Luister-naar-je-innerlijke-stem-maria-johanna

Luister naar je Innerlijke Stem!

Het wakker worden is de meest bizarre ervaring voor mij geweest! De ommekeer van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld. Terwijl ik me voorheen richtte op de uiterlijke wereld en me liet wijsmaken dat geluk zit in het behalen van succes en/of status ontdekte ik ineens dat die gehele uiterlijke wereld een illusie bleek te zijn. Toch kan die uiterlijke wereld nog heel werkelijk lijken. Nu ineens kon ik  voldoening ervaren door me naar binnen te richten en gewoon te zijn! Ook heeft het naar binnen richten mij de meest diepe inzichten gegeven over mezelf en die mijn leven compleet hebben verandert!

Spirituele Zoektocht

Er is een innerlijke stem in ons die alles weet. Dit bracht mij op een zoektocht… Niet wetende wat ik zocht.. Van alles geprobeerd en steeds een stukje meer helderheid, dacht ik… En toen overkwam mij iets wat ik nooit had kunnen bedenken.. IK VOND MEZELF… WOW! Ik besefte dat dit is waar ik zo’n verlangen naar voelde.. Ik heb al die tijd mezelf gezocht. Dit kon ik alleen IN-mezelf vinden! Toen ik dit voor het eerst heb ervaren stond mijn wereld op zijn kop. Ineens herinnerde ik me weer en wist ik weer dat alles IN mij zit.

Roeping vinden!

Ineens kreeg ik een bericht via Facebook via een toen nog onbekende man. Hij vertelde mij dat hij mijn naam al een paar dagen doorkreeg in meditatie. Hij begreep er niets van, maar stuurde me toch maar een berichtje. Dit was bizar.. Ik had precies om hulp gevraagd een paar dagen geleden. Ik ben naar zijn huis gegaan en daar vond ik (achteraf gezien) mijn roeping; de visioenenmeditatie.. Mensen helpen om naar binnen te keren en daar IN-zichten op te doen.

Synchroniciteit

Deze ervaring bracht ineens zoveel synchroniciteit in mijn leven.. Toevalligheden die geen toeval meer kunnen zijn! Tegelijkertijd bracht het ook verwarring! Alles bleek andersom te zijn en nu moest ik zoveel loslaten wat moeilijk te bevatten was door mijn ego.. Maar mijn innerlijke stem was sterker. Die ben ik gaan volgen.. Ik heb vreemde acties uitgehaald volgens mijn ego zoals; mijn huis ineens voor 6 maanden verhuren, mezelf zwerver maken, niet weten waar naartoe te gaan, ineens op Bali belanden, mijn geboortenamen aannemen en ga zo maar door!

Innerlijke Rust

Ik ontdekte dat ik pas in rust en vrede kon zijn in mijn leven wanneer ik dit in mezelf had gevonden. Dit is de basis van het leven. Vanaf dat moment ben ik iedere dag de visioenenmeditatie gaan doen, heb ik deze opgeschreven en deed ik stap-voor-stap nieuwe inzichten op over mezelf en het leven. Ook werden deze inzichten stap voor stap geïmplementeerd. Heel wat angsten zijn van me afgevallen. Steeds een stukje meer vrij.

Je hebt pas rust en vrede met je uiterlijke wereld, wanneer je dit in je innerlijke wereld heb gevonden!

Van het Pad af

Het lijkt wel alsof we steeds mee surfen op golven van dualiteit. Golven van puur geluk, positiviteit wakker en helder in het leven staan, afgewisseld door perioden van vastlopen, negativiteit en slapende momenten. In de bovenstaande video vertel ik hier meer over.. Oude thema’s blijken toch soms nog terug te komen. Deze conditioneringen zijn er niet zo 1,2,3, uit. De laatste tijd had ik mijn visioenenmeditaties even links laten liggen om andere meditatietechnieken te proberen. Ik voelde dat het me niet hielp en zo raakte ik verder verwijderd van de bron. Totdat ik afgelopen week voelde..

Terug naar Mijn Basis

Ik moet weer terug naar mijn basis. Dit betekende voor mij de visioenen meditatie weer oppakken. Direct tranen over mijn wangen.. Ik voelde me direct zo ondersteund. Een warme deken en een bad van liefde. Dit is wat ik wil doorgeven!

Samen Mediteren?

Op zondag 29 november houdt ik een bijeenkomst waarin we samen gaan mediteren en een gesprek openen over onze persoonlijke uitdagingen. Het thema is ‘Luister naar je Innerlijke Stem’. Het is heel laagdrempelig en met een klein groepje mensen bij mij thuis in Amsterdam. Je betaalt   15 euro aan de deur. Denk er niet te lang over na, voel of het bij je past. Dan zien we elkaar zondag 29 november om 10.30 uur op Luzacstraat 9-4 hoog in Amsterdam. Kom op tijd. 🙂

Aanmelden? Laat via de onderstaande link weten of je komt. Heb je geen Facebook? Email me dan op info@mariajohanna.com

https://www.facebook.com/events/1705868289646214/permalink/1705868296312880/

Wil je meer inspiratie ontvangen?

Spreekt deze blog/video je aan en wil je meer inspiratie ontvangen? Vul dan je naam en e-mailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte van inspiratie en komende events!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je meer tips? Laat je reactie achter!

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom je je dromen moet waarmaken. Wat is jouw reden om je hart te (willen) volgen? Graag hoor i

5 antwoorden
 1. Brenda
  Brenda zegt:

  Hallo Maria ,
  Ik heb jaren moeite gehad om geaard te zijn ja soms is het ook nog moeilijk zeker wat het in de wereld gebeurd …Maar voor minder chaos voor mezelf te maken en te ervaren buiten mezelf weet ik nu bewust dat het nodig is voor me om geaard te blijven en zo bij mijn Intuïtie ben aan gekomen .
  Het is nu bijna 2 maanden na een reis te hebben gedaan naar Thailand van drie weken is mijn ogen geopend .
  Ik ben een heler net als jij en een Lichtwerker en nu komt mijn vraag naar u (soort van advies ).
  Hoe mag ik om gaan met personen op facebook die me nog willen uitdagen (ik zie uitdagingen nu als geschenken andere durven me zeggen waar ik eens bij mezelf kan stil staan ).
  Dat ik de andere schrijf ik dank je wel voor deze geschenk .
  Ze vinden het eerst leuk om te lezen en dan komt het ..
  Ze reageren ineens vanuit hun kwetsbaarheid ik laat het toe .
  En omdat ik niets reageer schrijven ze wat denk je nu van mij wat ben jij een ..of dat ik dit ben …ik reageer dan alleen wat jij denkt is jou verantwoordelijk wat ik denk is mijn verantwoordelijkheid en ik dacht dat niet …Dan komen er verwijten naar me dat ze door hun verwardheid de woorden draaien dat ze ineens schrijven wat zeg je dat ik een … ben en dat ik dat en dat ben …Ik reageer niets maar copiër alleen hun woorden toen ze dat hadden gezet en dan laat ik dit lezen en weer verwijten …Hoe mag ik daarmee om ik weet dat je aandacht geeft aan iets dat je het ook zo gaat ervaren in handelingen ..Dat facebook al weer rond gaat dat ik een bitch ben dat ik een beterweter ben en noem maar op …Dat heeft me jaren gekwetst maar nu neen …Dat ik assertief ben geworden om nu te zeggen ik geef geen bevestigingen die jij hoopte dat ik ging verwoorden ,weer verwijten dat ze me schrijven waarvoor ben jij agressief zeg snap je nu wat ik je vroeg help me nu verdomme bitch .Nu is er een knopje bij facebook dat je de berichten kan blokken 😉 maar die verwijten ben ik wel een beetje moe aan het woorden .Ik weet dat Liefde is begrip hebben voor iedereen en ook jezelf …En dan weende ik van de straks dat ik voelde de andere hun kwetsbaarheden me toch nog proberen over me te leggen dus in andere woorden over me nog proberen te controle van hun onmacht in mijn schoenen te leggen .Weet je daar een advies voor Lieve Maria wat ik kan doen om toch verder te gaan met mijn innerlijke Intuïtie te blijven volgen ,want ik weet dat ik op een goede weg ben <3

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve schat, ik herken het helemaal… Mijn vader zei wel eens ‘Je kunt het nooit voor iedereen goed doen.’ Daar ben ik het mee eens. Er is ook niet 1 manier om hiermee om te gaan. Zelf doe ik het dan ook verschillende. Vaak probeer ik eerst rust te creëeren en liefdevol om te gaan met dit soort reacties.. Maar ik heb ook momenten dat ik het volledig negeer en blokkeer.

   Het is gewoon zo dat hoge bomen veel wind vangen.. Als jij jezelf laat zien, zullen er altijd mensen zijn die je kleiner willen maken. Ik probeer wel eens te kijken ‘Wat zegt dit over mij?’… Maar ik doe nu net zoals jij ‘Bedankt dat jij dit laat zien. Ik accepteer het en heb er verde mee.’

   Je bent op de goede weg. Veel liefs, Maria

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

overgeven-tijdens-ayahuasca

Moet je altijd overgeven tijdens Ayahuasca?

Veel mensen denken dat overgeven altijd onderdeel is van een Ayahuasca ceremonie. Maar dit is absoluut niet waar! Niet iedereen hoeft over te geven tijdens hun Ayahuasca ervaring. Daarnaast kan het helpen om je os te laten en dieper te gaan. Veel deelnemers aan ceremonies zijn van mening dat overgeven tijdens een ceremonie hen heel erg helpt!

Bali-maria-johanna

Terug in Bali:‘Wat gebeurt er als je besluit je hart te volgen?’

Bali is voor mij de plek waar alles is begonnen. Zonder concreet plan, op blind vertrouwen van mijn hart ben ik 5 jaar geleden naar Bali gevlogen en MariaJohanna.com gestart. Ik ben begonnen met video’s maken op YouTube, heel veel mediteren en mijn innerlijke stem volgen. Nu 5 jaar later blik ik terug op mijn reis van het volgen van mijn hart.