quote-maria-johanna-your-dream-job-doesnt-exist-you-must-create-it-making-things-happen-ask

Is jouw kantoorbaan echt jouw droom?

Vroeger droomde ik ervan om een geweldige carriere te hebben. Ik zag het helemaal voor me om manager te zijn van een groot team. Ik wilde graag de leider zijn en mensen motiveren. Ik had een heel romantisch beeld van een kantoorbaan.

Love-doesnt-hurt-expectations-do

Start carrière

Toen ik echter was afgestudeerd en fulltime ging werken ontdekte ik dat ik mijn draai niet kon vinden. Mijn eerste baan heb ik 2 maanden volgehouden. Ik was beleggersadviseur. Dit hield in dat ik rijke mensen moest overtuigen om hun geld bij ons te laten beleggen, omdat wij het beter konden dan anderen of zijzelf. Hier ontdekte ik hoe vreemd de financiële wereld werkte.

In de praktijk

Zonder bovenstaand banklogo kon herkennen waar de portefeuilles waren geregistreerd. Het was duidelijk dat het een bonussen systeem was. Al het geld werd in fondsen geduwd waar de bank bonussen voor kreeg. De vermogensbeheerders van al die grote namen hadden niets op met hun cliënten. Wel met hun eigen bonussen. Ik kon niet in deze wereld werken. Ondanks dat de vermogensbeheerder waar ik werkte anders werkte, voelde ik me niet thuis in deze wereld die met name draaide om geld en niet om liefde voor de cliënt. Dit heb ik 2 maanden volgehouden totdat ik een keer huilend naar huis fietste van hoe ongelukkig ik mezelf voelde in deze baan.

lara-casey-making-things-happen-ask

Niet kunnen vinden

Ik heb veel gesolliciteerd en kon overal werken. Nergens voelde ik echt enthousiasme. Wel gespeeld enthousiasme, omdat veel banen rationeel gezien interessant leken en een goed salaris boden.

Uiteindelijk ben ik nog wat heen en weer gegaan in de online en reclame wereld. Ik koos voor kleine bedrijven die creatief waren met een open mind. De eerste maanden vond ik mijn baan geweldig. Alles was nieuw en ik kon op ontdekkingstocht. Zodra ik het wel wist kwam er een bepaalde sleur. Ik kon niet geloven dat dit de zin van het leven zou zijn. Vaak voelde ik me zo eenzaam in mijn werk. Ondertussen was ik wel topverkoper en toch voelde ik me zo klein. Er moest iets beters bestaan.

Dit kan niet de bedoeling zijn.

Hoe kunnen mensen hier nu echt hun geluk in vinden? Part-time kon ik het wel, maar fulltime en voor een langere periode is het tot nu toe niet gelukt. Zou God dit nu zo bedoeld hebben? Je gaat naar kantoor en werkt van 9:00 tot 17:30. Je zit tussen vier muren en moet presteren. Je belt mensen op die geen behoefte hebben aan je telefoongesprek en toch doe je het, want mogelijkerwijs hun je hen iets verkopen zodat zij kans hebben meer geld kunnen verdienen en het bedrijf zelf ook.

the-ideal-job-is-the-one-you-would-do-for-free

Voor en nadelen

Dit is het heel plat gezegd. Natuurlijk heb ik ook heel veel plezier gehad in mijn werk. Maar ik heb ook wel dagen gehad dat ik haast wel kon huilen hoe eenzaam ik me voelde in een kantoorbaan. Bij veel bedrijven duurt het jaren voordat je eens kunt doorgroeien. Dit noem ik geen vrijheid. Maar als ik zeg wat ik voel zullen anderen mij wel vreemd vinden, want iedereen is zo gelukkig in zijn of haar baan. Ik vind dat knap.

Blijf op de hoogte

Spreekt dit artikel je aan en wil je op de hoogte blijven, vul dan hieronder je naam en emailadres in voor wekelijkse inspiratie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *