we-are-slave-of-the-system

Ik pas niet in het systeem

Vaak heb ik me afgevraagd waar het leven om draaide. Wanneer je de media en maatschappij moest geloven leek het de draaien om succesvol zijn. Hoe succesvol je bent is met name gefocust op hoeveel geld je verdient.

Gevangenen van het systeem
Het systeem weet precies hoe wij werken en we worden gemanipuleerd. We zijn slaaf van het systeem en hebben dit vaak niet eens door. Het systeem heeft een gebaand pad voor je klaarstaan. Het ziet er een beetje uit als: studeren, werken, verliefd, verloofd, getrouwd, gezin. Hoe harder je studeert, des te betere baan, des te meer je kunt verdienen. Of je gaat ondernemen en dan moet je meestal nog harder werken.

we-are-slave-of-the-system

Dit kan het niet zijn
Nadat ik was afgestudeerd merkte ik dat dit leven niet helemaal bij mij paste. Gevoelsmatig dacht ik het leven kan niet gaan over werken, eten, slapen en doorgaan. Dat kan niet! Er moet meer zijn. Dit leidde eerst tot allerlei seminars op persoonlijke ontwikkeling en uiteindelijk tot een spirituele zoektocht.

Ik pas niet in het systeem
Tijdelijk heb ik me afgezet tegen het systeem. Dat werkt natuurlijk nooit. Afzetten tegen iets. Het enige dat werkt is voor iets zijn. Dus waar sta ik dan voor? Hier moest ik lang over nadenken. Opnieuw de vraag ‘Wie Ben ik?’
Opnieuw moest ik lang in de spiegel kijken. Hoe kon ik mezelf nu vergeten? Hoe kon ik nu vergeten wie ik was?

Wanneer ik in de spiegel keek. Zag ik allemaal mensen die mij op de vingers tikten. Dat had ik zelf gecreëerd. Eigenlijk zag ik mezelf helemaal niet. Al wist ik wel met mijn verstand dat ik alles in me had en heb om succesvol te zijn. En wat is dan succesvol zijn? Voor mij betekent dat mezelf zijn. Mijn programmering komt niet overeen met het systeem.

Crisis maakt mensen wakker
De crisis heeft een flinke correctie gemaakt en schudt vele mensen wakker. Crisis staat symbool voor het huidige systeem dat niet meer werkt. Er moet verandering komen.

Steeds meer mensen zoeken naar de zin van het leven. Een groeiend aantal mensen kan met minder toe in materie en  streven hun idealen na. Waar je eerst meer waardering kreeg over de financiële prestaties en bezittingen, ontvang nu steeds meer waardering en respect wanneer je je hart volgt.

Everyone-wants-to-escape-sometimes

Geen alternatief
Aangezien er nog geen alternatief is en het systeem nog steeds bestaat, maak ik nu gebruik van al het mooie dat het systeem heeft te bieden. Daarnaast probeer ik het met alternatieven te combineren.

Ik ben benieuwd hoe jij omgaat met het systeem? Hoe voelt het voor jou? En welke alternatieven heb jij gevonden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *