Dag 2: Hoe Ga je om met Negatieve Gedachten?

Meedoen met de 5-daagse Meditatie & Innerlijke Rust Challenge?

Vul je naam & e-mailadres hieronder in en doe mee aan de 5 daagse Meditatie & Innerlijke Rust Challenge! Dagelijks ontvang je een video in je mailbox. Je kunt direct starten! Heel veel liefs, Maria Johanna

Negatieve Gedachtepatronen

De hele dag stromen er gedachten door ons heen. Het gevaar is dat we onze gedachten gaan geloven. Deze gedachten zijn immers niet altijd positief. Of we nemen gedachten en overtuigingen over uit onze opvoeding en omgeving. Ze hoeven niet van jou te zijn. Pas wanneer je je bewust wordt van jouw gedachten, kun je deze veranderen.

Welke Negatieve Gedachten heb je?

We hebben gisteren al een begin gemaakt door te kijken naar wat de bron van jouw onrust is. Dit begint bij een gedachte. Welke gedachten zorgen bij jou voor onrust? Welke angsten weerhouden je om voluit jezelf te zijn? Wat zijn de overtuigingen die jij gelooft waardoor je niet werkelijk leeft hoe je zou willen leven. Vraag je af: ‘Is dit de waarheid?’ Hieronder heb ik 2 simpele stappen omschreven die je helpen bewust te worden van welke gedachten je klein houden en/of je in een negatief spiraal zetten. Ook heb ik een meditatie gemaakt die je helpt je bewust te worden van je gedachten en deze te zuiveren. Ik zou zeggen: start met de meditatie en doorloop de 2 stappen. Veel Succes!

Stap 1: Word je bewust van je zorgelijke gedachten? Wat houdt jou klein? Wat houdt jou tegen? Waar geloof je dat je niet goed genoeg bent? Of niet waardig genoeg? Welke gedachten stromen door je heen die niet waar zijn?

Stap 2: Keer het om. Laat jouw hart weer de leiding nemen in plaats van je hoofd. Niet het leven lijden, maar het leven leiden. Zorg ervoor dat je een ommekeer maakt. Laat jouw hart weer aan het roer staan en je hoofd jouw hart ondersteunen. Niet andersom. Met welke overtuigingen kun je jouw negatieve gedachten zuiveren. Laat je inspireren in de meditatie.

Meditatie: Zuiveren van Negatieve Gedachten

Wat gaan we morgen doen?

Morgen help ik je hoe je meer in acceptatie kunt leven. Het leven wordt moeilijk en zwaar wanneer je je verzet tegen wat is. Hoe kun je meer in acceptatie stappen? Ik heb 3 super goede tips die je helpen om meer in overgave & acceptatie te leven. Tot morgen!

Laat je reactie achter!

Fijn dat je op Dag 1 van de Meditatie Challenge aanwezig bent. Je doet het niet alleen, maar samen met heel veel anderen. Ik ben benieuwd hoe je de challenge ervaart. Laat je reactie over. Wat ervaar je tijdens de meditatie? Voelt je lichaam anders? Kun je meer rust in je geest voelen? Heb je wellicht vragen? Type je reactie, ervaring en/of vraag onder in de comment balk. Ik lees jouw reactie met veel plezier en antwoord je graag!

75 antwoorden
 1. Suus
  Suus zegt:

  Lieve Maria Johanna

  Ik heb gisteravond voor het slapen gaan de 1 ste meditatie gedaan. Ik sliep al een aantal
  nachten onrustig omdat ik vandaag naar de tandarts moet voor de hechtingen die eruit moeten.
  Het was echt een hele fijne meditatie waar ik heel rustig van werd. Moie dieptemeditatie.
  En ik heb me toch geslapen. Had ik net even nodig. Ik ga deze vaker gebruiken als dat mag…
  Dank je wel voor gister en nu op naar vandaag

  Liefs Suus

  Liefs Suus

  Beantwoorden
 2. Anne
  Anne zegt:

  hey,
  voor mij was het moeilijk om in meditatie te blijven omdat er teveel informatie gegeven werd, die voor mij beter vooraf zou gegeven worden. wel een heel fijne stem om naar te luisteren en interessante informatie, dus ik ga er zeker mee aan de slag fijne dag nog, x

  Beantwoorden
  • Klaas
   Klaas zegt:

   Grappig, zo voelde het voor mij ook. Af en toe zweefde ik weg op wat jij, Maria Johanna, zei. Gedachten bleken dan sterker te zijn dan de focus om te luisteren naar je verhaal.
   Ik heb het geaccepteerd en vertrouwd dat wat ik hoorde, goed was voor het moment. En ik heb de meditatie gewoon nog een keer beluisterd, niets mis mee:-)
   In liefde, Klaas

   Beantwoorden
 3. Yvette
  Yvette zegt:

  Ik vind acceptatie en vertrouwen hebben in het universum moeilijk omdat ik de overtuiging heb dat ik in beweging moet zijn om ergens te komen. Als je niets doet krijg je wat je altijd kreeg. Ik realiseer me nu dat ik natuurlijk in beweging ben intern, ook als ik rust neem, maar mijn lijf krijgt dan te weinig aandacht. Daarom is dansen voor mij ook zo’n fijne manier om uit mijn hoofd te gaan in mijn lijf ook de nodig aandacht te geven.
  Geduld en tijd is voor mij ook een lastige omdat tijd mij weer naar mijn hoofd brengt, vandaar dat ik nu iedere dag mediteer om ervoor te zorgen dat ik mijn hoofd niet teveel de overhand krijgt.
  Loslaten en vertrouwen voelt voor mij heerlijk, maar mijn omgeving appeleert steeds op mijn angst om iets verkeerd te doen en mezelf en hen pijn te doen. Ik zou er graag op vertrouwen dat ik altijd beschermd wordt door mijn hogere zelf, en zij dus ook…

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Ja, dat is ook een diep gewortelde overtuiging.. Ik snap het. Ga maar eens kijken wat er gebeurt als je niets doet.. Is wonderlijk!! Door de lessen in de praktijk te brengen groeit je vertrouwen vanzelf. Succes! Liefs, Maria Johanna

   Beantwoorden
 4. Trea
  Trea zegt:

  Mooi! Dank je wel, alleen een beetje veel informatie tijdens de meditatie. Voor mij persoonlijk mogen er meer stiltes in komen.

  Beantwoorden
 5. Kor
  Kor zegt:

  Hoi mede mediteerders/sters,

  De eerste meditatie nam ik gisteren te weinig tijd voor door innerlijke onrust daarom die vanmorgen over gedaan in alle rust, nou ja, ik heb de tijd gewoon genomen en vervolgens de tweede ook gedaan en na twee dagen van grote onrust en angsten ben ik nu ineens rustig en heb een stukje op mijn FB pagina geschreven ( https://www.facebook.com/groups/1822118168028856/ ). Niets doen en rust nemen is hard werken voor mij wanneer er angst is voor je inkomen. Maar vorige week heb ik mijzelf beloofd alleen m’n hart nog maar te volgen en via “Een Cursus In Wonderen” weet ik dat angst van ego komt en Liefde van God/de Bron of hoe je het maar wilt noemen. Het vertrouwen hierin is blijkbaar zo groot geworden dat ik nu bij mijn angst durf te blijven en deze niet meer leidend laat zijn.

  Beantwoorden
 6. celina
  celina zegt:

  Lieve Maria Johanna,
  Bedankt voor de meditatie waar ik aan herinnerd word dat ik mijn gedachten kan omdraaien en in een goedvoelen (wat we in essentie zijn) kan komen. Rusten in mijn leven mocht niet(van thuis uit). Jarenlang heb ik dat patroon voorgehouden en toegepast zodat ik mijn lichaam niet verzorgd heb en er heel veel gevrichten kapot zijn.(op scan te zien). Kan ik die gevrichten en andere lichamelijke klachten ook herstellen met mijn gedachten?
  Alvast bedank ik je vooraf voor je antwoord.
  Liefs
  Celina

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Jaaaa… Ik lees deze reactie bij meer mensen en heb het zelf ook meegekregen om vooral te doen. Het is ook erg mijn natuur.. Maar balans is zo belangrijk. Ook tijd nemen voor rust om dingen te verwerken en je creativiteit en inspiratie te laten stromen. Uiteindelijk komt alles voort vanuit onze gedachte. Iedere gedachte trekt een nieuwe gedachte.. Dus focus op wat je wilt, voel het geloof het… Maar er is ook zoooveel dat onbewust is en waar we niet zomaar bijkomen.. Daarom werk ik graag met Ayahuasca. Soms komen patronen uit vorige generaties en draag je dit mee. We zien elkaar morgen in dag 3. Liefs, Maria Johanna

   Beantwoorden
 7. Mireille
  Mireille zegt:

  Maria johanna meditatie

  Maria Johanna, allereerst wat ontzettend lief dat je ons deze challenge cadeau doet! Je bent een hele bijzondere, wijze ziel! Ik vind het heel prettig om naar je stem te luisteren en ik merk dat je stem alleen al, heel diep door resoneert in de cellen van mijn lichaam. Zo puur en oprecht, heel bijzonder!! Tijdens deze meditatie leek het wel alsof je direct tot mij sprak en de woorden die je hiervoor gebruikt raakte mij tot diep in mijn ziel. Ik werd er heel verdrietig van omdat dit precies een thema is wat mij erg raakt. En doordat ik vroeger als kind door mijn ouders geleerd heb, altijd bezig te moeten zijn, er moet gewerkt worden (er is geen tijd om rustig te zitten), ontspanning pas als werk af is (maar werk is nooit af met groot huis, 3 kleine kinderen (hyperactieve jongens) en man die vaak weg is). Zodat ik merk dat ik mezelf onder constante stress/druk (beat myself up constantly) zet en geen tijd heb/neem om naar binnen te gaan en de rust op te zoeken die ik zoooo broodnodig heb om me eindelijk staande te kunnen houden. Alsof ik achter een trein aanren die ik moet halen, doodvermoeid en uitputtend dus. Deze ratrace die ik opgeslaan heb in mijn “harde schijf”wil ik nu eindelijk eens overschrijven door rustgevende gedachtes en dat het goed is zoals ik ben (precies zoals jij ook zegt) en dat ik alles wat niet van mij is mag loslaten en daarvoor iets nieuws (relaxters) voor in de plaats mag zetten. En het vertrouwen in mezelf te hebben iets anders te kunnen/mogen kiezen en dat dat ok is!! Ik ga er nog vaak naar luisteren. Ik kijk nu al uit naar de meditatie voor morgen ;-). Dank je wel lieverd!! Een liefdevolle hartegroet vanuit Duitsland

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Heel herkenbaar. Ik geloof dat velen van ons meekrijgen dat wanneer je maar hard genoeg werkt, er voldoende geld zal zijn.. Dus ook zekerheid en veiligheid.. Tja… Zie wat het ons in deze tijd brengt… Tijd voor een nieuw bewustzijn. IN-keren en OM-keren. Bedankt voor je reactie. Tot morgen. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 8. Marian
  Marian zegt:

  Hartelijke dank. Precies het juiste moment kwam deze meditatie. De gedachte nou moet ik t toch eens kunnen, ik val al steeds terug en ik kom er nooit meer uit. Nu ervaar ik weer verbinding en ook niet meer zo persoolijk.
  Groetjes Marian

  Beantwoorden
 9. Yolanda
  Yolanda zegt:

  Hoi Maria Johanna,
  Gisteren vond ik je wat teveel informatie ineens geven en je meditatie wel fijn, maar ook iets te “liefdevol”
  (maar mogelijk zegt dat iets over mijn eigenliefde…)
  Vandaag vond ik het fijn dat je mij en anderen de tijd geeft om gedachten te horen, te zien en te beseffen wat ze met me doen.
  Dank je wel voor deze meditatie.
  Tot morgen.

  Beantwoorden
 10. Tabine
  Tabine zegt:

  Alweer een hele fijne meditatie die veel bij mij teweeg bracht op de goede manier. Jouw stem is ook erg fijn om naar te luisteren. Ik gebruik zelf vaak de cd van Kris en Tijn Touber, die hebben ook fijne stemmen, maar die van jou doet daar zeker niet voor onder. Heel fijn.

  Een tip misschien voor anderen ook qua storende geluiden: Geluid is trilling en jij bent dat ook, geluid kun je dus door je heen laten trillen en dan heb je er geen last van. Je registreert het nog wel, maar het heeft geen effect. Dit heeft mij vooral heel erg geholpen bij verbouwingsgeluiden van de buren.

  Maria, tot morgen weer, ik kijk er heel erg naar uit 🙂

  Beantwoorden
 11. Audrey
  Audrey zegt:

  Halleluja dankjewel dat ik dit niet jaren eerder heb mogen ervaren!! Mijn dank is groot ik sta met een lach en een traan op uit deze tweede meditatie hoop dit vaker te gaan doen ben niet zon doorzetter (negatieve gedachte Hihi snel omzetten in mijn hoofd) xxx thnx Maria Johanna

  Beantwoorden
 12. nicole
  nicole zegt:

  Dag marïa heel rustige meditatie,,, ga ik nog doen,, maar hoe ga je om met personen die in je hoofd altijd zitten die je niet moet hebben,,,,,

  Beantwoorden
 13. Ann
  Ann zegt:

  Acceptatie van wat is …. Dat wil ik zeker meenemen, geeft m.i. enorme rust in je hoofd ! Dat ga ik regelmatig tegen mezelf zeggen als ik stress, spanning of angst voel opkomen : accepteer wat nu is, er is alleen nu !! Bedankt voor dit inzicht. Gr Ann

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Ja… Zo herkenbaar voor iedereen volgens mij. Continu terug gaan naar jezelf en herinneren dat het leven door ons heen werkt 😉

   Beantwoorden
 14. mathil
  mathil zegt:

  Hoi Maria Johanne.
  goed om weer te te horen dat je gedachtes hebt en niet bent en dat ze komen en gaan. Ik vond het erg prettig om vervelende gedachtes met liefde te omarmen.Dat relativeerde die gedachte en dan kwam er rust. Ook mooi dat je inderdaad je hart kunt laten spreken en de gedachtes voor je te laten werken.
  Superbedankt. Is het zo dat iedereen de meditatie pas om 16.00 uur krijgt? Ik zou het heel fijn vinden om aan het begin van elke dag de meditatie te ontvangen. Is dat mogelijk?
  Liefs Mathil

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Mathil, normaal gesproken krijg je ze om 7.00 uur… maar wellicht heb jij je om 16.00 uur ingeschreven. Vandaar. Ga kijken hoe ik ervoor kan zorgen dat je het morgen om 7.00 uur ontvangt. Xx

   Beantwoorden
 15. René
  René zegt:

  Hoi Maria, was weer lekker, kon mij gedachten even stil houden, maar toch kwam gedacht over me werk weer naar boven toe jammer genoeg, ik hoop dat de volgende keer beter gaat. vond het wel lekken om geen gedachten te hebben. De volgde maand ga ik een rond reis van 17 dagen naar Bali toe en wil ik daar ook gaan mediteren. kijken of het daar beter gaat. ik wil al jaren wat anders doen, maar ik weet nog steeds niet wat ik wil. En dat had ik al toen ik nog op school zat.
  ik heb al heel wat verschillen de meditatie gedaan maar wil maar steeds niet lukken, ik zit ook te denken om ayahuasca te doen misschien.

  Groetjes René

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Oooh, wauw! Bali! Daar heb ik zo goede herinneringen aan. En wat betreft Ayahuasca. Je bent welkom om bij mijn ceremonies deel te nemen. Altijd! Hoor graag als je meer wilt weten 😉 Liefs, Maria

   Beantwoorden
 16. Dolly dijk
  Dolly dijk zegt:

  Hallo, Maria
  Of het ligt aan de zware griep die ik net gehad heb en waarvan ik nog een enorm gebrek aan energie heb ,weet ik niet, maar na jouw eerste woorden hoor ikhelemaal niets meer en ben gelijk helemaal van de wereld. Nu mediteer ik wel vaker en daar gebeurt t ook. Ook bij Tetsiea Blijham.Bij de laatste woorden kom ik dan weer b ij de mensen. Boos worden heeft geen zin. T zal toch wel binnenkomen. Ik heb in ieder geval een rust momentje en dat is dan weer meegenomen. T zou natuurlijk ook aan de leeftijd kunnen liggen, bijna 78. Tja, een kleinigheidje hou je, nietwaar.
  Maar in iedergeval heel erg bedankt. Ik bewaar ze en zal ze vaker beluisteren. Groetjes doll dijk

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Dolly, wat leuk dat je meedoet aan de challenge.. Begrijp ik het goed dat de meditatie je wel rust geeft, maar je valt in slaap? Het geeft niets… Dat gebeurt vaker.. Mijn meditaties werken erg goed als slaapmiddel. Heb ik zelf ook zelfs. Hahahaha! Blijkbaar had je het nodig 😉 Geniet van de rust. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 17. Thea rolvers
  Thea rolvers zegt:

  net de tweede meditatie gedaan en in een hele diepe slaap gevallen, net wakker en heel moe en rillingen koud. Ik kon goed in de meditatie blijven en de negatieve gedachtes aanschouwen. Maar voel me nu niet ok. Dikke sokken aangedaan en ga met een dekentje op de bank en laat het voor wat het is, lieve groet Thea

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Ooooh, jeeeetje.. Het maakt blijkbaar heel iets in je los… Dank je wel dat je dit laat weten. Je gaat blijkbaar door iets heen.. Sterkte en ik hoor je morgen. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 18. Heidi
  Heidi zegt:

  Dankje wel lieve Maria Johanna,
  Voor deze mooie en fijne meditatie, ook voor mij komt deze meditatie en boodschap als geroepen.
  Leve het universum. . .
  Heb meteen een vraag:
  Afgelopen week kwam er iemand boos naar me toe terwijl dit zo onterecht was, was er zelfs heel erg van geschrokken. Hoe ga je met zulke mensen om?

  Liefs en dankje wel Maria Johanna,
  Fijne avond
  Liefs Heidi ❤

  Beantwoorden
  • Noep
   Noep zegt:

   Hoi Maria, bedankt voor deze challenge. Het brengt me weer dicht bij mezelf in plaats van bij al het en alle andere(n). Na de eerste meditatie heb ik goed geslapen. Je hebt een fijne en rustgevende stem. De informatie is best veel als je je gedachtes wilt laten stromen. Je geeft in je toelichting wel erg fijne handvaten waarmee ik mijn gedachtes op een andere manier ga zien; ik ben mijn gedachtes niet. Bedankt nogmaals en tot morgen weer. Liefs, Noep

   Beantwoorden
 19. Evelien Temmink
  Evelien Temmink zegt:

  Tijdens deze meditatie moest ik huilen en dat was heel welkom. De steen in mijn maag is opgelost. Heb de laatste weken een aantal examens gehad en de komende drie weken nog 2… elke keer blijkt dat het goed gaat en toch, als ik het volgende in verschiet heb gaan mijn gedachtes met me aan de haal en word ik uiteindelijk zo nerveus dat ik er bijna van moet overgeven. Ik neem dadelijk even de tijd om belemmerende overtuigingen op te schrijven, door te krassen en er behulpzame overtuigingen voor in de plaats te schrijven. Dank je wel, ben elke keer opnieuw bewust dat alles mogelijk is zolang je je brein maar voor je laat werken. Veel liefs! Xxx

  Beantwoorden
 20. Maartje
  Maartje zegt:

  Lieve Maria Johanna

  Ik volg je nu al een tijdje in stilte, maar ik wil nu toch even reageren. Ik ben al jaren en jaren bezig met meditatie en zelfonderzoek maar ik kreeg een soort aversie tegen geleide meditaties. Te vaak oefeningen van mensen gekregen, te vaak het gevoel gehad dat ik die moest volgen en dat als ik dat niet deed het mn eigen schuld was dat ik me voelde zoals ik me voelde. Het wekte het tegenovergestelde op: onrust en irritatie. In 1 van de eerste berichten die ik van jou hoorde noemde je alles is goed maar er blijft iets in je wat niet compleet voelt, heel herkenbaar. De zoektocht naar dat stukje is nog in volle gang.
  Maar eindelijk sinds tijden vind ik de geleide meditaties weer fijn, verheug ik me erop, geeft het me rust en brengt het me waarvoor het bedoeld is: dichterbij mezelf komen. Die positieve ontmoeting met meditatie heb ik door jou weer gevonden, wat een prettige manier van mediteren. Dankjewel daarvoor! Heel veel liefs, Maartje

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Oooh, wat SUPER om te lezen. Ben blij dat ik een stukje bijdrage kan leveren op jouw pad. Ik herken wat je zegt… Ik besef me dat wanneer we geheel ‘heel’ zouden zijn we nergens verzet en/of oordeel op zouden hebben. Dat waar we verzet tegen hebben zegt iets over onszelf.. De weg naar heling is een weg van acceptatie en alles omarmen.. Heel boeiend ! Oftewel: Je hebt een deel in jezelf geheeld. MOOI! Ga zo door. Veel liefs, Maria Johanna

   Beantwoorden
 21. Veron
  Veron zegt:

  Weer zo’n prachtige meditatie van je gekregen. Werd halverwege onderbroken, moet hem dus nog een keer doen om hem helemaal te krijgen.
  Je hebt een heerlijke stem om naar te luisteren. Dank je wel.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wellicht zit je net in een andere ‘badge’ in mijn email systeem en ontvang je die morgen.. Dat vermoed ik. Let me know! 😉

   Beantwoorden
 22. Patricia
  Patricia zegt:

  Dank je wel voor weer zo’n fijne meditatie. Ik word hier heel rustig van en voel ook meer ruimte na de meditatie.
  De overtuigingen die ik heb meegekregen door altijd maar in de actie te zijn herken ik zeker. En dat niets vanzelf gaat en dat je er wat voor moet doen, dat het niet komt aanwaaien ect. daarom mediteer ik ook bijna dagelijks om in contact te blijven met mijn eigen bron van wijsheid. En zo de rust en de balans te vinden en een betere aanschouwer te worden van mijn gedachte. Dank je wel, ik verheug mij u al op de meditatie van morgen.

  Beantwoorden
 23. Claudia
  Claudia zegt:

  Namaste! Je hebt een idd een hele prettige stem om naar luisteren. Wijs en mooi mens 🙂 de paradox die ik eigenlijk altijd ervaar is, dat ik verantwoordelijk ben voor mijn leven en daar heb ik de gedachte of de overtuiging aan gekoppeld dat ik dus ‘iets zal moeten doen’, als ik verandering wil. En wanneer er dan tegen mij gezegd wordt bv, dat soms even niets doen juist hetgeen is wat ik moet doen, raakte ik echt in de war. Hoe dan?! Door jouw uitleg en de ervaring tijdens de meditatie snap ik nu pas eindelijk echt hoe dit in mij werkt ! Dank daarvoor! Maakt niet dat ik gelijk voel dat ik het heel makkelijk kan toepassen hoor haha. Misschien heb je daar nog tips voor (naast mediteren)? Lieve groet

  Beantwoorden
 24. Deborah
  Deborah zegt:

  Hallo Maria Johanna, ik ben de Challenge met enige vertraging aan het doen.. vandaag deze meditatie gedaan en wow wat maakt dit veel bij me los. Je hebt een gevoelige snaar bij me geraakt. Heb veel beperkende overtuigingen ala ‘je moet hard werken om iets te kunnen bereiken’, ‘je moet beter je best doen’. Zit nu in een overgangsfase, baan opgezegd en zoektocht gestart naar het creëren van nieuwe werksituatie die beter aansluit bij mijn passies. Maar was in de valkuil gestapt dat ik vanuit stressmodus zo snel mogelijk nieuw werk wil om iig weer de zekerheid van een inkomen te hebben. Door jouw meditatie heb ik mezelf toestemming gegeven om eerst tot rust te komen, zodat ik vanuit helderheid weer in actie kan komen. Dank je wel!!! Echt een mooi kado van je deze challenge 🙂 Liefs, Deborah

  Beantwoorden
 25. Dani
  Dani zegt:

  Dag maria johanna ik heb mijn innerlijke rust beter in controlle en met de rust gaat het ook goed hartelijk bedank maria ik wens je heel veel succes verdee

  Beantwoorden
 26. Bernadette
  Bernadette zegt:

  Hey Maria Johanna ik wou ook nog iets toevoegen ,ik ben Bernadette Vangronsvelt van Limburg 52 jaar en heb veel last van angst elke dag opnieuw ,nu heb ik deze meditatie gehoord van Maria Johanna en vond hem prachtig ,Het lukt mij nog niet zo goed ,maar waar een wil is is een weg ,Een vraagje door te mediteren zou ik dan van mijn angst kunnen afgeraken en hoe vaak moet ik dat doen ? Kan ik dat op mijn eentje op mijn kamer doen ,of moet ik dat ergens gaan volgen ,heb er heel weinig ervaring mee ,bedankt Xxx Grtjs Bernadette

  Beantwoorden
 27. Bernadette
  Bernadette zegt:

  Gewoon zo rustgevend ,ik heb dit eerder mss 1 keer gedaan .Maar wil he vaker gaan doen ,ik wil e niet meer zo voelen dat ik altijd op de tippen van mijn tenen loop .Kan ik hier rust in vinden Marie Johanna als ik dit vaker doe en hoe vaak per dag ? vele grtjs Bernadette

  Beantwoorden
 28. Marjolein
  Marjolein zegt:

  Wat lekker rustgevend en positief om deze meditatie te doen. Zit helemaal in de positieve flow. Ik mag er zijn! Liefs, Marjolein

  Beantwoorden
 29. Anita
  Anita zegt:

  Ben nog maar net begonnen , was er eerder nog niet aan toe.Heb net dag 2 afgeluisterd over de negatieve gedachten patronen. Was erg confronterend en/ maar ik heb er paar mooie inzichten aan over gehouden.Dankjewel

  Beantwoorden
 30. Mady Termote
  Mady Termote zegt:

  Dank je bijzondere Maria Johanna♥️
  Ik deed al de 7dagen challenge en nu doe k deze en elke morgen kijk ik met gretigheid uit naar jouw liefdevolle wijze woorden.
  Ik word zo blij van jouw manier van zijn en doorgeven van jouw kennis en wijsheid.

  Deze meditatie doet zo’n deugd, mogen rusten, gewoon zijn kan, is goed voor mij. Ja zo voelt het ook. Ik pas niet in t plaatje van mijn omgeving om altijd te hollen en te springen. Doen is het enige goede. Nee, zijn voelt zoveel beter voor mij. Het is heerlijk om het warme dekentje van acceptatie en zelfliefde over me te leggen, i need that do much. Het is echt thuiskomen, zo dankbaar

  liefs
  Mady

  Beantwoorden
 31. Johannes Theodorus
  Johannes Theodorus zegt:

  Dag Johanna Maria,

  bedankt voor de fijne meditatie. Ik heb een paar hardnekkige negatieve gedachten kunnen omzetten in warme, liefdevolle gedachten.
  Dankjewel..

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *