Yoga-Meditatie-Retreat-Nederlands-Retraite-Ibiza-2019-Maria-Johanna-augustus-september-2019-ibiza

Ik was de weg even totaal kwijt! Wat te doen?

Iedereen is wel eens een beetje de weg kwijt. Ineens kan er iets ingrijpends gebeuren in je leven zoals ‘iemand verliezen’, gaat door een relatiebreuk heen of heeft andere tegenslagen.

Zo ook in het leven van Sylvia. Zonder dat het haar eigen keuze was ging ze scheiden. Haar ‘ex-man’ was iemand anders tegengekomen en wilde met de nieuwe dame verder. Een pijnlijke waarheid.

Een nieuwe begin waarinSylvia ontdekte dat ze eigenlijk niet meer wist wie ze was, waar ze voor stond en wat haar pad nu zou zijn na niet alleen de ontbinding van het huwelijk. Wat niet alleen een scheiding van het huwelijk betekende, maar ook van het bedrijf dat ze samen hadden opgebouwd. Wat nu?!

Ik was de weg even totaal kwijt! Wat te doen?

Juli 2017 kwam er totaal onverwachts en ongewild een einde aan mijn huwelijk van 26 jaar.

Van een hardwerkende zelfstandige vrouw, met een goedlopend bedrijf, een druk gezin en een enorm druk sociaal leven, veranderde mijn hele wereld in 1 klap en wist ik totaal niet meer wie ik was en wat ik wilde in het leven.

Na een heftige tijd, nam ik in September 2017 deel aan het PURPOSE retraite van Maria Johanna op Ibiza. Ik kan echt zeggen dat ik tijdens het Retreat op Ibiza al heel snel weer zag zie wie ik ooit was en ook weer wilde worden.

In deze blog ga ik je vertellen hoe het Retreat van Maria Johanna mij heeft geholpen om mezelf terug te vinden en mijn leven compleet te transformeren.

De Yoga dwong mij om me op mezelf te richten

Door de yogalessen werd ik op een zachte en aangename manier “gedwongen” mij helemaal op mijzelf te richten, iets wat ik achteraf gezien al heel lang niet had gedaan.

De Meditaties gaven mij inzicht in mijn Diepste Verlangens

Tijdens de (geleide) meditaties, werd mijn onderbewustzijn zichtbaar/wakker gemaakt en maakte ik (achteraf gezien) voor het eerst kennis met het spirituele. De Meditaties van Maria Johanna gaven mij enorm veel inzicht over mijzelf en mijn diepste verlangens.

Het Purpose-Model van Maria Johanna

Tijdens het PURPOSE programma werd het per dag meer duidelijk wie ik ook alweer was, waar ik voor stond, wat mijn wensen en verlangens waren en waar ik ooit weer naar toe wilde.

Een fijne aanpak

De aanpak was enorm fijn. De keus was aan mij of ik het alleen of per tweetallen of in een groep wilde doen. Hoewel ik vooraf van plan was om het allemaal alleen te doen, bleek het juist veel meer effect te hebben wanneer ik een oefening samen met iemand deed.

De band met de andere deelnemers is er nog tot op de dag van vandaag

De groep was enorm fijn. Ergens had ik “zweverige types” verwacht, maar dat was totaal niet zo. Alle deelnemers stonden vol in het leven, maar allemaal waren ze op zoek naar meer bewustzijn en meer diepgang in het leven, waardoor er vanaf dag 1 een enorme band ontstond (die er met bijna iedereen nog steeds is).

Hoe heb ik de oefeningen ervaren?

De oefeningen leken op papier misschien op zichzelf te staan, maar ze vormden toch samen een geheel. Hierdoor kreeg ik stap voor stap (dag na dag) steeds een beetje meer inzicht in mijzelf. Inzicht in wat ik prettig vond of juist niet, wat of wie ik wel in mijn leven wilde of juist niet enz.

Af en toe was er een oefening waarbij ik dacht; “ja dat kan ik niet hoor, hoe moet ik dat nou gaan doen” en toch lukte het iedere keer weer.

1 op 1 Coaching

De 1 op 1 gesprekken met Maria Johanna waren heel fijn en verhelderend. Ook doordat zij haar eigen levensverhaal deelde en liet zien hoe zij leeft, hoe zij vertrouwde op het leven en haar hart volgde.

Niet alleen de zonneschijn, maar ook hoe om te gaan met de tegenslagen op je pad. Wat die je willen vertellen of leren en hoe daarmee om te gaan.

Hoe kijk ik 1,5 jaar later terug op het Retreat Ibiza?

Nu ruim 1,5 later ben ik zo dankbaar dat ik deze week mee heb mogen maken. De week heeft mij zoveel gebracht.

  • Inzicht in mijzelf,
  • Wie ik ben in mijn diepste zijn
  • Wat ik wil in mijn leven
  • Hoe ik kan vertrouwen op het leven
  • Welke richting ik op moet

Ik ben de Liefde van mijn Leven tijdens het Retreat tegengekomen

Niet alleen het programma, heeft mij verder geholpen, maar ook de steun en vriendschap van de groep. Het was zo fijn om te zijn met mensen die op dezelfde manier als mij naar de normen en waarden in het leven kijken.

En nog wel het mooiste geschenk van deze week is dat uiteindelijk bleek dat ik daar de echte liefde van mijn leven tegen ben gekomen (tegen moest komen weet ik nu)

Wat heeft het Retreat mij opgeleverd?

Ik ben nog niet waar ik wil zijn. Of eigenlijk moet ik zeggen “waar ik hoor te zijn”. Maar ik weet na die week dat ik op de juiste weg ben. Ik vertrouw weer op het leven, op mijzelf. Ik kan het leven veel beter en makkelijk aan.

Natuurlijk is mijn hele leven na die week alleen maar helemaal top en zorgeloos, maar het was voor mij de katalysator die mijn leven weer in gang zetten.

  • Door die week en het PURPOSE programma is het mij gelukt de wereld anders te gaan zien.
  • Mijzelf weer gaan zien en gaan ervaren dat er nog zoveel meer is dan we op het eerste gezicht denken.
  • Door die week weet ik welke kant ik op wil en kan en durf ik het leven weer te nemen zoals het komt i.p.v. alles tot in het uiterste te plannen.
  • Luister ik weer naar mijn hart i.p.v. mijn hoofd (met ups en downs want mijn hoofd is behoorlijk sterk haha)
  • En tot op dag van vandaag kan ik nog regelmatig terugvallen op oefeningen die we hebben gedaan of ervaringen uit die week.

Zo enorm dankbaar dat dit op mijn pad heeft mogen komen!

Meer weten over het Soul Purpose Retreat Ibiza?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Yoga-Meditatie-Retreat-Nederlands-Retraite-Ibiza-2019-Maria-Johanna-augustus-september-2019-ibiza

Over Sylvia Driessen

Het Soul Purpose Retreat heeft veel impact gehad op het leven van Sylvia. En hoe mooi is het dat ze de liefde van haar leven daar onverwachts heeft ontmoeten tijdens het Retreat? Dat hadden ze beide nooit kunnen dromen! Na afloop van het Retreat hebben Sylvia en ik contact gehouden.  Zij gunt iedereen de transformatie die zij zelf ook heeft doorlopen. Daarom gaat Sylvia gaat het komende Retreat mee als assistente.

Auteur Blog – Maria Johanna

Maria Johanna kan je begeleiden in je persoonlijke groei en bij je spirituele ontwakingsproces. Ze helpt je te connecten met je hart om te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven. Dit doet ze in de vorm van schrijvenlezingen, workshops, coaching, meditatie en Retreats. Daarnaast is ze auteur van het boekQuarterlife Challenge – in 20 dagen weten wat je wilt‘. Bedenker van de KRACHT-techniek.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op FacebookInstagram en YouTube, mijn periscope naam is ‘Maria Johanna’. Op Facebook geef ik dagelijkse inspiratie om iedere dag bewust te leven. Op youtube post ik wekelijkse inspiratie video’s om een diepere bewustwording te verspreiden.

Suggesties voor mijn video’s? Laat je reactie achter!

Ik besef me dat ik helemaal vol ben van ayahuasca, maar wil je natuurlijk ook op andere gebieden helpen. Heb je suggesties voor mijn video’s? Waar zou je mee geholpen worden? Wat is je uitdaging? Waar wil je graag een video over zien? Met welke levensvragen loop je? Laat je reactie hieronder achter! Dank je wel 🙂

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…