Je bent met wie je omgaat

Het is zo cliché en zo waar: ‘Je bent met wie je omgaat’. Ik heb er een hoofdstuk aan gewijd in mijn boek Quarterlife Challenge. En hoe meer ik terugkijk op mijn korte leven, hoe meer ik de impact van mijn omgeving zie.

Doordat je zelf verandert, veranderen ook je vrienden. Tenminste in mijn geval. De oude mensen zijn nog steeds wel in mijn leven, maar meer op de achtergrond.

Doordat je interesses veranderen, verandert ook je omgeving. Je hebt bepaalde mensen waarbij je oppervlakkig contact hebt, of juist diepgaand. Met de ene vriend/in heb je serieuze, diepgaande gesprekken, met de ander kun je vooral lachen.

Sommige mensen zetten je steeds aan het denken, anderen brengen je op nieuwe plekken, anderen geven je nieuwe ervaringen.

Ieder mens die je tegenkomt in je leven is een spiegel. Al deze spiegels laten je iets zien van jezelf. Soms iets wat je hele graag ziet en andere keren iets dat je liever verbergt. Het leven is zo’n intelligent spel.

Alle mensen die op je pad komen dragen bij aan je persoonlijke groei en je leven. Daarom is het mooi om diverse mensen om je heen te hebben en op je pad tegen te komen. Dat is een rijkdom.

Spend-your-time-on-those-that-love-you-unconditionally-dont'wast-it-on-those-that-only-love-you-when-the-conditions-are-rirght-for-them-maria-johanna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Spreekt dit artikel je aan en wil je op de hoogte blijven, vul dan hieronder je naam en emailadres in voor wekelijkse inspiratie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *