quote-laat-je-niet-weerhouden-door-angst-kies-voor-liefde-en je-bent-niet-te-stoppen

Je hebt maar één keuze te maken in je leven!

Waarom doen we wat we doen? 

Een vraag die veel mensen bezig houdt is: ‘Waarom doe ik wat ik doe?’ Herken je het gevoel? Van binnen voel je heel goed wat je wilt en toch houdt iets je tegen. Je hebt in het leven twee keuzes. De keuze tussen liefde en angst. Dit zijn onze basisemoties. Alles wat we doen is terug te relateren naar deze twee basisemoties:  angst en liefde. Alles wat we doen is uit angst of uit liefde.  Je hoeft jezelf maar één vraag te stellen en dat is: ‘Doe ik dit uit angst of doe ik dit uit liefde?

Leven vanuit angst

Angst kan ons behoorlijk in de weg zitten. Hierdoor ga je piekeren en scenario’s in je hoofd halen als: ‘Wat als het niet lukt? Wat als het mis gaat?’. Je schiet niets op met dit piekeren. Het brengt je nergens en maakt je onzeker, maar we hebben immers geleerd dat we realistisch moeten zijn. Alleen wat is dat dan?

Een groot deel van de maatschappij is gebouwd op angst. Er zijn allerlei producten en marketingcampagnes die hierop inspelen. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen. Het leven zit immers vol onzekerheden en de reclamewereld kan hierop inspelen.

Ieder heeft op zijn tijd de struggle tussen angst en liefde. Leven vanuit angst zal je niet brengen waar je wilt zijn.

photo (3)

Leven vanuit liefde

Wanneer je jezelf connect God, je hogere zelf of het Universum (net hoe je het wilt noemen) ben je in verbinding met liefde. Je ontdekt dan dat er geen angst bestaat alleen maar liefde.  Je ervaart een oneindige bron van liefde. Als je kiest om vanuit liefde te leven begeef je jezelf in een veld met ongekende mogelijkheden. Met liefde is alles mogelijk. Liefde oordeelt niet, liefde accepteert, liefde geeft rust, is zorgzaamheid en geeft vertrouwen. Liefde is.

Als je leeft vanuit liefde, zul je zien dat het leven is als een dans. In een dans kun je nooit verliezen. Wanneer je danst ga je met de flow mee. Wanneer je danst op de liefde van het leven, kun je niet anders dan genieten.

quote-love-is-what-we-are-born-with-fear-is-what-we- learn-marianna-williamson

Kies tussen liefde of angst

Wees ervan bewust of je uit liefde of uit angst handelt. Wanneer je emoties als frustratie ervaart, kun je dit zien als de struggle tussen liefde en angst. Je hart weet wat je wilt. Angst zet je in twijfel. Je hart is niet te stoppen terwijl angst je kan bevriezen. Jij bent verantwoordelijk waarvoor je kiest. Dat is de training van het leven. Kies je ervoor om vanuit angst of vanuit liefde te leven?

quote-maria-johanna-we-only-need-to-make-one-decision-in-our-life-and-that-is-the-one-between-fear-and-love

Blijf op de hoogte

Spreekt dit artikel je aan en wil je op de hoogte blijven, vul dan hieronder je naam en emailadres in voor wekelijkse inspiratie!

Zelfliefde-maria-johanna

4 antwoorden
 1. Tatiana van Gaasbeek
  Tatiana van Gaasbeek zegt:

  Beste Maria,

  Mooie blog: het zet aan het denken. Een keuze tussen liefde en angst…is het zo simpel? In principe wel, maar soms is er meer voor nodig om de angst te overwinnen dan simpelweg voor liefde te kiezen. Het helpt bijvoorbeeld om eerst zekerheid te creëren, zodat je die angst gemakkelijker kunt overwinnen. Een voorbeeld: Je bent op slag verliefd en wilt de bewuste persoon benaderen. De kans dat hij of zij niet zal reageren zoals jij wilt, is aanwezig. Dat boezemt angst in. En die kans is groter of voelt als groter aan wanneer je een bad hair day hebt. Ook als je in het verleden eerder een blauwtje gelopen hebt, kan je dat onzeker maken. Maar als je voorheen altijd succesvol bent geweest in je benaderingen en je weet dit je er op dit moment fantastisch uitziet, geeft je dat de zekerheid om de angst voor een negatieve reactie te overwinnen.
  Er is dus altijd een drempel om een bepaalde angst te overwinnen. Je kunt met veel moed een grote drempel nemen. Je kunt hem ook eerst verlagen door activiteiten te ondernemen die je meer vertrouwen en zekerheid geven.
  En het helpt om “falen” te ontkennen. Falen bestaat niet. Er is alleen feedback. 🙂

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hi Tatiana,

   Het klinkt inderdaad heel simpel. Alleen in de praktijk is het niet zo gemakkelijk om jezelf om te schakelen van een angst emotie naar de liefdes staat. Verliefdheid is wel iets aparts! Onzekerheid is angst om bijvoorbeeld te falen. We zijn zo gericht op presteren en niet mogen falen. Het duurt even voordat je ‘falen’ kunt zien als feedback. Het is heel confronterend om te zien dat alles feedback is. Ondanks dat het een uitdaging is is alles terug te leiden naar deze basis emoties. Het is een training voor jezelf om steeds alert te zijn op je emoties. 🙂

   Liefs, Maria

   Beantwoorden
 2. Theo van Ede
  Theo van Ede zegt:

  Beste Johanna Maria ,
  Ik wordt door twee dingen geraakt als ik je website bezoek, enerzijds de vormgeving en uitstraling van je site en anderzijds wat je zegt en schrijft.Het ademt voor mij AUTHENTICITEIT uit alsof je je ‘weg’ hebt gevonden., heel mooi !!.
  Ben benieuwd wat je spirituele reis je allemaal heeft gebracht , groeten Theo

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *