Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca is een entheogene drank die al duizenden jaren wordt gebruikt door de bevolking uit het Amazonegebied. Het staat bekend om de sterke helende en visionaire krachten voor lichaam en geest en heeft de laatste decennia enorm aan populariteit gewonnen.

Ayahuasca wordt wereldwijd en met succes gebruikt door healers, therapeuten en sjamanen. Het kan op verschillende plantaardige manieren worden gemaakt, maar steeds met dezelfde twee basisingrediënten: DMT (dimethyltryptamine) en een MAO remmer (monoaminen-oxidase-enzymenremmer). DMT is een lichaamseigen stof, aangemaakt door je pijnappelklier. We gebruiken verschillende combinaties: b. caapi of peganum harmala als MAO remmer. Voor de DMT gebruiken we meestal chacruna, jurema, rainbowtree of chalipongo.

Waar komt Ayahuasca vandaan?

Het komt vanuit Zuid-Amerika van de Indianen, Sjamanen, maar ook groeien de planten in de Arabische landen. Vroeger was de Ayahuasca alleen beschikbaar voor de Sjamaan (genezer) van de tribe. Mensen uit de tribe kwamen dan naar de Sjamaan (genezer) toe voor genezing en advies. De Sjamaan dronk dan de Ayahuasca om genezing te brengen voor de mensen in de tribe en adviezen te vragen vanuit andere dimensies. Tegenwoordig is de Ayahuasca voor iedereen beschikbaar.

Wat doet Ayahuasca?

Ayahuasca maakt het mogelijk om een reis in je onderbewuste te maken om hier heling te laten plaatsvinden. Je uiterlijke wereld is een weerspiegeling van je innerlijke wereld. Wanneer je van binnenuit verandert/geneest, merk je dit in je uiterlijke wereld. De verandering begint pas na je ceremonie in je dagelijks leven.

Waarom zou je Ayahuasca doen?

Ayahuasca kan je geest bevrijden van stress, depressieve gevoelens, storende gedachten en zelfs trauma’s. Het is een sterke detox: het zuivert je lichaam, bloed en organen. Het is voor velen de sleutel gebleken die de poort opent naar het onderbewustzijn. Onder invloed van Ayahuasca maak je een diepe innerlijke reis: het laat je zien wat door jou gezien moet worden. Alle zaken uit je verleden die je het meest belemmeren komen aan bod. Je herbeleeft ze en verwerkt ze, zodat je weer bevrijd bent en zonder ballast verder groeit.

Hoe werkt het?

Zie het zo dat we allen worden gestuurd door een besturingssysteem, jouw persoonlijke software. Deze is gevormd door je DNA, ouders, familielijnen, opvoeding, ervaringen en omgeving waarin je bent opgegroeid en leeft.  In deze programmering zitten bepaalde virussen. Noem het virus angst. Terwijl liefde is wie je werkelijk bent. Als kind was je nog onbevangen en zonder virus.

Gaandeweg worden de errors geïnstalleerd door opvoeding en gebeurtenissen. Ik zal een voorbeeld benoemen vanuit mezelf. Vroeger wanneer ik als kind ging performen, zoals zingen, toneelspelen, optreden werd ik uitgelachen. Dit heeft gezorgd voor gevoelens van schaamte, moeten presteren en niet goed genoeg zijn. Ik durf hierdoor nooit te zingen wanneer er mensen in mijn omgeving zijn.

Ayahuasca geeft een operatie in het besturingssysteem en gooit de virussen eruit waardoor je nieuwe software krijgt. Het is niet zo dat je oude software geheel weg is. Het staat ergens nog op een bepaalde schijf op de achtergrond. De nieuwe software is op de opper moederboord geïnstalleerd waardoor het nieuwe gedrag automatisch gemakkelijk is te leven. Hierdoor is er haast geen keuze dan te veranderen. Door het nieuwe gedrag tot uiting te brengen installeer je de nieuwe software en vervaagt het oude. Hier vindt de transformatie plaats.

Dit is de reis van het hoofd naar het hart. Oftewel: Er is geen andere keuze dan te kiezen voor het hart in plaats van het hoofd. Dit kan je leven weleens helemaal op zijn kop zetten.

Meer dan Therapie

Er bestaan ontzettend veel therapieën, en dat in ontelbare richtingen. Maar, de ervaring leert dat een Ayahuasca ceremonie verdergaat dan de gemiddelde therapie, waardoor je dieper gaat en dus sneller je gewenste doel bereikt. Mensen helpen hun leven een positieve wending te geven werkt erg inspirerend. Je kunt zeggen dat Ayahuasca werkt vanuit je diepste kern, terwijl therapie van buitenaf komt.

We organiseren onze Ayahuasca ceremonies in samenwerking met diverse medebegeleidsters/begeleiders, met verschillende therapeutische en sjamanistische achtergronden. Deze begeleidsters/begeleiders hebben hun sporen met onder andere Ayahuasca ceremonies reeds verdiend. Er is veel liefde en draagkracht om je met vertrouwen te begeleiden op je reis.

Wat levert het je op?

Het is van tevoren niet precies te zeggen wat een ceremonie oplevert. Voor velen is een Ayahuasca Ceremonie compleet life changing, maar dit hoeft niet zo te zijn. Veel voorkomende genezing is minder stress ervaren, uitzuiveren van negatieve denkpatronen, meer in het nu kunnen leven. We zien ook vaak dat mensen van hun burn-out of depressie afkomen. Ik wil hier wel voorzichtig mee zijn, want niemand kan van te voren beloven of dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Ayahuasca kan subtiele veranderingen brengen wat op een langere termijn leidt tot (grote) verandering. Je krijgt wat je nodig hebt in de ceremonie. Genezing blijft een proces. Het is aan jou om de inzichten van de ceremonie naderhand te implementeren.

Op de hoogte blijven van Ayahuasca Ceremonies ?

Op dit moment zijn er geen Ceremonies gepland in Nederland.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe Data, Retreats en Ayahuasca bijeenkomsten? Vul dan je naam & e-mailadres hieronder in.

Voor wie is Ayahuasca geschikt?

Een Ayahuasca ceremonie is geschikt voor iedereen die een stap vooruit wilt zetten in het leven, die bereid is aan zichzelf te werken en verantwoordelijkheid wil nemen voor zichzelf en zijn/haar eigen leven. Ayahuasca kan tevens ondersteunend werken bij:

 • Traumaverwerking
 • Posttraumatische stress-stoornis (PTSS)
 • Hooggevoeligheid
 • Angsten
 • Fobieën
 • Stress
 • Langdurige rouw
 • Eenzaamheid en verliesproblemen
 • Depressieve gevoelens Burn-out
 • Overspannenheid
 • Verslavingen
 • Hechtingsproblemen
 • Eetproblemen
 • Problemen bij menstruatie
 • Gedragsproblemen
 • Relatieproblemen
 • Problemen op je werk
 • De grote levensvragen en zingevingsvraagstukken: wie ben ik, waarom ben ik hier, wat is mijn levensdoel etc. Het oplossen van stress, twijfels en dilemma’s
 • Het vinden en maken van de juiste keuzes
 • Lichamelijke klachten zonder medische oorzaak (Psychosomatische klachten)

Bekijk Ayahuasca video’s van Maria Johanna

Bekijk de video’s die ik heb gemaakt over Ayahuasca en mijn ervaringen op Bali, Brazilië en Peru. Kijk hier..

Vlog-maria-johanna-Life-Changing-Ayahuasca-Adventure-in-Peru

Overzicht van alle Ayahuasca Ceremonies

Meer informatie over de helende kracht van Ayahuasca en wat het voor jou kan betekenen. Lees meer..

Overzicht ceremonies

Ervaringen van deelnemers Ceremonie

Bekijk video’s en lees reviews van deelnemers aan Ayahuasca Ceremonies bij Maria Johanna. Kijk hier..

ayahuasca-ervaringen-nederlands-videos

Nog vragen?

Heb je vragen over Ayahuasca of over het bijwonen van een Ceremonie?  Twijfel je of heb je andere vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op. Wij geven graag antwoord op je vragen!

Mail ons

Over Maria Johanna

Mijn naam is Maria Johanna. Ayahuasca heeft voor mij een ommekeer in mijn leven betekend. Het heeft poorten geopend naar de spirituele wereld. Achteraf heb ik hier mijn leven lang naar gezocht, zonder ik het wist. Ayahuasca heeft mij een gevoel van compleet-zijn gegeven. Vanaf dat moment ben ik mijn doopnamen gaan aannemen en ben ik gestart met mijn spiritueel werkLees meer..**