Dag 1: Hoe vind je meer innerlijke rust?

Meedoen met de 5-daagse Meditatie & Innerlijke Rust Challenge?

Als je je nog niet hebt ingeschreven voor de (gratis) 5 Daagse Online Meditatie Challenge. Kun je je nu inschrijven en direct starten. Vul je naam & e-mailadres hieronder in en je ontvangt dagelijks een video in je mailbox met een leuke opdracht voor meer innerlijke rust. Heel veel liefs, Maria Johanna

Welkom bij de MeditatieChallenge

Welkom bij dag 1 van de MeditatieChallenge. Super leuk dat je meedoet! De komende 5 dagen gaan we samen werken aan meer innerlijke rust. Vandaag starten we met een hele fijne meditatie voor diepe ontspanning van lichaam & geest en ik heb een leuke uitdagende *BONUS opdracht voor je! Ben je nieuwsgierig? Scrol dan naar beneden. Daar vind je ook de meditatie voor vandaag.

Opdracht: Wat is de bron van jouw onrust?

Vraag je eens af: ‘Wat is de bron van mijn onrust?’ Onrust kan veroorzaakt worden door ‘ongeleefde impulsen‘. Je hebt een gevoel, maar je brengt het niet tot uiting. Of je hebt gevoelens over een situatie of voor een persoon, maar je bent er niet eerlijk over. Ga voor jezelf na: ‘In hoeverre geef ik uiting aan wat ik van binnen voel?’ 

Het kan ook zijn dat je enorm veel enthousiasme en ambities hebt en niet weet waar je moet beginnen om dit werkelijkheid te maken. Dan is het prettig om meer structuur in te bouwen in je leven. Anders zie je door de bomen het bos niet meer. Het kan helpen om hierbij een coach in de hand te nemen.

Vraag jezelf: ‘Ben ik eerlijk tegenover mezelf? Is dit werkelijk het leven wat ik wil leven?’ Vaak ontstaat onrust doordat mensen niet het leven leiden dat bij hen past. Maar ook kan onrust een heel onbewust proces zijn. Zelf heb ik veel onrust ervaren omdat ik op zoek was naar wie ik was. Indien je mij langer volgt weet je dat die antwoorden heb gevonden in mijn eerste Ayahuasca reis in combinatie met meditatie om dit te implementeren. Alle antwoorden zitten in jezelf.

De komende dagen maken we samen een reis voor meer innerlijke rust. Rustig aan. Stap voor stap. Besef dat alles een proces is. Je kunt eerst starten met de meditatie voor meer rust & inspiratie. Succes!

*BONUSOPDRACHT: Schakel je Media uit !

Dagelijks krijgen we te maken met meer dan 3.000 reclameprikkels. Dan hebben we het nog niet gehad over alle andere prikkel zoals: Social Media, Whatsapp, andere apps op je telefoon, smsjes en belletjes. Deze prikkel kunnen zorgen voor veel onrust. Ben jij ook zo iemand die je telefoon checkt voordat je gaat slapen en wanneer je wakker wordt? Ik wil je helpen om minder prikkels te ervaren en het gebruik van jouw telefoon te minderen. Kies momenten voor jezelf, zonder telefoon. Bijvoorbeeld de ochtend. Check je telefoon pas nadat je de opdracht van de challenge hebt gedaan en na je ontbijt. Of besluit ‘s avonds vanaf 20.00 uur je telefoon weg te leggen en een avond voor jezelf te hebben. Hierbij wat inspiratie hoe je de tijd voor jezelf kunt besteden:

 • Ga dat boek lezen die al lang op jou ligt te wachten
 • Doe een meditatie vanuit deze challenge
 • Verzorg je lichaam (nagels, gezichtsmasker, etc
 • Ga sporten
 • Maak een wandeling in de natuur
 • Schrijf je gevoelens op
 • Reflecteer
 • Maak een moodboard
 • Ga creatief aan de slag
 • Visualiseer je dromen
 • Neem tijd om gezonde voeding te bereiden
 • Creëer je dromen en kom in actie
 • Schrijf op wat je met de wereld wilt delen
 • Denk na over hoe jij een bijdrage wilt leveren
 • Maak en lijstje van dingen die je wilt doen
 • Verdiep je in een nieuwe reis die je wilt maken
 • Doe waar jij blij van wordt

Of maak tijd om werkelijk quality time te hebben met je partner, date, familie, broers, zussen, vriend en/of vriendin. Aan wie moet je denken bij het lezen van dit bericht. Verras deze persoon door quality time te besteden of een goed telefoongesprek aan te gaan. Zet een eerste stap.

Meditatie voor diepe ontspanning

Hieronder vind je de geleide meditatie die je helpt om je lichaam diep te ontspannen en liefde te geven. Je kunt ervoor kiezen om hierbij gebruik te maken van een headphone/koptelefoon.

Wat doen we morgen?

Morgen gaan we kijken naar ‘Wat zijn jouw gedachtepatronen? Welke gedachten zorgen voor onrust en halen je weg bij jezelf?’. Ik heb ook weer een splinternieuwe meditatie voor je gemaakt die helpt je gedachten uit te zuiveren. Je uiterlijke wereld is een weerspiegeling van je innerlijke wereld. Ik help je op weg om van binnenuit te veranderen zodat ook jouw uiterlijke leven verandert! Ik zie je morgen! Ooooh… en vergeet niet een reactie achter te laten 😉

Laat je reactie achter!

Je bent gestart met de 5-daagse Meditatie Challenge. Ik ben nieuwsgierig: Hoe heb je dag 1 ervaren? Je doet het niet alleen, maar samen met heel veel anderen. Ik ben benieuwd hoe je de challenge ervaart. Laat je reactie over.

Wat ervaar je tijdens de meditatie? Voelt je lichaam anders? Kun je meer rust in je geest voelen? Heb je wellicht vragen? Type je reactie, ervaring en/of vraag onder in de comment balk. Ik lees jouw reactie met veel plezier en antwoord je graag op de pagina!

182 antwoorden
   • Maria
    Maria zegt:

    Lieve Maria Johanna

    Dag later gister mezelf niet de tijd gegund en dan vandaag weer horen voelen hoe belangrijk dat wel is en het ook echt mag…
    Je woorden zo duidelijk rakend dank je wel voor deze hele mooie meditatie voel mezelf gelijk rustiger liefdevoller en ook beetje emotioneel..
    Veel liefs Maria xxxx

    Beantwoorden
 1. Aaltje Meijer
  Aaltje Meijer zegt:

  Wat een heerlijk begin voor deze mooie zonnige maandagmorgen ,vind het ontzettend lief dat je dit voor ons doet . Ik voel me vol van liefde en me helemaal ZEN. Dankje wel lieverd ik ben ontzettend dankbaar . Veel liefs Aaltje

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Aaaah, leuk om van je te horen. En je hebt gelijk: een prachtige zonnige maandagmorgen. Geniet ervan. Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 2. m.j.
  m.j. zegt:

  Hallo Maria Johanna,

  Dank voor je meditatie en opdracht. Je gaat me wel te snel in de meditatie. Ik ben de hele tijd aan het luisteren naar je woorden, die overigens heel mooi zijn, maar heb daardoor te weinig tijd om goed en met aandacht mijn lichaam langs te gaan, aangezien ik door je woorden word afgeleid. Kun je wat meer rustmomenten inbouwen?

  Ik doe niet aan Facebook en al dat soort media, ook de telefoon gebruik ik niet veel. Ik mail wel veel, maar dat kan ik op mijn eigen tijd doen. Dat geeft mij heel veel rust. Ik moet er niet aan denken de hele dag à la minute bereikbaar te moeten zijn.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi MJ, dank je wel voor je feedback.. Ik kan deze meditatie nu niet meer veranderen.. Ik hoop dat je die van morgen beter bevalt!!
   Fijn dat je jouw media-gebruik beperkt. Is niet bij iedereen zo 😉

   Beantwoorden
 3. Marion
  Marion zegt:

  Hoi Maria
  Dank je wel voor de fijne meditatie
  Ik kon mij moeilijk concentreren, mijn gedachten gingen met mij op de loop, ik probeer het later op de dag nog eens
  Groetjes

  Beantwoorden
 4. Casandra Wibbens
  Casandra Wibbens zegt:

  Dank je wel voor deze heerlijke meditatie. Wat een fijn begin van de dag. Gedurende de dag zal ik er steeds aan terug proberen te denken en het ontspannen gevoel vast te houden :). Liefs

  Beantwoorden
 5. Rene
  Rene zegt:

  Hoi Maria me lichaam voelt weer wat ontspanner, ik kreeg tijdens de meditaties druk op mij deerde oog en een druk onder mij rechterhand?. ik denk dat ik dit zo nog een keer gaat doen.

  Groetjes René

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi René, fijn dat je meer ontspanning voelt. Die druk je je af toe voelt is voor mij herkenbaar.. Groetjes, Maria

   Beantwoorden
 6. Lisanne
  Lisanne zegt:

  Hoi Maria Johanna,

  Heerlijk om de dag te beginnen met deze meditatie. Zo voel je weer hoe fijn het is om jezelf en iedereen om je heen de liefde te geven en gunnen.
  Het tempo van de meditatie was voor mij top! Normaal gaan meditaties enzo voor mij te langzaam.
  Ik kijk al uit naar dag2.
  Geniet van de zon, ook in jezelf.

  Liefs Lisanne

  Beantwoorden
 7. Floor
  Floor zegt:

  Hoi Maria Johanna,

  Wat heb jij een fijne stem om naar te luisteren!
  Ik was volledig ontspannen, vervuld met zelfliefde en ben na de meditatie nog lekker 10 minuutjes blijven liggen. Ik heb een burnout, in het begin ben ik alleen maar heel veel boeken en dingen op internet gaan lezen, met het idee: als ik maar hard genoeg mijn best doe, dan ben ik hier zo weer uit. Ik heb veel inzichten gekregen, het belangrijkste dat ik niet mijn best hoef te doen om ergens te komen, maar dat ik naar mijn lichaam mag luisteren en alles gewoon mag toelaten, ook de ontzettende vermoeidheid die nu loskomt door het steeds willen vasthouden van de controle. Fijne dag vandaag en ik kijk uit naar het filmpje van morgen. Dank je wel!

  Beantwoorden
 8. Jolanda
  Jolanda zegt:

  Lieve Maria Johanna,
  Wat een heerlijk begin van de dag. Ik ben meteen doorgegaan met yogaoefeningen. Maandag is voor mij de dag dat ik de yogalessen maak voor mijn cursisten Tijdens de meditatie een goede intentie neergezet. Stromen meteen yogaseries door mijn lichaam…Voel me heel open dit moment. Dank je wel en tot morgen….

  Beantwoorden
 9. Hanneke
  Hanneke zegt:

  Lieve Maria Johanna,

  Dank je wel voor de mooie en heerlijke medidatie. Ik voel de rust en de kracht om deze mooie zomerse dag met veel liefde en helemaal zen door te brengen .
  Ik kijk uit naar je medidatie van morgen.

  Heel veel liefs Hanneke

  Beantwoorden
 10. Geertje
  Geertje zegt:

  Goedemorgen Maria Johanna,

  Dank voor de meditatie, fijn om te doen.

  Aan het begin kwamen er nog gedachtes op dat ik er eigenlijk geen tijd voor heb, dat ik aan het werk moet.
  Fijn dat je bij de bodyscan ook liefde toevoegt, ik voelde m’n lijf heel duidelijk. Liefde toelaten en loslaten wat je niet nodig hebt, was ook fijn. Voelde ook goed om een liefdevolle intentie uit te sturen naar anderen, op dat moment verscheen een glimlach op m’n gezicht.

  Mijn liefdevolle intentie voor mezelf vandaag: ga rustig starten, dan gaat het vanzelf.
  Heb een volle todo-lijst en ik ga nu met een rustiger gevoel de dag in. 🙂

  Liefs, Geertje

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Geertje, heel herkenbaar… de volle to-do-lijstjes. Daarom des te belangrijker om tijd te nemen voor jezelf. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 11. Sanne
  Sanne zegt:

  Wat een heerlijke meditatie! Wat is het toch fijn om de ontspanning, liefde en dankbaarheid te voelen!
  Even de tijd maken voor jezelf ❤
  Veel dankbaarheid naar jou toe voor het maken van deze challenge. Ben erg benieuwd naar de komende dagen.
  Veel liefs, Sanne

  Beantwoorden
 12. Ans
  Ans zegt:

  Bedankt voor deze fijne meditatie.
  Als ik terug kom uit de meditatie krijg ik een soort kippenvel gevoel (subtiele tintelingen) in/over mijn lichaam. Dit heb ik wel eens vaker bij een meditatie. Wat betekent dit?

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Ans, kippenvel kan verschillende betekenissen hebben. Misschien laten je gidsen weten dat ze bij je zijn? Het kan zijn dat je ziel wordt geraakt? Soms heb ik kippenvel als de waarheid wordt verteld.. Voel voor jezelf. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 13. Sabrina
  Sabrina zegt:

  Mijn dankbaarheid gaat ook uit naar jou, lief en mooi dat je dit doet voor de mensen. Fijne oefening om te doen en zo simpel kan het zijn. Vaak een kwestie van jezelf even een moment gunnen.
  Liefs, Sabrina

  Beantwoorden
 14. Moniek Pronk
  Moniek Pronk zegt:

  Lieve Maria, wat een fijne meditatie. Voor het eerst sinds weken weer op mijn meditatiebankje gezeten. Liggen was beter zei je, maar ik had me er al op ingesteld. En zelfs op mijn bankje lukte het om mijn gespannen kuiten langzaam te laten ontspannen. Mijn grootste bron van onrust was ikzelf altijd besef ik me nu ineens. Door niet te luisteren naar wat ik nodig had of waar ik behoefte aan had ging ik keer op keer over mijn eigen grenzen. Door zachtheid en simpel dingen NIET te doen gaat het nu een stuk beter met me. Dankbaar voor dit inzicht! Fijne dag en tot morgen! Liefs, Moniek

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wat leuk! Helemaal voorbereid 🙂 Uiteindelijk komen we altijd bij onszelf uit. Dat is grap! Haha! Tot morgen. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 15. Jacqueline
  Jacqueline zegt:

  Dank je Maria Johanna! Fijne meditatie, inderdaad wat snel maar je stem en energie vind ik echt heel fijn. Je straalt voor mij zo’ n mooie combinatie van spiritualiteit en aardsheid uit. Je stelt me gerust en dat versterkt mijn vertrouwen!

  Beantwoorden
 16. Barry
  Barry zegt:

  Wouw! Wat heerlijk. En zo nodig. Ik zit een proces opzoek naar mijn ware zijn. Deze meditatie liet mij zelfliefde en dankbaarheid voelen. Zo diep van binnen dat ik met een glimlach huilend van dankbaarheid uit de meditatie kwam. Dank je wel voor deze mooie meditatie.

  Beantwoorden
 17. Tabine
  Tabine zegt:

  De meditatie op zich is mij heel bekend en met jouw begeleiding weer heel anders en zeker heel fijn. Voor mij precies het goede tempo en juiste pauzes. Ik was echt helemaal vertrokken, heerlijk. De volledige buikontspanning lukte niet, ik ben ongesteld, maar een volgende keer als die ook gaat lukken is het nog fijner. Sinds ik weer alleen ben sta ik veel meer open dan daarvoor en dan werkt meditatie heel sterk en dat vind ik heerlijk.

  Mijn werk loopt via het internet, dus ik kan dat niet hele dagen uitzetten en blijf regelmatig even controleren op berichten op mail of Facebook. Voorheen zette ik de tv aan zodra ik mijn bed uit stapte, nu al een tijdje doe ik dat niet meer en laat hem uren uit en zit fijn in de stilte.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Tabine, fijn om te horen! Heb ik ook met werk hoor.. Maar toch kunnen blokken van rust wel helpen 😉
   Even er tussenuit. Leuk dat je meedoet! Liefs, Maria

   Beantwoorden
 18. Barry
  Barry zegt:

  Wouw! Heerlijk! En zo nodig voor mij. Ik zit zelf in een proces dat ik opzoek ben naar mijn ware zijn en deze meditatie heeft me weer wat dichter bij mijzelf gebracht. Het voelen en beleven van dankbaarheid en zelfliefde was geweldig. Dank je voor deze meditatie.

  Beantwoorden
 19. Danielle
  Danielle zegt:

  Goeiemorgen maria johanna,
  Bedankt voor deze meditatie.
  Fijn om hiermee deze dag te beginnen, en ik ga hem zeker vaker gebruiken.
  Liefs Danielle

  Beantwoorden
 20. Marie-Louise
  Marie-Louise zegt:

  Dankjewel voor de meditatie. Het heeft gewerkt, ik voel een diepe ontspanning en rust!
  Vond het nog moeilijk om met m’n gedachten erbij te blijven. En op het laatst een stukje gemist omdat ik bijna in slaap viel. 🙂 Heerlijk rustig geworden dus. Fijne dag! Marie-Louise

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Marie-Louise, de meditaties werken ook erg goed om in slaap te vallen. Dus misschien iets voor vanavond? 😉 Haha! Bedankt voor je reactie. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 21. Yvette
  Yvette zegt:

  Hi maria, ik merk iedere keer weer hoe moeilijk ik het vind om met liefde naar mezelf te kijken en te voelen. Ik ontspan wel maar het voelt niet als liefde omdat er nog een oordeel op zit. Ik wil dit oordeel loslaten en vertrouwen op mezelf en wat ik voel, oordeelloos. Ik kan moeilijk accepteren wat er is (dankbaarheid tonen) als het het voelt als beperking en mij niet dat geeft wat ik wil. Ik heb mijn intentie vandaag dus op moeiteloosheid en vreugde gezet.

  Ik geniet van je stemgeluid, heel rustgevend, dank je.

  Fijne dag,
  Yvette

  Beantwoorden
 22. Annelies
  Annelies zegt:

  Dank je wel voor deze ontspannende meditatie. Je hebt een heerlijke rustgevende stem. Ik zie uit naar de rest. Ik wens iedereen een liefdevolle dag.

  Beantwoorden
 23. Esmeralda
  Esmeralda zegt:

  Hoi Marian,

  Voordat ik de meditatie begin was ik onrustig. Nu voel ik me ontspannen. Ik blijf het zo mooi en fijn vinden wat een meditatie met je kan doen.
  Ik leer elke dag een beetje meer.
  Thanks
  Liefs Esmeralda

  Beantwoorden
 24. Yvette
  Yvette zegt:

  Fijne meditatie! Ik doe dit zelf ook regelmatig. Toch is dit weer een nieuwe beleving. Je hebt een fijne stem en manier van praten, rustgevend en inspirerend.
  Dankjewel Marie Johanna
  Fijne dag!

  Beantwoorden
 25. Claudia
  Claudia zegt:

  Ondanks dat ik met mijn kindjes op vakantie ben is het me gelukt om de medicatie te beluisteren. Daarna heerlijk met de kindjes geknuffeld. Ze kwamen na de medicatie gelijk aangerend. Genoten en nu al zin in morgen en voor de rest van de dag de telefoon lekker weg…dankjewel!

  Beantwoorden
 26. Licia gerne
  Licia gerne zegt:

  Bedankt voor deze mooie meditatie, heb me goed kunnen ontspannen, zelfs nog wat blijven liggen om wat na te genieten …
  Heerlijk zo’n ‘ ik-moment ‘, heb al lopen zingen, het humeur zit dus heel goed

  Beantwoorden
 27. Lineke
  Lineke zegt:

  Lieve Maria Johanna,het was een heerlijke meditatie. Je hebt een fijne stem. Tijdens de meditatie besefte ik me hoe belangrijk het is om goed voor mijn lichaam te zorgen. Een tijd geleden heb ik de diagnose Reuma gekregen. Oh wat was ik boos. Ik besefte me toen al dat je dankbaar moet zijn als je gewoon alles kunt doen wat je wilt, gewoon je handen kunt gebruiken. Nu een jaar verder, en dankzij medicatie, voel ik me beter en ben ik dankbaar. Ook dit gedeelte kwam in de meditatie naar voren. Ik verheug me op het vervolg van deze workshop. Dank je wel.

  Beantwoorden
 28. Ellen Engel
  Ellen Engel zegt:

  Hoi Maria Johanna,

  Het was fijn om deze meditatie te doen!
  Deze challenge komt op het juiste moment.
  De afgelopen tijd zijn stress en negatieve gedachten veelvuldig aanwezig in mijn leven, dit zet zich
  zoals je al benoemde, vast in je lichaam.
  Ik merk dat deze meditatie effect heeft door met intentie te werken, zoals je in de video aangaf.
  Idd zo simpel maar doeltreffend. Ik hoop dit gevoel nog lang vast te houden (intentie is er).
  Ik ga deze meditatie zeker vaker gebruiken.
  Hartelijke groet Ellen

  Beantwoorden
 29. Justa
  Justa zegt:

  Ik heb de meditatie net gedaan en ben nu heerlijk ontspannen. En als ik je stem hoor ben ik in gedachten weer op Ibiza bij het retreat van vorig jaar 😉 . Heerlijk… Een fijne dag gewenst, liefs Justa.

  Beantwoorden
 30. Petra
  Petra zegt:

  Dank je wel voor de fijne meditatie! Vond het heel rustgevend.
  Het enige is wel dat je vrij snel praat vind ik.
  Maar voor de rest superrr!

  Beantwoorden
 31. Karin
  Karin zegt:

  Mooie meditatie ik heb toevallig deze ochtend een stukje over liefde geschreven in mijn boekje. Dus dit was een mooie aanvulling

  Namaste,
  Karin.

  Beantwoorden
 32. Sonja
  Sonja zegt:

  Bedankt voor de mooie meditatie, ik start normaal met je visioenen meditatie en heb deze vandaag even tussendoor gedaan. Heerlijk een extra momentje voor mezelf.

  Namasté, Sonja

  Beantwoorden
 33. mirjam
  mirjam zegt:

  Wat een fijne meditatie om jezelf nog meer lief te hebben. Deze ga ik vaker herhalen.
  Mooi ingesproken.
  Dankjewel.
  Fijne dag!

  Beantwoorden
 34. erik
  erik zegt:

  de dag startte met veel gebrom.Het brommertje van de postbode dat slecht nieuws bracht. Een bromvlieg in m’n kamer waar ik wou mediteren. Nadat die bromvlieg naar buitn gewerkt was heb ik meegegaan in jouw meditatie.De poes kwam door het open raam en nestelde zich op m’n buik.Die heeft ook een leuke meditatie gehad.. het is een mooie zonnige lentedag en ik ga ervan genieten.
  Ik ga me openstellen voor het leven m’n verantwoordelijkheden opnemen. Een paar dingen opruimen en herstellen met m’n handen.
  Het wordt vast nog een mooie dag. Deze avond nog een blues optreden in de Bananapeel.En morgen deel 2 van de challange ik kijk ernaar uit.
  Liefs Erik en Rasema

  Beantwoorden
 35. Ria
  Ria zegt:

  Heerlijke meditatie, ik mediteer al enige jaren.
  Wat ik zo bijzonder vond aan deze meditatie was “mijn lichaam vullen met liefde”, dit kon ik nog niet op deze manier. Het kwam flink binnen. Daar ligt nog wel het eea.
  Dankjewel voor deze eye opener.
  Liefs xx

  Beantwoorden
 36. Suzan
  Suzan zegt:

  ” Er wordt voor je gezorgd” …. Hoe je dat uitlegt, Maria Johanna, in je meditatie vond ik zo verhelderend. Dankjewel voor deze prachtige meditatie (voor mij precies op maat gemaakt)
  Tot morgen

  Beantwoorden
 37. Gerr
  Gerr zegt:

  Dank je voor deze eerste meditatie. Bij de eerste ronde luisteren viel ik al vrij snel in slaap dankzij je stem. Ik heb er net dus nog een poging aan gewaagd om in ieder geval je hele boodschap mee te krijgen zonder in slaap te vallen… Ging ook deze keer niet van zelf….. Weer die stem eh 😉 Maar het is gelukt. Zo nog de speciale opdracht uitvoeren en eens zien wat voor een rust dat gaat geven….

  Dankjewel nogmaals….

  Fijne dag

  Beantwoorden
 38. Lobke Govers
  Lobke Govers zegt:

  Beste Johanna,

  Dank je wel voor de meditatie.
  Ondanks ik vond dat er erg veel gepraat werd, kon ik goed ontspannen en luisteren naar wat je zei.
  Dankbaarheid wat vanzelfsprekend lijkt, is zo belangrijk.
  Ik kijk uit naar morgen en wens je een fijne zonnige dag!

  Beantwoorden
 39. Sylvi
  Sylvi zegt:

  Bedankt voor deze fijne meditatie. Ik bevind me naar mijn gevoel op een punt in mijn leven om keuzes te maken. Dat vind ik lastig, ik ben nu heel gelukkig en toch voel ik ook onrust in mij. Mag ik gewoon genieten van het leven wat ik nu leid of ga ik me richten op nieuw werk en opleiding? Heel Lastig….

  Beantwoorden
 40. Daniëlla
  Daniëlla zegt:

  Na mijn heerlijk yoga van vanmorgen,ben ik lekker in het zonnetje gaan liggen en heb weer even kunnen genieten van jou meditatie!
  Lieve groet

  Beantwoorden
 41. Christine
  Christine zegt:

  Dank je wel voor dit fijne initiatief.
  Het heeft me opnieuw bewust gemaakt om liefde naar mezelf te sturen.
  Tijdens de meditatie werd ik afgeleid door de uitleg die er tussen gegeven werd. Zeker waardevol maar daardoor was het ontspannen en blijven liefdeintenties sturen moeilijker voor me.
  Het heeft me zeker geholpen om weer dichter bij mezelf te staan en de liefde te voelen.
  Dankbare groeten,
  Christine

  Beantwoorden
 42. Iris
  Iris zegt:

  De intentie die ik uitzet voor de mensen (om me heen) is: geniet!
  En waarvan kunnen de mensen dan zelf invullen. Ik geniet van het weer! Van de vogels die ik hoor fluiten als ik op mijn balkon zit, maar ook van de buiten geluiden. Rammelende fietsen die voorbij gaan, klepperende slippertjes van n meisje dat voorbij rent, een rammelende aanhangwagen…. en ik geniet nog van veel meer. Ik geniet van mensen die ik buiten zie lopen! Allemaal anders en allemaal zo mooi zoals ze zijn!
  Als je de rust neemt om te kijken en/of te luisteren zie een hoe je zoveel mooie dingen! Ik geniet dus van eigenlijk zo heel gewone dingen!
  Ik ben blij dat ik dat kan!

  Beantwoorden
 43. mathil
  mathil zegt:

  Hoi Maria Johanna,

  Ik kreeg van een vriendin de tip voor jouw vijfdaagse challenge. Precies op het goede moment. Ik was erg onrustig en nu na de meditatie voel ik me veel meer ontspannen en voel ik veel meer liefde in mezelf. Mooi om jezelf zoveel liefde te geven.
  Dank voor je fijn meditatiel
  Hartelijke groet Mathil

  Beantwoorden
 44. Anke
  Anke zegt:

  hallo Maria Johanna.
  Door omstandigheden kon ik pas vanmiddag naar de meditatie luisteren.
  Wat heb jij een plezierige stem om naar te luisteren.
  Ik werd helemaal blij van de opdrachten.
  Bedankt hoor.
  met groet,

  Beantwoorden
 45. Anke
  Anke zegt:

  hallo Maria Johanna.
  Vanmiddag kon ik pas naar deze meditatie luisteren.
  Wat een plezierige stem heb je.
  Ik kon me heel goed ontspannen.
  En ik merkte blijdschap vanwege de wens naar anderen en mezelf!
  Bedankt hoor.
  Tot morgen

  Beantwoorden
 46. Daniëlle van Kester
  Daniëlle van Kester zegt:

  Wat een fijne en liefdevolle meditatie. Dat voelde erg fijn en bracht mij rust. Deze ga ik zeker vaker doen. Bedankt.

  Beantwoorden
 47. Anneke
  Anneke zegt:

  Vanmiddag was mijn moment om te luisteren en mij te laten meevoeren in deze meditatie.
  Heb het als heel fijn ervaren, een meditatie om nog eens te herhalen.
  Bracht veel rust, komt voor mij op een goed moment.
  Dankjewel

  Beantwoorden
 48. Karin
  Karin zegt:

  Hoi Maria Johanna.

  Dit is mijn eerste meditatie, dus allemaal nieuw voor mij.
  Tot mijn verbazing lukte het heel goed, alleen viel ik aan het einde in slaap, totdat mijn zoon binnen kwam.
  Heb daarna het laatste stukje gedaan. Een paar minuten lang kreeg ik een soort van kippenvel door mijn hele lichaam, heel apart.
  Maar het voelde heel goed, dus ben heel benieuwd naar morgen!

  Dankjewel. 🙂

  Beantwoorden
 49. Daniella
  Daniella zegt:

  Fijne meditatie buiten in de zon….. heerlijk om in harmonie met mijzelf te zijn…..
  Dank je wel…liefs en harmonie voor jou

  Beantwoorden
 50. marijke
  marijke zegt:

  Lieve Maria Johanna,wat een heerlijke meditatie, je had me in slaap 🙂 ik heb hem gedaan aan het einde middag begin avond even een momentje voor mezelf. Ik was kreeg echt tintelingen door mijn lichaam en een warm gevoel. Heerlijk Dank je wel, ik kijk uit naar de volgende
  Liefs marijke

  Beantwoorden
 51. Judith
  Judith zegt:

  Hi Maria Johanna
  Ik vond het een fijne meditatie, die ik gisteren ook heb beluisterd. Dankbaar zijn naar je lichaam vond ik een heel mooie gedachte . Ben benieuwd naar morgen.

  Beantwoorden
 52. Marijke
  Marijke zegt:

  Hoi Maria Johanna
  Dank voor je meditatie ik heb hem even tussendoor gedaan en toch kon ik ontspannen fijn! Vooral de woorden : er wordt voor je gezorgd, en je hoeft niets te doen het gebeurt vanzelf…..
  ik zou het wel prettig vinden om iets meer stilte te hebben om met je aandacht naar iets toe te gaan, voordat ik daar echt aan toekom was je alweer verder. Ik heb daar kennelijk wat meer tijd voor nodig haha.
  Ik ben benieuwd naar morgen. Bedankt voor vandaag
  Groetjes
  Marijke

  Beantwoorden
 53. Jacqueline
  Jacqueline zegt:

  Heerlijk, viel alleen wel bijna steeds in slaap of naar een dieper niveau, want ik hoorde je nog wel. Maar mijn lichaam voelt nu nog steeds heerlijk vol van liefde en ontspannen, wil eigenlijk niet meer opstaan haha. Ik ben, door onrust, vaak een slechte slaper, dus ik ga deze over 2 uurtjes nog eens doen en dan lekker op tijd naar bed. Thanks!

  Beantwoorden
 54. Anne
  Anne zegt:

  De meditatie was erg mooi en je hebt ook een heel prettige stem om naar te luisteren. Wel ging het voor mij iets te snel. Waardoor ik moeilijk in de ontspanning kwam. Ben benieuwd naar morgen! Dank je wel.

  Beantwoorden
 55. Tima
  Tima zegt:

  Ik heb altijd dat ik in slaap val tijdens mediteren. Ik heb 2x geluisterd en elke keer val ik in slaap. Heb nooit begrepen waarom dat is?!. Ik verheug me op de volgende en thans voor het delen….. <3

  Beantwoorden
 56. Sylvia
  Sylvia zegt:

  Omdat ik om 05.30 opsta heb id de meditatie anaconda gedaan. Voelde goed en ik heb de intentie als ik morgenochtend wakker ben nog 1x te herhalen. Dank je ik kijk uit naar dag 2 in de avond weer. Warme groet. Sylvia

  Beantwoorden
 57. Lucie
  Lucie zegt:

  Liefste Joanna,
  Duizend maal dank voor alles ❤️
  Ik ben superblij je ontmoet te hebben en voel me vredig en liefdevol.
  Jou meditatie is echt rustgevend, simpel en hèèl doeltreffend.
  Zalig gevoel om zoveel liefde naar onszelf te sturen
  De start voor een liefdevolle dag.
  Ik stuur jou en iedereen alvast Hèèl veel liefde vanuit de Stille Zuidzee.
  Namasté. Lucie

  Beantwoorden
 58. Len.
  Len. zegt:

  Er is op dit moment veel onrust en angst in mij, deze meditatie helpt me om (in ieder geval tijdelijk) tot rust te komen.
  Dank je wel daarvoor.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Fijn dat de meditatie helpt. Vrede & Rust zitten in onszelf. Terug naar ons hart.. daar vinden we ons thuis. Liefs, Maria < 3

   Beantwoorden
 59. ilona
  ilona zegt:

  heerlijk! dwaalde wel een beetje af tijdens de meditatie. maar kwam ff lekker tot rust. kon ik wel hebben vandaag. had een piek met positieviteit. en die werd radicaal afgebroken vanavond. dus hij kwam op tijd.
  -de 1ste meditatie zit er al weer op vandaag.
  -dadelijk ff lekker op de bank met mijn vriend. internet af. nageltjes doen.
  -de dag begon heerlijk vroeg. en ben lekker op de fiets weggeweest.
  -gelukkig wel een bordje gezond eten vandaag gemaakt.
  -nou ben momenteel wel bezig met het vorobereiden van een droomreis dit jaar.
  zo heb ik toch al wat ´opdrachtjes` gedaan vandaag he.
  misschien nog een meditatie voor ik zo op de bank ga. om lekker ontspannen de avond door te komen. ben erg benieuwd naar morgen. dank je.
  fijne avond, ilona

  Beantwoorden
 60. Thea
  Thea zegt:

  Net heerlijk geluisterd gevoeld ervaren, fijn om te mogen liggen, voelde minder zwaar dan in de lotushouding fijn. Ik wilde nog van alles doen maar blijf lekker in mijn bedje beetje soezen en misschien val ik wel in slaap, alles is goed voor nu. Dankjewel, warme groet

  Beantwoorden
 61. Hester
  Hester zegt:

  Hallo lieve en leuke Maria,

  Doe Zelf ook ontspanningsoefeningen maar dit is wel heel fijn en liefdevol!
  De dankbaarheid naar me lichaam, maakte me heel blij en heb meerdere keren spontaan zoveel vreugde gevoeld!
  Geweldig hoe alles weer aansluit!

  Liefs Hester

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hahahaa! ‘Lieve & leuke Maria’, dat is leuk om te horen 😉
   Ik lees nu al verder met een grote glimlach op mijn gezicht… 🙂
   Fijn dat je ervan hebt genoten! En leuk dat je meedoet!
   Veel liefs, Maria <3

   Beantwoorden
 62. Machtilde
  Machtilde zegt:

  Hallo Maria Johanna,
  Een week geleden kwam ik toevalligerwijs bij deze meditatie terecht omdat ik op zoek ben naar innerlijke rust. Nu kom ik via deze weg deze meditatie weer tegen ( toeval 🙂 hmmm ? )
  De meditatie gaat me eerlijk gezegd wat te snel. De inhoud is prima en jestem en intonatie ook. Maar wat langere pauzes, rustmomenten zou wat mij betreft niet verkeerd zijn.
  ik vind je een inspirerende persoonlijkheid en luister met veel plezier en interesse naar je.
  Daarom zeker, tot morgen.
  Woensdag ga ik een Ayahuasca ceremonie volgen onder begeleiding van een Sjamaan en ook daarin is een belangrijk onderdeel van mijn intentie , innerlijke rust die op dit moment ondermijnd wordt . Het is gemakkelijk ‘ loslaten ‘ als alles goed gaat maar hoe behoud ik het vertrouwen in het leven als het niet gaat zoals je wenst .

  Liefs Machtilde

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hi Mathilde, je bent niet de enige die dit zegt… Ga de volgende keer meer stiltes inbouwen.. Dag 2 heeft meer stiltes.. Hopelijk vind je die prettiger? Liefs, Maria

   Beantwoorden
 63. Cindy
  Cindy zegt:

  Lieve Maria,

  Weer een fijne meditatie!
  Jouw stem is zo rustgevend.
  Heb hem al life mee mogen maken op Ibiza.
  Je bent een toppertje.

  Xxx liefs
  Cindy

  Beantwoorden
 64. janneke
  janneke zegt:

  Bedankt voor de fijne meditatie. Ik haal vaak oppervlakkig adem of vergeet te ademen waardoor ik lang geleden heel erg hyperventilatie heb gehad. Ik oefen vaak om dieper te ademen en bij meditatie en ontspanning en de diepere ademhalingen ga ik vreselijk gapen, de hele meditatie achter elkaar. Dit is met elke meditatie. Zou dit ooit verminderen?

  Beantwoorden
 65. Pim
  Pim zegt:

  Dank je wel Maria Johanna,
  Je hebt zo’n prettige stem om naar te luisteren. Vooral als je tijdens de meditatie steeds zegt ‘lekker warm”.
  Ik kon me goed ontspannen. Ik moest ook af en toe gapen.

  Beantwoorden
 66. Tanja
  Tanja zegt:

  Dag Maria Johanna,
  Dank je wel voor deze liefdevolle meditatie en intenties. Pas vanavond laat de tijd genomen om naar jouw woorden te luisteren.
  Door de ontspanning wordt ik me bewust hoeveel behoefte mijn lijf heeft aan rust. Voel de tweestrijd in mijn lijf met mijn wezen.
  Begrijp me goed ik heb een heel fijn lijf, in goede conditie en ik zie er voor mijn leeftijd (57) niet eens zo slecht uit, of eigenlijk best wel goed. Toch klopt het lijf ook niet, het past niet bij mijn gevoel, bij wie ik van binnen ben. Mediteren helpt me om dichtbij mijn eigen kern te zijn en zo de weg te vinden naar mijn ware zelf. Dank je wel dat ik een stukje met je mee mag lopen.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Tanja, bedankt voor je openheid.. Fijn dat je meedoet met de meditatiechallenge om dichter bij je kern te komen zodat je je fijner kunt voelen in je lichaam. Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 67. Mirelva
  Mirelva zegt:

  Goedemorgen Maria,
  Het was een heerlijke liefdevolle meditatie.
  In het begin voelde ik veel weerstand, maar later kon ik me goed ontspannen.
  Mijn intentie voor de dag is heb vertrouwen in jezelf.
  Dankjewel❤

  Beantwoorden
 68. astrid
  astrid zegt:

  Dank je wel voor de meditatie,ben gisteren vergeten en heb hem net gedaan,ik was nogal moe en voel me nu stukken beter…Thankxx!!!

  Beantwoorden
 69. Ellen
  Ellen zegt:

  Het was een rustgevende meditatie, ik voelde wel veel weerstand,en ik had dikwijls in krop in mijn keel.met een traan die over mijn wang rolde! Ik voel me nu wel heel rustig.ik kijk uit naar morgen.
  Fijne dag allemaal x

  Beantwoorden
 70. Audrey
  Audrey zegt:

  Leuk deze 5 daagse challenge Gister niet gelukt vandaag eerste medidatie ever gehad ik werd wakker bij: kom maar terug Dus ik denk goed gelukt of was ik heel moe…. ga maar meteen dag twee erachter aan doen.. zin in!! Thnx

  Beantwoorden
 71. Danielle
  Danielle zegt:

  Voelde mij helemaal zen worden . Je geeft hiermee echt innerlijke rust. Dankjewel voor je mooie bijdrage aan deze wereld en al je goede intenties en hulp .

  Beantwoorden
 72. Patricia
  Patricia zegt:

  Lieve Maria Johanna, wat een fijne meditatie en dat zonder muziek. Ik ben helemaal ontspannen en hoor de vogels weer buiten fluiten. Heerlijk! Het is zo eenvoudig maar je gaat zo snel weer op in de waan van de dag.
  Ik neem mijn intentie vanuit liefde bewust aanwezig te zijn mee voor vandaag.
  Dank je wel!

  Beantwoorden
 73. Veron
  Veron zegt:

  Wat een fantastische meditatie. Die ga ik vanaf nu dagelijks beluisteren. Mooi om op zo’n manier vanuit liefde intenties uit te spreken. Dank je wel Maria Johanna, ben ik heel blij mee.

  Beantwoorden
 74. Jacqueline
  Jacqueline zegt:

  Ha Maria….Fijne Meditatie, ben net begonnen met de Challenge! Ik merkte, dat de dankbaarheid weerstand op riep, als of dit nog afgescheiden leeft. Heb veel zitten Gapen…kon mezelf goed ontspannen, merkte ook, dat mijn Maag op ging spelen…en in een Downsfeer terecht kwam…niet prettig om te ervaren, maar is wel iets wat blijkbaar, onder de oppervlakte leeft… Dan ben ik geneigd dit te gaan analyseren…waar komt `t vandaan, is dit wel van mij enz :-p Nu erg moe… ik heb hem in de avond gedaan, dus straks lekker slapen 😀 Vond `t fijn dat de Merel op de achtergrond met ons alle mee deed…lieve Harte-Groet van mij Jacq

  Beantwoorden
 75. Sabine vermeulen
  Sabine vermeulen zegt:

  Een week later begonnen, omdat ik er eerder de rust niet voor kon vinden, om de tijd en de rust er voor te nemen. Maar wat ben ik je dankbaar! De laatste tijd lukt het me niet om te mediteren maar met jou begeleiding erbij ging het heel goed ! Dankbaar xx

  Beantwoorden
 76. Stephane
  Stephane zegt:

  Goeiemorgen Maria

  Ik vond het echt een fijne meditatie en gans mijn lichaam kwam tot rust en ik tintelde wat zeker mijn vingers en mijn tenen maar het voelde zo fijn aan. Ik was geheel ontspannen. Ik ga het welke elke morgen doen want heb het buiten gedaan.

  Liefs Stephane

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Ooh, dank je wel Jeanette 🙂 Fijn dat je ervan genoten hebt en ontspanning hebt gevonden ! Warme groet terug van Maria Johanna <3

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *