Dag 3: Hoe kun je meer Leven in Acceptatie

Meedoen met de 5-daagse Meditatie & Innerlijke Rust Challenge?

Vul je naam & e-mailadres hieronder in en doe mee aan de 5 daagse Meditatie & Innerlijke Rust Challenge! Dagelijks ontvang je een video in je mailbox. Je kunt direct starten! Heel veel liefs, Maria Johanna

Jeeej! Je bent bij Dag 3

Vandaag gaan we kijken hoe je meer kunt leven in acceptatie. Het leven wordt één grote frustratie wanneer je het niet eens bent met hoe je leven is en je er niets aan doet. Je hebt in principe 2 keuzes: 1. veranderen of 2. accepteren. Ik help je met 3 tips om meer te leven in acceptatie.

Tip 1: Het is wat het is

Eén zin die mij helpt is ‘Het is wat het is’. Heel simpel, maar het kan ook lastig zijn. Besef je dat je niet altijd controle hebt op wat er gebeurt in je leven, maar wel op hoe je omgaat met de omstandigheden. Het is een tijd waarop je volwassen wilt worden als ziel. We hebben allemaal ergens gedragspatronen verankerd zitten dat voortkomen uit traumatische ervaringen vanuit onze jeugd. Dit zijn dus aangeleerde gedragspatronen, maar je bent niet je gedrag. Je bent in staat om jouw gedrag te veranderen wanneer je je bewust wordt van bepaalde patronen. Beslis om thuis te komen bij jezelf en volwassen te worden. Reageer niet vanuit je kind-zijn, maar reageer vanuit je volwassen persoonlijkheid. Meditatie helpt enorm bij je bewustzijnsvergroting. Je kunt steeds beter kijken naar jezelf en hierdoor verandering doorvoeren. Het blijft een proces. Ik wens je veel succes!

Tip 2: Kijk hoeveel invloed je hebt

Wanneer je frustratie ervaart in je leven of in een bepaalde situatie vraag jezelf dan af: ‘hoeveel invloed heb ik?’

1.Weinig invloed/controle

2.Veel invloed/controle

2.Geen invloed/controle

Laat je niet weerhouden door beperkende overtuigingen. Ga na hoeveel invloed je werkelijk hebt in de situatie en ga staan voor wie jij bent. Aan jou om in je kracht te gaan staan en volle verantwoordelijkheid te nemen voor je leven. Kun je de situatie veranderen of dien je die te accepteren?

Tip 3: Stap in acceptatie

Het helpt mij om het leven te zien als een spel of als een toneelstuk. In dit toneelstuk is er een scriptschrijver, regisseur en de acteurs zelf. Wie heeft er het meeste invloed op het spel? Als toneelspeler denken wij dat wij dit zelf zijn. Wij staan immers in het veld en lijken aan zet. Of dit de waarheid is, kunnen we niet zeggen.

Besef dat er ook een scriptschrijver is die het gehele spel overziet. We spelen samen een script en ieder heeft zijn/haar eigen rol. Iedereen is een belangrijke speler. Ook jij! Jouw acties hebben invloed op het gehele spel.De scriptschrijver heeft het beste met jou en alle andere toneelspelers voor. Er wordt voor jou gezorgd.

Toch zijn moeilijkheden en zware perioden onderdeel van het spel. Door die donkere perioden te ondergaan word je een sterkere speler. Tenminste: dat is aan jou! Besef dat net als een lotusbloem ook wij mensen soms door de modder heen moeten om te groeien. We zijn op weg naar meer licht en liefde. Alles gebeurt met een reden. Accepteer wat is. Vechten heeft geen zin. Alleen met liefde creëer je liefde. Dat is de grootste kracht die er is!

Kies jouw Meditatie

We hebben tot nu toe 2 verschillende meditaties gedaan. De Ontspanningsmeditatie, die ik ook wel Liefdesdouche noemde op dag 1. En we hebben de Meditatie gedaan om je gedachten te zuiveren. Verschillende mensen schreven dat ze in slaap zijn gevallen tijdens de meditatie. Vandaag de kans om het nog eens te proberen 😉 En als je in slaap valt, is dat ook niet erg. Dat zorgt ook voor rust. Haha!

Meditatie: voor Diepe Ontspanning

Meditatie: Gedachten Zuiveren

Wat gaan we morgen doen?

Morgen wil je de Challenge echt niet missen!! Het wordt de leukste dag van de Challenge. Echt waar! Wat gaan we doen? Ik leg je uit hoe je een altaar kan creëren in je huis en waarom je dit zou doen. Er is niets leukers dan creëren. Ook heb ik weer een nieuwe meditatie voor je!! Ik help je om bij jouw innerlijke stilte kan komen. Daar waar jij al je antwoorden kunt vinden waar je naar verlangt. Alles waar je naar verlangt zit al in jou. We zien elkaar morgen. Ik kijk er nu al naar uit!

Laat je reactie achter!

Super leuk dat je nog steeds meedoet aan de MeditatieChallenge! Je doet het niet alleen, maar samen met heel veel anderen. Ik ben benieuwd hoe je de challenge ervaart. Laat je reactie over. Wat ervaar je tijdens de meditatie? Voelt je lichaam anders? Kun je meer rust in je geest voelen? Heb je wellicht vragen? Type je reactie, ervaring en/of vraag onder in de comment balk. Ik lees jouw reactie met veel plezier en antwoord je graag!

36 antwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hahahaha! Dit is zoooo grappig! De hele dag komt ‘Maktub’ op mijn pad. Continu kom ik in gesprek met Arabische mensen en wordt dit gezegd.. Net zoals ‘Inshallah’, als God het wel… En zo is het. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 1. erik
  erik zegt:

  Dag 1 2 3 na elkaar gedaan. telkens een angstig gevoel bijna kriebels in m’n buik. het brommertje van de postbode was er terug.
  Deel een mezelf centraal zetten en in de liefde plaatsen. Deel 2 zoveel angstige gedachten. Te klein te dom te lui ik kreeg gisteren het beeld van een kleine witte muis die heen en weer langs de muur rent en bejaagd wordt door een speelse poes. Vandaag accepteren wat er is. Niet vechten tegen de oorlog. Je maakt jeezlf maar een schietschijf en het eerste slachtoffer is altijd de waarheid. dus beter thuis wat meer vrede uitstralen en het leven met z’n verantwoordelijkheid voor elkaar accepteren.Zien wat ik hier en nu kan verhelpen in huis.
  Rasema kwam het einde van m’n meditaite verstoren met de brief van de postbode: een uitnodiging voor een gratis familie uitstapnaar een pretpark. met veel dankbaarheid ontvangen. Het kwam van m’n werkgever.
  Terug een mooie zonnige lentemorgen. heerlijk
  bedankt Maria

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Erik, dank je wel voor je mooie reactie… Laat de kracht in jezelf ontwaken. De kracht van de liefde. Je WEET dat je die IN je draagt. Groetjes aan Rasama. Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 2. Judith
  Judith zegt:

  Heel fijn die reminders. Accepteren is zo belangrijk. Ik ga er mee aan de slag. Fijn dat je deze challenge voor ons doet. Veel dank. Liefs.

  Beantwoorden
 3. moniek
  moniek zegt:

  Mooie meditatie en dankbaar zijn, heel belangrijk.
  Heb de laatste dagen om 20u pc en mobieltje bewust uitgedaan om volledig tot rust te komen.
  Dan genoten van een mooie wandeling in de natuur.
  Ik realiseer mij dat ik echt te veel bezig was met de computer en ga daar nu mee stoppen.
  Vrede en rust ervaren in de natuur is super.
  Bedankt Maria Johanna.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Aaah, wat fijn 🙂
   Vrede is alleen IN onszelf te vinden… Ook al zie je zoveel onvrede om je heen.. De kunst is om van binnen de vrede te bewaren. Het is wel super fijn om tijd door te brengen in de natuur.. Dan is er dubbele vreden. We kunnen zoveel leren van de natuur. Het is zo puur. Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 4. Audrey
  Audrey zegt:

  Jeej niet in slaap gevallen, bewustwording en acceptatie is mijn grootste leerproces vandaag bewust genieten en accepteren wat isthnx Maria Johanna fijne dag iedereen

  Beantwoorden
 5. Ria
  Ria zegt:

  Heel fijn, dankjewel lieverd!
  Er komen tijdens de meditatie enorme verdrietige emoties omhoog, en natuurlijk met een gedachte.
  Lastig en heftig vindt ik dit.
  Ik heb al vele soorten meditaties gedaan, deze van jou met LIEFDE naar onszelf toe komt flink binnen.
  Nogmaals grote dank

  Beantwoorden
 6. Chantal
  Chantal zegt:

  Dankjewel voor deze mooie challenge! Je straalt veel rust en liefde uit, heel mooi om te zien en horen.
  Deze challenge is precies wat ik op dit moment nodig had 🙂

  Beantwoorden
 7. Mady Termote
  Mady Termote zegt:

  Wow heftig deze meditatie, ik besef nu dat ik tijdens een rustmoment continu in de onrust/angst ga van als ik iets van geluid hoor. Mijn adem versneld, onrust, pijn in mijn buik en borst. Er komen allerlei moet gedachten op, heftig, heel herkenbaar… Ik vermoed dat t komt omdat ik al als baby niet veilig was thuis en daardoor mezelf geleerd heb om superalert te zijn, om bij t minste te kunnen vluchten,vechten of bevriezen.
  Dit patroon draag ik nog heel erg mee, onnodig nu.
  Blij voor dit inzicht! Ik ga ermee aan de slag…

  dank je wel
  liefs
  Mady

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *