 3,5-daagse Ayahuasca Retreats onder begeleiding met een Sjamaan, genaamd Linas op Tenerife (Spanje).

Terugblik 2020 – Vooruitzicht 2021

Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…

Vlog#55 Everything Happens for a Reason

I continue my journey on Bali and I feel so much inner peace, acceptance and appreciation. That’s exactly the spirit of the island. The energy in Ubud is so peaceful and relaxing. I don’t feel the need to achieve anything at the moment. Just live in the moment and being in the now. If you live in the now and you let life take control, everything can happen.