Ayahuasca Retreats Pachamama Temple Peru 2017

Wil je een keer een Ayahuasca ceremonie meemaken op een traditionele wijze? Heb je het gevoel dat Peru altijd aan je trekt? Ben je benieuwd hoe het is om een Ayahuasca Ceremonie bij de Sjamanen (ook al Shipibo genezers/ayahuasquero’s genoemd) in Peru mee te maken? Vind je het ook leuk om iets van de cultuur mee te krijgen en je eigen Ayahuasca te maken?

Ayahuasca is een eeuwenoud geneesmiddel voor de ziel. Een Ayahuasca ceremonie maakt het mogelijk om een diepe innerlijke reis te maken die je enorm kan ondersteunen in je leven. Het helpt je bij inzichten, ontwaken, helen van het verleden of pijn in het heden en om meer zelfliefde te ontwikkelen. Op deze pagina vind je informatie over het 7-daagse of 12 daagse Ayahuasca Retreats in de Pachamama Temple in Peru. Je vindt informatie over de ceremonies, de locatie, de community, de dagindeling, de prijzen en meer. Je krijgt een indruk van wat je kunt verwachten en je vindt er bovendien ervaringen van vorige deelnemers. Daarnaast is er een aantal video’s met onder andere ervaringen van eerdere Ayahuasca ceremonies, vanuit de Pachamama Temple en mijn persoonlijke video’s, waarin ik mijn ervaringen deel.

Mijn eigen ervaring Peru

Uitnodiging Shipibo Sjamanen Pachamama Tempel

Herken je dit?

Misschien heb je wel eens het gevoel niet zo lekker in je vel te zitten. Je worstelt met jezelf, je relatie, problemen op het werk of een van onze vele andere dagelijkse problemen. Iedereen heeft het af en toe moeilijk.

Gelukkig gaat dat doorgaans weer over, maar soms lijkt het of al die problemen met elkaar verweven zijn en een deel gaan uitmaken van je persoonlijkheid. Alsof de praktische moeilijkheden van alledag ergens diep in je onderbewustzijn een gemeenschappelijke oorsprong vinden. Je komt er alleen niet bij…

Die oorsprong kan dan liggen in:

Onverwerkte ervaringen uit je verleden, een jeugdtrauma, negatieve denkbeelden of problematische relaties. Misschien heb je je altijd al, zonder aanwijsbare reden, angstig of onzeker gevoeld. In de loop der jaren kun je hierdoor lichamelijke of psychische klachten krijgen die elkaar vervolgens ook weer kunnen versterken.

De Negatieve Spiraal Doorbreken

Jarenlang kun je met jezelf worstelen, zonder dat je in staat bent de negatieve spiraal te doorbreken. Toch kan de oplossing soms verrassend eenvoudig zijn. Je moet dan wel bereid zijn diep in jezelf af te reizen, om je probleem bij de kern aan te pakken: diep in je onderbewustzijn. Met behulp van onze Ayahuasca sessies kun je in korte tijd fundamentele veranderingen bewerkstelligen, waardoor je jezelf als het ware gaat herprogrammeren.

Je kunt zo niet alleen je klachten oplossen, je ontwikkelt ook een andere visie op jezelf en op de situatie. Je komt dan anders in het leven te staan. Je problemen en negatieve gedachtegang nemen sterk af of verdwijnen vaak helemaal.

Uiteraard zijn onze Ayahuasca sessies ook geschikt voor zij die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling of spirituele groei! Neem het heft in eigen handen en neem je verantwoordelijkheid om wat van je leven te maken, om weer plezier te hebben in je werk en je privéleven! Je weet het misschien nog niet, maar de oplossing voor je klachten, problemen of tegenslagen draag je mee in jezelf! En wij begeleiden je graag om die oplossingen te vinden door middel van onze Ayahuasca ceremonies.

Over Maria Johanna

Ayahuasca heeft mij (Maria Johanna) geholpen om negatieve patronen te doorbreken en wakker in het leven te staan. Het heeft mijn leven helemaal veranderd. Daarom ben ik gaan vertellen over Ayahuasca op YouTube, niet alleen om mijn eigen ervaringen te delen, maar ook omdat ik vond dat de wereld dit moest weten.

Tijdens het begeleiden van Ayahuasca Ceremonies heb ik talrijke voorbeelden gezien van mensen die jarenlang depressief waren en na slechts één of enkele Ayahuasca ceremonie(s) zijn genezen. Ayahuasca verhelpt niet alleen problemen op psychisch niveau, ik heb ook andere ziektebeelden zien verdwijnen. Een voorbeeld hiervan is mijn vriendin Arianna Joy. Zij heeft in haar Ayahuasca ceremonies gezien hoe ze de ziekte van Lyme kreeg én ze heeft er haar genezing gevonden. Zo zijn er nog duizenden voorbeelden. Arianna Joy is veel in Peru geweest en is de meest bekeken YouTuber wat betreft Ayahuasca. Ayahuasca helpt ook bij verslavingen of bij het doorbreken van obsessies of patronen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die altijd controle willen hebben en daar last van hebben.

In 2016 ben ik in Brazilië geweest in 2 verschillende communities waar met Ayahuasca en andere geneesmiddelen wordt gewerkt. Dit heeft mij nieuwsgierig gemaakt voor meer verdieping. Vanuit mijn passie voor Ayahuasca en mijn enthousiasme help ik daarom bij het organiseren van het 7-daags Ayahuasca retreat in Peru. Op dit Retreat worden de ceremonies op traditionele wijze gedaan door de Shipibo community.

Wat is Ayahuasca?

Ayahuasca is een entheogene drank die al duizenden jaren gebruikt wordt door de mensen uit de Amazone. Het is bekend om zijn sterke helende en visionaire krachten voor lichaam en geest. Het krijgt de afgelopen jaren steeds meer populariteit als geneesmiddel van diepe klachten.

In Pachamama brouwen we altijd ons eigen medicijn voor onze Ayahuasca retraites en we gebruiken alleen de traditionele en zuivere vorm van het Ayahuasca brouwsel. Dit zijn de Banisteriopsis caapi vine voor de mao-remmer en Chacruna bladeren voor de DMT. We nodigen de gasten uit mee te doen in het kookproces onder begeleiding van onze ervaren Shipibo/ayahuasqueros (Sjamanen).

Het proces begint met het de Ayahuasca vine omzetten naar een vezelige vorm, zodat het gebruikt kan worden voor het koken. Daarna reinigen we de Chacruna bladeren met vers water en doen we de twee planten laag voor laag in kookpotten. We voegen water toe en koken het brouwsel enkele uren totdat het de juiste consistentie bereikt. Terwijl de geneeskunde aan het brouwen is, sturen we gebeden en intenties in de pan.

Het deelnemen aan het volledige proces geeft je de mogelijkheid om het medicijn dat je zelf gebrouwen hebt, ook daadwerkelijk te drinken. Jouw eigen intenties, liefde en gebeden die je tijdens het kookproces hebt uitgezet, helpen je om je open te stellen voor een diepere healing die Ayahuasca kan bieden.

De Geneeskracht van het Heilige Icaros

De Ayahuasca ceremonies beginnen met de opening van de ceremonie en het drinken van het Ayahuasca brouwsel. Kort na het drinken van de geneesmiddel, zal de sjamanen Icaros zingen. Dit zijn oude en heilige, genezende liederen van de Shipibo Sjamanen. Deze liederen zijn doorgegeven van generatie op generatie. De Icaros worden gebruikt in de ceremonie voor verschillende doeleinden. Een van hun belangrijkste functies is om de geesten aan te roepen, die de sjamanen steun geven in hun helende werk.

Icaros kunnen ook worden gezongen ter bekrachtiging van de genezende werking van de plant, weghouden van slechte geesten en energieën of om de deelnemer te beschermen tijdens en na de ceremonie. Onze ervaren genezers kennen veel Incaro liederen. Ieder van hen zal precies de juiste Icaro zingen voor elke persoon, in elke ceremonie, op basis van jouw specifieke behoeften op dat moment. Heel bijzonder!

Ervaar diepe Heling

Eeuwenlang hebben de inheemse stammen van de Amazone gebruik gemaakt van Ayahuasca als een krachtig instrument voor de fysieke, emotionele en spirituele genezing en ontwaken. De Ayahuasca ervaring is werkelijk uniek voor elke persoon, omdat het ons in staat stelt om een directe verbinding met de diepste delen van ons onderbewustzijn te maken, de oprichting van een diepe verbondenheid met onze innerlijke gebieden en hogere zelf. Velen van ons verdwalen in deze moderne wereld. We vergeten om werkelijk tijd te nemen om na te denken over ons leven, besluiten te nemen en trauma’s. Ayahuasca heropent het raam in onze ziel en laat ons zien wie we zijn, waarom we naar deze aarde kwam en, last but not least, laat ons zien wie we kunnen worden. Echt jezelf leren kennen is als thuiskomen.

Video’s van mijn Eigen Ervaring in Peru

Deel 1 – Voorbereiding + Ayahuasca maken

Deel 2 – Live gedurende de Ceremonie

Waarom Deelnemen aan een Ayahuasca Ceremonie?

Een Ayahuasca Ceremonie helpt je enorm in je spirituele en persoonlijke groei. Loop je met levensvragen? Blijf je hangen in negatieve patronen? Ben je nieuwsgierig of voel je de roep van moeder Ayahuasca? Je bent van harte welkom op onze ayahuasca ceremonie(s). 

Pachamama Temple Peru

Pachamama Temple is een Ayahuasca centrum waar jij kennis kunt maken met de shipibo (Sjamanen) cultuur en hun diepe band met moeder aarde en hun heilige medicijn Ayahuasca. Al vele generaties werken zij met Ayahuasca en volgens velen zijn de shipibo healers het meest krachtig van alle shamanen in het amazonegebied. Hun diepe connectie met de plant spirits en de medicijn liederen genaamd icaros is werkelijk een magische ervaring.

Pachamama Temple ligt niet zoals vele andere Ayahuasca centra in de jungle van Iquitos maar aan de rand van de stad Pucallpa. Dit is namelijk het thuisland van de shipibo indianen. Voor onze Shamanen betekent werken in Pachamama temple dat zij niet meer  maanden aan een stuk naar Iquitos moeten vliegen om de kost te verdienen.

Zij kunnen nu werken in hun eigen omgeving en bij hun eigen familie zijn. Dit is voelbaar in de Tempel. Er hangt een intieme, open en relaxte sfeer en een verblijf in Pachamama Temple is echt een kijkje in hun wereld. Door verschillende workshops maak je kennis met hun taal, geschiedenis en schilder- en borduurkunsten. Hieronder heb ik een aantal foto’s geplaatst van de plek en de mensen.

Gelijkwaardigheid en culturele uitwisseling

De Pachamama Temple is niet zoals zoveel anderen in het bezit van westerlingen met de Shamanen ‘in dienst’. Dit project is samen met de lokale families opgezet vanuit het hart en ook zij bezitten allemaal een deel van de tempel en het land waar deze op gebouwd is. Gelijkwaardigheid en culturele uitwisseling liggen aan de basis van deze liefdevolle samenwerking.

Wil jij Ayahausca beleven in haar natuurlijke omgeving? Wil jij bijdragen aan welvaart voor de shipibo mensen en hun samenleving? Wil jij een mooie reis maken naar het magische land Peru? Dan kan dit een enorm mooie ervaring voor je zijn die je ziel raakt.

Foto’s Locatie

Hoe kom je hier?

Pachamama Temple is net buiten de stad Pucallpa. Waarom? Omdat dit de plek is waar de Shipibo genezers wonen! Anders dan vele ander Retreat Centers hebben wij ervoor gekozen om in het hart van de Shipibo community te zitten. Op die manier hoeven de Sjamanen niet maandenlang weg te zijn van hun familie en vrienden, maar zijn zij juist verbonden. Wij geloven dat de gelukzaligheid van de Ayahuasqueros het meest belangrijke is om zo goed mogelijk werk te kunnen doen. Je zult deze warme energie van de community voelen tijdens je verblijf. Indien je je inschrijft voor het Retreat bieden we je ook een ophaalservice aan bij het Los Gavilenas Hotel.

Vlucht

Alle internationale vluchten komen in de Peruaanse hoofdstad Lima op de internationale luchthaven Jorge Chávez. Vanaf daar kun je een vlucht boeken naar Pucallpa. We raden aan om deze 2e vlucht via Skyscanner te boeken. Vanaf daar kun je naar het Los Gavilanes Hotel komen. Het kost je ongeveer 10 minuten om van het vliegtuig naar het Hotel te komen. Vanaf daar  bieden we je een ophaalservice aan buiten het Hotel. Dan gaan we samen naar het Retreat centrum. We adviseren je om in ieder geval op 2 maart vanuit Nederland te vliegen. Je wordt op 4 maart om 10.00 uur opgehaald bij het Los Gavilanes Hotel.

Data Ayahuasca Retreats

 • Mei 18 – 24, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro
 • Mei 27 – June 7, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • Juni 21 – July 2, 2017 – 12 Daags Ayahuasca  Retreat – 1950 euro
 • Juli 6 – 12, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro
 • Juli 15 – 26, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • Juli 29 – August 4, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat -1125 euro
 • Augustus 9 – 20, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • Augustus 24 – 30, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat -1125 euro
 • September 2 – 13, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • September 16 – 22, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat -1125 euro
 • September 27 – October 8, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • Oktober 12 – 18, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro
 • Oktober 21 – November 1, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • November 4 – 10, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro
 • November 15 – 26, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • November 30 – December 6, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro
 • December 9 – 20, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • December 23 – 29, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro

Prijs/Investering 7 of 12 daags Retreat

De prijs/investering voor onze 7 daagse Ayahuasca Retreat in de Pachamama Temple Peru is € 1.125,- euro. Voor een 12 daags Retreat is de prijs € 1.950,- euro. Deze prijs is inclusief drankjes, eten, verblijf, 4 Ayahuasca ceremonies, een pick-up buiten de Los Gavilenas Hotel, eigen kamer, wasserette service, professionele begeleiding, meditatie les, kunst workshop, Shipibo borduren workshop, bloemenbad, energetische healing en nog veel meer. Exclusieve je vlucht en (reis) verzekering.

Dagindeling/Programma

DAY 1

11:00 Collection outside Los Gavilanes Hotel, Pucallpa, Peru.
11:30 Arrival at Pachamama Temple and room allocation.
12:30 Group meeting – Introduction to staff and healers.
13:30 Lunch.
14:30 Group meeting – Introduction to the Temple.
16:30 Ayahuasca vine preparation.
19:00 Dinner.
21:00 First ceremony (Traditional ceremony, where only the Shamans drink Ayahuasca).

Aanmelden

Om deel te nemen aan onze Ayahuasca Ceremonie(s) houden we een intake. We doen dit voor je eigen veiligheid en die van de groep. Sommige medicijnen werken namelijk niet goed samen met de MAO-remmer die we gebruiken tijdens de ceremonie. De intake bestaat uit het invullen van een vragenlijst. Via de volgende link kun je deze invullen:

https://www.mariajohanna.com/vragenlijst/

Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld reserveren we een plekje voor jou en ontvang je informatie om je betaling uit te voeren. Je ontvangt eveneens verdere instructies omtrent je voorbereiding, wat je moet meenemen en hoe je naar de locatie komt. Je bent alvast van harte welkom.

Het team

Ons team bestaat uit een combinatie van Shipibo genezers (Sjamanen) en Westerse bemiddelaars. We hebben ons team zorgvuldig bij elkaar gezocht voor onze Ayahuasca Retreats zodat we de beste ervaring kunnen geven aan onze gasten.

We bieden ook onze gasten de kans om te leren over de fascinerende Shipibo cultuur door lessen over tekenen, handvaardigheid, taal en geschiedenis. Tijdens het Retreat bieden we ook 1-op-1 momenten aan met onze genezers en facilitators. Dit gaat je helpen tijdens het Ayahuasca Retreat om jouw ervaringen een plekje te kunnen geven.

Maestra Rosa Pinedo Vasquez

Maestra Rosa Pinedo Vasquez, of meer liefkozend ”Mama Rosa“, heeft 31 jaar lang ervaring in de praktijk van de genezende planten. Haar Shipibo naam is Pesin Rate wat betekent mooi en bewonderenswaardige vrouw met lang sluik haar. Rosa heeft vier volwassen kinderen; Adelina, Feliciano, Luis en Genaro, die allemaal deel uit maken van ons team aan de Pachamama Tempel. Op 30-jarige leeftijd, begon Rosa haar sjamanistische leertijd bij Maximo Vela. Dit is van grote toegevoegde waarde geweest voor Rosa en dit zit voor altijd in haar hart. Mama Rosa heeft veel jaren gewerkt in de zeer bekende Ayahuasca centra in Iquitos. Zij is het meest ervaren in ons team. Ze deelt ook haar kennis van de planten door verschillende boeken over de geneeskracht van planten. Deze boeken zijn gepubliceerd door de heer Jack ZetAan. Rosa staat bekend om haar zoete en medelevende aanwezigheid en heeft een krachtige, maar zachte stem. Dit gaat zeker diepe indruk op je maken.

Maestro Feliciano Marquez Pinedo

Maestro Feliciano Marquez Pinedo is de oudste zoon van Mama Rosa. Feliciano’s Shipibo naam is Kanan Betsa die een man met een goed profiel en getalenteerde in het bedrijfsleven betekent. Na het afronden van de lagere school werkte Feliciano bij zijn peetvader Lucio Cabra, een Mestizo genezer, als arbeider in de houtindustrie langs de rivier de Tamaya. Feliciano werd erg ziek toen hij 39 was. Hij zocht een lokale genezer genaamd Wakapoko die in staat was om hem te behandelen en die Feliciano een belangrijke kennis van geneeskrachtige planten heeft bijgebracht. Toen hij hersteld was, zette hij zijn studie voort door een negenjarige stage bij shaman Daniel Ramos. Op zijn sjamanistische reis vond Feliciano een diepe verbondenheid met Jezus Christus, de Bijbel en de christelijke heiligen en engelen. Hij geeft vaak een zegen na het zingen van zijn Icaros. Hieruit blijkt dat de christelijke religie en de oude tradities van de Amazone sjamanisme goed samen kunnen gaan. Voorafgaand aan het werken aan de Pachamama Tempel werkte Feliciano in meerdere centra in de stad Tarapoto en andere delen van Peru. Hij is een zeer vrolijke man met een groot gevoel voor humor.

Maestro Luis Marquez Pinedo

Maestro Luis Marquez Pinedo is de middelste zoon van Mama Rosa. Luis is erg betrokken bij het ontwerpen van de onderwijsprogramma’s voor de Pachamama Shipibo School. Zo geeft hij les in taal, cultuur en geschiedenis op deze school. Zijn Shipibo naam is Soi Sani wat betekent: prachtige, gezellige en vriendelijke man. Deze naam past goed bij hem! Vanaf zijn vroege kinderjaren wist Luis dat hij een leraar wilde zijn. Nadat hij na zijn de middelbare school een beurs kreeg om te studeren, koos hij voor het Trainingsprogramma tweetalige leerkrachten van de Amazone. Luis heeft gediend als Pedagogisch Directeur van het openbare, tweetalige Instituut in Yarinacocha in Santa Elisa. Bovendien was hij lerarenopleidingspecialist aan de Universiteit van de Peruaanse Amazone. In 1999 reisde Maestro Luis naar Duitsland om de vertaling in het Spaans van de Shipibo taal te ondersteunen door de Peruaanse linguïst Pilar Valenzuela. Het boek werd gepubliceerd onder de naam Koshi Shinanya Aibo voor diegenen die geïnteresseerd zijn. Luis heeft de laatste jaren gewerkt als adviseur en als monitor aan de Universiteit Peruana Cayetano Heredia. Net als alle andere leden van zijn familie, werd hij opgevoed rond Sjamanisme en Ayahuasca. Hij heeft uitgebreide kennis van geneeskrachtige planten en zingt vele Icaros tijdens de ceremonie.

Maestro Gilberto Picota Lopez

Maestro Gilberto Picota Lopez is getrouwd met Maestra Rosa’s enige dochter Adeline. Maestro Gilberto’s Shipibo naam is Sina Nima. Dit betekent serieuze en positieve man. Gilberto’s vader was sinds zijn 12e genezer en heeft meer dan 66 jaar ervaring met Sjamanisme. Hij heeft een groot aantal mensen van verschillende ziekten genezen. Toen Gilberto jong was heeft zijn vader zijn genezende kennis overgedragen. Zijn vader heeft hem tijdens een Ayahuasca Ceremonie getransformeerd tot een krachtige genezer. Toen Gilberto Mama Rosa ontmoette en in hun familie kwam, zag ze een ​​groot talent in hem. Rosa besloot hem te helpen met het ontdekken en ontwikkelen van zijn sjamanistische gave. Gilberto is nu 50 jaar oud en hij is klaar om zijn gave voor het helen met de rest van de wereld te delen. Maestro Gilberto is een zeer bescheiden man, die wat verlegen kan overkomen. Maar zodra je hem leert kennen, kun je zien dat zijn hart is gevuld met een zachte liefde, die gevoeld kan worden in zijn aanwezigheid en je kunt horen in zijn prachtige Icaros.

Maestra Maria Bartra Odicio

Maestra Maria heeft 23 jaar ervaring in het helen met geneeskrachtige planten en mensen begeleiden bij Ayahuasca ceremonies. Toen we Rosa’s familie vroegen met welke andere healers zij wilden werken in de tempel, kwam direct de naam van Maria op! Maria’s Shipibo naam is Pesin Jabe Koana, dit betekent mooie vrouw met lang zwart haar. Ze is de dochter van de beroemde genezer Don Jose Bartra en de wijsheid van het genezen werd met de paplepel ingegoten door haar vader. Naar aanleiding van het verlies van haar 13-jarige dochter, besloot ze om haar leven te wijden aan het werken met geneeskrachtige planten. Ze begon in haar eentje met planten dietas en hield een groot aantal Ayahuasca ceremonies in eenzaamheid. Na 5 jaar dietas, werd weer een van haar dochters ernstig ziek. Met haar nieuwe kennis, was ze tot haar grote vreugde in staat om dit kind te genezen. Door deze genezing, werd Maria als een Master erkend door de lokale gemeenschap . Maria heeft de neiging om zich op de achtergrond te houden. Ze wil niet  veel praten en neemt haar tijd om te observeren en in te voelen bij mensen die nieuw zijn voor haar. Hierdoor lijkt zij in eerste instantie wat gereserveerd, maar zodra ze jou kent, opent ze zich op zo’n manier dat je niet anders kunt dan haar lief hebben en haar wilt omhelzen.

Maestro Genaro Marquez Pinedo

Maestro Genaro Marquez Pinedo is de jongste zoon van Maestra Rosa. Genaro’s Shipibo naam Ronin Mano, dat onzichtbare man met de kracht en macht van de anaconda betekent. Net als zijn oudere broer Luis geeft Genero les in taal, cultuur en geschiedenis in het Pachamama Shipibo School. Na de basisschool, besloot Genaro een rol te willen spelen in het behoud van de traditionele Shipibo cultuur. Hij onderwijst de volgende generatie hartstochtelijk over hun voorouders en hun erfgoed sinds die tijd. Genaro is altijd geïnteresseerd geweest in de plantengeneeskunde en hij leerde veel traditionele Icaros van zijn moeder. Hij is momenteel bezig met een sjamanistische leertijd onder begeleiding van zijn broer Feliciano, zodat hij meer kan leren over het geneesmiddel en kan in de komende jaren uitgroeien tot een sjamaan. Hij is ook een bekwame Shipibo massage kunstenaar, vader van zeven kinderen en een heel gezellige man die altijd beschikt over een gulle lach.

Testimonials Pachamama Temple Peru

Testimonials Pachamama Peru – Erik

Testimonials Pachamama Peru -Marleen

Wil je Op de Hoogte blijven?

Staat je datum er niet tussen? Wil je meer weten over Ayahuasca? Voel je je nu nog niet klaar om je in te schrijven, maar wil je wel op de hoogte blijven? Vul je naam & e-mailadres hieronder in!

Mijn Eerste Ayahuasca Ervaring – Life Changing !

In de onderstaande video deel ik graag mijn eerste ervaring met Ayahuasca. Het heeft mijn leven in ieder opzicht verandert. Je vindt meer video’s verder op de pagina.

Meer dan Therapie

Er bestaan ontzettend veel therapieën in ontelbare richtingen. Maar, de ervaring leert dat een Ayahuasca ceremonie verdergaat dan de gemiddelde therapie, waardoor je dieper gaat en dus sneller je gewenste doel bereikt. Mensen helpen hun leven een positieve wending te geven werkt erg inspirerend. Je kunt zeggen dat Ayahuasca werkt vanuit je diepste kern, terwijl therapie van buitenaf komt.

Veel liefde en draagkracht
We organiseren onze Ayahuasca ceremonies in samenwerking met diverse medebegeleidsters/begeleiders, met verschillende therapeutische en sjamanistische achtergronden. Deze begeleidsters/begeleiders hebben hun sporen met onder andere Ayahuasca ceremonies reeds verdiend. Er is veel liefde en draagkracht om je met vertrouwen te begeleiden op je reis.

Ervaring Deelnemer Ceremonie bij Maria Johanna

Aangezien ik zelf Ayahuasca ceremonies in Nederland heb begeleid deel ik hieronder een aantal Ayahuasca ervaringen van mensen die bij mij in Nederland hebben gereisd. Uiteraard is de ervaring in Peru anders met de Shipibo genezers. Maar de resultaten en verhalen kunnen hetzelfde/vergelijkbaar zijn. Daarom is het waardevol om deze ervaringen te zien/lezen.

Eerste Ayahuasca Ceremonie van Yaela Voet

Eerste Ayahuasca Ceremonie van Carla

Eerste Ayahuasca Ceremonie van Suzanna van Loo

Eerste Ayahuasca Ceremonie van Désirée Deborah

Ervaringen bij Maria Johanna

Lieve Maria Johanna en team, Ik was bij deze kerst special en wat was het speciaal! Ik ben jullie intens dankbaar dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt. Er was zoveel warmte, veiligheid, zorgvuldigheid, zorg, betrokkenheid en kennis. Dit is de meest helende en indrukwekkende ervaring die ik ooit heb gehad.

Ik kreeg veel meer dan ik had verwacht en had kunnen dromen. Ik zag hoe ik mijn leven beperk met mijn gedachten en de gedachten/uitspraken van anderen. Na diepgaande mooie, heftige en intense ervaringen vond ik mijn zelfbeschikkingsrecht weer terug (het tegenovergestelde van controle) en een grote dosis levenslust.

Ik ben nu 5 dagen thuis en ben nog steeds onder de indruk hoe magnifiek de werking van de ayahuasca is en hoe groot de bijdrage is van de zorgvuldige begeleiding van jullie. Ik kreeg precies de antwoorden op de vragen die ik stelde, ik kreeg precies de inzichten die ik nodig had om bepaalde issues op te lossen, als ik erom vroeg kreeg ik de juiste steun van jullie en had ik bijzondere ervaringen die ik zonder jullie steun niet had gehad, op verrassende wijze kreeg ik antwoorden op levensvragen waar ik al jaren mee loop.

Kortom, ik kreeg precies de inzichten en ervaringen die ik nodig heb om nog meer moois uit mijn eigen leven te halen en bij te dragen aan het geluk van andere mensen. Mijn dank is groot!

Sella de Griend

Lieve allemaal,

Het is nu ruim een week geleden sinds mijn laatste ceremonie. Tijd om met jullie te delen hoe ik terugkijk op drie overweldigende ervaringen.

Het waren de meest heftige ervaringen die ik ooit (bewust) heb gehad en dat werd nog versterkt doordat ik niet kon slapen. Ook de dagen erna lukte dat niet al te best, terwijl ik ontzettend moe was. Ik was nog volop bezig met de nawerking en verwerking. Dat was pittig.

Dat ik zo diep kon gaan, is te danken aan jullie volkomen veilige en ultiem liefdevolle begeleiding en setting. En met jullie bedoel ik uiteraard ook Rene, Dorothea en de andere begeleiders uit het team. Het heeft me ontzettend ontroerd met hoeveel liefde en acceptatie jullie alle deelnemers bijstaan. Er zijn geen grenzen aan, alles wordt omarmd en ondersteund, zo vaak en zo lang als nodig. Dat heeft me diep geraakt en ik ben er heel dankbaar voor…

Tijdens de derde ceremonie zag ik ook mijn ouders in een heel ander licht. Voorbij alle karma. Ik zag hun essentie en was zo dankbaar dat zij mijn ouders zijn. Ik zal nooit vergeten hoe ik hen op dat moment zag.

Ik heb het de afgelopen dagen rustig aan gedaan en mijn hoofd en hart gevuld met mantra’s en zachtheid. Sinds gisteren voel ik me beter. Stabiel, rustig, meer energie, meer levenslust. Ik hoop zo dat er iets wezenlijks is veranderd nu ik in de spiegel van mijn jeugd heb durven kijken. Dat er oude pijn geheeld is en dat ik echt als nieuw ben. Dat zou geweldig zijn! Ik durf het bijna niet te hopen! In ieder geval voel ik de zelfliefde nog steeds en wil ik graag met een open hart leven.

Heel erg bedankt voor deze geweldige ervaring. Als ik weer toe ben aan een ceremonie, zal dat zeker bij hier weer zijn.

Veel liefs, Sabine

Sabine

Ja hoe gaat het met me na de ceremonie? Ik voel me echt een ander mens, veel knopjes in oud gedrag zijn omgezet.

Ik voel me sterker dan ooit en heb veel meer zelfvertrouwen en vertrouwen in het leven, mijn levenslust is weer terug. Ik voel mijn grenzen en laat me niet meer opjutten maar doe de dingen meer zoals ik voel dat klopt.

Waar ik voorheen tegenop zag zie ik nu als een uitdaging ik durf weer te spelen zonder dat ik me bezig houdt of iets wel mag of kan en ik straal weer. Dat hoor ik ook van de mensen om me heen.

Het is goed is iets wat ik ook echt kan voelen, dat het leven zo voor me zorgt. Ik voel me weer mooi geliefd en zie al mijn talenten en potentieel en ben hier enorm dankbaar voor.

Ik kan het geluk en de liefde weer ontvangen omdat ik kan voelen dat ik het waard ben maar zelf ook ben, liefde. Wonderbaarlijk dat na deze twee ceremonies er zoveel is verschoven. Ik kijk er met enorme dankbaarheid op terug dat ik daarbij aanwezig mocht zijn en er onderdeel van uit mocht maken.

Ook de liefdevolle aanwezigheid van jullie allen maakte dat ik me er helemaal aan over kon geven en er van kon genieten en me zo veilig voelde. Ik merk dat ik nog steeds aan het „uitpakken” ben van alles wat ik heb ervaren dat het nog wel even zal duren voordat alles is ingedaald.

Koffie smaakt me niet meer en ook mijn behoefte aan suiker en andere ‚slechte dingen” is weg. Ik heb nu zoveel zin in gezond eten en zorg voor mezelf en voel zo’n enorme verbinding met de natuur en alle andere levende wezens, dieren en mensen dat ik merk dat ook daar veel dingen in zijn verschoven. Ik ben minder snel geïrriteerd heb meer compassie zowel naar mezelf als naar de ander, ook het oordeel naar mezelf en de ander is veel minder geworden. We zijn allemaal aan het leren.

De liefde van de ongeziene wereld zo te kunnen voelen als in de ceremonies vond ik ook zo prachtig en zal ik nooit meer vergeten, sterker nog, ook dat is nu veel meer aanwezig. Mijn heldere weten lijkt versterkt in wat goed is en wat niet, waardoor ik minder hoef te twijfelen maar er een zekerheid voor terug is gekomen.

En sinds de ceremonies lijkt de synchroniciteit enorm toegenomen wat ik echt heel bijzonder vind, het valt me gewoon toe. Echt prachtig en ontroerend mooi.

Wie weet ga ik ooit nog wel eens mee op reis maar voor nu is er zoveel heling gekomen dat ik er alleen maar met grote dankbaarheid op terug kan kijken en zo blij ben dat jij dit doet en samen met jouw team in de wereld zet!!!

Ik heb al veel mensen doorverwezen maar ik weet dat je pas gaat als de tijd rijp is…….

Heel veel liefs en dikke knuffel, Hester

Hester

Ik heb 2 ongelofelijke fijne dagen meegemaakt bij Maria Johanna en haar team. Ik heb de ceremonie 1x gedaan en het was heel spannend. Ik heb veel inzichten gehad tijdens de ceremonie. Maar wat voor mij eigenlijk het meest is bijgebleven is de ontzettend liefdevolle, veilige en fijne sfeer die er hier heerst, waar het hele team voor zorgt.

In deze 2 dagen tijd heb ik weer een gevoel van verbondenheid weer gevoeld, wat ik lang hebt gemist. Als iemand me vraagt om Ayahuasca te gaan doen, zal ik ZONDER TWIJFEL Maria Johanna en haar team aanraden!

Voor Eeuwig Dankbaar!

Laerke Nissen Videograaf

Ik ben ontzettend diep gegaan in het aankijken en voelen van mijn angsten, controledwang en hardheid naar mezelf…Damn!! Van klauwen, tot mezelf keer op keer verbinden met het donker, mijn dikke stalen gevechtsharnas tot diep gevoeld hoe ik keer op keer misbruik van me heb laten maken in mijn kindertijd en op zoveel plekken meer (er was niet echt tijd..hihi), mijn afgescheidenheid van de bron gevoeld…au au au!! En zoveel meer! Op sommige momenten wilde ik er echt mee stoppen, eruit stappen en had ik het echt zwaar…extra confrontatie die ik blijkbaar nodig had om echt thuis te komen;) maar gelukkig waren jullie er op de momenten dat ik jullie echt nodig had. Het klopte precies!!

En zo fijn om hier zoveel persoonlijke aandacht in te hebben ontvangen, het gevoel, ik ben niet alleen en mag leunen…oooh heerlijk voelde dat!! En dankzij jullie hulp en gevoel van veiligheid durfde ik me over te geven, mee te gaan in dat wat er gezien en gevoeld wilde worden en toen voelde loslaten zo makkelijk!

Van alles kwam voorbij, van onze creatiekracht tot 3d beelden, tot 10000 inzichten voor mezelf, tot het zelf maken van keuzes, mijn verlangens, maar vooral de oh zo mooie creatiekracht die we hebben…Wauw mijn handen hebben daar een mooi kunstwerk van gemaakt en ook wauw het gevoel van alles een….

Ik heb zoveel voorbij zien komen en gevoeld dat ik vooral de tijd even nodig heb om alles te laten zakken. Ooh ik wil zo graag delen, maar woorden schieten tekort in datgene wat ik gezien en gevoeld heb. Wauw!! Vooral ook jij bedankt, want je hebt voor mijn gevoel best lang bij me gezeten. Geen idee hoe lang het echt was, maar voelde wel zo. Je energie en aanwezig waren erg prettig. Je luchtigheid, humor, levendigheid, je zachtheid, je zijn!! Ik voelde me veilig!! Bij iedereen trouwens!!

Ooh en aan het einde van de reis ben ik echt thuisgekomen!! Alles mag er zijn! Wauw wauw wauw!! Ik heb daar ook nog extra van kunnen genieten en geniet nog!!

Dankjewel voor jullie allemaal!!

Petra

Ik heb mijn zelfhaat en mijn conceptie trauma onder ogen gezien en ik verbind mij er nu mee.

Ik neem  meer serieus dat het OM MIJ mag draaien.

Nu maak ik de liefdevolle her verbinding met mijn totale ZELF.

Bedankt!

 

Theo (73) Psycho Therapeut

Deze reis had niet mooier en liefdevoller gereisd kunnen worden dan met Maria Johanna en haar team.

Veiligheid in totale onveiligheid, liefdevolle gedragenheid op onbekende wegen.

Het was een onvergetelijke ervaring!

 

Linda IC verpleegkundige

Lieve Maria-Johanna, Rene en alle begeleiders,

In dit bericht wil ik mijn gevoelens met jullie delen. Het is voor mij niet onder woorden te brengen wat ik voel maar om toch enkele te kort schietende woorden op te schrijven om jullie kenbaar te maken wat ik ervaar na de Ayahuasca ceremonie.
Ik ben diep dankbaar voor jullie openheid, het beiden van steun, het geven van vertrouwen, fantastisch organisatie en muziek van de Ayahuasca ceremonie afgelopen maandag 25 januari. De Ayahuasca ceremonie heeft mij diep spirituele inzichten gegeven en diepere Love and Kindness voor LEVEN.

Heel veel liefs,

Rob van den Hoed (55)

Beste allemaal,

Afgelopen 25 januari heb ik mijn tweede ayahuasca ceremonie mee mogen maken. Net als de vorige keer kreeg ik precies wat ik nodig had! Ik kan alleen maar zeggen: Ga ervoor! Go, go, go…

Het was voor mij weer een overweldigende, fantastische en kleurrijke ervaring!
Maria en begeleiders bedankt!!

Liefs, Arie

Arie (25)

Ergens nog wat breekbaar en open zit ik hier dankbaar na een fantastische reis gisteren! Ik voel me wakker en in het nu. Ik zie mijn gedachten voorbij komen, mijn ego die de neiging heeft om oude patronen aan te wakkeren, maar ik kijk ernaar en kan het laten voor wat het is, loslaten. Voel me zo blij als een kind dat het sneeuwt. Ik dans omdat ik leef, ik zing, omdat ik blij ben. Alles is zo helder, meer wakker en vooral gevuld met liefde. Ik zie de liefde overal! Alles is in zachtheid welkom in mijn wakkere hart! Als dat niet thuiskomen is!!

De ervaringen die ik gisteren had waren onbeschrijfelijk!

Petra van der Schoot

De eerste ceremonie was heel intens, of ik ooit eerder zo intens bang en verdrietig geweest ben ?
Gelukkig stond jij aan mijn zijde en hebt me erdoorheen geloodst en getroost. Waarvoor mijn hele grote dank. Ik heb mijn verleden heden en zelfs toekomst voorbij zien en vooral voelen komen.
Zo blij dat ik besloten heb de 2 de ceremonie toch ook mee te maken ondanks mijn angst voor nog meer verdriet. Deze reis was zoveel rustiger met vele inzichten en een gevoel van eenheid geborgenheid.
Alles is één en alles is licht.
Ik ben over mijn onzekerheid gestapt en heb inmiddels al enkele mensen van hun pijntjes af geholpen berichtjes door mogen geven en merk iedere dag dat dit makkelijker wordt. Bedankt.
Namaste
Yolanda

Yolanda Caspers

Hier even antwoord op je mail. Aller eerst wil ik in het bijzonder de begeleiding bedanken. Hun kracht, liefde, en zorgzaamheid echt diepe respect.  Met name de Algerijnse broeder die mij heel fijn heeft opgevangen. Het was een bijzondere ervaring voor mij eigenlijk het gevoel van ultieme bewustwording. Vlak na mijn ervaring kreeg ik de drang om te schrijven en daar kwam dit gedicht uit die ik met jullie wil delen. Ik wens jullie en “Om mij” alle kracht en liefde om dit voor te zetten.

Adnan
Dit was mijn eerste contact met jullie en ayahuasca. Ik heb ontzettend veel te vertellen in verband met de reis.
Mijn ervaring was geen lachspelletje, het was letterlijk een diepe geestelijke en lichamelijke cleaning. Met alle symptomen zoals; pijn, narigheid, angst, controleverlies van lichaam en geest. Ik geef je toe dat ik er nog altijd onder de indruk van sta.
Mijn meeste vragen werden beantwoord, wat is er na de dood, maar ook mijn diep verdriet en het feit dat ik niet graag op aarde ben. Alles was logisch, dat elke mens een schijn is van mijn Eigen persoon, dat ik god en cosmos ben.
Dat alle waanzin rond godsdienst een gebed is voor me zelf, dat ik Buddha ben, mijn buur, de hemel en aarde, dat ik dit allemaal heb rechtgezet maar vooral dat alles een illusie is. Geen begin en geen einde alles eeuwigheid.
Ik kies deze illusie, deze wereld, ik ben de schepper van mijn bestaan in deze rol en ik heb de keuze van te treuren of blij te zijn in dit bestaan. Het materiële mag, geld is niet slecht, recht van als god op aarde te leven, want ik ben  de oorsprong van deze illusie.
IK heb leven en dood gezien, het verlaten van het lichaam , ik heb ontzettend veel informatie gekregen. Maar ik was ook ontzettend moe om verder te gaan en was ook bang om niet terug te komen. toen ik beloofde een levensgenieter te zijn, mocht ik terug. Tijdens deze ceremonie ben ik verscheiden keren geboren en gestorven. Ik begrijp nu dat men nooit sterft, maar dat je juist dit lichaam verlaat voor een andere leven of illusie.
Maar, mijn volgende vraag is nu: wat is het doel, van dit allemaal. Ik wil verder gaan , ik wil een reis maken gerust zonder angst , genieten met veel liefde.
Wat er veranderd is in mijn leven: ik heb eerbied voor mijn Eigen persoon en lichaam. Ik aanvaard geen Eisen die me niets bijbrengen. Ik zie de mens in zijn oorsprong, zijn kwetsbaarheid en zijn nood aan liede en begrip.
Ik hou van dit leven en de mensen die mij omringen.
IK voel me terug jong en fit, geen pijn. Ik slaap weer, zeer diep zelfs.
Zo Maria Johanna, ik bedank je dat je zoveel tijd met mij doorbracht, als eveneens de lieve verpleegsters de me omringd hebben met moederlijke zorg en liefde.
Tot binnen kort.
Sylvia uit België
Sylvia uit België

Ik vond de Ayahuasca ceremonie een geweldige ervaring!! Niet in woorden te vatten, maar ik doe toch een poging: sensationeel, universeel, gelukzalig, ik heb fantastische kleuren en beelden mogen waarnemen, liefdevolle inzichten en wijze lessen mogen ontvangen. Deze ervaring draag ik mijn verdere leven bij me. Jij en de begeleiders waren enorm ​betrokken en zorgzaam, dit zorgde voor een veilige omgeving. Kortom, ik zou zo’n ceremonie iedereen willen aanraden.

Ankie Peters

Donderdag 10 en vrijdag 11 Maart heb ik de eer gehad mee te mogen doen bij de ayahuasca ceremonie van Maria Johanna en haar team. Gelijk al bij binnenkomst voel je de warmte die de begeleiding en de omgeving uitstralen.

Voor de ceremonie ie er een duidelijke uitleg van wat er allemaal op je af kan komen en verteld iedereen elkaar waarom zij hier zijn, dit zorgt direct al voor een sterkere band.

In de ceremonie ruimte voel je je heerlijk thuis en alle facetten zijn aanwezig om ontspannen aan je innerlijke reis te gaan beginnen.

Tijdens de ceremonie word er continu op je gelet maar word je met rust gelaten zolang er geen behoefte is aan hulp, zodat je zo min mogelijk gestoord word in je reis. Mocht het nodig zijn is alle hulp die je maar nodig hebt rijkelijk aanwezig.

Na afloop worden de opgedane ervaringen met elkaar besproken, wat ik als een zeer fijne en indrukwekkende ervaring vond. Ayahuasca heeft er bij mij persoonlijk voor gezorgd dat er meer rust is in mijn zelf en mijn leven.

Daarnaast heeft het mij onwijs veel inzichten gegeven waar ik zelf mee aan de slag kan gaan. Al met al een onvergetelijke ervaring, waar ik iedereen van de begeleiding, maar ook de groep hartelijk voor wil bedanken!

Niels Manshanden
“Voor mijn eerste Ayahuasca-reis heb ik de intentie gezet om volledig mijn potentie te gaan leven. Ik heb ervaringen gehad waarbij ‘baren’ het thema was. Mijn lichaam schokte urenlang, om zichzelf te helen van eerdere operaties, heb ik begrepen. Ik hoefde me daarmee niet te bemoeien. Het ging vanzelf.
Steeds lager zakte de energie, het bewustzijn, in mijn bekken. Ik kwam thuis. Mijn bewustzijn ‘klapte om’ waardoor ik alleen nog vanuit heelheid kon waarnemen. Ik baarde het Leven. En ik was de dochter, de moeder en de Oervrouw zelf. Tegelijkertijd. Alles gebeurde tegelijkertijd en het was goed.
Het kleine meisje in mij kon moeiteloos vragen om steun en liefde aan de liefdevolle begeleiders in de veilige omgeving van Maria Johanna. Daardoor kon ik mijzelf  steeds verder ontspannen en openen voor alle ervaringen. Er was verwondering, liefde, schoonheid, genieten en ook humor, nadat ik de hobbel van controle
loslaten had genomen. Informatie kwam voor mij vooral op het voelende vlak. Soms gepaard met woordeloze beelden achter mijn ogen.
Veel mensen kwamen voorbij voor wie ik mijn hart verder opende. Ook was er een heerlijk intens beeld en een gevoel over mijzelf in de toekomst. Vrij, open, krachtig.  Ik kan contact maken met het collectief bewustzijn van paarden…  Wat een rijkdom!
Het was fijn dat er zoveel tijd was om de reis helemaal af te maken, en slapen in de zaal. Helemaal goed. Daardoor kon ik de volgende dag goed naar huis rijden. Nu, een paar dagen later heb ik nog steeds die helderheid en rust en voel ik daarnaast ook een enorme stevigheid. Niets van instabiliteit en voorspelde kwetsbaarheid, maar goed geaard, zacht en open. Meer in het moment.
Ik voel het verlangen om vaker op te schonen wat mij nog in de weg zit om helemaal te openen in vertrouwen. Dieper en heler dan dit kan ik me niet voorstellen.”
Caroline Denijs

De Ayahuasca ceremonie was voor mij echt life changing. Na de ceremonie zijn me aan aantal dingen echt opgevallen bij mezelf:

 • heel gereinigd gevoel en zachte huid
 • kleuren zijn veel helderder
 • een groot verbonden gevoel met de natuur
 • meer innerlijke rust
 • het verlangen om nog beter voor mezelf te zorgen
 • meer vertrouwen in het leven en het hiernamaals -meer inzicht in mezelf
 • Ik leef over het algemeen minder streng naar mezelf toe, voorheen moest ik zoveel van mezelf en vond ik zoveel van mezelf, dat heb ik nu niet meer.

Het is gewoon goed zoals ik ben en ik ga gewoon lekker mee met de flow van het leven. Door ayahuasca heb ik ontdekt dat een het leven een ritme heeft, eigenlijk een dans is, en het enige dat ik doe is meegaan op het ritme en dansen met het leven. En dit voelt zoveel meer natuurlijk dan hoe ik voorheen leefde.

Sander Hali

Mijn ervaring wil ik best delen. Allereerst vind ik het een fijne, geruststellende en warme liefde volle sfeer. Waarin je met een gerust gevoel de innerlijke reis kan beginnen. Er was alle aandacht voor je en niets was teveel.

De ceremonie heb ik als heel plezierig ervaren en heb vele onbewuste blokkades opgeruimd. Het is een hele goede manier om met jezelf in contact te komen. Ik ben zeker van plan om binnen kort nog een keer de ceremonie te ondergaan om nog dieper te gaan.

Hennie Raadsen

Ik heb de 2 daagse Ayahuasca ceremonie gedaan en ontzettend leuke mensen ontmoet. Het was fijn om dit met een groep te doen, alles was goed, gezellig en ik voelde me veilig.

Alles was goed verzorgd: prachtige locatie, lekker eten, ontspanning en er is ook veel ruimte om lekker buiten te zitten of te wandelen. We zijn in ieder geval lekker verwend!

Ik heb een ceremonie geboekt omdat ik last had van blokkades. Ik wist niet waarom ik bepaalde dingen niet deed terwijl ik dat zo graag wil doen. Ik stond stil en had veel stress in mijn lijf. Daarnaast heb ik erfelijke drukneuropathie, ik kan weinig druk op mijn zenuwen aan en had hier veel last van. Ik was ruim 9 maanden onder behandeling bij een  osteopaat, acupuncturist, fysio, massages en ostheopatie. JA ik deed alles tegelijk, want ik wilde me beter voelen.

Een paar duizend euro later ben ik een kleine stap vooruit gekomen. Het was vooral de stress en de blokkades wat ik moest oplossen. Ik wist alleen niet hoe ik dit moest doen. Want ik mediteerde, sportte 3 of 4 keer per week en deed alles om me maar goed te voelen. Dit was helaas niet alles, na onderzoek bleek ik hormonaal volledig uit balans te zijn. Dit zou vanzelf weer normaal worden. Dit had als gevolg dat mijn menstruatie ruim een jaar niet normaal was en hevige haaruitval L. Mensen vroegen mij of ik ziek was, omdat ik weinig haar had.

Tijdens de ceremonie voelde ik mijn lichaam helen, mijn buik deed pijn, er stroomde veel energie door mijn lijf, het was vreselijk ongemakkelijk. Maar wist dat er iets positiefs gebeurde en ik hoopte vooral dat ik wat stress kwijt zou raken. Na de ceremonie was ik een hoop opgekropte gevoelens, pijn en ellende kwijt. Dat was al direct merkbaar! De volgende dag werd ik ongesteld… het was gewoon magisch!!Het bleef aanhouden en het voelde weer normaal. Ik heb daarna nog een ceremonie gedaan, omdat ik voelde dat ik nog een keer moest gaan. Ik heb ook minder last van mijn erfelijke drukneuropathie, ik ben fysiek sterker geworden, omdat ik nu meer aankan.

Ik ben niet meer onder behandeling bij zoveel specialisten. Na mijn ceremonie ben ik 1 keer naar de orthomoleculaire therapeut geweest en hij gaat ook een ceremonie doen.

Ik schrijf mijn ervaring ruim 3 maanden na de eerste ceremonie. De ceremonie heeft mij heel veel opgeruimd. Ik sta meer in verbinding met mijn lijf en er is nu ruimte om mijn dromen waar te maken. Mensen in mijn omgeving vragen waarom ik zo gelukkig en ontspannen ben en vooral wat ik heb gedaan. Er zijn een aantal die ook een ceremonie hebben gedaan of nog gaan doen.

Fatima El Gargouri

Een maand na mijn eerste ceremonie-weekend ben ik nog steeds diep onder de indruk van wat ik heb meegemaakt. Hoewel ik me van tevoren zonder aarzelen had opgegeven, vond ik het, toen ik er eenmaal was, enorm spannend. Mijn eerste ceremonie was best pittig en wat wás ik blij met de begeleiding die me er zo liefdevol doorheen heeft gesleept! Een dag later volgde de 2e ceremonie en dat was een totaal andere ervaring. Zo mooi en zo licht, wauw wauw wauw…..

De sfeer dat weekend was fantastisch, het voelde veilig en vertrouwd. Ik heb prachtige mensen ontmoet en veel inzichten gekregen. Ik ben enorm dankbaar en blij dat ik dit heb mogen meemaken

Patricia Huizing

Op21, 22 en 23 juli heb ik een ayahuasca retraite gevolgd bij Maria
Johanna in Doorneburg

Door mijn vriendin nicole was ik getipt me eerst goed te verdiepen in
ayahuasca, zodat ik er meer vanaf wist, en niet alleen onbevangen heen
te gaan.  Dit heeft me goed doen voorbereiden, 2 weken geen alcohol,
en eetgewoontes aanpassen. Ook daarna heb ik nog 3 dagen geen alcohol
gedronken, en gegeten wat mocht.

Je krijgt een goede voorlichting met de groep als een openingsgesprek,
waarna om een uur of 2 de ceremonie begint.  Hierbij kun je een
intentie uitspreken, en aan de slag gaan.

Eerst denk je dat er niets gebeurd, maar al snel werd ik meegevoerd.

Ik had voor alle 3 dagen een intentie uitgesproken, en die werden als
het ware als opdracht uitgevoerd.

De eerste dag met alles wat ik zag over mijn leven was ik zeer
tevreden over mezelf, en was alles ok, met mij, de wereld om me heen.

De tweede dag had ik een grote confrontatie met mijn leven, en greep
het me erg aan wat ik zag.

De derde dag viel alles op zijn plaats, en had ik vrede met mezelf,
maar vooral met de wereld om me heen.

Voor mij was het heel goed om 3 dagen achter elkaar te gaan.  1 dag
zou voor mij tekort zijn geweest, ik wilde echt diep op alles ingaan.

Ik kan niet oordelen over anderen, en misschien had 1 dag wel heel
anders verlopen als de 3 dagen die ik nu had, je weet nooit welke
boodschap je krijgt.

Ik heb het als bijzonder positief ervaren, en heb het gevoel mezelf
beter te kennen, en oordeel minder snel over gebeurtenissen en mensen.
buiten dat accepteer ik weer dat er meer is dan alleen de aarde, een
gevoel dat ik vroeger ook had, en nu weer teruggevonden heb.

De begeleiding was aanwezig en niet aanwezig, en dit is een
compliment.  ze zijn er als je ze nodig hebt, maar laten je met rust
als je dat nodig hebt.  Je wordt geen enkele kant opgestuurd, je zoekt
je eigen weg.  dank hiervoor!

Ik raad iedereen aan om net als ik goed voorbereid heen te gaan, te
lezen over ayahuasca, je te houden aan het eten en drinken beleid, en
er nieuwsgierig over jezelf, je verleden, en je vragen heen te gaan.

Ayahuasca heeft mij goed gedaan.

Matthie Hof

Een flashback van mijn leven op een thema en ook de vraag naar healing van mijn lichamelijk probleem werd vervuld. De emoties gierden door mij heen en daardoor werden er blokkades opgelost en gevoeld die mij deden beseffen dat

Ik gedurende mijn leven erg ego gericht was, ook  al dacht ik van niet. Ik kreeg oplossingen aangereikt en mijn hart ging meer open.

Ook had ik een spirituele ervaring, ik werd meegenomen door licht spirits, deze vertelde mij dat ik van de sterren kom. Ik ben hier om licht en vreugde te brengen.

Ik kreeg ook mijn beide zoons te zien en hoe ik op een nieuwe manier met hen om kan gaan. Voor de ceremonie waren er al veranderingen in de energie en gebeurde dingen die veel beweging brachten.

Na de ceremonie ben ik direct vertrokken voor een vakantie die ik 2 jaar had uitgesteld en is mijn oudste zoon begonnen met het oplossen van zijn problemen. Ik heb mij op een nieuwe manier met hem verbonden en er ontstaan op dit moment openingen voor healing.

Ik ben zeer dankbaar dat ik contact met moeder Ayahuasca heb en dat dit door jullie mogelijk is gemaakt. Ik heb nu wel snel last van benauwdheid, dat had ik niet eerder. Daardoor hoest ik als er veel emoties opspelen.

Ik heb heel veel lof voor het team dat heeft geholpen tijdens het reizen. Wat een ongelofelijke prachtige en kundige mensen zijn dat. Zij waren altijd paraat, 24 uur lang. Dikke chapeau voor hun. De veilige omgeving werd door hen gecreëerd.

Frida Keur

Ik heb bij jullie 2 x ayahuasca gedaan, en ik wou mijn ervaring met jullie delen mijn leven is compleet veranderd en op een hele mooie positieve wijze, ik ben gelukkig voel me sterk en voel veel liefde en waardering !
Tijdens mijn reis heb ik bijzondere dingen gezien, het leek op mijn toekomst ik zou een baby krijgen van de gene met wie ik ben! Maar ik had geen idee of het waar was of wat het zou kunnen betekenen, tijdens mijn 2e reis zag ik het weer alleen dit keer iets verder in de toekomst ! Ook dat ik een zoontje zou krijgen…
Nu ben ik zwanger van een jongetje en m’n eerste week was in de week van 10 mei!

Dit is voor mij een super mooie bijzondere ervaring moeder ayahuasca heeft mij een hoop laten zien en geleerd ! Ik zal voorlopig  niet kunnen gaan pas volgend jaar na mijn zwangerschap

Anuradha Sohansingh

Voordat je Ayahuasca gedaan hebt kun je je geen voorstelling maken van de ervaring. Ik probeer het hier in woorden te omschrijven maar eigenlijk is dat niet mogelijk. Wat ik heb gevoeld tijdens de Ayahuasca heb ik nog nooit in het normale leven gevoeld.

Ik vond de ervaring echt helemaal GEWELDIG en ik heb veel inzichten gekregen. Ik heb me onwijs fijn en op m’n gemak gevoeld door de locatie en de lieve begeleiders.

Wat het me heeft gebracht is dat ik zag dat alles in de wereld energie is en dat alles in elkaar overloopt en dat er overvloed is in de wereld. Dat je alles kan krijgen wat je maar wilt en dat je het naar je toe kan trekken. Dat we hier op aarde zijn om plezier te maken en onze passie te volgen. En dat voor mij de poort naar meer begint met genieten van wat er nu al is. Dat ik liever mag zijn voor mezelf. Vooral luisteren naar mijn eigen gevoel en minder naar mijn ratio.
Ik ben heel dankbaar dat ik mijn (overleden) broertje ben tegengekomen. Ik voelde weer hoe het was toen hij er gewoon nog was. En alle emoties die je voelt zijn zo intens, ik voelde zoveel liefde. En de kleuren die je ziet, wauw! En de muziek is zo ontzettend mooi, zo heb je muziek nog nooit gehoord. Ik voel me onwijs dankbaar voor de hele ervaring.
Femke Bakker
hoe gaat het met me na mijn 2-daagse Ayahuasca Ceremonie(s)…. Het gaat volop verder en ik ben zo verbaasd over de verbindingen die zich als vanzelf aan me tonen! Alles heeft met elkaar te maken, zo voelt het. Thuis met mijn lief, maar ook in contact met mijn moeder, mijn kinderen en vrienden voel ik dat ik alle zintuigen en poriën nog open heb staan om het voluit te ervaren. En de woorden stromen als vanzelf uit me…heerlijk!
Inmiddels een paar dagen aan het werk, in begeleiding-situaties met cliënten, verloopt een en ander bijna als vanzelf. Ik heb er wel sturing in, maar hoef er nauwelijks voor te werken. Wonderlijk en heel welkom. Wat waren het intense reiservaringen en wat voelt het opgeruimd…
Ruud
Het doen van de ceremonie heeft mij inzichten gegeven die ik onbewust al wist.  Het moest nog geïmplementeerd worden.  Dat heb ik gedaan. Vond het een geweldige ervaring. Ik heb zoveel losgelaten. Letterlijk en figuurlijk. Het heeft mij doen inzien dat alles mogelijk is. Just go for It. Dat ik verbinding mag maken tussen hemel en aarde.
Het geeft mij rust dat het universum precies weet wat de weg voor mij is. Follow the yellow brick road. En dat ik ook weet wat mijn pad is. Precies zoals ik op de weg naar de sessie las op een auto. MAKE IT HAPPEN!
Dat ik de belangrijkste schakel ben voor mijzelf. Dat ik hier ben om mijn leven een bedoeling te laten hebben . Dat ik mag groeien en ervaren om te zijn wie ik ben. Dat ik uniek ben en uniek ben in mijn zijn.
Anita de Leeuw

Op 29 december heb ik mijn eerste Ayahuasca ceremonie meegemaakt met het team van Maria Johanna. Wat een ongelofelijke, mooie indrukwekkende en emotionele belevenis is dit geworden. Ik ben er nu, ruim een week later, nog steeds enorm van onder de indruk. Het team zette een hele fijne veilige sfeer neer voor de ceremonie. Het is duidelijk dat ze heel goed weten wat ze doen. Daardoor kon ik me met een gerust hart overgeven aan de reis met Moeder Ayahuasca.

Moeder Ayahuasca liet me zien hoe mooi en belangrijk liefde is. Waar die er altijd voor me is geweest en dat ik die mag ontvangen. Een andere les was dat ik trouw moet blijven aan mezelf “don’t you ever turn your back on yourself”. Moeder Ayahuasca praatte Engels tegen me.

Ik had niet de verwachting dat mijn burn-out over zou zijn en dat is ook niet zo, maar ik heb wel een aantal zeer goede dagen gehad vlak na de ceremonie. Nog steeds voel ik me zekerder en blijer.

Hans Vogel

Waarom Ayahuasca Ceremonie Bijwonen?

De Ayahuasca sessies helpen je bij het genezen van lichaam en geest. Dankzij de ceremonies ga je meer naar je hart en kom je uit je hoofd, je geneest je ziektebeelden, hooggevoeligheid en verslavingen, je vermindert stress, je komt dichter bij jezelf te staan, je neemt eenzame gevoelens weg, heelt trauma’s en onverwerkt verdriet, je lost eetstoornissen op, neemt beperkende denkpatronen weg en zoveel meer. Veel problemen ontwikkelen zich nog voor we kunnen praten, daarom zijn veel ziektebeelden net niet op te lossen met praten. Er is heling nodig op een dieper niveau. Ayahuasca zorgt voor een dergelijke diepe heling en wordt steeds meer populair. Het wordt wel eens het geneesmiddel van de ziel genoemd.

Mijn Favoriete Ayahuasca Video

Dit is mijn favoriete Ayahuasca video, ik kan er mezelf in vinden. ‘Ayahuasca is niet één geheim, Ayahuasca is HET GEHEIM’. Het medicijn komt uit moeder aarde en dat is precies wat we te helen hebben. Dat is mijn persoonlijke visie. Een ander punt in de video is dat je geen echte waardering kunt hebben voor het leven voordat je een Ayahuasca ervaring hebt meegemaakt. Dan krijg je pas een werkelijke en diepere waardering voor het leven. Na je reis ben je nooit meer dezelfde, dat heb ik ook ervaren. Uiteraard is het geen garantie, maar bekijk zeker deze video.

Over de Ayahuasca Ceremonie

Tijdens een Ayahuasca ceremonie kun je jezelf confronteren en je angsten, onzekerheden en trauma’s bekijken. Je kunt punten verbeteren ten opzichte van jezelf, en ten opzichte van mensen die je liefhebt. Dit kan best uitdagend zijn. Het kan zijn dat tijdens de reis misselijkheid, braken of diarree optreedt; dit hoort bij het reinigingsproces. Maar dit gebeurt niet altijd. Ikzelf (Maria Johanna) heb nog nooit moeten overgeven tijdens mijn ceremonies.

Persoonlijke ervaring
Ik kom vaak in een warm bad van liefde terecht. Ayahuasca laat mij dingen herinneren van toen ik nog niet op de aarde was. Het is alsof je een extra zintuig krijgt dat je niet hebt in de lagere dimensies. En indien je confrontaties meemaakt, dan weet je dat ze slechts tijdelijk zijn. Je krijgt de mogelijkheid om de les meteen te implementeren in je leven. Het gebeurt vaak dat de les na de ceremonie opnieuw voorbijkomt, en dankzij je nieuwe visie sta je er anders in. Dan weet je dat er heling heeft plaatsgevonden.

Een veilige en vertrouwelijke omgeving
Onze Ayahuasca ceremonies vinden plaats in een veilige en vertrouwelijke omgeving, op een plek waar je tot rust komt en je je hart veilig kunt openstellen. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen, met voldoende begeleiders. Zo is er altijd voldoende aandacht en ondersteuning voor ieders reis.

5 Inzichten vanuit mijn Ayahuasca Ceremonies

Programma/Schema

Hier vindt u de hoogtepunten van het programma van onze Ayahuasca Ceremonies. Soms beginnen we op een ander tijdstip, maar je krijgt nog steeds een idee. De ceremonie zegt alles over u en uw innerlijke reis. Wij geven je de vrijheid om jezelf te zijn in het moment. Dat is het enige dat telt in Ayahuasca. Wij zijn er om te ondersteunen en je te helpen waar we kunnen.

DAY 1

11:00 Collection outside Los Gavilanes Hotel, Pacullpa, Peru.
11:30 Arrival at Pachamama Temple and room allocation.
12:30 Group meeting – Introduction to staff and healers.
13:30 Lunch.
14:30 Group meeting – Introduction to the Temple.
16:30 Ayahuasca vine preparation.
19:00 Dinner.
21:00 First ceremony (Traditional ceremony, where only the Shamans drink Ayahuasca).

What is inclusief?

 • 4 Ayahuasca ceremonies in het 7-daags Retreat.
 • 8 Ayahuasca ceremonies in het 12-daags Retreat.
 • Accommodatie en een eigen kamer.
 • Ervaren begeleiders die je helpen tijdens je proces in het Retreat, ook bij de integratie van je inzichten.
 • Al het eten en drinken – een heerlijke eenvoudig dieet dat geschikt is voor het werken met Ayahuasca.
 • Vomitivo (ritueel spoelen), dit ontdoet de maag van bepaalde toxines.
 • Mogelijkheid om deel te nemen bij het maken van de Ayahuasca.
 • Individuele gesprekken met de genezers om je ervaringen en het genezingsproces te bespreken.
 • Bloemenbad.
 • Individueel voorgeschreven medicinale planten.
 • Meditatieles.
 • Energetische healingmassage.
 • Art/kunst workshop.
 • Shipibo borduurworkshop.
 • Vuurceremonie.
 • Shipibo taal en geschiedenislessen.
 • Traditionele Shipibo BBQ.
 • Traditionele feestelijke Shipibo maaltijd met de community.
 • Sharing circles.
 • Toegang tot de Shipibo markt (alle items zijn tegen extra kosten en betalingen gaan rechtstreeks naar de handelaar)
 • Wasserette.
 • Vertaling van Shipibo / Spanish naar English.
 • De Workshops worden gehouden in het Engels.

Voor wie is het?

Onze Ayahuasca ceremonies zijn geschikt voor iedereen die een stap vooruit wil zetten in het leven, die bereid is aan zichzelf te werken en verantwoordelijkheid wil nemen voor zichzelf en zijn of haar eigen leven.

Enkele Voorbeelden:

 • Traumaverwerking
 • Posttraumatische stress-stoornis (PTSS)
 • Hooggevoeligheid
 • Angsten
 • Fobieën
 • Stress
 • Langdurige rouw
 • Eenzaamheid en verliesproblemen
 • Depressieve gevoelens, Burn-out
 • Overspannenheid
 • Verslavingen
 • Hechtingsproblemen
 • Eetproblemen
 • Problemen bij menstruatie
 • Gedragsproblemen
 • Relatieproblemen
 • Problemen op je werk
 • De grote levensvragen en zingevingsvraagstukken: wie ben ik, waarom ben ik hier, wat is mijn levensdoel etc. Het oplossen van stress, twijfels en dilemma’s
 • Het vinden en maken van de juiste keuzes
 • Lichamelijke klachten zonder medische oorzaak (Psychosomatische klachten)
 • Mensen die graag een traditionele Ayahuasca Ceremonie willen meemaken in Peru

Resultaten Ceremonies

Je kunt zowel mentaal, emotioneel als lichamelijk baat hebben bij de Ayahuasca ceremonies. Mentaal: toegenomen helderheid in denken, zelfinzicht, begrip voor mensen, bevrijding van hardnekkige en storende gedachten. Emotioneel: innerlijke kalmte, zelfacceptatie en zelfvertrouwen, herstel van inlevingsvermogen en positieve emoties (bijv. kunnen genieten), uiten van emoties (bijv. verdriet en kwaadheid).

Lichamelijk: verdwijnen van lichamelijke stoornissen die psychisch bepaald worden (spanningen, onvoldoende energie en weerstandsvermogen, lichamelijke klachten en overgevoeligheden zonder medische verklaring), meer zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en ontspanning, beter functioneren, meer controle over je eigen leven en meer harmonie in je relaties. Voor mij is het alsof de spirit van Ayahuasca me op het juiste pad zet en me in de flow brengt.

Hoe voel ik me de dag na de ceremonie?

Een veel gestelde vraag is “Hoe voel ik me de dag na de Ayahuasca ceremonie?”. Uiteraard is er geen eenduidig antwoord, maar toch kunnen we je geruststellen: de volgende dag ben je gewoon geheel terug op aarde, je ben jezelf weer. Je hebt geen kater, zoals soms gebeurt bij alcohol of andere drugs. Veel mensen ervaren dat ze zich meer helder voelen.

Je inzichten kunnen impact hebben en brengen je dichter bij jezelf. Je voelt meer innerlijke rust en compassie. Het kan ook zijn dat je nog naweeën hebt van bepaalde confrontaties. Alles is mogelijk. Het kan daarom goed zijn de Ayahuasca ervaring rustig te laten indalen.

Het is aan te raden om terug onder de mensen te komen: bezoek je partner, je kinderen, je familie of andere dierbaren. Het is ook heerlijk om te gaan sport en tijd te nemen voor jezelf. Het is ook fijn om tijd in de natuur door te brengen. Waarschijnlijk voel je je meer verbonden met de natuur dan voorheen.

Wat betreft werken? Je kunt de volgende dag gewoon weer werken. Echter is het wel aan te raden om de indrukken van de ceremonie te laten bezinken en hier ruimte en tijd voor te maken.

Ayahuasca-alex-grey

Data Ayahuasca Retreats

 • Mei 18 – 24, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro
 • Mei 27 – June 7, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • Juni 21 – July 2, 2017 – 12 Daags Ayahuasca  Retreat – 1950 euro
 • Juli 6 – 12, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro
 • Juli 15 – 26, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • Juli 29 – August 4, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat -1125 euro
 • Augustus 9 – 20, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • Augustus 24 – 30, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat -1125 euro
 • September 2 – 13, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • September 16 – 22, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat -1125 euro
 • September 27 – October 8, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • Oktober 12 – 18, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro
 • Oktober 21 – November 1, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • November 4 – 10, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro
 • November 15 – 26, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • November 30 – December 6, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro
 • December 9 – 20, 2017 – 12 Daags Ayahuasca Retreat – 1950 euro
 • December 23 – 29, 2017 – 7 Daags Ayahuasca Retreat – 1125 euro

Prijs/Investering 7 of 12 daags Retreat

De prijs/investering voor onze 7 daagse Ayahuasca Retreat in de Pachamama Temple Peru is € 1.125,- euro. Voor een 12 daags Retreat is de prijs € 1.950,- euro. Deze prijs is inclusief drankjes, eten, verblijf, 4 Ayahuasca ceremonies, een pick-up buiten de Los Gavilenas Hotel, eigen kamer, wasserette service, professionele begeleiding, meditatie les, kunst workshop, Shipibo borduren workshop, bloemenbad, energetische healing en nog veel meer. Exclusieve je vlucht en (reis) verzekering.

Dagindeling/Programma

DAY 1

11:00 Collection outside Los Gavilanes Hotel, Pucallpa, Peru.
11:30 Arrival at Pachamama Temple and room allocation.
12:30 Group meeting – Introduction to staff and healers.
13:30 Lunch.
14:30 Group meeting – Introduction to the Temple.
16:30 Ayahuasca vine preparation.
19:00 Dinner.
21:00 First ceremony (Traditional ceremony, where only the Shamans drink Ayahuasca).

Aanmelden

Om deel te nemen aan onze Ayahuasca Ceremonie(s) houden we een intake. We doen dit voor je eigen veiligheid en die van de groep. Sommige medicijnen werken namelijk niet goed samen met de MAO remmer die we gebruiken tijdens de ceremonie. De intake bestaat uit het invullen van een vragenlijst. Via de volgende link kun je deze invullen:

https://www.mariajohanna.com/vragenlijst/

Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld reserveren we een plekje voor jou en ontvang je informatie om je betaling uit te voeren. Je ontvangt eveneens verdere instructies omtrent je voorbereiding, wat je moet meenemen en hoe je naar de locatie komt. Je bent alvast van harte welkom.

Nog vragen?

Heb je vragen over de ceremonie? Over de voeding, het medicijngebruik of het verblijf? Twijfel je nog of heb je andere vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met me op. Wij beantwoorden je vragen graag!

Mail ons