Maria-en-Jaimy-bali

Aankomst Bali – We hadden in de MH17 kunnen zitten!

Gisterennacht om 0:00 Balinese tijd zijn we aangekomen op Bali. In Nederland was het toen 19:00 uur. De reis is rustig verlopen. We hadden een transfer in China van 12 uur. Vanuit de vliegtuigmaatschappij China Southern Airlines hebben we een super-de-luxe hotelkamer aangeboden gekregen met uitgebreid ontbijt. We hebben heerlijk gegeten en geslapen als een roos.

Vliegtuig Malaysia Airlines MH17 Neergestort

Aangekomen op Bali hoorden we van de vliegtuigramp boven de Oekraïne. Er werd ons aangeraden om familie te laten weten dat we veilig waren aangekomen. Op dat moment waren we heel nuchter. Ik stuurde alleen naar mijn familie een berichtje. Ondanks dat zij wisten dat wij niet in het vliegtuig konden zitten, was het fijn om een berichtje te ontvangen dat alles goed met ons is.

Zoveel mensen die aan ons dachten

Super vrolijk en blij zijn we op weg gegaan naar  Ungasan. We verblijven in een villa van een Nederlands stel. Zij waren ook een beetje ongerust.  Aangekomen bij hun villa drong het pas tot ons door wat er was gebeurd. Onze Whatsapp en Facebook zaten vol berichten van mensen die ongerust waren. Ook mensen die we haast nooit zien of spreken. Dan zie je maar weer hoeveel mensen aan je denken. Dat is hartverwarmend. Iedereen bedankt!

Maria-en-Jaimy

Vreemd besef

We gingen redelijk laat naar bed, maar slapen lukte niet direct. Beide lagen doken we verder het Internet op om te zien wat er was gebeurd. Ondanks de dankbaarheid en vreugde om op het mooie eiland Bali te zijn, overheerste het nare gevoel dat dit soort dingen gebeuren in de wereld. We hadden het net zo goed kunnen zijn, aangezien we over dezelfde route vlogen.

Een e-mail van mijn Vader

Zelfs mijn vader schreef mij een e-mail dat hij besefte hoe blij hij is dat ik er nog ben. Ik had net zo goed in het vliegtuig kunnen zitten. Zijn e-mail raakte mij en liet mij nog dieper realiseren hoe kostbaar het leven is.

Maak er iets van!

Nu extra het besef dat je zelf iets moois moet maken van je leven. Het leven gaat snel en als je iets wilt, doe het! Heb je dromen, maak deze waar. Mijn reisgenoot, Jaimy, wil gaan wonen op Bali. Deze reis is voor haar onderzoek om te ontdekken of dit het echt voor haar is. Ze heeft haar baan en woning in Amsterdam opgezegd. Dit is gebeurd na een spontane ontmoeting tussen ons op haar werk. Super grappig!! We hebben nu 3,5 maand om te onderzoeken of ze hier blijft wonen.

Extra motivatie

Ik voel me extra gemotiveerd om mensen te helpen meer uit het leven te halen en inspiratie te bieden. Op die manier wil ik de wereld een stukje mooier maken. Mensen laten kiezen voor liefde in plaats voor angst. Wanneer meer mensen vanuit liefde zullen leven, in plaats van angst, zal de wereld er een stuk mooier uitzien. Overwin je angsten en kies er liefde voor in de plaats.

Het leven is een avontuur, ga op weg en live the life you love!!

Veel liefs,

Maria & Jaimy

Blijf op de hoogte

Spreekt dit artikel je aan en wil je op de hoogte blijven, vul dan hieronder je naam en emailadres in voor wekelijkse inspiratie!