Maria-Schouten-inspirational-quotes-the-time-to-be-happy-is-now1

Je hebt alleen het NU

We hebben alleen het nu

Je hebt het vast heel vaak gehoord. We hebben alleen het nu. Zoveel guru’s, boeken, blogs staan beschreven met teksten als: ‘Leef in het nu’ en ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle. Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Leven in de toekomst

Vroeger leefde ik met name in de toekomst. Ik zag de toekomst altijd heel rooskleurig, droomde groot en had een enorm vertrouwen in mezelf en mijn fantasieën. Hierdoor leefde ik vaak in een soort van extase van geluk. Tegelijkertijd gaf dit ook een bepaalde onrust. In de praktijk liep niet alles zoals in mijn fantasie. Ik was namelijk zoveel bezig met de toekomst dat ik de rust in het heden niet volledig kon vinden.

Maria-Schouten-Live-in-the-now

Rust vinden in meditatie

Meditatie is een super goede manier om rust, vrede en vreugde in het nu te kunnen vinden. In meditatie kun je je geheel in het nu begeven door jezelf te focussen op je ademhaling en je gedachten los te laten. Het heeft even wat training nodig om echt de rust te vinden. Maar als je het eenmaal doorhebt wordt het automatisch een gewoonte.

Zorgen voor de toekomst

Mijn moeder zegt weleens: ‘Een mens lijdt het meest door het lijden dat men vreest.’ We maken ons hier allemaal wel eens ‘schuldig’ aan. Al heeft het geen enkele zin om zorgen te hebben voor de toekomst. Aangezien alles energie is creëren we onze toekomst in het heden. Wanneer je energie zorgen naar de toekomst uitzenden, zul je de zorgen eerder naar je toetrekken en zo worden je gedachten bevestigd.

Daarom is het uitermate belangrijk om zelf in een staat van zijn te zijn die je wilt aantrekken. Door middel van meditatie vind ik zelf steeds meer zachte emoties als; rust, vrede, vreugde en harmonie. En direct zie ik mijn leven veranderen. Je omgeving is een weerspiegeling van wie jij bent. Wat er in jou leeft, zul je ook buiten jezelf terugvinden.

Leven in het verleden

Er zijn ook mensen die veel met het verleden bezig. Door slechte ervaringen uit het verleden hebben zij bijvoorbeeld zorgen over de toekomst. Of op een positieve manier nog lang kunnen teren op mooie ervaringen uit het verleden. Alleen gaat het erom wat je nu doet.

Welke gevolgen heeft het leven in het nu?

Doordat we op aarde in dualiteit leven, zit aan alles twee kanten. Bijvoorbeeld: positief en negatief, goed en slecht, warm en koud, arm en rijk. Zo ook aan het leven in het nu. Kiezen om in het NU te leven heeft ook gevolgen. Nederland is een land die erg van plannen houdt. Wanneer je in het nu leeft, heb je moeite met plannen. Dit kan even wennen zijn voor de mensen om je heen.

Vertrouw erop dat alles wat je nu hebt precies datgene is wat je nodig hebt. Of het nu positief of negatief is. Alles wat je meemaakt heeft een bijdrage voor je toekomst. En zoals je hebt gelezen schep je de toekomst in het heden. Dus stel jezelf de vraag: Wat wil ik graag naar me toetrekken? En stem je energie hierop af.

Maria-Schouten-inspirational-quotes-the-time-to-be-happy-is-now1

Blijf op de hoogte

Spreekt dit artikel je aan en wil je op de hoogte blijven, vul dan hieronder je naam en emailadres in voor wekelijkse inspiratie!

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *