Interview Maria Johanna over Ayahuasca en Zelfrealisatie door Patrick Kicken (Nondualisme.nl)

Misschien kennen jullie Patrick Kicken nog als radio DJ van Radio Veronica. Ondertussen maakt Patrick Kicken enorm mooie interviews op nondualisme.nl over ontwaken, spiritualiteit, non-dualisme en meer. Patrick werd getipt om ook eens een interview te doen met mij.

Onlangs heeft hij al een interview gehad met Gerben Ton die een Ayahausca ceremonie bij ons heeft gedaan. Dit heeft hem geholpen om van zijn depressie af te komen. Het interview met Gerben was opnieuw een link naar mij en heeft Patrick doen besluiten om mij te benaderen voor een interview voor het YouTube kanaal non-dualiteit. We hebben het met veel plezier opgenomen bij mij thuis in Amsterdam. Zie hieronder de video van het interview:

Meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Hoe kan het dat ik op jonge leeftijd al zoveel inzichten over het leven heb verzameld?

Patrick moest in de eerste instantie even wennen aan een jongedame die spirituele wijsheden ging delen. Hij had het beeld dat zo iemand ouder zou moeten zijn, grijs haar zou moeten hebben en stelde mij de vraag: ‘Hoe kan het dat ik op jonge leeftijd al zoveel inzichten over het leven heb verzameld?’ 

Mijn visie is dat door het hebben van een veilige en beschermde jeugd ik en velen van mijn generatie met mij sneller op het punt komen om te zoeken naar zingeving van het leven en zelfontplooiing. Hiermee maak ik een verwijzing naar de Piramide van Maslow (zie hieronder). Dit is ook waar ik mee begin in mijn boek Quarterlife Challenge dat ik heb geschreven onder mijn roepnaam ‘Mariette Schouten‘.

Het startpunt van mijn zoektocht is een gevoel geweest alsof er iets niet klopte. Ik kon niet geloven dat het leven zou draaien om carrière maken. Ik kon mij niet vinden aan de ‘standaard paden‘ die de wereld mij leek voor te schotelen. Met dit ongeloof en een gevoel van ‘Er moet meer zijn’, ben ik mijn zoektocht aangegaan.

Waar begon mijn zoektocht?

Patrick vraagt mij in het interview waar mijn zoektocht begon? Mijn zoektocht heeft verschillende fasen gekend. Eerst rond mijn 18e om meer serieus in het leven wilde gaan staan. Ik kreeg een drang om iets te willen bereiken. Daarna aan het einde van mijn studie. De vraag was toen hoe ik mijn ‘carrière. wilde invullen. En toen ik fulltime ging werken begon een diepere zoektocht dat de meest belangrijke is geweest tot nu toe. Ik voelde dat ik mijn draai niet kon vinden in het bedrijfsleven en dacht ‘Dus ik ben raar!?’.

Het is niet dat het leven mij teleurstelde.. Ik kon alleen niet geloven dat het leven draaide om werken.. Er moest meer zijn. Ik werd altijd al getrokken door spiritualiteit zonder er ook maar iets van te begrijpen. Wat kon spiritualiteit mij brengen? Ik had lang geen idee.. Ik besloot te beginnen met het ontdekken wat mijn hart mij te vertellen had.

Ik leefde mijn dromen… En toch… Er miste iets..

Ik voelde een drang om mijn hart te gaan volgen en tot actie over te gaan. Ondanks angsten en/of onzekerheden. Dit uitte zich door het schrijven van een boek, een eigen website te maken, blogs te schrijven en een aantal video’s op te nemen om mensen te inspireren hun hart te volgen. Ik ben mijn eigen seminars gaan organiseren en gaan spreken bij openbare gelegenheden, scholen, congressen en bedrijven. Vaak wel voor honderd of meer mensen. Ontzettend leuk en ik kon bijdrage leveren.

Een mailbox vol complimenten en toch niet vervuld

Mijn mailbox stond vaak vol van complimenten en mensen die na aanleiding van mijn boek hun leven hadden veranderd… En toch.. Ik was niet vervuld.. Ik miste iets. Er was een incompleet gevoel en ik had geen idee hoe dit kon? Ik leefde toch immers mijn dromen..?

En toen kwam Ayahuasca op mijn pad

Op dat moment kwam Ayahuasca op mijn pad. Ik hoorde er een paar zinnen over en ik wist direct ‘Dit wil ik meemaken!‘. De zin was ‘We zijn zo beperkt op aarde’. Nog voordat ik het wist zat ik in de ceremonie zonder enig onderzoek op internet. Hierdoor kon ik er vol vertrouwen instappen. Er was wel enige spanning aangezien ik geen ervaring had met geestverruimende middelen, maar mijn nieuwsgierigheid nam de overhand. Deze ervaring veranderde alles!

Alles veranderde…

Nooit eerder had ik gehoord van het fenomeen ‘ONTWAKEN‘. Ik wist niet dat je kon wakker worden in het leven. Toen dit mij in mijn eerste Ayahuasca Ceremonie overkwam veranderde ALLES. Ik noemde het wel eens ‘Ik ben in mijn hart gevallen‘, want zo leek het. Indien je dit niet hebt ervaren, kun je er geen voorstelling van maken.

Hoe kan een plant je zo’n intense reis geven?

Ayahuasca staat minimaal uit 2 verschillende planten extracten die de Ayahuasca vormen. Het wordt wel eens uitgedrukt als ‘het heilige huwelijk’ tussen de 2 planten. De ene plant noemen we de MAO-remmer (Monoamino-oxidaseremmers). Dit is een verzamelnaam voor enzymen. Wat deze plant doet, is het tijdelijk platleggen van de enzymen waardoor de andere plant die DMT bevat zijn werking kan gaan doen.

DMT is een lichaamseigenstof dat ook wel ‘The Spirit Molecule‘ wordt genoemd. Dit is de stof die de visuele reis veroorzaakt. Ik wil er bij zeggen dat Ayahuasca niet voor iedereen een visuele reis is. Het kan ook erg fysiek zijn of bestaan uit gedachtepatronen en inzichten. Deze stof speelt ook een rol bij dromen en bijna-dood-ervaringen. Bij gebruik van DMT kan men een Ego-dood ervaren. Hiermee sterft een stukje van de psyche. Je angst gaat dood (ik vertel hierover in de video op minuut 22.00). Dit is mede waarom Ayahuasca als helend wordt ervaren. Prachtig om mee te maken en zeker ook om te zien bij deelnemers. Hieronder vind je een documentaire over DMT.

Gerben Ton en Depressie

In het interview wordt op een gegeven moment gesproken over Gerben Ton die is genezen van zijn depressie in zijn eerste Ayahuasca Ceremonie bij ons. Uiteraard is dit niet een garantie die je hebt, maar het is wel een mogelijkheid. Ayahuasca is bedoeld ter genezing. Zie hieronder zijn interview met Patrick Kicken.

Ik ben zó blij dat ik niet meer naar Kantoor hoef!

Het interview deed me beseffen hoe mijn reis is geweest en dat ik inderdaad een voorbeeld kan zijn voor mensen. Ik kan iedereen aanraden om je hart te volgen en een bijdrage te leveren vanuit je hart. In het begin is dit enorm spannend. Tenminste dat was het voor mij, maar als je eenmaal op dit pad bent, is er geen weg meer terug. Ik zeg zo vaak tegen mezelf: Ik ben zó blij dat ik niet meer naar kantoor hoef!’  

Anders dan een boek lezen

Je kunt tientallen, honderden of duizenden boeken lezen, maar Ayahuasca laat je van binnenuit ervaren en helen waardoor je in het moment werkelijk begrijpt wat je getoond wordt tijdens je innerlijke reis. Dit gaat op zo’n diep niveau waardoor je het als mens niet meer kan uitleggen in woorden.. Het gaat beyond! Dit zul je de mensen horen zeggen die dit hebben mogen ervaren.

Wat is Spiritualiteit voor mij?

Spiritualiteit betekent voor mij in ieder geval dat je weet dat er meer is dan het gene dat je kunt waarnemen met je ‘normale zintuigen’. Wat heel betekenisvol voor mij is, is om te leren dat je al je antwoorden in jezelf kunt vinden. Wat spiritualiteit me vooral heeft gebracht is vertrouwen hebben in het leven en leven in acceptatie. Een bewustwording dat alles bewust zijn is.. En het besef en ervaring dat je altijd alleen maar het NU hebt. You better Enjoy it!

Hoeveel invloed heb je op je leven?

Als mens ervaar je invloed op het leven, maar de vraag is ‘hoeveel invloed heb je?‘. Je ego vindt het uiteraard fijn om te denken dat je controle hebt op je leven. Al moet ik zeggen dat hoe meer Ayahuasca reizen je maakt, des te meer je het idee hebt dat je invloed op het leven nihil is. Toch ervaren we dit uiteraard anders. Voor mij gaat het er steeds meer op lijken alsof er een script wordt afgespeeld en ik de hoofdrol speel in mijn script.

Ik kan me daarom wel vinden in de uitspraak van William Shakespeare ‘De hele wereld is een schouwtoneel en alle mensen zijn maar acteurs. Zij hebben een uitgang (dood) en een ingang (geboorte); en een man speelt verschillende delen’ 

Dit komt enorm overeen met mijn ervaringen in en na de Ayahuasca en dat is ook wat ik het ontwaken noem. Soms komt zo’n ingeving vanuit het niets binnenvallen, als een soort ‘quantum-leap’. Misschien herken je dat wel? Deze momenten geven het leven humor en werken erg relativerend.

Als je iets doet wat iedereen gek vindt, is daar precies je bevrijding!

Na mijn Ayahuasca ervaring ging er van alles openstaan. Alsof de poortwachters poorten hadden geopend waardoor mijn innerlijke stem sterker werd. Ik leerde naar binnen keren en visioenen zien zonder de Ayahuasca nodig te hebben (dit noem ik visioenenmeditaties). Iedere keer als ik naar binnen keerde hoorde ik mijn innerlijke stem mij toespreken als ‘Maria’, wat mijn officiële naam is. Op een gegeven moment kwam er een Ayahuasca Ceremonie die hierover ging.

Toen wist ik het zeker: ‘Ik moet mijn geboortenaam aannemen’. Maar dat leek mijn rationeel gezien een gek idee. Toen ik op een gegeven moment kiespijn kreeg om te kiezen terwijl ik (tijdelijk) op mijn wortels woonde in (Z)Wervershoof, communiceerde zelfs mijn lichaam dat ik moest kiezen mijn originele doopnaam te dragen. Dus ben ik naar buiten getreden als ‘Maria Johanna‘. Hier ontdekte ik: ‘Als je iets doet wat iedereen gek vindt, is daar precies je bevrijding!’ Hieronder zal ik de video plaatsen waarin ik aankondig iets nieuws te beginnen onder mijn nieuwe/originele namen.

Wakker worden

Als je wakker bent geworden kan het in mijn ogen haast niet anders dan dat je het verder wilt vertellen. Voor mij was het zo dat het niet meer anders kon. Hierdoor had ik direct mijn missie gevonden.

Mijn ambities

Al vanaf het moment dat ik ben gestart heb ik internationale ambities, maar steeds doe ik het niet.. In het interview (zie video) vertel ik dat ik al een Engelse Podcast was begonnen, maar het lukte niet. Dan kom ik bij mijn eigen beperkende overtuigingen die zijn: ‘Ik wil mijn huidige volgers niet teleurstellen.’ en ‘Mijn Engelse spelling is niet goed.’ en ‘Dan moet ik met een andere assistente werken en ik ben juist zo blij met Evelien Bos.’ Een andere ambitie is om mijn nieuwe boek af te schrijven dat gaat over mijn ontwakingsproces. Het is wel mooi om dit nu in een blog op te schrijven. Verder vind ik Ayahuasca Ceremonies organiseren het mooiste geschenk wat er is.

Meer weten over Ayahuasca en het bijwonen van een Ceremonie?

De kern van het interview is Ayahuasca, omdat dit mijn leven compleet heeft veranderd! Ben je na het lezen van deze blog en het zien van de video nieuwsgierig geworden? Voelt het alsof het iets voor jou is om deel te nemen aan een ayahuasca ceremonie? We organiseren wekelijks met veel liefde, zorg en aandacht Ayahuasca ceremonies. Je bent van harte welkom om eens deel te nemen. Ga voor meer informatie over onze Ayahuasca Ceremonies kijken op:

https://www.mariajohanna.com/ayahuasca/

 

Meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Laat je reactie achter!

Ik ben benieuwd wat je van de video en mijn blogpost vindt. Welke indruk heeft het op je gemaakt? Heb je vragen over deze blog/vlog of wil je je eigen ervaring delen? Jouw reactie is van harte welkom. Plaats deze onder aan de blogpost. Dank je wel!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terugblik 2020 – Vooruitzicht 2021

Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…