Ayahuasca-ervaring-Martijn-Nederlands-maria-johanna

Ayahuasca Ervaring Martijn – Bijna een jaar later

Vorig jaar heb ik een gratis Ayahuasca Retreat verloot (t.w.v. 675 euro). Deze is vorig jaar gewonnen door Martijn Wiedijk. Nu bijna een jaar later vroeg ik hem terug te kijken op het winnen van het Retreat. Hoe heeft hij zijn Ayahuasca Retreat ervaren? Wat heeft Ayahuasca hem gebracht? Lees mee en ik raad je aan om deel te nemen met deze huidige loting. Je kunt nog deelnemen tot maandag 25 februari 2019. 

Ayahuasca-ervaring-Martijn-Nederlands-maria-johanna

Lang Leve Maria Johanna

Ayahuasca was al een paar keer in mijn leven verschenen. Een vriend of kennis die het noemde, een artikel dat ik las, informatie die ik op internet had gezocht.

Begin vorig jaar begin ik iets te ervaren wat sommigen ‘de roep van moeder Ayahuasca‘ noemen. Steeds vaker kwam het in mijn gedachten en ik ging op zoek naar mogelijkheden om Ayahuasca te ervaren. Door puur geluk kwam ik een bericht van Maria Johanna tegen die bijna jarig was en een ayahuasca weekend ging verloten. Ik schreef me direct in. Toen ik mijn vrouw dat vertelde zei ze direct: “Oh die is al van jou“. Zo voelde het voor haar.

Zo werd ik de winnaar

Licht geamuseerd over deze onverwachte reactie liet ik het voor wat het was. Een week later ging Maria Johanna de winnaar bekend maken. Toen ze aangaf dat bijna 400 mensen zich hadden ingeschreven voor de verloting dacht ik direct ‘Oh jammer, dan is ie toch voor iemand anders’. Maria Johanna liet in een filmpje zien hoe alle namen voorbij kwamen en toen bij één naam stil bleef staan: Die van mij. Een golf van vreugde en verbazing ging over me heen. Wauw hee, toch wél! Een teken dat het voor mij klopte om dit te gaan doen? Lijkt mij wel ja.

Na wat informatie uitwisselen en voorbereidingen (aangepast voedingspatroon, paar dagen geen seks, op de dag zelf na het middaguur niet meer eten) ging ik op weg.

Aankomst bij de super mooie locatie

Super mooie locatie, even wennen in een groep van onbekenden en toen begon het. Van iemand die al zo’n 100 ayahuasca ceremonieën had ervaren had ik begrepen dat elke ceremonie weer anders is. Dus ik had mijn verwachtingen breed gehouden. En ik had een intentie voorbereid: “Ik wil mijn grootsheid ervaren”. En verder nog wat kleinere dingen zoals “Wat is mijn missie in het leven” en “Welke aandachtspunten in mijn lijf zijn belangrijk?”. Je weet wel, bijzaken in het leven ;-).

Begeleidersteam

De begeleiders voelden direct al fijn allemaal. Het feit dat een van de begeleiders in de psychiatrie werkt gaf me een extra veilig gevoel. En Maria Johanna en Kelvin straalden zorgzaamheid en liefde uit voor mij.

Het eerste drankje

Toen tijd voor de inhibitor (het spul dat maakt dat de werkzame stof van ayahuasca niet direct in je maag wordt afgebroken, zou een beetje jammer zijn) en de ayahuasca. DeMAO-inhibitor (MAO-remmer) was al niet lekker, maar de ayahuasca was echt vies zeg. Maar een druif of pepermuntje nemen uit de aanwezige schaaltjes was niet ‘puur’, en ik ging natuurlijk voor ‘puur’.

Binnen 10 minuten overgeven

Binnen 10 minuten moest ik overgeven. Later hoorde ik van enkele groepsgenoten dat ze zich daardoor vrijer voelden om eventueel zelf ook over te geven, ze waren immers niet meer de eerste.

Ceremonie 1: Ik merkte weinig

Lang verhaal kort, ik was er helemaal klaar voor maar merkte weinig. Nog een portie ayahuasca (waarvan ik niet moest overgeven) deed ook niet zo veel. Blijkbaar hadden we niet voor niets de engelen kaart ‘Geduld‘ getrokken haha. Goed, niet helemaal wat ik had verwacht maar de volgende dag zou er nog een kans volgen en ik wist nu wat me ongeveer te wachten stond.

Dag 2

De volgende dag genieten van het mooie weer en ik heb enorm genoten van de yoga die we met begeleiding van Kelvin hebben gedaan. De groep vormde nu meer een groep en volgens mij had iedereen zin in de avond, ik wel in ieder geval.

Ceremonie 2: De herkansing

Opnieuw ayahuasca en direct een pepermuntje. Dat ‘pure’ kon me even gestolen worden, ik wilde niet overgeven. Dat pakte uitstekend uit, ten eerste omdat ik geen vieze smaak in mijn mond had, en ten tweede omdat het gevoel van ‘het kan me gestolen worden’ direct versterkte in mij. Ik voelde me een ondeugend tijgerwelpje. Dus terwijl Maria Johanna nog bezig was om mensen hun eerste portie ayahuasca te geven, sloop ik laag bij de grond naar haar toen en pikte nog een pepermuntje. Direct ging ik weer terug naar mijn matje, met een triomfantelijke glimlach sabbelend op mijn pepermuntje waarvan ik zeker wist: “Die neemt niemand me meer af.”

Ik begon me erg lekker te voelen

Ondertussen begon ik me érg lekker te voelen, de muziek vulde mijn lijf en mijn voeten gingen vanzelf meedeinen met het ritme. Terwijl ik me steeds lekkerder voelde maakte ik contact met moeder Ayahuasca, die me duidelijk maakte dat het aan míj is om mijn levensmissie te bepalen. Zij ging me dat niet vertellen, sterker nog, ze was zelf ook nieuwsgierig naar welke missie ik zou kiezen. ;-).

Ik begon te dansen

De muziek bleef me vullen en ik kreeg het idee dat er een feestje gaande was rond een kampvuur. Daar móest ik bij zijn, dus met nog gesloten ogen ging ik op mijn matje staan en begon te dansen. Dat heb ik een uur, anderhalf uur gedaan, geen idee hoe lang precies maar ik genoot. Op enig moment begon ik in mijn beleving te dansen met mijn vrouw. Later bij thuiskomst hoorde ik dat zijn zich had voorgesteld dat ze met míj danste. Dat was weliswaar een avond eerder, maar toch bijzonder want we hadden daar nooit over gesproken.

Ik kwam langzaam terug

Toen ik merkte dat de roes begon uit te werken haalde ik nog een portie ayahuasca om het fijne gevoel te verlengen. Toen die begon uit te werken liep de avond langzaam ten einde

Een jaar later: Ik voel me vrijer en speelser

Nu bijna een jaar later denk ik met plezier en liefde terug aan dat weekendMaria Johanna is voor mij een vrouw die helemaal in contact is met haar hart en vrouwelijkheid en ik voel me daardoor makkelijker man en mezelf. Het werd me toen ten diepste duidelijk dat muziek in mijn leven belangrijk is, dus inmiddels heb ik een geweldige geluidsset in mijn woonkamer. Ik voel me vrijer, mijn speelse, ondeugende kant is nadrukkelijker aanwezig in mijn dagelijkse leven en het lijkt of ik makkelijker mijn richting in mijn leven vind.

Opnieuw de verloting

Pas geleden zag ik dat Maria Johanna, met haar grote hart, had besloten om dit jaar wéér een ayahuasca ceremonie te verloten. Ik hoop dat de persoon die het wint een geweldige ervaring zal hebben en nog meer met open hart en richting zijn of haar leven zal leven. In alle chaos en ellende in de wereld geeft me dat een prettig gevoel, ik krijg alweer zo’n brede glimlach op mijn gezicht.

DOE MEE + WIN

Dit jaar doet Maria Johanna opnieuw haar winactie waarbij jij kans maakt op een 2-daagse Ayahuasca Retreat (t.w.v. 675 euro) Kijk voor meer informatie op de actiepagina. Ik raad je aan om deel te nemen met deze huidige loting. Je kunt nog deelnemen tot maandag 25 februari 2019

Video: mijn eerste Ayahuasca ervaring

Video: de eerste Ayahuasca Ervaring van Yaëla Voet

Overzicht Ayahuasca Ceremonies

Er zijn diverse data en verschillende plekken waar je onze Ayahuasca ceremonie kunt bijwonen, zodat je kunt kiezen voor een moment en een locatie die jou het beste uitkomt. Overzicht

Meer weten over Ayahuasca?

Spreekt deze video je aan en wil je meer informatie over Ayahuasca ontvangen? Vul dan je naam en emailadres hieronder in. Dan houd ik je automatisch op de hoogte!

Zelf je Ayahuasca Ervaring delen?

Ayahuasca brengt voor veel mensen een bijzondere heling en grote transformatie. Voor sommigen heeft het een kleine impact, voor anderen een grote impact. Ayahuasca kan helpen bij onder andere: depressie, stress, eenzaamheid, post dramatisch stress syndroom, relatieproblemen, verslaving, vinden van je levensmissie, het vinden van innerlijke rust en meer. Er is niet zoveel bekend over de geneeskracht van Ayahuasca en wat het voor je kan betekenen. Daarom wil ik Ayahuasca ervaringen van deelnemers. 

Heb jij een Ayahuasca ervaring opgedaan bij mij en wil je die delen? Door jouw Ayahuasca evaring te delen inspireer je anderen en draag je bij in een stukje heling van mensen en uiteindelijk de aarde. Voel jij je klaar om jouw Ayahuasca Ervaring te delen in een blog en/of video? Laat het me dan weten per e-mail op info@mariajohanna.com

Terugblik 2020 – Vooruitzicht 2021

Wauw! Terugblikken op 2020. Het voelt alsof dit jaar vele hoofdstukken heeft gekend. In ieder geval 2 hele duidelijk. Dat is een hoofdstuk voor de Covid en een hoofdstuk terwijl de Covid crisis gaande is. Wat heeft dit voor mij gebracht? Hoe heb ik dit ervaren?

bali-maria-johanna-vlog-travel

Vlog#56 Moving back to Bali

Do you realise: One decision can shape your future.. ! I like to share a little bit of my journey…