Leren Loslaten en Vertrouwen op het Leven

Ervaar je wel eens Angst?

Heb je er wel eens last van dat angst je weerhoudt? Dat je het verleden nog teveel meedraagt? Of angst hebt om te falen? De angst dat iets niet zou lukken? Zorgen om geld? Of de angst dat je ‘niet genoeg‘ bent? Angst is één van de sterkste emoties die wij mensen ervaren. We hebben allemaal wel eens last van angst. Sterker nog. Onlangs heb ik onderzoek gedaan onder mijn volgers waaraan bijna 300 mensen hebben meegedaan. Daaruit blijkt dat de grootste uitdaging is ‘HET LOSLATEN VAN ANGST EN HET VERLEDEN’.

Wat is Angst?

Angst is een gedachte die zich omzet in een gevoel, maar geen waarheid is. Angst is een perceptie gecreëerd door de mind die behoorlijk werkelijk kan lijken. Toch is angst echter een illusie. Aan ons is het om angst te gebruiken voor onze groei. Wat als je het pad van angst gaat bewandelen? Dan ontdek je dat angst slechts een programmering is in je mind. Waar ik bang voor ben, hoef jij niet bang voor te zijn. En andersom. Angst is dus per definitie geen feit, maar slechts een gedachte die niet waar is.

Wil je meer inspiratie ontvangen?

Spreekt deze blog je aan en wil je meer inspiratie ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Invloed van Angst

Angst is vaak een gedachte over de toekomst die mogelijk negatief zal zijn ‘Wat als..’. Wij mensen lijken het antwoord op de vraag ‘Wat als..’ in de eerste instantie voor onszelf negatief in te vullen. Vaak komt die gedachte nooit uit. De angstige gedachte stopt ons simpelweg om actie te nemen waardoor we het nooit zullen weten. Het is zonde om je door angst te laten stoppen. Zeker wanneer je beseft dat angst slechts een gedachte is! ‘Maar wat als alles lukt?’ 

Vanuit Angst een Relatie starten

Stel je voor dat je vanuit angst een relatie instapt. Bijvoorbeeld: ‘Dan ben ik tenminste niet alleen..’ Hoe zou je relatie zich dan verder ontwikkelen? Waarschijnlijk zorgt dit voor meer angstige vragen en is er een grote angst om je partner te verliezen. ‘Wat als je mijn partner mij verlaat? Wat als mijn partner mij pijn doet? Wat als mijn partner een ander heeft?’ en zo verder.

Angst creëert de mogelijkheid dat iets vreselijks zou gebeuren. Hoe kun je een goede relatie hebben wanneer je geen vertrouwen hebt? Dan creëer je al een relatie die ten einde zal lopen.

Zelfonderzoek

Sinds alles een relatie is, is het interessant om een onderzoeken te doen voor jezelf. Hoe jouw relatie is tot bijvoorbeeld de volgende onderwerpen:

 • Liefdesrelaties
 • Kinderen krijgen
 • Geld verdienen
 • Ondernemen
 • Carrière maken
 • In de spotlights zijn
 • De wereld waarin we leven
 • Het leven zelf
 • De dood
 • Een voorbeeld durven zijn

Ga naar Vertrouwen

Ontwikkel vertrouwen in jezelf en het leven. We zijn hier om onszelf als mens te ervaren en zijn de droom van God. Denk je niet dat het leven het beste met je voor heeft? Relax, durf te vallen. Dan gebeuren de meest bijzondere dingen. 

Niemand kan dat voor je doen. Alleen jij zelf. Wel kunnen anderen je inspireren en helpen op je pad om te herinneren. Wanneer je relaxt, gaan dingen ineens vanzelf. 

Voordelen van Leven in Vertrouwen

Besluiten vertrouwen te hebben in je leven kan je leven compleet veranderen. Je perceptie bepaalt je leven! (Zie mijn video hierover op deze pagina). Hieronder heb ik een aantal voordelen genoemd van vertrouwen in vertrouwen:

 • Ervaar je steeds meer rust in je leven.
 • Voel je je gelukkiger
 • Ben je beter in staat om diepere relaties aan te gaan
 • Gaat Mediteren stukken beter
 • Kom je dieper in verbinding met jezelf
 • Perceptie op het leven verandert
 • Ben je niet zo bezig met anderen of de mening van anderen
 • Heb je een positieve blik op de toekomst

Zelfmedelijden helpt je niet

Zelfmedelijden helpt je niet bij het krijgen wat je wilt. Het vergroot angst en dus brengt het je juist verder af van wat je zou willen in je hart. Misschien ken je een gedachte als; ‘Ik verdien het!’, of ‘Ik heb het nodig’, of ‘Ik wil het!

Het juiste is ‘Ik heb het!’. Alles is er al. Verbind je met de juiste vibratie en gebruik de woorden ‘Ik heb het’. Voel de woorden ervoor al geloof erin. Heb vertrouwen! Vertrouw op de kracht van liefde en je leven verandert. Je bent zoveel meer dan je denkt. Als je weet wie je bent zou je nooit twijfelen aan het leven. Maar dit is nu precies het spel. Als mens vergeten we het zo vaak.. 

Meer weten? Bekijk de video!

Gratis Webinar Zondag 8 November 11.00 uur

Spreekt deze blog je aan en wil je graag meer weten over hoe je kunt ‘Loslaten en kunt leven in Vertrouwen‘? Op zondag 8 november om 11.00 uur geeft ik een Gratis Online Training over ‘Loslaten en kunt leven in Vertrouwen’. Wil je daarbij zijn? Schrijf je dan in via de onderstaande button. 

Komt de datum niet uit?

Komt de datum niet uit? Ik herhaal de uitzending op een ander moment. Wil je weten wanneer? Vul dan je naam & emailadres hieronder invult houd ik je op de hoogte van meer inspiratie en volgende data!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je meer tips? Laat je reactie achter!

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom je je dromen moet waarmaken. Wat is jouw reden om je hart te (willen) volgen? Graag hoor i

2 antwoorden
 1. anoniem
  anoniem zegt:

  Heel herkenbaar over het stukje vertrouwen en jezelf verbinden met wat er al is. Mooi geschreven! Ik ben een eeuwige twijfelaar, en kan hieruit zeker een les halen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vlog#55 Everything Happens for a Reason

I continue my journey on Bali and I feel so much inner peace, acceptance and appreciation. That’s exactly the spirit of the island. The energy in Ubud is so peaceful and relaxing. I don’t feel the need to achieve anything at the moment. Just live in the moment and being in the now. If you live in the now and you let life take control, everything can happen.

Vlog#54 Slow Down and Listen to your inner voice

I start my journey to Bali and there I realize that I’ve been working hard to come at the point where I am Today. I am proud of all the things that I have created and for what I have done for other people so far. Writing my book, giving seminars, Retreats, Ayahuasca Ceremonies, my Ayahuasca Medicine, my YouTube videos and more.

verjaardag-horoscoop-winactie

Hoe vind je jouw weg en leef je je grootste potentieel? Ben je op de juiste weg? Wil je weten wat is de bedoeling voor jouw leven? Heb je ooit een horoscoop reading gedaan?