Maria-Johanna

De impact van mijn naamsverandering

Ruim een maand geleden heb ik een impactvolle verandering ondergaan. Na 29 jaar heb ik mijn geboortenamen ‘Maria Johanna’ aangenomen.

Ik ben door een enorme transformatie gegaan. Een nieuw persoon. In de onderstaande video vertel ik welke impact dit op mij heeft gemaakt en hoe belangrijk het is je intuïtie te volgen.

 

Geroepen om mijn roeping te doen

Mijn naamsverandering is haast een bijbels verhaal. Maar wonderen zijn nooit verdwenen en gebeuren nog ieder moment. Wonderen zijn een uiting van liefde. Via een aantal ayahuasca ervaringen zijn er zoveel poorten geopend. Ik heb zoveel wijsheid en inzichten mogen ontvangen, maar het verwarde mij ook. Ik vroeg God/het universum om hulp. Ik zei dat ik graag een mentor zou willen hebben.

Twee dagen later ontving ik een berichtje via een man uit Helmond, hij kreeg mijn naam door in meditatie. Ik had hem wel eens gezien op Facebook. Ik was dan onder de indruk van zijn teksten, maar verder kenden we elkaar niet. Hij nodigde mij uit om te komen mediteren.

Ik ben Maria!

Al in de eerste meditatie kreeg ik door dat ik ‘Maria’ ben. Officieel is dit ook mijn naam. Bij alle instellingen en in mijn paspoort heet ik ‘Maria’. Ondanks ik voelde dat ik ‘Maria’ ben, durfde mezelf nog niet ‘Maria’ te gaan noemen. Ik was zo gewend aan ‘Mariette’.

Kiespijn om te kiezen

Ik bleef malen over mijn naamsverandering. Op een gegeven moment kreeg ik letterlijk ‘kiespijn’ om te kiezen. Op dat moment woonde ik tijdelijk in West-Friesland waar mijn wortels liggen. Naast mijn naamsverandering, voelde ik intuïtief ook dat ik van huis moest veranderen. Met mijn hoofd kon ik hier niet bij. Ik heb mijn (geweldige) Amsterdamse koopwoning verhuurd en belandde via een Facebook-oproep, ik terug in West-Friesland waar mijn wortels liggen. Ik belandde in Wervershoof, zwervers-hoofd, dacht ik. Ook nog eens op de Slikkerdijk, dus even slikken dan zou er meer body komen aan mijn situatie. Ik liet het maar gebeuren.

Schermafdruk 2014-08-15 08.16.45

 

Een nieuw begin

Mensen kensen mij als ‘Mariette Schouten – schrijver van het boek Quarterlife Challenge‘. Dit boek heeft veel mensen helpen transformeren en mij het allermeest. Op 9 juli 2014 heb ik een video uitgestuurd met de aankondiging van mijn nieuwe start als Maria Johanna! Ik ben overladen met reacties van mensen die het een hele bijzondere stap vinden. Natuurlijk moesten er ook mensen wennen dat voelde ik wel. Maar alleen de positieve reacties bereikten mij en gaven mij extra kracht.

Mijn wortels ontgroeid?

De keuze om mijn naam te veranderen zat zo diep dat ik niet alleen kiespijn had. Ik bleek zelfs een wortelkanaalbehandeling te moeten ondergaan. De zenuwen moesten uit mijn wortels worden gehaald om deze keuze te maken. Wat een symboliek dacht ik. Zodra ik de tandarts stoel verliet ben ik regelrecht naar een Travel Agency op De Dam (Amsterdam) gelopen om een optie Bali te boeken. Ubud (betekent medicijn) wordt tijdelijk de nieuwe plek voor Maria.

Schermafdruk 2014-08-15 08.50.51

 

Impact van mijn naamsverandering

Zoals ik in de video benoem is mijn leven compleet veranderd sinds ik ‘Maria Johanna’ als naam gebruik. Een naam is een vibratie van energie. Aangezien alles energie is heeft dit een directe impact op alles.

Zodra ik op Ubud kwam voelde ik me goed. Alles liep in een flow. De ontmoetingen, mijn energie ging stromen, binnen een mum-van-tijd had ik mijn droomhuis op de rijstvelden gevonden. En binnen 1,5 week voldoende klanten om hier ruim te leven. Ik had nooit kunnen dromen dat mijn leven zo mooi in synchroniciteit mocht lopen. Ik stel me nu trots voor als ‘Maria’ en vind mijn naam geweldig. In Nederland voel ik me wel eens anders. In Ubud is iedereen ‘anders’ en maakt het niet uit.

Alle antwoorden zitten in onszelf

Wat ik heb geleerd is dat alle antwoorden in onszelf zitten. Iedereen is ontstaan om zijn of haar eigen channel te zijn en alle antwoorden op alle levensvragen in zichzelf te vinden. Hoe meer je dit traint, des te meer je intuïtie zich ontwikkeld. Vroeger ging ik naar allerlei seminars, las ik veel boeken, etcetera. Nu heb ik ontdekt dat ik alles in mezelf kan vinden en ik dit naar buiten mag manifesteren.

Nu leer ik mensen in meditatie-trajecten hun eigen bron te zijn voor al hun levensvragen. Het is geweldig om te doen. Ik ben heel dankbaar dat ik dit mag meemaken en dit leven mag hebben. Ik hoop nog vele mensen te mogen helpen alle antwoorden in zichzelf te vinden.

Social Media

Mocht je mij willen volgen op social media? Kun je mij volgen op Facebook en YouTube.  Je kunt je ook inschrijven voor mijn wekelijkse updates via mijn website. Verder vind ik het altijd leuk als je onderaan dit bericht je reactie achterlaat!

Veel liefs,

Maria Johanna

Blijf op de hoogte

Spreekt dit artikel je aan en wil je op de hoogte blijven, vul dan hieronder je naam en emailadres in voor wekelijkse inspiratie!

 

18 antwoorden
 1. Bea
  Bea zegt:

  Dank je wel Maria Johanna voor het delen van jouw ervaringen bijzonder dat juist jij en je verhaal nu mijn pad kruist . Mijn geboorte naam is Bernadette al bijna 63 jaar maar ook al zo lang is het Bea. Al veel vaker heb ik gedacht dat is mijn naam zo wil zijn! Bernadette!! Nu zit ik een moeilijke tijd en voel steeds vaker dat ik me vrijer blijer en beter zal voelen bij mijn naam! Dank je wel!

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel Bernadette voor je reactie! Ik herken het! Voordat ik de keuze maakte, knaagde het zo aan me. Ik zou het fantastisch vinden als mijn video je kan helpen om de stap te zetten. Ik doe nu ook kennismakingssessies met mijn meditatie. Dan kun je meer in contact komen met je hogere zelf en helpende gidsen. Wie weet kunnen we eens een kennismakingssessie proberen om te zien wat daar uit komt. Kan al heel veel gebeuren in 1 sessie!

   Voel je vrij en ik kan zeggen dat vanuit mijn ervaring je naam meer is dan wij denken. Ik wil je zeker aanmoedigen je gevoel te volgen Bernadette!

   Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 2. Arjan
  Arjan zegt:

  hallo Maria,

  ik heb je verhaal gelezen, waarin je ook God noemt. Mijn vraag is: wie is god voor jou en welke rol spelen Jezus en de heilige geest in jou leven en geloof jij in de god van de bijbel? Ik ben gewoon nieuwsgierig!

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Leuke vragen Arjan, God zie ik als de creator. Ik ben heel veel met hem in gesprek. Maar noem dat ook wel vaak mijn hogere zelf. In mijn meditaties maak ik contact met een groep helpers. Ik ervaar nu ook echt dat ik gedragen word door het leven en geholpen. Dat geeft een heel fijn gevoel en vertrouwen om in overgave te kunnen leven 🙂 Jezus komt ook veel voor in mijn meditaties, net zoals andere Bijbelse figuren. Het zijn allemaal archetypen die ik in mezelf mag ontdekken. Hoe zie jij dit?

   Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel! Heel leuk dat je mij support!! 🙂 Vind het ook heel leuk om te doen. Staat zo dichtbij mezelf, hoef alleen maar mezelf te zijn 😉

   Beantwoorden
 3. Ingeborg Clemence
  Ingeborg Clemence zegt:

  Heel bijzonder om jouw energieke woorden en beslissingen te horen en te lezen! Ben benieuwd wat je opleiding is en je leeftijd of ben je gewoon gestart. Ik heb besloten te gaan coachen op een heel ander gebied maar ook energetisch. Ik ben 53 maar begin bij het begin. Ik ga je graag volgen, naast andere spirituele invloeden, mijn toekomstige werkterrein ligt waarschijnlijk in Nederland maar wellicht ver daarbuiten. Mijn persoonlijke energie moet nog gaan stromen, de energie voor anderen is er altijd al geweest. Lieve groet!

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Ingeborg, ik ben 29 jaar. Heb verschillende opleidingen gedaam; mavo, 2 MBO-opleidingen, HBO, NLP opleidingen, heel veel seminars op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Zat vaak als twintiger tussen mensen van dubbel mijn leeftijd. Maar de beste studie is het Universum zelf. Alles zit in onszelf! Zoals ik het nu zie is dat leeftijd niet perse hoeft uit te maken om wijsheid uit je ziel te halen. We kunnen veel leren van nieuwe generaties. Ik zie nu dat ik heel veel klanten van 50+ heb en vind dat GEWELDIG om te zien! 🙂 SUPER om te horen dat je hebt besloten om te starten met coachen en mensen te helpen! Is best een stap om te zetten en zooo mooi om te doen! Veel liefs en succes, Maria!

   Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel Peter! Ik ga kijken. Zelf heb ik nu de focus op Peru. Blijf eerst nog even hier en heb de intentie begin volgend jaar naar Peru te gaan. Ontvang allerlei tekens die richting op! Maar wie weet daarna Hawaii?!

   Beantwoorden
 4. Sylvia van den Pol
  Sylvia van den Pol zegt:

  Hai MariaJohanna

  Byzonder om jouw verhaal op dit moment te lezen. Mijn geboortenaam is Sylvia . Mijn moeder vond dat toch te lang en is mij Lia gaan noemen. Toen ik 9 jaar was gingen wij verhuizen. Toen zei ik dat ik geen Lia meer wilde heten. Op school en alle mensen die ik na mijn 9 de ontmoette, noemen mij dus Sylvia. Alleen mijn ouders en mijn zussen gingen daar niet in mee. ( hoe gehoord en serieus genomen voel je je dan als kind he) . Het byzondere is dat mijn moeder nu ze Alzheimer heeft mij wel af en toe Sylvia noemt. Deze week merkte ik voor het eerst dat het me ergerde dat de kleinkinderen en kinderen van mijn zus mij tante Lia noemen. Dat ik dacht jeetje ik kom nooit meer van die naam af. Want ik ben gewoon Sylvia .En nu las ik jouw bericht over jouw naamsverandering. Dat kan geen toeval zijn. Ik kan voelen dat ik toch echt nu voor mezelf moet gaan staan en tegen mijn zus zal moeten zeggen dat ik ook voor haar en haar gezin gewoon Sylvia ben. En ik kan voelen dat dat wel eens veel impact kan hebben op mijn hele Zijn . Dank je wel .

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wat een mooie reactie Sylvia!! Kan het me helemaal voorstellen. Bijzonder dat je moeder je nu weer Sylvia noemt. Wat goed dat je voor je naam staat. Een naam heeft voor jezelf meer impact dan andere mensen kunnen beseffen. Grappig dat je mij dan ‘toevallig’ tegenkomt! Misschien tot in mijn volgende video 😉 Liefs, Maria

   Beantwoorden
 5. Hielke
  Hielke zegt:

  Maria Johanna,

  Ik heb zelf ongeveer 46jr rondgelopen met een andere naam. Een naam waar ik mij echt nooit verbonden mee heb gevoeld, een naam
  die mij als kind al heeft weerhouden om dingen te doen, zo’n “nou, ik ben blij dat ik niet zo heet”-naam. Deze naam heeft mij mede
  gevormd. Nu ik mijn “nieuwe” naam heb aangenomen voel ik me zekerder, geen terughoudendheid meer als ik mijn naam dien te
  zeggen/op te geven. Pas toen ik dit met iemand deelde, in dit geval met mijn vriendin, kwam voor mij de oplossing.
  Ben vanaf dat moment, geholpen door een nieuwe baan én in een andere omgeving, mijn nieuwe naam gaan gebruiken….en nu
  kent men mij niet meer anders dan.. Ben me nu dan ook meer als persoon aan het ontwikkelen, zonder de last van mijn vorig “leven”
  dat natuurlijk nog wel deel van mij uitmaakt. Goed bezig Maria Johana! X

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hielke, is dat nu je naam? Bijzonder om zo’n verandering door te maken na 46 jaar. En dan verandert alles ineens!
   Leuk dat je mijn blog hebt gevonden en dat we zo’n mooie ervaring delen met elkaar!
   Liefs, Maria Johanna 🙂

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *