Hoe ga je om met Schuldgevoelens?

heb je soms last van schuldgevoelens? Het is zo’n vervelend gevoel om je schuldig te voelen. Zeker wanneer je de beste intenties hebt en toch nog de schuldige bent of voelt.

Ik heb het ook gezegd in mijn vorige video: Ik zie het leven steeds meer als een film waarin we verschillende rollen en archetypes spelen. Soms speel je dan ook de rol van schuldige/dader. Dit hebben we vanuit een ander niveau met elkaar afgesproken. Je speelt de rol van de schuldige/dader om de ander iets te laten zien. Het is allemaal een script dat we met zijn alleen uitspelen in deze aardse werkelijkheid. Want vanuit je authentiek zelf niemand wil ooit een ander opzettelijk pijn doen. Zie de onderstaande video:

Op de hoogte blijven

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie inspiratievideo’s van Maria Johanna ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

De Speelpoppen van de Goden

In de video vertel ik een voorbeeld hoe ik vroeger met de Barbies speelde. Wanneer ik een nieuwe Barbie-Ken had, werd ieder Barbie-koppeltje van partner gewisseld. Indien er een nieuwe Barbie kreeg, ging het meestal hetzelfde. Iedereen wisselde weer van partner. Zo kun je dit voorbeeld verder trekken naar het leven alsof wij de speelpoppen zijn van de Goden. Je hebt het leven niet zelf in de hand. En soms word je dan ook vanuit het niets verliefd op een ander waar je je schuldig over zou kunnen voelen indien je al een huidige partner hebt. Om een voorbeeld te noemen. Je kunt een gevoel net faken of ontkennen.

Bang om fouten te maken

Laatst was ik zelf ook de schuldige.. Vroeger zou ik me hier zo slecht over voelen en me laten overladen door een schuldgevoel, maar ik heb gehandeld vanuit de beste intenties. ‘Wat is dan een fout maken?’ 

Ben je zelf ook wel eens bang om fouten te maken? Ik heb dat zeker gehad en nog wel eens, maar ik zie het meer en meer als een script die door ons heen werkt. Uiteraard doen we allemaal ons best en handelen we vanuit de beste intenties.

Kijk met de ogen van liefde

Als we nu meer door de ogen van liefde kijken en bij onszelf blijven, kunnen we steeds meer leren te leven in acceptatie en liefde. Dat maakt de wereld een stuk mooier.

Blijf vanuit je hart leven, blijf iedereen het beste gunnen. Je kunt niet iedereen tevreden stellen. Doe wat goed voelt voor jou in het moment. Neem afscheid van de rollen, laat het verleden achter je. Kijk vooruit. Het verleden is geweest. Weet dat je goed bent zoals je bent. 

Op de hoogte blijven?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie inspiratievideo’s van Maria Johanna ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Laat je reactie achter!

Ik ben benieuwd wat je van de video en mijn blogpost vindt. Welke indruk heeft het op je gemaakt? Heb je vragen over deze blog/vlog of wil je je eigen ervaring delen? Jouw reactie is van harte welkom. Plaats deze onder aan de blogpost. Dank je wel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terugblik 2020 – Vooruitzicht 2021

Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…