Video 2: Hoe weet je dat je op het juiste pad bent? 5 Tips voor meer vertrouwen op je pad!

Vraag je je wel eens af.. ‘Wat is het doel van mijn leven?’, ‘Wat is mijn persoonlijke missie?’, ‘Maak ik de juiste beslissingen?’ of ‘Hoe weet ik of ik op het juiste pad ben?’ In deze video ontvang je 5 tips die je helpen meer vertrouwen te hebben op je pad!

Gehele videoserie ontvangen?

Gehele videoserie ontvangen?

Deze video is onderdeel van een videoserie van 4 video’s die je helpt om meer in verwondering te leven. Wil je de gehele videoserie ontvangen? Vul dan nu je naam & emailadres hieronder in!

Laat een reactie achter!

Ik vind het altijd leuk als je een reactie achterlaat op mijn blog. Dus voel je vrij om te laten weten wat je van mijn blog vind, of je aanvullingen en/of vragen hebt. Ik kijk uit naar je reactie.

Veel liefs,

Maria Johanna

12 antwoorden
 1. Ilse
  Ilse zegt:

  Goedemorgen Maria Johanna, Bedankt weer voor de inspirerende video. Ik had hier nog een vraag over…Is het ook niet zo dat je vanuit een vorig leven voor dezelfde uitdagingen kom te staan die je nog niet helemaal uitgewerkt of verwerkt hebt. Hoe vaak zeg je wel eens: het overkomt me weer of je wordt weer getriggerd door een gebeurtenis?
  Je vraagt ook wat je grootste geluk geweest is van dit jaar? Voor mij is dit dat ik tijd heb gekregen om mijn spirituele pad nog meer te ontwikkelen. Ook al heb ik geen baan en zit in de ww kan ik het toch zien als gegeven tijd om dit te mogen gebruiken om mezelf te ontwikkelen. En vertrouw erop dat het goed komt. Al schiet ik toch af en toe in de angst dat mijn ww periode afloopt en er dan geen inkomen is.
  Als ik nog volledig aan het werk was geweest had ik hier nooit genoeg tijd voor gehad. En mijn volgende uitdaging is toch het blijven ontwikkelen en blijven onderzoeken wat er allemaal in mij zit en aan te gaan zonder angst. Ook krijg ik het gevoel bij jou tips dat je vanuit een nonchalance alles mag ervaren.. snap je wat ik bedoel?
  Een fijne dag en tot horens. Ilse

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Ilse, het kan heel goed dat we dezelfde lessen op hetzelfde moment in verschillende dimensies uitwerken. We hebben geen idee in hoeveel lichamen we in het nu geïncarneerd zijn. De film ‘Cloud Atlas’ laat zien hoe verschillende levens in verschillende dimensies invloed hebben op elkaar. Dat maakt ook dat je ineens radicaal kunt veranderen.

   Ik kan me helemaal herkennen in jouw verhaal. Toen ik mijn baan verloor en ww had heb ik mijn boek geschreven en ben ik daarna mijn bedrijf begonnen. Zo weet je nooit wat goed of fout is. Dat is maar een menselijk idee 😉
   Mooi dat jij er nu het positieve van kan inzien.

   En snap denk ik wat je bedoelt.. Zoals ‘het leven testen en gewoon doen’. Veel succes Ilse en een fijne dag! <3

   Beantwoorden
 2. Mary
  Mary zegt:

  Op de vraag wat heb jij gedaan waar je trots op bent Is mijn antw leren grenzen aan geven erg lastig Maar soms sta je voor een keuze ga ik hier mee door met het pleasen En ga ik er onder door of kies je voor je zelf Ook al verlies je daar een meest dierbaar persoon mee ;-(((

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Inderdaad! Kies voor jezelf! Je hoeft niet perse dierbaren te verliezen. Soms lijkt dat zo, maar dat hoeft niet zo te zijn. Met liefde kan alles. Wanneer je voor jezelf kiest, zullen de juiste personen je omringen. Dat is mijn ervaring. Liefs <3

   Beantwoorden
 3. sandra
  sandra zegt:

  Lieve johanna, ik herken heel goed jou 5 stappen, ook nieuwe angsten, die ik mezelf uitvergroot, (aankomende operatie)maar gelukkig kan ik vlug terugkeren………alles komt altijd goed!
  ik ben zeer dankbaar voor alle inzichten die ik kan omzetten in uitzichten……ik ben danbaar voor alle (test)leermomenten, en mooie mensen rondom mij……..
  dankbaar voor jou videoserie, hopelijk kan ik jou ooit eens ont-moeten, liefs sandra (uit brugge)

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Lieve Sandra, wat een ontzettend lieve reactie van je! Het is zo bizar hoe we angst geprogrammeerd zijn. Steeds wisselen perioden elkaar af en moeten we onze mind stil maken. De beste methode is toch meditatie als ik het bij mezelf zie.. Lijkt me leuk je te ontmoeten. Heb nog geen plannen voor Belgie. Wel heb ik 5 en 6 september een seminar in Amsterdam. Zie: mariajohanna.com/seminar

   Lieve groet, Maria

   Beantwoorden
 4. Petra
  Petra zegt:

  Hallo Maria, waar ik heel erg trots op ben is het feit dat ik in jaren een nieuwe passie heb gevonden. Of eigenlijk gezegd dat het op mijn pad kwam. En het ook daadwerkelijk bewust gevoeld heb, dat het ook een nieuwe passie kon zijn. Heb mezelf jaren afgevraagd wat mijn doel is in het leven. Eindelijk kan ik met een warm gevuld hart zeggen wat mijn doel is. Toch best vreemd. Ik wist eigenlijk diep in mijn hart wel wat ik moest doen, maar zoals je zelf ook al zegt de angst van hoe ga ik het invullen en zijn er mensen die naar mij luisteren wat ik te vertellen heb was best aanwezig. Ik heb een presentatie gegeven over mijn passie en de mensen waren enorm geïnspireerd. Ik heb tal van inspirerende complimenten gekregen, dit was voor mij de doorslag dat dit mijn doel is. En ja hier ben ik zo enorm trots op. Dankjewel voor je video’s.
  Fijne dag,
  Warme groet,
  Petra

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Petra,

   dank je wel voor het delen. Super mooi dat je je hart volgt.
   Uiteindelijk is de vrede in je eigen hart het mooiste kado aan jezelf. Eigenlijk hoeft daar niets voor te gebeuren, behalve het zijn.
   Toch ben ik het met je eens dat het zo fijn is om een bijdrage te kunnen leveren aan andermans leven.
   Ga door met wat je doet.

   Warme groet, Maria

   Beantwoorden
 5. Ellen
  Ellen zegt:

  Beste Maria, wat heb ik bereikt of ben ik aan het bereiken? Na en door een burnout en de overgang is mijn wereldje, wat achteraf een door mij gebouwd kaartenhuis bleek ingestort. Allles waarmee ik het kaartenhuis omhoog hield werkte bij mij niet meer. Langszaam aan ben ik gaan merken dat ik zoveel angst had weggedrukt en er onder had proberen te houden door alles te willen bebeersen en controleren en hoe veel ik hiermee ook bereikt heb het stortte dus helemaal in elkaar. Het nondualisme kwam in .mijn leven. Heel langzaam ben ik ipv te leven vanuit mijn denken, wil en controle, gaan leven vanuit mij hart, blij met wat er op mijn pad komt, en kan steeds meer in vertrouwen zijn met wat er gebeurd, dat dat op de een of andere manier goed is. Dat alles 2 kanten heeft, die niet zonder elkaar kunnen bestaan. Dat het fijnerr is om vanuit het positieve, vertrouwen te leven dan vanuit het negatieve, angst.
  Ik vind het fijn om ipv uit angst vooral te werken nu gewoon te kunnen zeggen op de vraag wat doe je: ik leef!’
  En ja, ook ik voel soms angst van hoe moet dit verder gaan om dan toch , soms door anderen hietin gesteund, me weer te herinneren dat het goed is om in vertrouwen te zijn en te leven samen met alle anderen.
  Dankjewel voor je inspirerende, ondersteunende video’s en teksten.
  Ellen

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Wat ontzettend knap Ellen! Zo zie je dus dat we soms zelfs een burn-ou nodig hebben die ingrijpt en je uiteindelijk tot ‘betere’ of diepere wijsheden lijdt. Je mag zeker trots zijn op jezelf. Bedankt ook voor het openhartige delen.

   Veel liefs, Maria

   Beantwoorden
 6. Pim Hols
  Pim Hols zegt:

  Hoi Maria,
  Erg bedankt voor je interessante video. Wat heb jij het laatste jaar bereikt, was je vraag of waar heb jij het afgelopen jaar voldoening uit gehaald?
  Op mij is van toepassing, denk ik, dat ik accepteer wat er gebeurt. Dat je een situatie en daarmee mensen niet beoordeelt. Ik ben het afgelopen jaar meer een ‘waarnemer’ geworden.
  Ik heb het gevoel dat ik al geruime tijd aan het wakker worden ben op velerlei gebieden, alleen de mensen (dicht) om mij heen lijken dat niet.
  Wel is het zo dat er af en toe mensen op mijn pad schijnen te komen die ook wakker lijken te gaan worden, bijvoorbeeld enkele collega’s. En hen kan ik dan ook verder op weg helpen met de inzichten die ik in de loop der tijd vergaard heb. Mijn reactie lijkt wat algemeen, maar het ‘wakker worden’ is een te complex en uitgebreid gebeuren om nu even in detail te treden.
  Liefs,
  Pim Hols

  Beantwoorden
  • Maria Johanna
   Maria Johanna zegt:

   Hoi Pim, wat fijn dat je steeds meer in acceptatie leeft. Geeft zoveel meer rust.
   Het wakker worden is voor mij het meest bizarre geweest tot nu toe in mijn leven, dus snap wat je bedoelt met complex.
   En tegelijkertijd is het simpel.. Maar we hebben zoveel aangeleerd gedrag af te leren 😉
   Geniet ervan! Liefs, Maria

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *