Ayahuasca Ceremonies: Hoe gaat dat? Wat kun je verwachten?

Wow! Onze Ayahuasca Kerst Special is binnen 5 dagen volgeboekt! Dat geeft nu al een ontzettend dankbaar gevoel. Afgelopen zaterdag lieten Ramon en René van Om-Mij een grote bos bloemen en champagne bezorgen. Dat raakte mij tot tranen aan toe. Oftewel. Ik ben ontzettend blij met de samenwerking. Maar meer nog wat wij samen voor mensen mogen betekenen. Je voelt het al aankomen. We hebben nieuwe Ayahuasca Ceremonies gepland in 2016. Deze kun je vinden door naar beneden te scrollen. In de onderstaande video vertel ik meer over ‘Hoe een ayahuasca ceremonie in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten.’

Ceremonie bijwonen of Meer weten?

Heb je interesse om de ceremonie bij te wonen of wil je meer weten over ayahuasca vul dan je naam en/of e-mailadres hieronder in. Hieronder vind je meer informatie over de ayahuasca en over onze Ayahuasca Ceremonies. Of ga direct naar:

https://www.mariajohanna.com/ayahuasca-om-mij

Wat kun je verwachten in een Ayahuasca Ceremonie?

Je kunt alles verwachten in een ayahuasca ceremonie. Wanneer je nog nooit een ayahuasca sessie hebt gedaan, kun je er geen voorstelling van maken. Wanneer je ervaring hebt met ayahuasca is toch iedere ceremonie anders. Het doel van de meeste ayahuasca ceremonies is om dingen te helen. Maar het kan natuurlijk ook zijn uit nieuwsgierigheid of andere doeleinden.

Ayahuasca brengt je als het ware in hogere dimensies waardoor je een geheel andere visie kijkt op je aardse leven. Ook na de ceremonie zal je perceptie op het leven veranderen. Dat maakt dat ayahuasca ‘life changing‘ is. Je herinnert en ervaart meer van wie je werkelijk bent. Veel mensen ervaren het éénheidsgevoel tijdens een ayahuasca sessie.

Je kunt confrontaties verwachten, des te meer je jezelf overgeeft aan de reis des te meer je zult zien dat de angsten waarmee je geconfronteerd wordt geheeld worden. Je hoeft echter geen confrontaties te krijgen. Soms denk je dat je op een bepaald gebied van je leven vastloopt, maar komt het gehele thema in je ayahuasca sessie niet voor. Je hebt geen controle. Dat is wellicht al de mooiste les en ervaring om mee te maken. Ayahuasca geeft je exact wat je op dit moment in je leven kunt gebruiken en nooit meer dan als je op dat moment aan kan.

Overgeven of Diaree?

Het komt voor dat mensen moeten overgeven tijdens een ayahuasca ceremonie. Hier zijn veel mensen bang voor waardoor het hen weerhoudt om deel te nemen. Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je gaat overgeven. En wanneer het gebeurt is het alleen maar heel mooi. Denk maar aan het woord ‘over-geven‘. Je geeft je over aan wat ‘moeder ayahuasca’ je te bieden heeft. Hierdoor groeit er een enorm vertrouwen wat je ook na de ceremonie in je leven ervaart.

Een ander fenomeen is het krijgen van diaree. Dit kun je net zoals het overgeven zien als een reiniging van het lichaam. Ayahuasca reinigt niet alleen je geest, ook je lichaam. Indien dit het geval is, vertrouw er dan op dit dit het juiste is en het jou dient.

Waarom Ayahuasca Ceremonie?

Op zoek naar het grotere stuk van jezelf. Zelf bracht dit gevoel mij bij ayahuasca. En daarom wordt er gezegd dat ‘moeder ayahuasca’ jou roept wanneer het je tijd is. Diep van binnen hebben we het allemaal een weten dat er meer is. Dat we een grotere potentie in ons hebben leven. Hiermee bedoel ik niet een promotie in het bedrijfsleven. 😉 Haha! Bij de 1 eerder dan bij de ander. Er wordt gelukkig steeds meer open over gesproken. Ayahuasca is een manier om te ontdekken hoe het zit met het grotere in jou. Bovenal zorgt ayahuasca voor een diepe manier van genezen wat met therapie niet zo snel en effectief bereikt kan worden. Het gaat onze menselijke opvattingen te boven. Daarom is het iets om te ervaren en te vertrouwen op de spirit van moeder ayahuasca. 

Type Ceremonies

Het ligt eraan welke type ayahuasca ceremonie je doet hoe de ceremonie is opgebouwd. Er zijn religieuze, sjamanistische en therapeutische ayahuasca ceremonies. Wij (Om-mij en ik) doen therapeutische ayahuasca sessies. Het doel hiervan is om te helen. Denk aan: depressie, hulp bij hooggevoeligheid, stress, ziektebeelden, moeite met loslaten, relaties helen, zelfliefde, eenzaam voelen, angsten, traumaverwerking, verdriet verwerken, eetproblemen, jezelf vinden, je spiritueel ontwikkelen en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Belangrijk is dat het goed voelt.

Hoe gaat een Ayahuasca Ceremonie?

Wanneer je een ceremonie doet bij ons doen we van te voren een intake door middel van een vragenlijst. Deze is met name gericht op gezondheid. We zetten een vrije sfeer neer en vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. We doen een kennismaking, een oefening, soms een meditatie, we zetten intenties en gaan vervolgens naar de ceremonie ruimte (zie hieronder).

Hier neemt iedereen plaats op een zacht matras om op te liggen tijdens je innerlijke reis. Dan krijgt iedereen de ayahuasca. Je drinkt maar een klein laagje. We worden verschillende rondes gedaan. Er staat een emmer naast je voor het geval dat je moet overgeven. We maken gebruik van speciale muziek die je tijdens het reizen als extra fijn zal ervaren. Er is vrijheid om 1-op-1 met begeleiders te spreken. Dit gebeurt in een aparte ruimte. Het is ook mogelijk om je even alleen terug te trekken. De begeleiders zullen uiteraard altijd een oogje in het zeil houden. Toiteletten zijn dichtbij. We hebben voldoende begeleiders met professionele achtergrond. Je kunt denken aan 1 op 3 of 1 op 4. Eigenlijk gaat alles vanaf dat moment vanzelf. Je slaapplaats is gelijkvloers, dus je kunt na afloop zo je bed in rollen. Maar vaak praten mensen nog lang na of vallen ze in de ceremonieruimte in slaap. Het kan allemaal.

De volgende dag

We zien dat de mensen na de ceremonie behoefte hebben om hun ervaringen te delen. De ceremonies kunnen heel wat losmaken. We geven hiervoor uitgebreid de gelegenheid. Indien je een meer-daagse ceremonie doet, kun je vanuit de ene dag intenties meenemen naar de volgende dag.

Indien je de volgende dag weer vroeg naar huis wilt gaan, kun je erop rekenen dat je gewoon weer jezelf bent en goed functioneert. Waarschijnlijk voel je je helderder dan anders. Wees dus niet bang voor een kater. De meeste mensen ervaren meer innerlijk rust en dat ze veel meer in het nu gaan leven. Zeker de dagen na de ceremonie zul je dit extra voelen. Daarbij heb je een band gekregen met de groepsgenoten, omdat je een ervaring deelt. Tijdens je innerlijke reis heb je geen interactie en is het moment geheel voor jou. Toch ontstaat die verbinding met elkaar.

Deelnemen Ayahuasca Ceremonie

We hebben 1 en 2 daagse ceremonies gepland voor 2016. Hieronder kun je de data & prijzen vinden.

1 daagse ceremonie = 175 euro

– maandag 25 januari

– maandag 29 februari

– maandag 21 maart

2 daagse ceremonie = 350 euro

– donderdag 18 en vrijdag 19 februari 2016 (mijn verjaardag)

– donderdag 10 en vrijdag 11 maart 2016

Zoals je leest gaan de boekingen erg snel. Voor meer informatie & inschrijven, verwijs ik je naar de volgende pagina:

https://www.mariajohanna.com/ayahuasca-om-mij

Op de hoogte blijven

Heb je interesse om de ceremonie bij te wonen of wil je meer weten over ayahuasca vul dan je naam en/of e-mailadres hieronder in.

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je meer tips? Laat je reactie achter!

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom je je dromen moet waarmaken. Wat is jouw reden om je hart te (willen) volgen? Graag hoor i

4 antwoorden
 1. Alojamiento web
  Alojamiento web zegt:

  Het is goed je daarvan bewust te zijn als je overweegt aan een Ayahuasca ceremonie deel te nemen. Het is belangrijk je af te vragen of je werkelijk bereid bent om diep in jezelf af te reizen en je problemen of wat je ook maar tegen kan komen onder ogen te zien.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Daar ben ik het mee eens.. De meeste mensen willen toch zichzelf helen en herinneren wie ze werkelijk zijn. Soms moet je dan even door de modder heen voordat je kunt bloeien.. 😉

   Beantwoorden
 2. luc lucas
  luc lucas zegt:

  Eigenlijk is ons leven veel te kort om op de allerdaagse manier jezelf volledig te leren kennen en doorgronden. Met name ons ego staat ons vaak in de weg om echt iets of iemand te begrijpen. Ikzelf vergelijk een mens als een ui, alleen als je er genoeg lagen vanaf pelt, kom je bij de werkelijke kern waar het om gaat. En pellen kan op veel manieren, zelf geloof en vertrouw ik blind op wat moedertje ayahuasca je zal geven.

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Ik snap helemaal wat je bedoelt. Het is ook veel te kort om alles te ontdekken en aan de andere kant juist perfect. Het is zo leuk als je begint te pellen. Belangrijk is om de humor te blijven inzien (vind ik-zelf). Genieten van de reis met alle ups & downs. Dank je wel voor je reactie! 🙂

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terugblik 2020 – Vooruitzicht 2021

Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…