De eerste Ayahuasca Ervaring van Mariska Breedland

Onlangs is Mariska Breedland bij ons op Ayahuasca ceremonie geweest. Het was prachtig om haar te zien reizen. Met name heb ik als begeleider genoten van haar humor. De kern zat in de acceptatie van wat is  “It is what it is, and that’s ok’. De ceremonie heeft Mariska relaxter gemaakt en ervoor gezorgd dat ze meer kan genieten van het leven. Als je naar beneden scrolt, kun je haar persoonlijke verhaal lezen. En uiteraard raad ik je aan om de video te bekijken waarin Mariska vertelt over haar eerste Ayahuasca ervaring:

Meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Waarom Ayahuasca?

Ja, waarom eigenlijk? Zoek je iets? Ben je iets kwijt? Jezelf misschien? Mis je iets? Ben je niet gelukkig?

Dit soort vragen kreeg ik gelijk toen ik vertelde dat ik een Ayahuasca ceremonie ging doen. Moest ik wel eerst uitleggen wat Ayahuasca precies was.

“Oh, drugs? Toch?’

“Psychedelische drugs? Ik dacht dat jij dat heel eng vond?”

“Jaa hoor, durft nog geen paddo aan te raken, maar gaat wel meteen over op de limousine onder de drugs; Ayahuasca!”

Ik: ‘Maar eh, het is eigenlijk geen drugs hoor, je doet het echt niet voor je lol”.

Dus, waarom dan?

Ayahuasca: Dit ga ik doen!

Ik had Maria Johanna voorbij zien komen op Facebook, naar haar site doorgeklikt en wist het meteen. Dit ga ik doen. Niet omdat ik iets kwijt was of zocht, en ongelukkig was ik ook niet. Ik heb altijd geweten dat we meer zijn dan wandelende vleesjassen. We zijn oneindig bewustzijn dat een ervaring beleeft als mens, hier op dit blauwe propje dat we de Aarde noemen en dat als een malle door het Universum rost.

Wat is echt? Ik heet niet voor niets ‘Freakland’

Ik heb nog wat filmpjes gekeken van ervaringen van anderen. Ja, daar ga ik ook heen, hoe eng ik het ook vind. Ik heb altijd een soort van ‘weten’ in mij gehad. Dingen die waar aanvoelden en heel normaal, maar zo normaal was dat niet voor anderen. Ik wilde dit ‘weten’ meemaken via de Ayahuasca, een soort van bevestiging.

Want ik ben echt wel ‘the nutcase-achtige’ in mijn omgeving. “Hey Maris, vertel nog eens over dat de Aarde hol is!” of “Maris, alles wat je ziet is niet echt toch? Een hologram, we leven volgens haar in een hologram.”

Dat vind ik overigens helemaal niet erg, want iedereen leeft zijn eigen waarheid. Mijn bijnaam is niet voor niets ‘Freakland’ en daar ben ik trost op. Maar ik ben inderdaad altijd al opzoek geweest naar bevestigingen. En mijn zoektocht is altijd via mijn gevoel gegaan.

Ayahuasca een shortcut?

Ik zag Ayahuasca als een shortcut naar informatie en een ervaring buiten deze realiteit. (die dus niet bestaat..he he) Waarom nog jaren lezen en zoeken als ik in 1 middagje alles kan vragen en te weten kan komen voor mijzelf? Ik zocht de ultieme bevestiging voor mijzelf. Kreeg ik die?

Mijn eerste Ayahuasca Ervaring

Ja, ik ben heel veel te weten gekomen. Veel van de informatie snapte ik tijdens de Ayahuasca, maar kan ik nu niet 123 oprakelen. Ik weet wel dat het in mijn onderbewustzijn zit, en dat het daar misschien altijd al heeft gezeten.

Ik kwam langzaam op gang. Ik dacht altijd dat ik heeel erg open stond en  relaxed was, nee hoor. Ik lag vreselijk de baas over mijzelf te spelen. Er moest een tweede ronde Ayahuasca aan te pas komen om een beetje uit mijn hoofd te komen.

Ik heb heel erg gelachen tijdens mijn ceremonie. Moeder Ayahuasca en ik vonden elkaar heel geestig. Ik heb ook liggen huilen maar dat merkte ik pas toen ik even mijn ogen open deed en er ‘weer was’.

Bevalling: Zo snel mogelijk dat kind eruit!

“Nou, wat lig ik nou te janken? Waarom?” Maar het hoe en waarom boeide me eigenlijk ook niet, misschien lag ik wel te grienen uit vreugde. Dus ik ging ongegeneerd verder. In bepaalde opzichten deed de Ayahuasca me wel denken aan een bevalling. (edoch veeeel minder pijnlijk!!) Je zit helemaal in je eigen ‘zone’ en de rest van de wereld kan je helemaal gestolen worden.

Met een bevalling is er een duidelijk doel; zo snel mogelijk dat kind eruit! En met de Ayahuasca is het doel meer; overgave. Het toelaten van die overgave vond moeilijk (een kind baren overigens ook).

Daar ontmoette ik moeder Ayahuasca

Ik heb gevraagd tijdens de Ayahuasca ; Hoe zie je er eigenlijk uit?’ Ik wilde graag weten met wie ik te maken had. Ze had me geroepen en ik was gekomen. Dus ik was nieuwsgierig. Ik dacht dat ze een oud wijs kruidenvrouwtje zou zijn. NOT!

Moeder Ayahuasca was een woeste jonge donkere vrouw met lange dreadlocks. Ze zwiepte die dreadlocks rond en er kwamen stralen energie uit haar dreadlocks geknald! Ze was streng maar rechtvaardig, sterk en grappig maar vooral vol liefde.

Andere dimensies?

Mijn ervaring duurde 9 uur. Het was alsof ik in twee dimensies zat en de enige controle switch tussen de twee waren mijn oogleden.

Had ik ze open, dan was ik in de ceremonieruimte op mijn matrasje en zag ik witte schimmen voorbij suizen (zoals ik de begeleiding waarnam zonder mijn lenzen). En als ik mijn ogen dicht deed, zat ik boven op het Universum in een andere dimensie te koekeloeren.

“Andere dimensie?”
Ja, dan wist ik weer hoe alles zat, met ons mensen, met alles, met energie en liefde.”
“En hoe was dat dan? ‘
“Nou gewoon…. goed’.

Na mijn ervaring

Ik deelde mijn ervaring met een goede vriendin van mij en wij samen zijn ‘in the know’. Hoe ga je iemand uitleggen wat een Ayahuasca ervaring is mits je er zelf één hebt meegemaakt? Dat kan niet met onze beperkte 3D tools. Dus het is erg fijn om er met iemand over te hebben die het ‘snapt’.

Ik heb door de Ayahuasca geleerd om voor 100% op mijn gevoel te vertrouwen. Je gevoel/ intuïtie is gelinkt aan iets hogers. Misschien je guardian angels, je gidsen, of je Hogere Zelf. Het leven is een kadootje, je hebt er zelf voor gekozen. We zijn liefde en hier om dat weer te leren.

Ik ben veel relaxter

Ook ben ik veel relaxter geworden en kan ik meer genieten van alles op mijn pad. Ik ben praktisch dramavrij! Ook vind ik mezelf gewoon prima zoals ik ben. Ik kan in de spiegel kijken en zeggen; Hey, blije kop, wat een gezelligheid!” In plaats van: ‘O nee, die wallen en dat haar!” Ik ben minder kritisch en bemoei me niet meer zoveel met anderen (als in de drama’s en de zeiksnorrigheid). Water of a ducks back. Ik ben in staat om overal een positieve draai aan te geven.

Ik lach vaker naar vreemden en ben van André van Duin gaan houden. Kortom, het was een hele bijzondere en geweldige ervaring. Ik ga zeker nog een keer. Ik gun iedereen een Ayahuasca ervaring! Graag eindig ik met een mantra dat ik meekreeg van Moeder Ayahuasca:

“It is what it is, and that’s ok’. (Misschien een goede tattoo)

Liefs, Mariska Breedland.

Andere ervaringen

Ayahuasca Ervaring Désirée Deborah

Carla Verkooijen heeft een aantal ayahuasca ceremonies gedaan bij ons en is een directe transformatie ondergaan. Al vanaf het moment dat zij binnenkwam, stapte ik op haar af om te zeggen dat ik haar zo’n mooie vrouw vond. Het was alsof we direct vriendinnen waren. In een korte tijd is het zo ontstaan dat zij is begonnen met begeleiden bij ons. Maak hieronder kennis met Carla Verkooijen. 🙂

Ayahuasca Ervaring Carla

Carla Verkooijen heeft een aantal ayahuasca ceremonies gedaan bij ons en is een directe transformatie ondergaan. Al vanaf het moment dat zij binnenkwam, stapte ik op haar af om te zeggen dat ik haar zo’n mooie vrouw vond. Het was alsof we direct vriendinnen waren. In een korte tijd is het zo ontstaan dat zij is begonnen met begeleiden bij ons. Maak hieronder kennis met Carla Verkooijen. 🙂

Mijn Eerste Ayahuasca Ervaring

Hieronder vind je een (oude) video van mij waarin ik mijn Ayahuasca ervaring met je deel. Zoals je kunt zien heeft het werkelijk mijn leven verandert en organiseer ik inmiddels zelf Ayahuasca ceremonies met heel veel voldoening. 🙂

Wil je zelf een keer deelnemen?

Ben je na het lezen van deze blog en het zien van mijn video nieuwsgierig geworden? Voelt het alsof het iets voor jou is om deel te nemen aan een ayahuasca ceremonie? De investering ligt tussen de 225  (1 daagse) en 424 (2 daagse) euro. We doen ook duo-ceremonies en 1 op 1 ceremonies. Je bent van harte welkom. Ga voor meer informatie over onze Ayahuasca Ceremonies kijken op:

https://www.mariajohanna.com/ayahuasca/

 

Meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Heb je vragen of wil je iets met ons delen? Laat je reactie achter!

Ik ben benieuwd wat je van de video en mijn blogpost vindt. Welke indruk heeft het op je gemaakt? Heb je vragen over deze blog/vlog of wil je je eigen ervaring delen? Jouw reactie is van harte welkom. Plaats deze onder aan de blogpost. Dank je wel!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking back at 2020 & towards 2021

Wauw! Looking back at 2020. It feels like this year has many different chapters and at least 2 chapters for everyone. One before the Covid and the other after the Covid happened.

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…

Vlog#55 Everything Happens for a Reason

I continue my journey on Bali and I feel so much inner peace, acceptance and appreciation. That’s exactly the spirit of the island. The energy in Ubud is so peaceful and relaxing. I don’t feel the need to achieve anything at the moment. Just live in the moment and being in the now. If you live in the now and you let life take control, everything can happen.