Hoe leer je Vertrouwen op je Intuitie?

Het leven is net een film. Er zijn allerlei scenes in deze film die achter elkaar worden afgespeeld zodat het een samenhangend verhaal is. Jij bent de hoofdrolspeler in je eigen film. Je bent alleen vergeten wat er in het script staat. En toch weet je het ook wel. Het ‘niet weten’ is soms moeilijk, lastig, spannend of onzeker.. En dat is ook juist wat het leven zo leuk maakt. In de onderstaande video deel ik mijn visie over hoe intuïtie werkt en hoe je kunt leren vertrouwen op je intuïtie:

Op de hoogte blijven?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie inspiratievideo’s van Maria Johanna ontvangen? Vul dan je naam en e-mailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Innerlijk weten

Je bent nu in deze scene en ergens in jou is er iets dat weet waar jij naartoe moet. Je innerlijke weten. Iets in jou weet wat je moet zeggen of wat je moet doen. Jouw intuïtie! Die weet welke stappen er op dit moment kloppen voor jou.

Hoe meer je loslaat en het leven door je heen laat stromen en loslaat, hoe meer bijzondere dingen er gebeuren.

Hoe ik intuïtie zie?

Ik zie mijn intuïtie als mijn innerlijke kompas dat mij stuurt naar wat voor mij is voorbestemd. Het script van mijn leven is al geschreven. Nu is het aan mij de taak om mij open te stellen en te vertrouwen op mijn intuïtie. Wetende dat de creatie er al is.

Aan jou/mij/ons de taak om in het nu te handelen op mijn/onze intuïtie. Op die manier ervaren wij alsof wij creëren. Alleen zie ik het zo dat niet jij in het moment wat straks gebeurt, maar dat het andersom is. De creatie is er al en hier ontvang jij informatie over de creatie. Die creatie ligt in onze menselijke ervaring in de toekomst.

Je ontvangt dan in het ‘Hier & Nu’ een gevoel wat informatie bevat, een verlangen voor iets dat in de toekomst ligt en dus al bestaat. Het verlangen ontstaat omdat de creatie er al is. Alleen kun je in het ‘hier en nu’ als mens niet altijd precies weten wat die creatie nu precies is. Dat is nu juist zo leuk. Leren om blind te vertrouwen op de intuïtie en in de achtbaan te stappen.

Ligt de toekomst dan al vast?

Dit is iets waar ik geen zeker antwoord op heb. Net als bij veel dingen in de dualiteit: ‘Ja en Nee’. Mijn visie is dat er vast allerlei scenes mogelijk zijn in je film. Het is maar in welke frequentie je jezelf zet en waar jij je licht op laat schijnen. Het is alsof je frequentie een bepaalde radiozender is en je zal de muziek ontvangen die past bij de frequentie waarop jij bent afgestemd.

Hoe meer ik vertrouw op mijn intuïtie, des te meer ik mezelf in alignement voel met wat de bedoeling is. Het is alsof ik steeds vanaf een hoger niveau download en me meer verbonden voel met de bron. Nogmaals dit is slechts mijn persoonlijke ervaring en geen absolute waarheid.

De enige weg is doen!

Twijfel nooit aan je intuïtie. De enige weg is doen! Neem actie op je intuïtie. Je intuïtie lijdt je naar je hoogste potentie. Wees niet bang en maak de sprong. Je zult ervaren dat je leven meer en meer vanzelf zal gaan. Dat kan ik vertellen vanuit mijn eigen ervaring. Hoe eng het soms ook lijkt. Het leven gaat altijd stap voor stap. Er wordt voor je gezorgd.

Deel jouw ervaring

Ik ben heel benieuwd naar jouw eigen ervaring wat betreft het volgen van je intuïtie. En ervaar jij dat je zelf de creator bent? Het lijkt soms namelijk wel zo en toch kunnen we niet spreken van controle. In hoeverre ervaar jij invloed op je leven? Ik hoor het graag van je. Schrijf het onder aan de blog in de comment balk. Alvast bedankt voor het delen.

Op de hoogte blijven

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie inspiratievideo’s van Maria Johanna ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Deel jouw ervaring!

Ik ben heel benieuwd naar jouw eigen ervaring wat betreft het volgen van je intuïtie. En ervaar jij dat je de creator zelf bent? Het lijkt soms namelijk wel zo en toch kunnen we niet spreken van controle. In hoeverre ervaar jij invloed op je leven? Ik hoor het graag van je. Schrijf het onder aan de blog in de comment balk. Alvast bedankt voor het delen.

6 antwoorden
 1. Meilute van Dijkhuizen
  Meilute van Dijkhuizen zegt:

  Fijn! om dit te horen, geruststellend. Ik zit nu in een ‘ fase’ ? denk ik. Waarin ik echt helemaal niks van het leven snap of misschien juist teveel. Ik voel hoe kort het leven is en dat daar verdriet en onwetend heid en onheldere dingen tussen zitten. Ook denk ik wel eens, waarom investeren we in sommige dingen terwijl we toch dood gaan? Ook vraag ik me af wat ik nou doe en of ik eigenlijk wel doe wat ik wil, ik heb nu 2 soorten wereldtjes waarin ik ook zit, qua carrière, youtube en het theater. Volgens mij wil ik gewoon lekker vrij zijn, en lekker energiek zijn en plezier hebben. Ik ben nog erg zoekende, maar het leven zal dit waarschijnlijk niet voor niks allemaal laten zien. Misschien wil ik gewoon liefde.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Meilute, bedankt voor je openhartigheid!! Het leven is om te ervaren. Zelf geloof ik dat het niet ophoudt na dit leven. Maar hoe het precies zit is op zich niet belangrijk. Het leven kan heel simpel zijn, het is maar hoe je er naar kijkt.. En het kan idd ook zinloos zijn, maar moet het zin hebben? Dat is zo dubbel in dit leven aangezien we in de dualiteit leven. Alles heeft 2 of meer kanten.. ‘Wat is dan waarheid?’ En wat je zegt is toch prachtig? ‘Lekker vrij zijn en lekker energiek zijn en plezier hebben?’ Wat wil je dan nog meer? Dus de vraag is ‘Wat maakt dat jij je vrij voelt en plezier hebt?’
   En liefde is in alles te vinden.. Het begint bij jezelf.
   Liefde, Maria

   Beantwoorden
 2. Gonny Veenbrink
  Gonny Veenbrink zegt:

  Hallo Maria Johanna,

  Mooi duidelijke video van je en wat goed dat dit zo circuleert. Jij staat nog steeds op mijn pc voor een keer een ontmoeting, dus dat laat ik ook komen wanneer dat zo duidelijk aanvoelt. Alleen kan ik nergens jouw telefoonnummer vinden op de site (dit even terzijde natuurlijk, want het gaat over je video). Dit is even een korte reactie. Warme lieve groet

  Beantwoorden
 3. Myra
  Myra zegt:

  Mooi gezegd! Zo sta ik er ook in. Het fijne hiervan is dat deze manier van denken rust geeft. Want hoe moeilijk een situatie ook is, het vertrouwen van dat het uiteindelijk toch wel goed komt geeft weer zoveel rust! Alles gebeurd met een reden en het brengt jou waar je uiteindelijk zijn moet…

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wat leuk dat je reageert! 🙂 Achteraf zie je vaak pas dat alles perfect is.. Maar daarom kun je in het nu vertrouwen dat alles goed is. 🙂 Liefs, Maria

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terugblik 2020 – Vooruitzicht 2021

Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…

Vlog#55 Everything Happens for a Reason

I continue my journey on Bali and I feel so much inner peace, acceptance and appreciation. That’s exactly the spirit of the island. The energy in Ubud is so peaceful and relaxing. I don’t feel the need to achieve anything at the moment. Just live in the moment and being in the now. If you live in the now and you let life take control, everything can happen.