7 Tips bij het omgaan met Onzekerheden

We hebben allemaal wel eens van die spannende perioden in ons leven dat alles onzeker lijkt te zijn. Misschien maak je je zorgen over je toekomst? Ben je je druk aan het maken of je plannen wel zullen slagen.. Of heb je  met gezondheidsproblemen te maken bij jezelf of in je omgeving?

Afgelopen week kwam Jeanette bij mij op bezoek en zij vertelde mij dat ze kanker heeft. Dit raakte mij en deed me beseffen dat dit een behoorlijk onzeker proces is. Dit inspireerde mij tot het maken van de video ‘Hoe ga je om met Onzekerheid?’

Wil je meer inspiratie ontvangen?

Spreekt deze video je aan en wil je meer inspiratie ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Uit de Slachtofferrol

Het lijkt de meest gemakkelijke weg om op te geven, te gaan klagen en in de slachtofferrol te gaan zitten wanneer je tegenslagen hebt. Echter is dit juist wat jouw weg zo zwaar maakt. Het is andersom. Wanneer je in je kracht gaat staan, actie neemt en naar de oplossing gaat wordt je pad verlicht.

Wat ik heel mooi vond om te zien bij Jeanette is dat zij uit haar slachtofferrol stapt en wil helen. Ze gaat op zoek naar de oorsprong en weer van zichzelf houden. Wanneer je onzekere tijden hebt krijg je de kans om te zien hoe sterk je bent. Dat is wat zij doet. Zij kiest haar eigen pad ondanks mogelijke kritiek van anderen.

Onzekerheid is de Vruchtbare Grond voor Mogelijkheden

Hoe beter je kunt omgaan met onzekerheid, des te vrijer je jezelf maakt. Denk aan rondreizigers. Zij leven meestal met de dag, in het moment en hebben een open houding en af en toe een bestemming kiezen. Dan ontstaan de mooiste dingen. Dit zou jouw dagelijkse houding kunnen zijn. Leven met de dag, een open houding, en vertrouwen op het leven. Toch kun je een bestemming kiezen en bewegen in de juiste richting die je hart je ingeeft.

Gevaar van Vaste Patronen

Juist de vaste patronen en systemen kunnen je vastzetten en gevangen houden. Zoveel mensen hebben de mooiste dromen, maar zijn te bang om de schijnzekerheden op te geven. Je hebt te weinig vertrouwen in jezelf en/of het leven om hun hart te volgen. Je kunt denken in je comfort zone te blijven, maar die wordt steeds oncomfortabeler, omdat het hart blijft aankloppen om in beweging te komen en stappen te gaan nemen. Dit heb ik zelf ook ervaren en er komt een moment dat je niet anders kunt dan je hart te volgen. Weinig is zeker in het leven, maar we zijn het allen eens dat het hart klopt!

Een voorbeeld

Vaste patronen kunnen er voor zorgen dat je in een sleur leeft, dat je slapend maakt. Een mooi voorbeeld vind ik de film ShawSchank Redemption. Deze film speelt zich grotendeels af in de gevangenis. Wat opvalt in de film is dat de mannen zich vrij voelen wanneer de vaste patronen worden doorbroken. Het einde van de film vind ik helemaal fantastisch. Ik raad je echt aan om deze film te gaan kijken en jezelf te reflecteren. Deze film staat al jaren op nummer 1 in de top 250 op IMDB. Ik was aan het einde van de film flabbergasted en besefte me des te meer waarom het zo geweldig is om je hart te volgen.

7 Tips bij het omgaan met Onzekerheden

Het ervaren van spanningen, angsten en/of onzekerheden zijn voor mij tekens dat ik extra mijn best mag doen om weer dichter bij mezelf te komen. Hieronder deel ik 7 tips die mij zelf helpen.

  1. Zet jezelf op de eerste plaats

In onzekere tijden is het des te belangrijker om jezelf op de eerste plek te zetten. Zorg voor balans. Sta in verbinding met jezelf. Geef jezelf liefde. Heb voldoende rust, plezier en zorg voor innerlijke rust

  1. Kaartje Trekken

Soms helpt het om een kaartje te trekken voor een inzicht. Het kan zijn dat er een blinde plek is of het geeft steun in onzekere tijden. Indien je geen kaartendek hebt, kun je deze bijvoorbeeld online bestellen op The New Age winkel. Zelf heb ik die van mij gekocht bij spiritueel centrum ‘De Roos’ en bij ‘The American Bookstore’. Maar je kunt ook gratis online een kaartje trekken.

  1. Ga naar Binnen

De buitenwereld kan ons zo verwarren. Zorgen en onzekerheden zijn vaak angsten voor de toekomst die niet in het hier en nu zijn. Besef: ‘Ik ben niet mijn gedachte, ik ben niet mijn emoties’. Kom weer terug bij jezelf en ga naar binnen. Het kan in het begin moeilijk zijn om innerlijke rust te vinden. Blijf naar binnen gaan en het wordt steeds beter.

  1. Verwen jezelf

Wees lief voor jezelf en verwen jezelf. Waar word je blij van? Waar heb je behoefte aan? Wil je rust of misschien juist gezelschap. Je verdient het om een fijne tijd te hebben. Neem initiatief of waar jij een gelukkig gevoel van krijgt en waarbij je je zorgen opzij kunt zetten.

  1. Praat erover

Je bent niet alleen, dus praat over je angsten, zorgen en onzekerheden. Praten over je onzekerheden kan je helpen aan nieuwe inzichten, misschien wel en oplossing en het geeft je steun. Het kan ook relativerend zijn om erover te praten. Er zijn altijd ergere dingen en er zijn altijd dingen om dankbaar voor te zijn.

  1. Wierook & kaarsjes branden

Zet wierook aan of brand een kaarsje voor verlichting van je zorgen. Of zend liefde uit naar de personen die betrokken zijn in deze situatie. Maak een altaartje in je huis met edelstenen, een kaartje en een plekje voor wierook.

  1. Intenties uitzetten

Zet de intenties uit dat je wilt helen en vraag om hulp aan het Universum. Je oproep wordt altijd gehoord. Het leven laat je nooit in de steek.

Alles komt op het juiste moment

Alle antwoorden zitten in jezelf, maar soms is het nog niet de tijd om ‘alles’ te weten. Het is als een film en het plot moet nog ontknoopt worden.. Dat zit in een andere scene.. Maar het staat al in het script. Blijf vertrouwen. Achteraf zie je pas dat die zware/onzekere tijden je heel erg hebben geholpen.

Wat is jouw ervaring?

Wat is jouw ervaring bij het het ervaren van onzekerheid? Wat helpt je door een zware periode heen? Heb je tips voor andere mensen? Deel het met ons! Of loop je met bepaalde vragen? Laat je vraag hieronder achter..  Altijd welkom! Scrol naar beneden naar de comment balk!

Wil je meer inspiratie ontvangen?

Spreekt deze video je aan en wil je meer inspiratie ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terugblik 2020 – Vooruitzicht 2021

Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…

Vlog#55 Everything Happens for a Reason

I continue my journey on Bali and I feel so much inner peace, acceptance and appreciation. That’s exactly the spirit of the island. The energy in Ubud is so peaceful and relaxing. I don’t feel the need to achieve anything at the moment. Just live in the moment and being in the now. If you live in the now and you let life take control, everything can happen.