luister-naar-je-hart-want-dat-klopt-maria-johanna

5 manieren om met je hart te connecten

Je gevoel is je kompas in je leven. Je gevoel vertelt wat goed voor je is. Luister naar je hart, want dat klopt. In je hart zitten alle antwoorden.

Alleen met denken schiet je niets op

Toch zijn we zo geneigd om lang na te denken voordat we ons hart volgen. Alleen met denken schiet je niet op. Wel met luisteren naar je hart en dat in actie omzetten. Het is daarom het belangrijk om bewust momenten te nemen om jezelf met je hart te verbinden. Hieronder vijf manieren om met je hart te connecten.

follow-your-heart-maria-johanna

1. Maak een dankbaarheidslijst

Waar je jezelf op focust gaat groeien. Hoe meer je bewust bent van de positieve dingen in je leven des te meer focus je op het positieve in je leven hebt. Hierdoor zullen automatisch meer positieve dingen op je pad komen, omdat je er meer oog voor hebt. Wanneer je in een staat van dankbaarheid bent is er alleen plaats voor positieve emoties. Wanneer je een dankbaarheidslijst maakt, ben je automatisch verbonden met je hart.

2. Sporten

Sporten wordt gezien als het beste remedie tegen stress. Door de bewegen ga je uit je hoofd en schakel je tijdelijk je ratio uit. Voor mij zelf helpt het om hard te lopen. Hierdoor kom ik in een bepaalde trance en kom ik altijd terug met een positieve energie. Sporten heeft een verfrissende werking, omdat je je gedachte tijdelijk kunt uitschakelen en je in je gevoel terecht komt. Dit zorgt voor inspirerende ideeën en een frisse kijk op het leven.

download (1)

3. Meditatie

Meditatie is één van de meest bekende manieren om in verbinding te staan met je hart. Niet iedereen is goed in mediteren in stilte. Zelf ben ik daarom begonnen met begeleidde meditaties en zelfhypnoses. Ik ben begonnen met de iPhone app create inner peace van Glenn Harrold en zelfhypnoses van Steve G. Jones. Meestal van een half tot anderhalf uur. Je komt er heerlijk uitgerust uit. Het is perfect om dit te doen voordat je gaat slapen of ’s morgens als je wakker wordt. Vaak heb ik hiervoor mijn wekker iets eerder gezet.  

meditation-meditatie-relaxing-connect0with-your-heart

4. Creatief bezig zijn

Creatief bezig zijn is expressie geven aan hoe je je voelt van binnen. Dit kan op verschillende manieren. mijn favoriete manier is door te schrijven. Anders voorbeelden kunnen zijn: ontwerpen, tuinieren, inrichten, kleding maken, haken, kaarten maken tekenen en schilderen. Hoe lang is het geleden dat je een tekening hebt gemaakt? Kinderen doen dit regelmatig en zijn geconnect met hun gevoel. Wanneer volwassen creatief bezig zijn oordelen zij al snel tijdens het creatieve proces of het wel goed genoeg is. Connect met je innerlijke kind en durf te experimenteren zonder te oordelen.

5. Handen op je hart

Neem af en toe een moment om jezelf te verbinden met je hart. Leg je handen op je hart en adem een drie keer diep in door je neus en langzaam uit door je mond. Hierdoor kun je even helemaal in het NU komen. Adem naar je handen toe, sluit je ogen en laat al je gedachten los.Je neemt hierdoor een moment voor jezelf. Dit is goed om te doen wanneer je jezelf betrapt dat je teveel in je hoofd zit of gestrest bent. Dit hebben we allemaal wel eens. Wees je hiervan bewust en maak er een gewoonte van om op die momenten deze oefening te doen. Je kunt het overal en altijd doen. Desnoods adem je alleen, maar even drie keer diep in en langzaam uit. Dat scheelt al een heel stuk.

durf-op-je-hart-te-vertrouwen-maria-johanna

Laat een reactie achter

Hebben deze tips je geholpen? Deel dit bericht van met je vrienden op social media via de onderstaande knoppen! Heb je extra tips die kunnen helpen om meer verbinding te hebben met je hart? Laat dan een reactie achter onder deze blog!

Veel liefs,

Maria Johanna

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *