Dag 3: Hoe open je je Fantasie voor je dromen?

Gehele video serie ontvangen?

Opdracht: Open je fantasie voor je dromen

Naar mate we ouder worden, worden we steeds serieuzer. Het stemmetje in je hoofd wordt sterker. Hierdoor verlies je spontaniteit en word je angstiger om gewoon te doen. Laat je fantasie weer tot leven komen. Dit is je grootste kracht. Je fantasie helpt je jouw werkelijkheid te manifesteren en creëren. Speel met het leven en ervaar. Zoals Walt Disney zei: ‘If you can dream it, you can do it.’ Je bent hier om je dromen waar te maken en gebruik te maken.

Daarom vandaag de opdracht: Wat zijn jouw dromen? Wat vertelt jouw innerlijke stem jou? Wat voel je van binnen? Waar wordt je enthousiast van? Waar krijg je kriebels van in je buik? Schrijf deze op. Blijf schrijven voor minimaal 10 minuten. Gun jezelf de tijd! Des te meer tijd je hieraan besteed, des te meer je in verbinding komt met je onderbewuste.

Hieronder heb ik muziek geplaatst die je helpt in rust te komen en inspiratie. Deze helpt je bij deze opdracht. Je kunt ook eerst de meditatie doen. Succes en geniet! 🙂

Rustgevende muziek voor Creativiteit & Focus

*Bonus Opdracht: Let op je dromen

Let op de dromen. Dromen zijn jouw gids in dit leven. Dromen kun je lezen en geven je een persoonlijke boodschap. In mijn ogen wordt dit ook bedoelt met ‘Volg je dromen’. Schrijf je dromen direct op wanneer je wakker wordt, anders vergeet je je dromen. Je kunt je dromen niet altijd direct duiden. Maar je zult zien dat dit steeds gemakkelijker gaat naar mate je jezelf hierin traint. Je dromen worden helderder en je wordt steeds beter in het interpreteren van je dromen. Dus: Schrijf je dromen op en leer ze interpreteren!

Geleide Chakra Meditatie: ‘Activeer je innerlijke stem’ (18 min)

Speciaal voor deze ‘Challenge: Volg je Innerlijke Stem‘ heb ik voor jou een geleide visioenenmeditatie opgenomen gericht op je 7 chakra’s. Deze helpt je om je kanalen schoon te maken zodat je je verbinding met de bron kan versterken. Op die manier kan alles beter stromen en kun je, je innerlijke stem beter volgen.

2 versies: 
Ik heb 2 verschillende versies gemaakt. De eerste heb ik opgenomen met Theta Brainwaves op de achtergrond. De Theta Brainwaves brengen je in een frequentie van inspiratie. Het kan goed zijn dat je hierdoor extra je chakra’s voelt. Dit is wel mijn persoonlijke ervaring. Het kan best intens zijn. Ik raad je aan om het in ieder geval eens te proberen en voor jezelf te ervaren.

Maak je innerlijke wereld je eerste prioriteit. Je kunt deze meditatie de komende 5 dagen iedere dag doen om je innerlijke stem te horen en volgen. Kies een fijne, rustige plek uit waar je lekker kunt zitten of liggen. Beide mag. Het gaat erom dat jij even helemaal tijd hebt voor jezelf en naar binnen kunt gaan om je innerlijke stem te activeren.

Geniet ervan! Liefde, Maria Johanna

Geleide Chakra Meditatie: ‘Activeer je innerlijke stem’ (met Theta Brainwave muziek)

Geleide Chakra Meditatie: ‘Activeer je innerlijke stem’ (zonder Muziek)

Laat een Reactie Achter

Hoe is jouw eerste dag van de Challenge ‘Volg je Innerlijke Stem’ bevallen? Kon je de rust vinden tijdens de geleide visioenenmeditatie om je innerlijke stem te activeren? Ik vind het altijd leuk om een reactie te ontvangen. Deze lees ik ook en zal ik persoonlijk beantwoorden. Voel je vrij om hieronder iets te schrijven. Of het nu een bedankje, je ervaring, je uitdaging of een vraag. Altijd leuk om wat feedback te ontvangen! 🙂 Alvast bedankt en geniet van je dag. Veel liefs, Maria Johanna

23 antwoorden
 1. Immy
  Immy zegt:

  Mooi uitgangspunt, fantasie en dromen. Ik merk inderdaad dat dromen vaak een uiting zijn van je onbewuste en verlangens daarin verborgen zitten.
  Heb de vraag “waar word ik enthousiast van” in de chakra meditatie aan mijn innerlijke stem (eruitziend mezelf als kind) gevraagd en de wijsheid die erin zit verbaast me deze week elke dag opnieuw. Antwoorden bleven oppoppen, zonder erover na te denken, juist t denken was afwezig, het kwam vanuit een heldere geest. Namasté Maria Johanna, voor het mede mogelijk maken van deze ervaringen!

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Immy, het is heel herkenbaar dat al die antwoorden ineens komen. Ik raad je aan om deze op te schrijven. Dan ga je steeds meer de rode draad zien en een focus kiezen. Liefs, Maria

   Beantwoorden
 2. Patrick Wijnants
  Patrick Wijnants zegt:

  Aan de oefeningen die je geeft heb ik voldoening. Ik heb namelijk burn-out op gelopen een jaar terug. Ik heb wel het gevoel dat ik met deze oefening die ik vaker gaan doen en beluisteren. Een stap de goede richting op kan gaan

  Beantwoorden
 3. Steven Uzeel
  Steven Uzeel zegt:

  Hoi Maria Johanna,

  De challenge van vandaag heb ik ervaren als teder.
  Het schrijven was heel leuk om te doen en alle dromen welke ik heb zijn gebaseerd op eenheid, samenwerking en het ervaren van Liefde.

  Onder andere samen muziek maken, overvloed delen, instant manifesteren komen aan bod. Als ook het verhogen van de trilling op deze planeet om samen een harmonie te vormen, horende op de gehele planeet en eromheen!

  Dank je voor je mooie introductie!
  Ik kijk uit naar de volgende dagen.

  Hartengroet,
  Steven

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Dank je wel lieve Steven! Heb natuurlijk jouw FB-post gezien. Geweldig om jou zo te volgen.
   Als ik het zo zie ben je steeds jezelf aan het uitdagen, stappen aan het zetten, aan het transformeren en groeien. Super om te zien! 🙂
   Hartengroet, Maria

   Beantwoorden
 4. Linda werkman
  Linda werkman zegt:

  Grappig ik ben deze oefening al een tijdje aan het doen. Probeer iedere maand een moment te zoeken om mijn droom leven weer helemaal opnieuw te beschrijven. Hij veranderd iedere keer weer een beetje, hij word steeds gedetailleerder. Mooie oefening na de oefening van gisteren! Onsettend bedankt voor je tijd en liefde Maria, heel waardevol.
  En de meditatie is heel prettig, ik luister meditaties met de theta brainwave muziek altijd met een hoofdtelefoon op dan komt hij dubbel binnen…..
  Liefs linda

  Beantwoorden
 5. Liesbeth Visser
  Liesbeth Visser zegt:

  O jeetje, toen je over fantasie en dromen begon te vertellen Maria, was ik ineens weer terug in de tijd toen ik nog een meisje van 10 jaar was. Ik vertelde altijd bij het slapen gaan een verhaaltje voor mijn broers en zusje, dat verzon ik altijd ter plekke. O wauw, dat wil ik weer, die fantasie die ik vroeger had!! Je vertelde het al, we zijn het helemaal af geleerd om te fantaseren…maar hoe lekker is dat!
  Ik ga gelijk een boekje opsporen en een pen…heimwee naar mijn fantasie!!! Dankjewel lieve schat voor deze mooie herinnering!! <3 <3 <3

  Beantwoorden
 6. Luk
  Luk zegt:

  Dromen en fantasie

  “Volg wat aan je trekt,
  waarvan je het gevoel krijgt dat je leeft.
  Want dat is wat je hier komt doen.”

  A goal without a plan is just a wish.” – Antoine de Saint-Exupery

  Beantwoorden
 7. Henny Bertjens
  Henny Bertjens zegt:

  Goeiemorgen, vandaag heb ik de muziek zittend opnieuw beluisterd.
  Gisteren was ik nl in de zon in slaap gevallen, was een hele korte diepe slaap.
  Meteen toen ik de muziek opzette, zag ik mijzelf huppelen in een veld met bloemen.
  Ik vloog ook ff, heeeerlijk vrij, licht gevoel.
  Mij achter een boom verstopt, deed ik ook graag als kind, verstoppertje.
  Er kwam ook een mooie witte zwaan voorbij.
  Daarna zag ik mij op een podium in een theater.
  Ik zong solo, een mooi dramatisch nummer.
  Mijn stem was hoog en licht… Hoger dan normaal.
  Dit is wat ik ga doen, weer terug het theater in.
  Daar voel ik mij thuis, de sfeer, het werken met een creatieve groep.
  Om iets neer te zetten wat mensen raakt.
  Over 2 weken heb ik sinds een jaar weer mijn 1e repetitie.
  Ik doe weer mee met een kindervoorstelling, zin in.
  Mijn droom is, om in diverse theaters te mogen op te treden, mag ook in een flim, liefst in een film wat zich afspeelt in de 2e wereldoorlog.
  Fijne dag, namasté

  Beantwoorden
 8. Gerard
  Gerard zegt:

  Dromen; Dromen heb je verschillende levels nl het verwerken van je dagelijkse bezigheden,het hebben van voorspellende dromen en de fantasie dromen.
  Het dagelijks verwerken van je activiteiten in je slaap neemt de meeste plaats in .in je dromen.
  Voorspellende dromen lijken op herken je niet zo snel omdat die een beetje op een fantasiedroom lijken.Ik zelf heb soms van die voorspellende dromen die mij het meest in mijn geheugen ligt is van dat vliegtuig dat in de rivier de hudson lande,Ik had die droom al een maand of twee daarvoor.
  Fantasiedromen zijn dromen die je vaak overdag hebt ook wel dagdromen genoemd,dat zijn de mooiste dromen omdat je dan kan doen en zijn en alles wat je maar wil er zijn geen beperkingen en alles kan en mag.Ik droomde vaak dat ik door het universum reisde als een grote vogel(ik denk een adelaar)dan zag ik die mooie wereld van boven de bergen de dalen en al die mooie landschappen dit zijn de dromen die ik mij het meest voor de geest kan halen ik heb dat nu als ik slaap dan lijkt het of ik niet meer in mijn lichaam ben en dat ik daar hoog in de hemel rond zweef

  Beantwoorden
 9. Cyril de raad
  Cyril de raad zegt:

  Hallo Maria,

  Ik heb via mijn dromen vannacht zo fantastische droom gehad . Ik was aan het tekening van een bloem aan het kleuren met de kleuren geel en daar over met de kleur Orange. Het was heel rustgevend en dromen over tekenpotlodeb. Ben wakker geworden dromen opgeschreven. Dit wilde ik aan je vertellen. Een warme groet cyril

  Beantwoorden
 10. Hellie
  Hellie zegt:

  Oh jee….ik droom volgens mij helemaal niet. Kan voor nu niets terughalen. Momenteel ben ik een soort van verdoofd, geblokkeerd. Na 16 jaar relatie/ huwelijk over, partner inmiddels alweer een ander liefje dus voel veel onmacht, voel me afgewezen. De meditatie geeft heerlijke rust, dat is het voor nu, zie geen spannende dingen langskomen helaas.
  Als je nog een tip hebt hoe je harten heelt dan hoor ik deze graag want hoorde van een therapeut dat een gebroken hart er zeker twee jaar over doet om te helen…dat is best lang..vels te lang..dat worden veel retreats in Ibiza…..0:)..

  Beantwoorden
 11. ibolya
  ibolya zegt:

  Hahaha synchroniteit!vandaag deze opdracht gedaan. ik vind overigens de meditatie echt top. Ik had vanmorgen twee heftige dromen en ik had deze al in mijn dagboek opgeschreven. En ik dacht deze dromen betekenen iets. Dat voelde ik. Ik wist de betekenis ook. Geweldig dit. Lol.

  Beantwoorden
 12. Els
  Els zegt:

  Soms zijn de dromen nog zo helder als ik wakker wordt dat ik ze moet opschrijven. Ik heb dan ook pen en papier naast mijn bed liggen. De bonusopdracht vond ik heel fijn om te doen. Dit heb ik geschreven:
  Schuifelend en tastend in het koude donker kom ik amper vooruit. Ik hoor geluiden, een zachte stem in de verte die me aanmoedigt om mijn ogen te openen en de warmte van mijn eigen hart te voelen. Ik open mijn ogen. Eerst een beetje angstig, maar dan kijk ik vol vertrouwen in de verlichte speigel die vóór me staat. Daar ontmoet ik een liefdevolle blik en mijn hart smelt. Een behaaglijke warmte verspreid zich in mijn lichaam en door de ruimte om me heen. Ik voel me vrij en vrolijk.
  Eindelijk thuis!!

  Beantwoorden
 13. jennie
  jennie zegt:

  Een droom v mij is zo groot ben getr maar ongelukkig zou weg willen maar kan die stap niet nemen wil gelukkig zijn geen isolement meer ik ben in therapie en het helemaal tijd nodig!

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wat vervelend Jennie.. We maken onze eigen gevangenis.. Vaak is deze al vroeg in onze jeugd of zelfs in de baarmoeder ontstaan.. Ik wens je het beste. Het komt goed! Veel liefs <3

   Beantwoorden
 14. Christiane
  Christiane zegt:

  Ik droom ‘tijd van erge dingen is dan een slecht teken ik probeer iedere dag een meditatie te doen maar ik heb mijn innerlijke stem nog niet gehoord wat is juist een intensie

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *